Paddock

☕ Sve teme o Formuli 1 koje ne možete smjestiti u gornje podforume.

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
@fjaka: Molim te u prigodnu temu sa slikama: https://www.f1puls.com/forum/viewtopic. ... &start=300

fjaka
Formula 4
Formula 4
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: jordan
:thumbs:

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
:zijev: :zzz:
F1 trke se nisu vozile na 75 dana (datuma) u godini.
Na ostalih 290 su se vozile (29.02. nije vožena nijedna, tako da prestupne godine nećemo ni uzmati u obzir).
Najviše ih odveženo 30.05., ukupno 15., prvenstveno zbog činjenice da je 10 od 11 Indanapolisa, koji su se bodovali za F1 prvenstvo, voženo na taj datum.
08.01. i 17.02. su datumi kada nije vožena nijedna trka, niti se rodio ijedan vozač, niti je ijedan preminuo.
Samo je Masten Gregory rođen 29.02. (1932.).
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Majki2111
Formula 2
Formula 2
Navija za: Red Bull, Alonso
Vjerujem kako formuli pothitno treba malo faktor nasumičnosti. Imaju abnormalno puno vremena se pripremit za utrku. Ukinuti sve slobodne utrke i stardni red neka se određuje po jednom brzom krugu. Pritisak na vozačima na najjače. Pritisak na ekipama na najjače. Bolid namjestitit prema prošlom iskustvu. Ak fulaš bude bolje drugi put.

Srezat troškove i pojednostavit tehnički dio pravilnika ali ne da bude strog.
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Potaknut lordom malo sam se zapitao pa razocarao...

Naime, zivcira me ne kriticnost novinara i voditelja (od sky do svih drugih) i previse friendly odnos prema vozacima i strah od zamjeranja.

Naime, nikada ti novinari nisu nekog izribali i onako ostrim i direktnim pitanjima izresetali nekog.

Primjera je milion.. evo par..

Lance, kako kometeiras da konstantno ispadas u q1 i gubis od pereza koji skoro pa radi u tvojoj firmi? Je li perez bolji i brzi od tebe? Kako nije kada je 8-0 rezultat, to onda nije losa sreca vise?

Iki galsley, kako komentiras da te max nakon sto je bio iza tebe odmah ispred, pretekao za krug? Onds kad on krene odgovorom kojeg svi u naorijed znamo, ponovit pitanje i dalje.. da ali za krug?? I svaku utrku te pobjedjuje.. cini se kao da nikakav odgovor nemas na njegovu brzinu. Bojis li se otkaza i mislis li da bi rbr bio u pravu ako bi te zamjenio ker riccia nije za krug pobjedjivao npr...

Ili, grosjean, kako komentiras sve te sudare i lose nastupe kroz karijeru? Onda se on opravdava a onda pravi novinar ima spisak od 3 stranice, font 10, sa svim sudarima, izljetanjima pa mu strese 40ak primjera...

Previse au friendly nastrojeni.. uopce ih ne kritiziraju a trebali bi i mogli jeripak imaju i sv prvake kojima se ne moze muda pod bubrege uvalit...

To mi smeta.. a kad bi to radili veliki bi pritisak bio i na vozace i sve druge.. tioa tatu strolla malo.. mislite da vam sin zaskuzuje bit u f1? Koliko vam novca izbija svojim zadnjim mjestima? I sl...

Bilo bi lijeoo gledat kako se neki crvene, mucaju, gutaju knedle i to sve svojom krivicom i losim nastupima...kad idu pred novinare i kameru treba ih biti prpa pogotovo kad su nesto zajebali a narocito kad cijelu sezonu imaju nastupe ko lord ili stroll...

Kako bih ja to izresetao da bi bjezali ko vrag od tamjana... Direktno u glavu, klizeci sa dvije noge. Izbijanje iz cipela odmah. Nista finoca frende kad te kolega naprasi za krug ili nisi u stanju u q2 ucsa bolidom sa skoro q3...

Ovako je dosadnjikavo.. pierre, kako komentiras danasnju utrku... Na to pitanje mogu ja odgovorit isto kao i on.. da je u pisanom obliku nitko ne bi skuzio da smo mi navijaci pisali a ne onjer svi uvijek jedno te isto...

Moramo sa timom vidjet zasto nismo (a zapravi nisam) imali brzinu,analizirat podatke. Guem nisu bile... mozdaje podnica ostecena pa moramo vidjet...

I tako, ovi nis je pitaju, ovi nis ne odgovore... Jebes to...

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
I ti porediš Lancea i Lordaslika Hajd da si Giovinazzia, mada evo i njega više ne možemo porediti sa Lordom, popravio je se. Lance i kad ispadne u Q1, a Perez prođe, to bude konjski nokat, a na utrci Lance je dosad uvijek imao odgovor i dobar tempo na utrci, u dosta utrka puno bolji nego vozač kao što je Sergio Perez. Lorda Max napraši 6 do 8 desetinki, bio je slučaj i sekunde zaostatka, a na trkama da ne pričamo, od pola minute do cijelog kruga kao jučer. Neuporedivo.

Za pitanja se slažem, previše su kulturica sa vozačima i ekipama, valjda ne žele da im idu na nerv, jer ih ovi mogu komotno isfurati poslije toga, a nije im interes da gube materijal za štampu :D

Kakogod, Lord je zaslužio da ga se izrešeta u medijima, jer meni se čini kao da nije ni svjestan koliko je loš, jučer poslije trke lik se smije samo, jbte drugi vozači kad zajebu, ljuti ko ris na sebe, a ovaj pred mikrofon vedro i nasmijanoslikaslika

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

Zadnja izmjena: LH44, dana/u 01.07.2019., 13:01, ukupno mijenjano 1 put.
slikaslika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Znaju sami, nema potrebe da ih rešeta tamo neki bahati novinar. Uostalom što da kažu na takva pitanja?
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ja znam šta bi rekao K-Mag :rofl:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

zelot
Formula 1
Formula 1
Multi 21 je napisao/la: 01.07.2019., 13:01 Znaju sami, nema potrebe da ih rešeta tamo neki bahati novinar. Uostalom što da kažu na takva pitanja?
pa to i je poanta. da vidimo sta ce rec... ako ga pita jel perez brzi i bolji od tebe lance. da vidimo odgovor. budi fer i reci je, brzi je od mene i nemam odgovor. ili budi smrad pa izgubi sve fanove i odgovori ne, nije brzi i nije bolji nego je sta ja znam, ima srece... treba njih malo tim pitanjima stisnut a ne im samo niz dlaku ic. naime, nema nikakve kritike kada bi je moralo biti i kada za nju imas npr krug zaostatka za momcadksim.

po meni bi oni trebali biti cvrsci i direktiniji i kriticniji kada za to ima osnove. kao i za pohvalu naravno!!

@Frantic

mislis na suck my balls ili nesto drugo :D

uf bas bih ga volio vidjet dal bi odg tako kad bi ga netko poceo resetat... sa takvim odgovorom, ako nisi kimi, ugasio si si karijeru :D a i tek na neki takav odgovor bi dosao novinaru na mlin i dobio pitanje kako se ti to ponasas? nismo mi ovce skuoa cuvali... odvezao si katastrofa utrku, izbacio nekog, razbio se, startao iza zute crte i sad si na mene ljut? :D

promjenili bi oni pristup svemu, pa i utrkivanju jer ne bi htjeli da ih se izreseta pred medijima.. lako za ono u ekipi iza zatvorenih vrata.. romke je to doktorirao ocito... ali to nitko ne vidi sta se desava i lakse se crvenit pred 20 i bit bez odgovora ali pred milionima ljudi nije bas tako jednostavno :)

Frantic
Formula 1
Formula 1
Pa možda ne suck my balls, ali nešto u tom fazonu :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
U potpunosti se slazem. Zasto ih nebi na taj nacin ispitivali ? Sta su vozaci neke zasticene krave da ih se smije pitati samo sta oni zele ?
Ocito je tako , jer ne postoji novinar koji ima muda pitati ista drugo a da neide vozacu niz dlaku.
Neka mi netko kaze drugacije. Ima 2 razloga , ili je novinare jednostavno strah pitati takva pitanja ili im sefovi narede da to ne ispituju. U ovo drugo cisto sumnjam , jer nisu svi urednici na svijetu curice kojih je sve strah. Znaci ocito novinari nemaju muda , a to je onda jako lose novinarstvo.
slikaslika slika

Perica9
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 7 mj
24sata bi pitao koliko si kila izgubio za vrijeme utrke , tako da nemojte se žaliti :chill:
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Perica9 je napisao/la: 02.07.2019., 02:27 24sata bi pitao koliko si kila izgubio za vrijeme utrke , tako da nemojte se žaliti :chill:
:klanjam: :rofl:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Beethoven87
Karting
Karting
Navija za: najbolje (Senna, Schumi)
@zelot

Slazem se i odavno mi to smeta. Svi su kao neka big happy family. Malo je to sve pre fino, sve nesto u rukavicama, pitomo.
Fali tog papra, tih outsider novinara koji ih ne intervjuiraju svaki vikend, kojih prate sport a da ih zaboli ona stvar dal ce se nekom zamjerit ili nece.

Po onom sto sam primjetio, najblizi tomu je na pressicama onaj Dieter Rencken (racin lines, race fans, sta vec). Ulovio sam par izraza lica nekih vozaca kojima lagano pada mrak na oci kad ovaj ima pitanje...

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
I kad bude nekih salty pitanja odmah idu prijetnje da bi netko mogo pobrat headbutt :zubo:
Fino Alla Fine

zelot
Formula 1
Formula 1
Pa zato jer znaju da im se nitko jece suprostavit.

A zamisli da je novinar nastavio: gosporine max, kako se vi ti razgovarate s nama? Nas posao je da postavljamo pitanja a prijetnje novinarima su nesto se ne tolerira nigdje u svijetu i ne prihvacam, u ime svih kolega novinara, da jedan mladic od 20 godina se tako ponasa prema starijim ljudima koji rade svoj posao. Ako doma ili u ekipi mozete tako, znajte da ovdje necete proci.. npr...

Tada bi bilo zanimljivo vidjet maxovu facu i odg

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

Perica9
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 7 mj
This guy is such a yoke! :mrgreen:
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
CrashOverride je napisao/la:I kad bude nekih salty pitanja odmah idu prijetnje da bi netko mogo pobrat headbutt :zubo:
Go on you little dutchieslika

slikaslika

fjaka
Formula 4
Formula 4
Navija za: jordan
prodan williams za više od 22 milje kuna :pivo:

https://telesport.telegram.hr/na-prvu/p ... juna-kuna/

LH44
Formula 1
Formula 1
LH44 je napisao/la:@Har Kl Gdje je Lewis našao sekundu u Njemačkoj 2012 kada bolid nije radio po kiši? Gdje je Seb našao sekundu kad 2016 u Brazilu nije radio bolid po mokrim uvjetima? Gdje je Max našao sekundu kada bolid nije radio 2018 u Mađarskoj i Belgiji?

Hijerarhija je otprilike tačna, postavke su glavne, džaba tebi Senna kad ti je camber previše naget pa kako ideš sporije kroz krivine, guma ti nikad ne dodiruje podlogu kompletnom površinom, ne zagrije ih onda ni W04, kad imaš malo krila, a bolid sam od sebe sporo grije gume, jer mu je balans od početka pravljen takav da gume teže grije, tj. ne pregrijava. A onda ti džaba iako imaš Sennu i postavke i bolid ako odradiš krug prvi, a staza se recimo suši pa onaj zadnji ima prednost duž cijele staze. Ima tu previše faktora da bi vozač bio glavni, ali da može prevagnuti, itekako, Lewis je to kroz karijeru najviše pokazao od ovih trenutnih, ali naravno onda kad mu bolid radi.
Har Kl je napisao/la: Evo da se osvrnem i na Hamiltona.
Gdje baš tu utrku nađe? Što dušmanima daješ municiju :bonk: :rofl:
Bolid ne može raditi ili ne raditi po kiši. Haj mi molim te objasni kako da je Buttonov bolid super "radio", a Hamiltonov nije? Koliko se sjećam Button ga je ostavio za cijeli krug u toj utrci???
Vozač je taj koji radi, zajedno sa svojom ekipom priprema bolid za utrku. Bolid je kanta bez vozača. Zajednička sinergija vozača i ekipe utiče na to da bolid radi. Međutim jednom kad bolid napusti garažu ostaje sve na njemu.
Ostali dio neću komentarisati, jer osjećam da pretjerujemo sa ovom raspravom.
Ne pretjerujemo uopšte, ovo je jako dobra rasprava, faktori za dobar rezultat u kišnim uvjetima. Ja idalje stojim iza toga da su postavke bolida glavne, jer one od bolida na kiši mogu da naprave Williams, a mogu da naprave i Mercedes. Postavke za suho i postavke za mokre uvjete nisu nimalo iste, zbog razlike u prijanjanju i brzini kojom možeš prolaziti kroz krivine, pa s time dobro izbalansiran bolid za suho neće raditi u mokrim uvjetima, jer balans krila i ostalih djelova bolida i nagib točkova nisu optimalni za mokre uvjete. Manji nagib tj. camber točkova je bolji, jer zbog manjih brzina će dati bolje prijanjanje i lakše ćeš zagrijavati gume, jer zbog manje brzine, bolid se manje naginje i odmah se manje oslanja na vanjske točkove u krivini, a za veći nagib treba veća brzina da bi ih zagrijao i iskoristio. Bolid sa više podupravljanja je inače bolji po kišnim uvjetima, jer je s njim lakše zagrijati prednje gume koje su bitnije, jer one prve nailaze na stajaću vodu i dižu je u zrak, što ih hladi, a dobar je i iz razloga što imaš stabilniji zadnji kraj, pa na izlazu iz krivine možeš biti agresivniji na gasu jer ti daje bolju vuču/trakciju. Onda tu dolaze i opruge, caster, toe in/out koji se uz to moraju malo korigovati.

I onda kad neko ima po defaultu bolid sa manjim nagibom, više podupravljanja i više krila, on u startu ima prednost u odnosu na ostale. To se može i kod timskih kolega desiti da su na različitim postavkama i jednom bolje radi bolid nego drugom kad padne kiša, mada se rijetko kad to dešava,inače su podešavanja identična.

Tek onda dolaze uvjeti, tajming izlaska na stazu i vozačeve sposobnosti.

A za Njemačku 2012, Lewisu je Kimi bješe probio gumu dok se Lewis probijao naprijed i to mu je uništilo trku zbog čega je odustao, a dok je vozio zbog toga je zaostajao za cijeli krug.

slikaslika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡