VN Austrije (Red Bull Ring) 28.-30. lipnja 2019.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Frantic je napisao/la: 01.07.2019., 00:17Dalje, kažeš da je dobro odvozio prvi stint, a taj prvi stint i greške koje je pravio u istom, ga je koštao zaustavljanja u boxu od 11 sekundi. :facepalm:
De se malo skontaj.
Dalje, da me nisi pobrkao sa nekim drugim u "pravdanju Vettela milion puta kad se overdriveao".
Pa među ostalima si i ti dosta puta pravdao Vettelov overdrive, a sada kada ga je Lewis radio, onda ne valja. Da, dobro je odvozio prvi stint, s obzirom da je vozio načinom lift and coast i bio u sigurnom režimu rada motora, odvezao je super, brži je od Bottasa bio, a Leclerc im nije toliko ni bježao s obzirom na navedene smetnje. 300-400 metara staze je obuhvatalo dizanje gasa, krstarenje i malo kočenje pred svaku krivinu. Valtteri i Lewis obojica to kažu, ako ne vjeruješ, eno ti paddock pass, eno ti top 3 presica poslije utrke, ako jedan laže, ne lažu obojica, a ne lažu ni onboardi, ako hoćeš na mail ću ti poslat F1TV acc pa pogledaj i uvjeri se :chill:

Da sam pretjerao sa "najbolji stint", ok jesam, NIJE najbolji stint, ali nije ni toliko LOŠ, još s obzirom na okolnosti s bolidom je jako solidan, zar ne?

MSC je napisao/la: 01.07.2019., 00:21 Da si ti pametan i realan komentator, prihvatio bih ja zajebanciju. Ali jbg, kad opravdavas jahanje po visokoj pasici cijelu utrku i cudis se steti, nazivas prvi stitnt odlicnim, a takvu voznju kao ok, sve mi je jasno. Nisi, jbg.

Ili sam trebao napisati da je Lewis pukao pod pritiskom i blokirao kotac duz pola zavoja u strahu od Seba kako bi ti napisao u obrnutoj situaciji?

Da, naprasio ga je ovu utrku. Startao iza njega, jednom vise isao u box, sjebali ga u boxu pa je prvi ulazak predugo trajao i onda eto, na stazi zavrsio ispred njega. Cijelu utrku potpuno bez greske osim u zadnjem zavoju zadnjeg kruga gdje je digao mrvicu prasine u zrak. S druge strane, Lewis se nagrijesio, sjebao bolid i nije pretekao ni jedan jedini bolid od top tri momcadi. Ni pokusao ni dosao u priliku. U prvom stintu mu je cak i Bottas zbrisao. To ti je realnost njegove danasnje utrke. Jednostavno za njega lose.

Ne zajebavas ti, ti seres i izmisljas i trpas drugima rijeci u usta i koliko god se netko trudio ti objasniti stvari, pricati s tobom ozbiljno nemoguce je. Iz vise razloga nemoguce, ali zbog tebe, ne zbog drugih ljudi.

Tipicni Lewisov fanboy koji o sportu zapravo pojma nema, ali zato ima jezicinu. Laku noc.
Evo ovaj prvi pasus je i tebi i kolegi @Frantic.
Ja se šteti ne čudim, 2x je strugnuo po tom rubniku podnicom i jednom je krilom ga zakačio. Ono što ja hoću da kažem da on tu nije ništa pogriješio jer je tako od petka vozio i šljakalo je bez problema i štete i naravno da će nastaviti voziti tom linijom ako nema nikakvih problema, a vremena može dobiti :chill:
To se jednostavno u 2 kruga desilo, malo zadnji kraj pobjegao, malo drugačija linija i sjebao je sve. Igrao se vješto vatrom od petka do tog 20 i nekog kruga, a onda se zajebao, ali jbga, otkud je znao da će nakon toliko krugova i prolaza bez problema "razvalit" bolid, nema kristalnu kuglu da predvidi lom krila i uništavanje podnice, jelde?

Ovo je samo za @MSC
Opet ti svoje naprašio ga je, a izbjegavaš činjenicu da Mercedes nakon pola trke nije bio uopšte konkurentan, da su vozili lift and coast i da je bio sigurni režim ili ti safe mod motora. Ako je naprašivanje kad dobiješ bolid koji nije na visini zadatka i DRS obilaženje, onda ne znam koji k ti pričaš o nekoj realnosti i pojmu o sportu, kad iznosiš nebuloze upravo na razini nekakvog fenboja, jer si u boldanom dijelu se osvrnuo samo na Vettelovu trku, a potpuno si izostavio Mercedesove probleme tokom utrke. To su navijačke naočale prijatelju moj :gandalf:

Bottas Hamiltonu nije nikuda pobjegao u prvom stintu, ne znam jesul navijačke naočale ili počinješ da lažeš...

slika

Ostalo ne bih da komentarišem, zamjenio sam jednu riječ i odjednom stavljam riječi usta, a u biti nisam ni puno promašio kod brkanja riječi, isti proizvod, samo druga ambalaža :chill:

Ako ispadam fenboj jer opravdavam Lewisovu vožnju, onda je ekipa Ferrarijevaca (većine, ne svih) odavno otišla u debeli bandwagon fenbojizam, vuče se evo već par godina :pivo:
slikaslika

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Sve pet. Posralo ga je što je RB danas u drugom stintu izgledao kao iz najboljih dana 10ih pa mu je i onaj ciganluk na kraju prošao. Morao je tako jer je vidio Leclerca da se brani kao zvijer. Ona obrana 4-5 krugova prije kraja draža mi je od 10 pretjecanja. Neka, ionako pobjeda od sudaca ne bi imala nikakvu draž.

Karijere su duge, veselim se skorom revanšu.
slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Meni je Lewisovo jahanje preko pasica u prvom zavoju bilo sumnjivo u subotu skroz i baš sam se pitao ostavlja li kakve posljedice na podnicu i bolid u kompletu. U utrci se pokazalo da ostavlja, što mi je drago, jer kažnjava takvu borbu.
Da je odvozio 10 utrka na takav način isto bi mu se vjerojatno desilo, tako da, vožnjom jučer je završio taman toliko koliko je zaslužio uz zahvalu Gaslyu jer vozi Red Bull Hondu.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Super onda.
Kao što rekoh, da'oće Bog'do Lewis imati što više ovakvih vrlodobrih/odličnih stintova, kao što je bio taj prvi stint u Austriji jučer. :thumbs:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Vordas
Formula 4
Formula 4
S nama već: 9 god 11 mj
Nakon prospavane noći utrka u Austriji mi izgleda jasnije. Sjajna atmosfera, sve u narančastoj boji i na kraju pobjeda domaće ekipe i vozača koji ima svoju tribinu na stazi. Odlična utrka, ima sve sastojke dobrog trilera. Glavni protagonist loše starta i na kraju pobjeđuje u direktnom srazu sa glavnim konkurentom, malo naguravanja nije na odmet. Kazna, pa baš i ne, makar kao navijač Ferraria nije mi drago ali Max je vozio odlično. U živo je bilo strašno gledati kako RedBull ide po stazi, dobro Gasly nije ta klasa, na kočenju i prolazak kroz zavoje je strašan kad to na oko vidiš. Ferrari je ispustio pobjedu opet u boksu jer su na stazi bili mrvicu ispod RedBulla a to nije bilo dovoljno da ih bikovi na kraju napadnu. Mercedesi mi smrde samo tako, ok Hamilton je imao problem, ali da kad ih gledaš imaš osjećaj kao da im je neko nagurao bananu u auspuh, takav je osjećaj kad ih gledaš na stazi. Toliko su mi izgledali sputani, osim toga imaš 200k a od toga pola u narančastoj, sezona ide u totalnoj dominaciji, zainteresiranost pada pa se malo oponenti potuku. Dobio si kaznu, oponenti te deklasirali, pokazao si da nisi iznad ostali a narod voli kad „elita“ kusa istu kašu. Naravno moje mišljenje i nekoliko 100k drugih. Što reći o Carlosu, Landu i MClarenu dobri isto koliko dobro izgledaju u živo. Carlos odvozio odličnu utrku u odnosu na Haas i Renolčeke. Ostali kao i obično su tu di jesu ali Kubica to boli za gledati ima čak i svoj Fun klub i ljudi ga prate i podržavaju ali ovo nema smisla. Bolje netko mlađi da se uči i skuplja iskustvo. Šlag je bio kad je Vettel prešao Hama sa naše pozicije gledanje je bilo holivudski, vidiš ih na ravnici u usponu prema zavoju broj 2 onda ti nestanu iz vida na kratko i vidiš plavkasti dim a iz zavoja izlazi novi papa mislim Vettel ispred Hama. Sve u svemu fantastično iskustvom od trke, utrka nižih serija, avio akrobacija do navijača osim organizacije izlaska sa autom sa staze, sat vremena da se makneš sa livade do ceste a tek onda veselica. Sve u svemu 5 sati za 270 km sa jednim stajanjem za piš pauzu i drink refjuling. Ponoviti sve, naravno. Mogao sam i duže ali mi se nije dalo.
#DankeSeb

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
f1zd je napisao/la:Rosberg je postao Lidija Bačić Formule 1.
:rolf:
slika

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Vordas je napisao/la: 01.07.2019., 09:53
Lijepo iskustvo, ako stigneš sroči nekakav putopis. :thumbs:
slika

scuderia1715
Karting
Karting
Jučer sam bio prvi put na F1 utrci uživo. Atmosfera odlična. GP2 utrka nevjerojatna posebno Mickova vožnja. Ko da gledaš starog Schumachera. Vručina je bila paklena ali su pomagla stalna događanja na stazi te sladoled i voda od 3€ :bonk: . O samoj utrci je sve rečeno i drago mi je što nije bilo kazne. Završilo je kako je i to je to. Nisam vidio uživo napad Verstapena (trčao sam prema ulazu na stazu kod glavne tribine ) ali po kasnije viđenim snimkama Leclerc je trebao malo jače branit unutarnju stranu čak i pod cjenu dodira . Taman kad sam stigao do ulaza slavlje Verstapenovih navijača. Ah šta češ. Zamjeram Leclercu što nije dostojno proslavio 2 poziciju već se durio. Razumije njegove emocije ali nije fer prema navijačima od kojih su nekoji kao i ja trčali od green zone do start cilja samo da ga vide, pozdrave i čestitaju a bila nas povelika hrpa u Ferrarijevim obilježjima. Nakon trke odlazak s parkinga katastrofa nikakvi redara samo 2 policajca. Ljudima je pozlilo. hitna dolazila 3 puta ako se ne varam. Čisti užas. Preporuka za otić u Spielberg, da, ali ostanite radije duže na stazi, pogledajte Fanzone i tek oko 7 krenite prema vozilu.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
[tweet][/tweet]
slika

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
MSC je rekao sve!
Hamilton je jaho rubnike i uništio bolid, a ta palamudenja "tako je vozio u kvalifikacijama, treninzima bla bla" objesite Totu o rep!
Jučer je Mercedes poražen, jučer je Ferrari poražen! Poraže, ali Hamilton nije svake sekunde dolazio na team radio u prijenosu da se žali!
Hamilton je svjestan da je sve sjebo jašući pasice, ali neki fanovi ovdje to jahanje opravdavaju - "tako on vozi"

Jučer su Verstapen, Lecler i Vettel ubili svojom vožnjom Mercedesove vozače koji pod guzicom imaju svemirski brod! Ova jedna utrka ništa ne znači - Mercedes je osvojio naslov i Mercedes ima najkompletniji paket!

Perica9
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 7 mj
Opet je bilo suđeno da Verstappen prekine 10 pobjeda zaredom i dostizanje rekorda :cool:
slika

QFlash82
Karting
Karting
S nama već: 8 god 9 mj
Navija za: Mercedes
Max ko' Max, neće taj nikad naučiti. (može se pobjediti na razne načine, ovo je njegov način)

Šteta za Ferrari, imali su napokon pobjedu u rukama.

Vettel je lipo riješio Hamiltona na stazi, trebalo mu je to više nego pobjeda.

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
Za kaznu je već sve rečeno - Max kada sjebe njurga, a kada on gura, (jako jako često) - "that is racing"

Fernando Alonso na 1:00:

https://www.youtube.com/watch?v=7hyNoSz-UvM

"All the time you have to leave the space"

Kao i Hamiltonove greške --- "on to radi cijeli vikent", "to je njegova vožnja", "bla bla bla"

Da je to radio Sebastian, sa Leclerom u vodstvu ovdje bi ga i Hondini i McLarenovi i WIlliamsovi navijači slali u penziju!
Bez greške!

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Pa tako kako je Lewis vozio u Austriji je vozio i Vettel u Kanadi, overdrive, ništa drugo, bolid nije bio na nivou i forsirao je i napravio grešku, baš kao i Vettel. Da je onde bio zid ili ležeći policajac gdje je Seb izletio, ili bi ga slupao ili bi sjebao podnicu, a onda sigurno ne bi zadržao vodstvo :chill:
Frantic je napisao/la:Super onda.
Kao što rekoh, da'oće Bog'do Lewis imati što više ovakvih vrlodobrih/odličnih stintova, kao što je bio taj prvi stint u Austriji jučer. :thumbs:
Piši "da'oće Bog'do Mercedes imati što više ovakvih vikenda" puno preciznije i relevantnije.
Lewis je odvezao jako dobro, od 100 prelazaka preko rubnika mu se jednom omaklo i sad vi tu pametujete da je skroz loše vozio. Pa to isto se može reći i za Vettelov prolazak kroz 3. krivinu u Kanadi, što je išao tom linijom kroz tu krivinu, zar nije mogao naći neku sigurniju gdje mu se ne bi desilo da izgubi zadnji kraj i izleti sa staze? Zvuči apsurdno kao i kod Hamiltonovog slučaja. Srećom u Vettelovom slučaju nije bilo bi rubnika, ni ležećih policajaca ni zida :chill:

Uostalom ne bi bilo najbržih krugova da je toliko loše vozio, a ni kolega ne bi bio tek sekundu ipo ispred.

Pretjerivanje kad su Lewis i Mercedes u pitanju se nastavlja, 2015-2019, ništa se nije promjeniloslika

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika

Frantic
Formula 1
Formula 1
LH44 je napisao/la: 01.07.2019., 12:42 ...
Frantic je napisao/la:Super onda.
Piši "da'oće Bog'do Mercedes imati što više ovakvih vikenda" puno preciznije i relevantnije.
....
Odgovara i to. :thumbs:
Lewis ili bolid s brojem 44 ili kompletna ekipa...., meni svejedno, sve štima. :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Da i ja se kratko osvrnem na vikend, s obzirom da nisam stigao komentarisati ništa.
Kvalifikacije prošle OK LeClerc je pokazao da se može nositi sa najvećim. Mene nije iznenadilo. 2 PP svaka čast.
Vettel ne znam koji su razlozi bili za ne pojavljivanje u Q3. Gledao sam na RTL.de bez tona i nekoliko puta su ponavljali prelaz preko pasice u Q2,
Hamilton dobar u kvalifikacijama, što se tiče brzine kruga. Incident sa KR spada u teško shvatljive poteze. Jedino pozitivno je to što su oba vozača pokazala o kakvim se kvalitetama radi. Izgledalo je dosta bezazleno, mada je IMO moglo svašta biti. Kako god kazna opravdana i ide na dušu LH.
Bio sam ugodno iznenađen kad sam vidio da će startati sa 4.mjesta. Nisam znao da se tako kazne zbrajaju. Neugodno sam iznenađen da je čak i to bio povod da se baci mrlja na FIA i na sudije, iako se radi o pravilu koje se primjenjuje već tri godine.
McLaren the beast :thumbs: Ostalo sve super ...

Utrka je bila odlična. Većinu elemenata koje ja volim vidjeti u jednoj utrci sam mogao da vidim.
Pasice su odlične IMO. Ko hoće da dobije desetinku može je dobiti. Također može puno toga i izgubiti ako nezgodno poskoči ili izgubi zadnji kraj. Ko voli nek izvoli.
DOTD bi bio IMO Vettel, dobro su ga zeznuli u Q3 i u boxu. On je svoj posao odradio bez greške. zamalo podij. MV je ipak fulao start,
LH nije bio loš, taman za 5. mjesto. Nakon dvije vezene greške teško je očekivati bolju poziciju. Nije odavno napravio grešku koja ga košta pozicije.
Utrka za zaborav.
LecLerc na nivou Vettela. Ipak da je Vettel bio na njegovom mjestu, ne bi ga Max onako prošao.
IMO preticanje za pobjedu OK. Opet se ponavljaju dvije stvari kad iz duela Ferrari bude poražen:
1. Dueli o kojima svi pričamo kako nam nedostaju u modernoj F1 se karakterišu kao potezi za kaznu i optužuje se FIA za zavjeru.
2. Da bi se dokazala tačka 1. prikazuju se incidenti koji nemaju veze sa trenutnim, osim u maštama pojedinaca koji to pišu.
Ovaj incident nema nikakve veze za incidentom Vettela u Kanadi, kao ni sa incidentom Rosberg vs. Hamilton u Austriji.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Lol.
Čestitke Hamiltonu na odličnoj utrci, da ga Merc nije zajebao tko zna što bi bilo...
Nije da si nije sjebao utrku i prije nego je počela onom kaznom.
Odvozio je prosječno uz dosta greški. Ne vidim svrhu uzdizanja takvog rezultata.
slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
senna66 je napisao/la: 01.07.2019., 13:15 Lol.
Čestitke Hamiltonu na odličnoj utrci, da ga Merc nije zajebao tko zna što bi bilo...
Nije da si nije sjebao utrku i prije nego je počela onom kaznom.
Odvozio je prosječno uz dosta greški. Ne vidim svrhu uzdizanja takvog rezultata.
Nadam se da nisi meni replicirao. :gandalf:

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade
pero iz bukurešta je napisao/la: 01.07.2019., 11:16 MSC je rekao sve!
Hamilton je jaho rubnike i uništio bolid, a ta palamudenja "tako je vozio u kvalifikacijama, treninzima bla bla" objesite Totu o rep!
Jučer je Mercedes poražen, jučer je Ferrari poražen! Poraže, ali Hamilton nije svake sekunde dolazio na team radio u prijenosu da se žali!
Hamilton je svjestan da je sve sjebo jašući pasice, ali neki fanovi ovdje to jahanje opravdavaju - "tako on vozi"

Jučer su Verstapen, Lecler i Vettel ubili svojom vožnjom Mercedesove vozače koji pod guzicom imaju svemirski brod! Ova jedna utrka ništa ne znači - Mercedes je osvojio naslov i Mercedes ima najkompletniji paket!
Mercedes je vozio s detjuniranim motorom, Jebe ih vručina + na hard gumama su jednako spori kao i Ferrari za razliku od RB kojem pašu tvrđe gume i koji leti na hardu. Za dva tjedna će biti druga pjesma što se tiče Merca.
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

smr201
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god 2 mj
Ne znam oko čega se svađate toliko, pa i sam Lewis je rekao da je imao par grešaka ovaj vikend, da je sam kriv za to i da će naučiti iz njih.
No problem za konkurenciju je što on takve vikende ima 2-3 puta u sezoni. sljedeća utrka je Silverstone di znamo kako MB, a pogotovo on idu.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡