Charles Leclerc

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

reso20
GP3
GP3
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari
LH44 je napisao/la: 29.06.2019., 17:43 Svaka čast Charlesu na 2. pol poziciji u karijeri :thumbs:
Bilo je ovdje još barem 2 desetinke, 2. i 3. krivinu je loše odvezao :chill:
Treću možda nije napao rubnjak ali 2 zavoj apsolutno nije loše odvezao :)
On ima drugačiji stil vožnje malo nasprem većina vozača a da si popratio malo treninge
vidjeo bi da je redovito bio najbrži sektor mu upravo taj drugi što nije bilo za očekivati od Ferrari-a.
A drugi zavoj si pravi zbog motora što imaju straight speed brži pa to žele iskoristiti...

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
My man, my man.

[ link do slike ]
slika

F12000
Formula 1
Formula 1
"Na zapadu ništa novo" https://twitter.com/F1/status/1145059611692564480
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
reso20 je napisao/la: 29.06.2019., 17:51 A drugi zavoj si pravi zbog motora što imaju straight speed brži pa to žele iskoristiti...
Ma ne znam baš tu drugu krivinu mi je fulao apex, što nikad nije idealno, osim po kiši. Svejedno je odlično odvezao i uz to, samo kažem imao je Charles u još vremena, što bi pol poziciju učinilo još brutalnijom :pivo:
slikaslika

reso20
GP3
GP3
LH44 je napisao/la: 30.06.2019., 14:10
reso20 je napisao/la: 29.06.2019., 17:51 A drugi zavoj si pravi zbog motora što imaju straight speed brži pa to žele iskoristiti...
Ma ne znam baš tu drugu krivinu mi je fulao apex, što nikad nije idealno, osim po kiši. Svejedno je odlično odvezao i uz to, samo kažem imao je Charles u još vremena, što bi pol poziciju učinilo još brutalnijom :pivo:
Kao sto sam rekao, rekao je na sky-u da je to njegova linija, bas kako sam ti rekao ako si gledao free practice. Imao je, kaze taj 3 zavoj da u prethodnoj desetinku i pol bio brži krug prije ali da je jako dobar.
Također što mediji nisu prikazali je da je u posljednja 2 zavoja pretekao Bottasa i htio je Verstapena prije zadnjeg zavoja ali je verstapen zatvorio prilaz pa zato prvi sektor je bilo najlosiji mu. Ali je rekao da nije htio u slipstream ici.

LH44
Formula 1
Formula 1
Ako je njegova linija, onda ok :fakjea:

Ima specifičan stil, baca na preupravljanje, a na nekim stazama to legne ko kec na desetku. Šteta što ne pobjedi danas, previše je vjerovao Maxu ostavljajući prostor na unutarnjoj strani, jednom mu je Max ostavio prostor, ovaj drugi put ga je namjerno zatvorio, a i Charles je otvorio vrata širom, a trebao je pokrivati unutrašnju stranu, mada ostavljao je zato da bi Max imao lošu liniju i izlaz na pravac prema trećoj krivini, Ferrari snaga bi ga izvukla do pola pravca. Ovako je Maxu ostavio opciju za zatvaranje :chill:
slikaslika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Navija za: McLaren
Simpatican i drag decko, provjereno brz i dobar vozac, ali bojim se da ovakve stvari, uz taj nesretni Bahrein, vec polako nakupljaju luzerstinu u kosti.
slika

F12000
Formula 1
Formula 1
Suze u očima, donirat ću bubreg i 1000 € portalu kad ostvari prvu pobjedu :(
slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
_bataziv_0809 je napisao/la: 30.06.2019., 17:58 Simpatican i drag decko, provjereno brz i dobar vozac, ali bojim se da ovakve stvari, uz taj nesretni Bahrein, vec polako nakupljaju luzerstinu u kosti.
Polako sa zaključcima, decko je tek sjeo u top bolid. Ovo mu je sve jedna škola, iako budimo realni Max je letio na stazi na hard gumama. Po meni Leclerc itekako jako dobro sazrijeva i uči u Ferrariju, naravno biti ce i oscilacija, ali sve je to proces.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Svakako ne treba brzati sa zaključcima, i prizivati negativu ( kao na Pierra Gasly-ija ..... :rofl: :rofl: ).

Ovaj, sada kada se malo "slegla" nedjeljna utrka..... mislim da je Charles trebao biti čvršći u duelu sa Maxom, na ovom "ukletom" zavoju br.3. Trebao je uzvratiti, tj. predvidjeti kako će Max ići široko. Baš kao što je Rosberg 2016. predvidio Hamiltona, pa mu nije dao da ranije skrene volanom u zavoj 3.

Ovaj duel sa Maxom, uzeti ću kao Charlesov danak neiskustvu u F1. Ipak je Max rutiner, pogotovo za Red Bull ring.

Šteta za Charlesa, ...... nakon svega ostaje gorak okus zbog 2. mjesta. Baš kao što je bilo u Bahrein-u. Pobjeda u Bahreinu, i pobjeda jučer na ringu, bile bi..... fantastične...... :vozi: :vozi:.

Šteta, baš mi je krivo, zbog Charlesa.

Jedino što mi u svemu tome paše, je ovo: Honda je uspjela ubosti prvu pobjedu u hibridnoj eri. Vjerovatno Alonsa negdje pere..... sekiracija. :zubo:

Ali ne vjerujem da će to zadržati Maxa u RB, ako imaju namjeru ( plan ) dići sidro nakon ove godine. Red Bull ring je specifičan,...... i već ćemo do godišnjih odmora znati više..... tj. slijedeće tri utrke NE MORA dobiti Mercedes,..... budimo optimisti, jer Bottas neće spasiti 2019.-u sezonu....... :zubo:

:kokice:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

F12000
Formula 1
Formula 1
Mislim da bi Ferrari lako moguće mogao biti najbrži u Engleskoj i Njemačkoj, barem u kvalifikacijama.
slika

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Da....Silverstoun je pun brzih krivina....a tu je bar po statistici Ferari ,,egal,, sa Mercedesom...a bonus su prilično dugačke delove sa punim gasom

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Navija za: McLaren
Iceman je napisao/la: 01.07.2019., 11:12 Polako sa zaključcima, decko je tek sjeo u top bolid. Ovo mu je sve jedna škola, iako budimo realni Max je letio na stazi na hard gumama. Po meni Leclerc itekako jako dobro sazrijeva i uči u Ferrariju, naravno biti ce i oscilacija, ali sve je to proces.
Naravno da ne treba zuriti sa zakljuccima i treba decku dati vremena. Opet sa druge strane imam utisak da je previse tankocutan i lijepo vaspitan naspram hijena kojima je okruzen.

Mnogo mi, zapravo mi je beskrajno simpatican, vidi se da je dobar covjek, samo sto dobri ljudi u Formuli 1, a i u zivotu obicno gutaju gorke pilule.

Vrlo lako moze biti novi Rubens. Sjeti se njega poslije Austrije 2002 kako je bio pun razumjevanja i opravdanja za sve oko sebe...meni se steglo u grlu dok sam ga slusao...

Leclerc je tek treci covjek koji sjedi u meni omrazenom crvenom bolidu a za kojeg mogu navijati. Prije njega samo Alesi i Raikkonen kome sam oprostio izdaju :gandalf:
slika

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
_bataziv_0809 je napisao/la: 01.07.2019., 23:27
Iceman je napisao/la: 01.07.2019., 11:12 Polako sa zaključcima, decko je tek sjeo u top bolid. Ovo mu je sve jedna škola, iako budimo realni Max je letio na stazi na hard gumama. Po meni Leclerc itekako jako dobro sazrijeva i uči u Ferrariju, naravno biti ce i oscilacija, ali sve je to proces.
Naravno da ne treba zuriti sa zakljuccima i treba decku dati vremena. Opet sa druge strane imam utisak da je previse tankocutan i lijepo vaspitan naspram hijena kojima je okruzen.

Mnogo mi, zapravo mi je beskrajno simpatican, vidi se da je dobar covjek, samo sto dobri ljudi u Formuli 1, a i u zivotu obicno gutaju gorke pilule.

Vrlo lako moze biti novi Rubens. Sjeti se njega poslije Austrije 2002 kako je bio pun razumjevanja i opravdanja za sve oko sebe...meni se steglo u grlu dok sam ga slusao...

Leclerc je tek treci covjek koji sjedi u meni omrazenom crvenom bolidu a za kojeg mogu navijati. Prije njega samo Alesi i Raikkonen kome sam oprostio izdaju :gandalf:
U Austriji je odradio sve kako treba, uzeo pole, startao dobro, imao fin tempo, odvojio se konkurenciji, dakle izgledalo je sve savrseno! ALI, odjednom se RBR-u ukazase hard gume, koje su bile abnormalno brze, Max je vozio kao po sinama, dakle u takvim situacijama si nemocan. Leclerc se je odbranio jednom na dobar nacin, ali ovaj zvaljo je poznat po tome da riskira previse i samo zbog toga sto su drugi savjesni, to mu prolazi, a da se u tom momentu nadje karakter slican njemu (kojeg trenutacno nema), gledali bi izlijetanje 2 vozaca koja su donijela najvise zivosti u utrci i onda cemu to sve?

Po meni Leclerc nije imao potrebe da se previse brani, situacija je bila bezizlazna. Meni se je Leclerc vise ovako dokazao, nego da je glumio kamikazu, jer od Kamikaze Ferrari nema nista, a ovako postolje, kao 2 pozicija je ipak zadovoljavajuci rezultat, s obzirom na okolnosti.

Jednostavno ne treba ga previse siliti, u Austriji je sve odradio fantasticno.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Pričati o nekakvoj "luzerštini u kostima" nakon jednog poraza u direktnoj borbi protiv iskusnijeg i bržeg vozača je apsurdno. Leclerc ima brzinu, pokazao je to u Austriji još jednom tijekom cijelog vikenda, a osim toga, nije pustio poziciju dok ga Max nije izgurao, odnosno borio se dok god je mogao.

LH44
Formula 1
Formula 1
Nije 2x trebao Maxu puštati unutarnju stranu, i ja sam znao da će ga ovaj izgurati. Možda je nakon prve borbe mislio da će mu Max ostaviti prostora, pa mu je pustio, a ona malo šira vanjska linija i jeste bila njegova i na kvalama, ispaljivao se iz te krivine nevjerovatno. Trebao ga je kao par krugova prije samo parkirat na apex, ali pokrivati unutrašnju stranu, iako dođe do toga da se može istjerati, da je Max sa vanjske strane, ne on. Mislim da Leclerc sad u potpunosti zna kako se nositi sa Maxom - bez povjerenja, bez popuštanja i samo prgavo.

Kakve će to borbe biti iduće decenije između ove dvojice, još dok dođu Kvyat, Albon, Norris, Russel, Ocon, pa i Stroll, a siguran sam i Ricci, Checo, KMag i Hulk će ostati bar do 2025 biće stvarno predobro ako pravila ne useru, ali valjda Ross zna šta radi :)

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
LH44 je napisao/la: 02.07.2019., 12:10 Kakve će to borbe biti iduće decenije između ove dvojice, još dok dođu Kvyat, Albon, Norris, Russel, Ocon, pa i Stroll, a siguran sam i Ricci, Checo, KMag i Hulk će ostati bar do 2025 biće stvarno predobro ako pravila ne useru, ali valjda Ross zna šta radi :)

Šta je sa Sainzom, namjerno ga nisi napisao ili zaboravio?

f1_zg
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Charles Leclerc
Dečko skupo plaća školu, nije mu krenulo od prve, ali pisati sad o nekoj luzerštini je stvarno besmisleno.
Nadam se da ga sve ovo neće psihički dotući, nego ojačati. I kako je netko napisao gore, sad zna kako se nositi s Crashtappenom,pa i to je nešto.

Jednom kad Scuderijaši napokon shvate da je Vettel dao svoje, mogao bi postati veliki vozač na jedan gentelmanski način.
"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."

LH44
Formula 1
Formula 1
Vettel-Ferrari je napisao/la: 02.07.2019., 15:19
LH44 je napisao/la: 02.07.2019., 12:10 Kakve će to borbe biti iduće decenije između ove dvojice, još dok dođu Kvyat, Albon, Norris, Russel, Ocon, pa i Stroll, a siguran sam i Ricci, Checo, KMag i Hulk će ostati bar do 2025 biće stvarno predobro ako pravila ne useru, ali valjda Ross zna šta radi :)

Šta je sa Sainzom, namjerno ga nisi napisao ili zaboravio?
Pratim trend izostavljanja Sainza iz priče :D
Kako da ne, i njega će se nešto pitati u sljedećoj deceniji, mada mislim da navjeći potencijal imaju Ricciardo, 3 debitanta i 2 lika koji su startali iz prvog reda i imali nevjerovatnu borbu za pobjedu s obzirom na godine. Ostali neka me demantuju slobodno :)
slikaslika

LH44
Formula 1
Formula 1
Charles fin momak :trep:
slikaslika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡