Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Perica9
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 7 mj
Frantic je napisao/la: 21.06.2019., 17:52 Sve se više povećava broj uzrečica/doskočica/nadimaka/čega sve već ne.... ove godine
"Ima još x trka do kraja"
"Lord Gasly"
"5s kazne za unsafe return"
"Pukao pod pritiskom"
"Silver bullet"
Itd.....
Mmm F1TV mi refundirao 4 eura :misli:
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Perica9 je napisao/la: 21.06.2019., 17:55
Frantic je napisao/la: 21.06.2019., 17:52 Sve se više povećava broj uzrečica/doskočica/nadimaka/čega sve već ne.... ove godine
"Ima još x trka do kraja"
"Lord Gasly"
"5s kazne za unsafe return"
"Pukao pod pritiskom"
"Silver bullet"
Itd.....
Mmm F1TV mi refundirao 4 eura :misli:
Može i ta.... :klanjam: :rofl: :pivo:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Sada je malo jasnije o čemu je reč...
Aero map will be taken to the circuit by the race engineer. Race engineers can then use these maps to help them choose the best settings for a particular wing on particular circuit. This tells him the most efficient way of obtaining a certain level of downforce or performance using the wing elements he has. If the driver wants more downforce on the rear, it shows him how best to achieve it, and then what angle of flap is required on the front wing to balance this change. It's all there on paper! Map is used to determine the effect of every single change of front ride height, car rake, front wing angle, rear wing angle, gurney flap height and yaw angle on the front downforce, rear downforce, drag and lift-to-drag ratio of the car. Basically, an aero map is aerodynamic data, signature of the specific car configuration, numbers on a piece of paper, or more likely in a computer.
On the track, data aero mapping is used to correlate in real time what the wind tunnel figures say about aero element.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
@Frantic naše su bez konkurencije :pivo:
@perica9 meni su 7.99€ vratili :P ali poštapalica stoji, ovo je već drugi put :chill:
slikaslika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Koliko sam vidio oba Ferrarija na drugom treningu sa starom podnicom i novim krilom. Nadam se da će je sutra ipak namontirat, i vozit sa njom. U zadnje vrijeme dosta novih stvari samo bude testirano i ponovo skinuto. Imali su sličnu podnicu i prošle godine, sa onim krilcima sa strane. I ni lani nisu vozili sa njom. Šta je bio sa onom felgom? Par puta su je testirali. I opet nije voženo sa njom. Šta je bilo sa onim Haasovim felgama sa predstavljanja? Neki su tu vidjeli neke proreze. Meni se činilo da nije bilo ništa. A vidim sad se ništa ne spominje. Čini mi se da je ipak bila obična felga u pitanju...

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Ferrari admit #FrenchGP upgrades "not perfect" as Mercedes impress - and Mattia Binotto tells reporters that some parts will be removed from the car
Znači ćorak
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
Multi 21 je napisao/la: 21.06.2019., 19:30 Ferrari admit #FrenchGP upgrades "not perfect" as Mercedes impress - and Mattia Binotto tells reporters that some parts will be removed from the car
Znači ćorak
silver bullshit!
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Gilles
GP3
GP3
S nama već: 9 god 7 mj

zekohonda je napisao/la: Znači silver bullshit!
Ha ha ha bravo za komentar.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
Oni samo nalaze metke za pucanje sebi u nogu. :rofl:

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
zekohonda je napisao/la: 21.06.2019., 19:45
Multi 21 je napisao/la: 21.06.2019., 19:30 Ferrari admit #FrenchGP upgrades "not perfect" as Mercedes impress - and Mattia Binotto tells reporters that some parts will be removed from the car
Znači ćorak
silver bullshit!
Haha, dobar :rofl:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Ja ne znam što se ekipa toliko uhvatila za one novosti na bolidu? Binotto i vozači su prije vikenda rekli da ovo nisu velike novine te da ne očekuju nešto veliko od njih...

Čekajte Silverstone.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
Pa s obzirom da su pred vikend govorili kako će samo prednje krilo donijeti, dobro je. Binotto kaže da su neki dijelovi bili samo za testiranje, a oni koji su namjenjeni za utrku da će ostati na bolidu. A donijeli su dosta toga. Modificirani prednji usisnici za kočnice, podnica, difuzor. Kažu da je i na zadnjem krilu nešto novo, ali nisam ništa primjetio.
Djeluje pozitivno za danas: https://www.formula1.com/en/latest/arti ... MwlRs.html
Već sam ranije govorio da zbog ovih guma vremena u petak nisu reprezentativna. Zato McLaren izgleda bolje u petak nego u ostatku vikenda, jer su jedini uz Mercedes koji odmah u startu razumiju gume. Dok ostali trebaju više vremena da izvuku idealan setup.
slika
Po ovome Ferrari je brži u svim tipovima krivina, osim u sporim. Mislim da to nije bio slučaj nigdje do sad, barem prema ovim podacima sa F1 stranice. A ipak evo i na FP3 tek imaju otprilike izjednačeno vrijeme u prva dva sektora. Izgleda da je gubitak u tim sporim baš prevelik. Da bar izvuku neku prednost u prva dva sektora, i da se malo primaknu u trećem... Kao što je Vettel izvukao u Kanadi. Možda dodatni mod pomogne u kvalama, ako je istina da je Ferrarijev motor najjači. :D

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
"It was definitely odd coming here [to the French Grand Prix] when I heard Ferrari were spending time focusing on something else," Hamilton said after taking pole position on Saturday. "Naturally for my team I would have them focus on trying to improve the car, but then we came here and when I arrived I heard it was Karun Chandhok's video that was the new evidence, so I was pretty relaxed after that. So I put it behind me.

:rofl:

slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Binotto kaže da problem nije imao utjecaj na performanse.
[ link do slike ]
slika

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Da...zato nije mogao da mjenja brzine i da tera motor do 12 500

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
ni ja bas ne vjerujem Binottu....
slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
Ma važno je da su to popravili za danas, nadam se...

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Malo me Binotto podjeća na Juru
[ link do slike ]
slika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
senna66 je napisao/la: 19.06.2019., 12:16 odličan poster, dakle miriši na 3-5.
Logično :mrgreen: :klanjam:

zjurina
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Leclerc, Ferrari.Honda
Dani je napisao/la: 24.06.2019., 18:30 Malo me Binotto podjeća na Juru
[ link do slike ]
:rofl: :rofl: :rofl: :zubo:
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡