VN Francuske (Circuit Paul Ricard) 21.-23. lipnja 2019.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Upravo pogledah "incident" Max-Hamilton. Ne mogu vjerovati da netko za ovo traži kaznu :facepalm:

Postaje jako zamorno čitati komentare na člancima jer pojedinci u svemu vide teoriju zavjere i dvostruke kriterije.

smr201
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god 2 mj
DaveGilmour je napisao/la: 21.06.2019., 20:33 Upravo pogledah "incident" Max-Hamilton. Ne mogu vjerovati da netko za ovo traži kaznu :facepalm:

Postaje jako zamorno čitati komentare na člancima jer pojedinci u svemu vide teoriju zavjere i dvostruke kriterije.
Nemoj tako, to je nekima sad krunski dokaz belosvetske urote i onda skrece nabrajanje 254 situacija koje nemaju veze sa ovom :D
Sva sreća pa većina takvih komentatora ostaje na člancima, a ne dolaze ovdje.

kasalo
Karting
Karting
S nama već: 6 god 2 mj
@smrducci, nije stvar u kazni

smr201
Formula 4
Formula 4
Čitam vremena na fia.com:
Bottas - prvi krug stinta 1:36:149 - zadnji krug stinta 1:35:655 - 12 krugova
Ham - prvi -1:36:014 - zadnji - 1:36:608 - 9 krugova
Max - prvi - 1:36:308 - zadnji - 1:36:140 - 7 krugova
Leclerc - prvi - 1:36:307 - zadnji - 1:36:659 - 5 krugova
Vettel - prvi - 1:36:157 - zadnji - 1:36:094 -10 krugova
Izgleda da MB ima solidnu prednost ako Bot radi debelo iza 1:35 u zadnjem krugu stinta.

smr201
Formula 4
Formula 4
kasalo je napisao/la: 21.06.2019., 20:43 @smrducci, nije stvar u kazni
S tobom se nema smisla raspravljati jer ti je najveći doseg pisati smrducci umjesto nekog pametnog argumenta što ni ne iznenađuje jer ga nemaš.
Tako da vozi dalje slobodno.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
slika

I dajte kakve su ono budale koje zagovaraju kaznu za Hamiltona zbog onoga na treningu? :rofl:
Dajte ljudi molim vas...kakve kazne. Ako ćete već biti konsantni u tome da ono u Kanadi nije bilo za kaznu u UTRCI, onda nemojmo molim Vas povlačiti da bi ovo u Francuskoj trebalo kazniti, a dogodilo se na SLOBODNOM TRENINGU.

Budale i sa jedne i sa druge strane. Prošlo je 2 tjedan, slučaj je zaključen, JA se ne slažem sa kaznom, ali hajde ljudi molim vas.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

smr201
Formula 4
Formula 4
Ferrari je napisao/la: 21.06.2019., 21:00 slika

I dajte kakve su ono budale koje zagovaraju kaznu za Hamiltona zbog onoga na treningu? :rofl:
Dajte ljudi molim vas...kakve kazne. Ako ćete već biti konsantni u tome da ono u Kanadi nije bilo za kaznu u UTRCI, onda nemojmo molim Vas povlačiti da bi ovo u Francuskoj trebalo kazniti, a dogodilo se na SLOBODNOM TRENINGU.

Budale i sa jedne i sa druge strane. Prošlo je 2 tjedan, slučaj je zaključen, JA se ne slažem sa kaznom, ali hajde ljudi molim vas.
Ja se umorio prepisujući sve ono, a mogao sam samo tebe pričekati :bonk:

kasalo
Karting
Karting
S nama već: 6 god 2 mj
smr201 je napisao/la: 21.06.2019., 21:00
kasalo je napisao/la: 21.06.2019., 20:43 @smrducci, nije stvar u kazni
S tobom se nema smisla raspravljati jer ti je najveći doseg pisati smrducci umjesto nekog pametnog argumenta što ni ne iznenađuje jer ga nemaš.
Tako da vozi dalje slobodno.
A kako ti znas sta je moj najveci doseg, mozda me poznajes osobno?

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
@kasalo: idući put kad vidim da si s nekim ušao u svađu ili napisao konstruktivan komentar tipa "govno" - baniran si.
p.s. nemoj napraviti tipičnu pogrešku pa sad ulaziti sa mnom u raspravu o ovome jer se i to računa za ban.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
DaveGilmour je napisao/la: 21.06.2019., 20:33 Upravo pogledah "incident" Max-Hamilton. Ne mogu vjerovati da netko za ovo traži kaznu :facepalm:

Prije nego je završena istraga, napisao sam da ne bih nikad kažnjavao ovakve stvari, pogotovo na treninzima. Ali ako ćemo gledati kriterijum iz Kanade, i argumente vas koji govorite da je kazna ispravna, ono ima materijala za kaznu, onda ga ovdje definitivno ima više. Puno više. I kao što rekoh nakon kazne, nisam nimalo iznenađen. A sad što se tiče kazni na treninzima, nisam za njih, osim ako bude baš nešto opasno. Ali sad priča Hamiltonovaca da se na treninzima nikad ne kažnjava nema nikakvog smisla. Kao što sam i tamo pisao, valjda nastupi nekakva amnezija, šta li? Jer itekako je bilo kazni i na treninzima. Naravno ne za svetu kravu...

Kao što rekoh, nisam za kaznu na treninzima, ali ako ćemo striktno slijediti pravilnik, ovo je više za kazne nego ono u Kanadi. Što je najgore za ovog se uvijek nađe neko pravdanje, iako je slučaj gori nego neki slučajevi koji su kažnjavani. Dok se za druge samo napiše da je prekršio pravilo br. n, i to je to. Nikada se ni ne pokušava opravdati nekog drugog. Dok za ovog uvijek postoji opravdanje... Ko to neće da vidi, sa takvima se ne vrijedi raspravljati...

smr201
Formula 4
Formula 4
Pastor je napisao/la: 21.06.2019., 22:13

Prije nego je završena istraga, napisao sam da ne bih nikad kažnjavao ovakve stvari, pogotovo na treninzima. Ali ako ćemo gledati kriterijum iz Kanade, i argumente vas koji govorite da je kazna ispravna, ono ima materijala za kaznu, onda ga ovdje definitivno ima više. Puno više. I kao što rekoh nakon kazne, nisam nimalo iznenađen. A sad što se tiče kazni na treninzima, nisam za njih, osim ako bude baš nešto opasno. Ali sad priča Hamiltonovaca da se na treninzima nikad ne kažnjava nema nikakvog smisla. Kao što sam i tamo pisao, valjda nastupi nekakva amnezija, šta li? Jer itekako je bilo kazni i na treninzima. Naravno ne za svetu kravu...

Kao što rekoh, nisam za kaznu na treninzima, ali ako ćemo striktno slijediti pravilnik, ovo je više za kazne nego ono u Kanadi. Što je najgore za ovog se uvijek nađe neko pravdanje, iako je slučaj gori nego neki slučajevi koji su kažnjavani. Dok se za druge samo napiše da je prekršio pravilo br. n, i to je to. Nikada se ni ne pokušava opravdati nekog drugog. Dok za ovog uvijek postoji opravdanje... Ko to neće da vidi, sa takvima se ne vrijedi raspravljati...
Osim nekoliko zaluđenih fanova većina nas koji navijaju za MB/Hama je rekla da Vettel kaznu nije trebao dobiti.
Zašto se zamaraš i vodiš sa ovih par koji očito trolaju i pokušavaju izvući reakciju od vas koji navijate za SF?
Njih ignoriraš jer ima idiota u oba tabora, prepoznaš ih i ne odgovaraš njima i to je to.
I opet kažem da situacija iz utrke i situacija iz Kanade nisu ni približno iste jer je ovo trening, a ono borba za prvo mjesto. No slažem se s tobom da ni jedno ni drugo nije za kaznu.
Ko zna možda nakon halabuke koja se digla nakon Kanade je FIA dala naputke sucima da malo ohlade sa kaznama, vidjeti ćemo u nedjelju kako će postupati sa škakljivim situacijama.

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
@Pastor
Očito smo se negdje krivo sporazumjeli jer ja definitivno nisam tvrdio da je kazna u Kanadi ispravna.
Moj jedini problem su teorije zavjere jer želim uživati u F1 i raspravama na portalu bez da stalno moram čitati neutemeljene priče kako je Mercedes kupio 6 naslova u nizu.

No da se vratimo aktualnoj temi. Meni ovaj Hamiltonov potez s FP2 uopće nije sporan i ne vidim zašto su uopće suci to uzeli na razmatranje. Hamilton se u nijednom trenutku nije našao na trkaćoj liniji (osim ako imam potpuno krivu predodžbu o trkaćim linijama na Paul Ricardu) stoga uopće nema elemenata za nekakvu kaznu. Maxova greška je vjerojatno bila posljedica dekoncentracije, ali to si je on sam kriv.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari

A vidi nešto Dave. Ja takođe ne bi nikad kaznio vozača za ono što je Lewis uradio jučer. Bio je trening, nije bilo nešto opasno. Greneralno, ne bi uopšte kažnjavao vozače zbog stvari na treninzima, naravno, ukoliko nije veća 3.14zdarija, tipa da je neko napravio neki kontakt pa došlo do krša i tako to.
Međutim, kako onda Vettel dobija kaznu +3 mjesta na gridu prošle godine u Austinu, zbog toga što nije "momentalno" usporio na potrebnu brzinu (po kiši) kad su se upalila crvena svjetla (zbog crvene zastave), a barem 200m oko njega nije bilo "žive duše", niti je bilo opasno, niti je koga ugrozio, niti ovo, niti ono, niti dsz....
Čovjek je usporio (usporavao) i nakon par sekundi bio u granicama. Napominjem, bio je FP1, padala je kiša i "nikog živog" nije bilo oko Vettela.
Ne volim ni ja teorije zavjere, ali jbmu miša, sve mi nešto "ide u prilog tome" da je Benz stvarno kupio 7 titula (ne 6, već 7).
Što se tiče dvostrukih kriterija, tu se nema šta nagađat, to je uveliko dokazano i pokazano u praxi.
Kad se samo prisjetim zašto su sve kažnjavani Ferrarijevi vozači i vozači nekih drugih "manjih" ekipa (mislim, u redu, eto, neka su), a kako se gledalo kroz prste Maxu (u zadnje vrijeme su mu prestali gledati kroz prste, dobar dio prošle sezone i ova sezona, možda je postao prevelika smetnja/prijetnja Lewisu), a pogotovo vozačima Benza, narocito Hamiltonu, to nisu istine (zatvaranja, kontakti, sječenja, kraćenja, ulasci/neulasci u box, guranje bolida u kvalama, raznorazni džokeri??,....).
Takođe, ponavljam se, fascinira me količina i umijeće pisanja opravdanja za nekažnjavanja Hamiltona, što od sudaca (što je i važnije u svoj priči), što od fanova (to je manje bitno).
Fascinira me npr. kako u nekim situacijama suci rezonuju "zdravorazumski", a u drugim se striktno drže "slova zakona, propisa i pravila".
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
Frantic je napisao/la: 22.06.2019., 11:10 Fascinira me npr. kako u nekim situacijama suci rezonuju "zdravorazumski", a u drugim se striktno drže "slova zakona, propisa i pravila".
Ovo je najveći problem, ali takvo nešto se i može očekivati kad na svakom vikendu sjedi druga sudačka postava. Teško je onda ujednačiti kriterije kada različiti ljudi imaju različite stavove o rubnim situacijama.

Zato bi trebalo uvesti standardnu sudačku postavu pa bi se onda točno znalo što je kažnjivo, a što ne. Vjerujem da bi se onda konzistentnost odluka uvelike poboljšala.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
DaveGilmour je napisao/la: 22.06.2019., 11:46
Frantic je napisao/la: 22.06.2019., 11:10 Fascinira me npr. kako u nekim situacijama suci rezonuju "zdravorazumski", a u drugim se striktno drže "slova zakona, propisa i pravila".
Ovo je najveći problem, ali takvo nešto se i može očekivati kad na svakom vikendu sjedi druga sudačka postava. Teško je onda ujednačiti kriterije kada različiti ljudi imaju različite stavove o rubnim situacijama.

Zato bi trebalo uvesti standardnu sudačku postavu pa bi se onda točno znalo što je kažnjivo, a što ne. Vjerujem da bi se onda konzistentnost odluka uvelike poboljšala.
malo off topičarim, ali evo gilmoure nešto za tebe. https://twitter.com/ToroRosso/status/1141726725149212674
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
Na svirci treba još malo poraditi, ali ima sjajan ukus u glazbu :thumbs:

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Ekipa, što prije prihvatite da je stanje sa kaznama takvo kakvo je, biti će vam lakše...
Ja se uopće više neću nervirati, jer idiotske odluke idu FIA-i i F1 na štetu...nisam dioničar da se ljutim...neka rade što žele.

Ono jučer nije bilo za kaznu, kao što ni ono u Kanadi nije bilo za kaznu, kao što ni ono u Austriji nije bilo za kaznu, kao što ni ono u Austinu nije bilo za kaznu itd.

Neka donose odluke kakve žele i u korist koga žele. Svi znaju da si dobar, koliko i konkurencija koju dobiješ. Sve ostalo su priče za djecu.
slika slika

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
Navija za: Ferrari
Barselona drugi put.....sve parametre kao i u Barseloni. Treći sektor ubija Ferarijeve bolide

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Ne znam baš da nas "ubija", ali kada pogledamo vremena drugih u tom trećem sektoru...mi smo točno na pola puta Mercedesa.
Mercedes u svojoj ligi u trećem sektoru, mi smo 4-5 desetinki u zaostatku u tom dijelu, dok je RBR i ostala družina 8 + desetinki iza.
slika slika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Renault ili Honda na Manageru??? :gandalf:
Teške dileme
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡