Paddock

☕ Sve teme o Formuli 1 koje ne možete smjestiti u gornje podforume.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
slikaslika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Jedan u nizu razloga zbog kojih F1 trebaju temeljite promjene :chill:
https://twitter.com/MsportXtra/status/1134132095700348929 Zanimljivo je i da je svih ovih 23 podija ostvareno s Mercedesovim motorom.

Perica9
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 7 mj
croatic f1 je napisao/la: 30.05.2019., 22:27 Jedan u nizu razloga zbog kojih F1 trebaju temeljite promjene :chill:
https://twitter.com/MsportXtra/status/1134132095700348929 Zanimljivo je i da je svih ovih 23 podija ostvareno s Mercedesovim motorom.
+svega dva druga i nijedno prvo mjesto.
slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
u v8 eri 10 timova je pobjeđivalo u razdoblju od 8 godina.
u pu eri teče 6. godina i imamo samo 3 pobjednička tima.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Majki2111
Formula 2
Formula 2
Navija za: Red Bull, Alonso
Pa ja to pričam već godinu dana a ekipa sa foruma ne trza. Ovi podaci su kritični. Pošto se još uvijek nisam uspio vezat za nikog i praktički mi je tako sve jedno ko išta osvoji, čeka se 2021. mrdanje poretka nadam se. Ovo je ne podnošljivo. Ponovit ću još jednom Australija 2013. zadnja pobijeda a da nisu ove TOP 3 ekipe. Dosadni su ovi više.
zekohonda je napisao/la: 31.05.2019., 08:52 u v8 eri 10 timova je pobjeđivalo u razdoblju od 8 godina.
u pu eri teče 6. godina i imamo samo 3 pobjednička tima.
Koje su to, ovih 10?
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
kad si lijen...
ferrari, rb, merc, brawn, sauber, honda, renault, lotus, tr, williams.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Majki2111
Formula 2
Formula 2
Navija za: Red Bull, Alonso
zekohonda je napisao/la: 11.06.2019., 00:00 kad si lijen...
ferrari, rb, merc, brawn, sauber, honda, renault, lotus, tr,williams.
Haha, hvala. :pivo: Sad da je bar neko od ovih uz ove standardne bili bi sretni....
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24

Artband
Karting
Karting
S nama već: 7 god 4 mj
Navija za: Button, Honda
Naletjeh na Himena prije neki dan, pa izlupeh nešto, nemojte zamjeriti :gandalf:

Fetel Orko
Lusi Adam, Hi men
Maks čovjek oružje

Zak Bron Vodenjak
Magnum Čovjek zvjer
Helmut Marko Triklop

Toto Skeletor

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
https://twitter.com/F1/status/1137767051924312066

fjaka
Formula 4
Formula 4
Navija za: jordan
Ferrari1345 je napisao/la: 01.07.2015., 16:49 Zašto bi bila glupost. Sta je to tolko privlacno u 60im bilo u vezi bolida. Obican kanuu sa gumama i krilima... Cinjenica je da se kod ljudi to ne svida, tj. preciznije više preferiraju noviji izgled. Po meni je vrhunac dizajna bolida bio onaj iz 2008.

Za ovo drugo cu bit sudržan, meni osobno je bilo bolje prije sa nadoljevanjem i ratom guma. Bar smo gledali vrhunac a ne ograničenost koje imamo danas. Umjetne gume i liftncoast...
Ali ni protiv ove nove F1 neman nis u vezi tog pitanja...
Imaj svoje misljenje ali facepalmat jer vecinu nesto drugo zanima, nemoj

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk
o bože :facepalm: ukusi su različiti i o njima se ne raspravlja ali tvoj je stvarno za zrigat se :facepalm:
pa iz tih bolida sve nešto strši, imaju više tih stršotina nego prosječan jež bodlji, nu https://www.google.com/search?q=f1+2008 ... 66&bih=625

fjaka
Formula 4
Formula 4
ferrari1345 evo ti malo terapije za oči

slika

fjaka
Formula 4
Formula 4
malo black beauties

slika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Wow :klanjam:
Sjajne slike
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
fjaka je napisao/la: 17.06.2019., 18:49
Ferrari1345 je napisao/la: 01.07.2015., 16:49 Zašto bi bila glupost. Sta je to tolko privlacno u 60im bilo u vezi bolida. Obican kanuu sa gumama i krilima... Cinjenica je da se kod ljudi to ne svida, tj. preciznije više preferiraju noviji izgled. Po meni je vrhunac dizajna bolida bio onaj iz 2008.

Za ovo drugo cu bit sudržan, meni osobno je bilo bolje prije sa nadoljevanjem i ratom guma. Bar smo gledali vrhunac a ne ograničenost koje imamo danas. Umjetne gume i liftncoast...
Ali ni protiv ove nove F1 neman nis u vezi tog pitanja...
Imaj svoje misljenje ali facepalmat jer vecinu nesto drugo zanima, nemoj

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk
o bože :facepalm: ukusi su različiti i o njima se ne raspravlja ali tvoj je stvarno za zrigat se :facepalm:
pa iz tih bolida sve nešto strši, imaju više tih stršotina nego prosječan jež bodlji, nu https://www.google.com/search?q=f1+2008 ... 66&bih=625
Eno sad su i na MotoGP počeli ubacivati te aerodinamičke dodatke. I na prošloj utrci je taj dodatak mogao biti opasan. Rins je bio u borbi sa Petruccijem, i upravo mu se sa ovim aerodinamičkim dodatkom naslonio na leđa. Da je to krilce bilo malo oštrije (a moglo bi biti kako je krenulo), mogo ga je rasjeći preko leđa. Ili da je prethodno imao neki kontakt, i oštetio to krilce, onda bi bilo oštrije, i mogao bi nekoga ozlijediti sa njim.
Opasno je imati na motorima takve stvari, jer su vozači izloženiji, i mogu lako doći u kontakt sa protivničkim motorom.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Pastor je napisao/la: 18.06.2019., 17:44 Eno sad su i na MotoGP počeli ubacivati te aerodinamičke dodatke. I na prošloj utrci je taj dodatak mogao biti opasan. Rins je bio u borbi sa Petruccijem, i upravo mu se sa ovim aerodinamičkim dodatkom naslonio na leđa. Da je to krilce bilo malo oštrije (a moglo bi biti kako je krenulo), mogo ga je rasjeći preko leđa. Ili da je prethodno imao neki kontakt, i oštetio to krilce, onda bi bilo oštrije, i mogao bi nekoga ozlijediti sa njim.
Opasno je imati na motorima takve stvari, jer su vozači izloženiji, i mogu lako doći u kontakt sa protivničkim motorom.
MotoGP je tek nedavno otkrio krila, Ducati je bio prvi i najradikalniji po tom pitanju prije tri godine. Za 2017. su to zabranili upravo zbog potencijalne opasnosti za vozače, ali brzo su momčadi (mislim da opet Ducati prvi) našle svojevrsnu rupu u pravilima i napravili te aero fairinge koje i danas imaju na motorima. MotoGP je i taj dio ograničio zbog sigurnosti, ali i meni je zapeo za oko taj kontakt Rinsa i Petruccija.

Što se tiče bolida iz 2008., meni su bolidi iz te ere (sredina 2000-tih) najljepši bolidi u modernoj F1. Nekima smetaju sva ta krilca koja su baš 2008. počeli stavljati u velikim količinama, ali meni to izgleda genijalno, sjajno se uklapaju u prekrasni bazični dizajn bolida i daju mu futurističko-agresivan izgled dostojan najbržih vozila na svijetu. Meni se i inače sviđaju kreativna i radikalna rješenja, npr. oni McLarenovi rogovi. Šteta je što je F1 2009. otišla u toliko drukčijem pravcu po pitanju izgleda bolida, od tad nijedna era bolida nije (po mom mišljenju) nadmašila 2008.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
I meni se sviđaju ti bolidi, pogotovo BMW Sauber :)

Testarossa
Karting
Karting
S nama već: 6 god 11 mj
Navija za: Ferrari
I meni je ta 2008 mozda i najljepsa sto se tice bolida. Uze prednje krilo, mnogo mrsavija f1 odnosno manji bolidi koje su vozaci bacali po krivinama i koji su lakse se vadili na korekcijama. Svjedoci smo da danas kada krene da bjezi zadnji kraj bolida najcesce zavrsi piruetom.

Ali ono sto se meni svidja jeste velika razlicitost kod bolida: koncept prednjeg krila kod Mclarena i Red Bulla sa gornjim dijelom krila preko nosa, Hondini i Sauberovi rogovi na nosu, Force India i njihov sharkfin i T krilo (uz Renault i Red Bull cini mi se), Renaultova krilca sa strana ispred kokpita, Williams je imao krila sa strane airboxa...

Jos samo da je Massa uzeo prvenstvo :mrgreen:
"I am who I am. I don't try to be anybody else or act in any way. I've always been the same idiot." - S.V.

fjaka
Formula 4
Formula 4

fjaka
Formula 4
Formula 4
slika

fjaka