VN Australije 14.3-16.3.2025.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Odlična utrka za početak sezone. Čestitke Landu na pobjedi, nakon duuugo vremena netko tko se ne zove Max vodi prvenstvo, iako je zamalo i taj rekord nastavljen :) Pitanje je kako bi se utrka rasplela da nije bilo one, meni za prvu utrku bezvezne, naredbe da Oscar ne napada, ali inače jako dobra vožnja Norrisa. Izlijetanje mu je teško posebno zamjeriti kad su skoro svi imali nekakvu grešku danas.

Max iznova pokazuje klasu, čim se ukaže najmanja prilika, tu je, u borbi za pobjedu. Ne bih donosio previše zaključaka nakon ovog vikenda po pitanju toga tko će imati oružje za napad na titulu, što zbog mješovitih uvjeta u utrci, same staze i mogućih varijacija u odnosu snaga ekipa na drugim stazama te razvoja unutar sezone koji može preokrenuti puno toga. Shvaćam demotiviranost Tifosa nakon svih godina traume, ali sezona ne završava nakon jednog vikenda ;) Što se tiče rasprave Leclerc vs Hamilton, ne znam što se točno ima raspravljati, gledajući čisto današnje nastupe (dakle, na stranu prilagodba itd.), Leclerc uvjerljivo bolji.

Gledao sam u snimci, ali bez ijednog spoilera osim pobjednika, tako da su živci radili oko Kimija u završnici :mrgreen: Imao je sreće (ili vještine da ulovi bolid, ta interpretacija uvijek ovisi o tome koliko je komentatoru situacije drag vozač) s izvrtanjem, niti je pogodio zid niti je izgubio puno vremena, a nakon toga odličan. Odradio je nekoliko pretjecanja i uz dobro pogođenu strategiju došao praktički korak do podija. Ovakav rezultat u debiju, pogotovo nakon užasa u kvalifikacijama, će mu sigurno donijeti hrpu samopouzdanja :thumbs: Hvala i Totu koji je povukao svoje veze kod sudaca, čim sam vidio istragu sam se nadao da će izvući nešto :zubo:

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Očekivao sam nekakav triler, utrka je pružila više nego što sam se nadao. Drugo kišno izdanje Albert Parka je baš kao i te 2010 donelo dosta kaosa gde je opet McLaren odneo pobjedu. Čestitke Norrisu, ovo je valjda nekakvo duševno iskupljenje za Sao Paulo lane. Max maximalan, Russell iskoristio Piastrijevu nesreću. Ovaj potonji je nastavio kletvu australaca da nemogu se popet na podijum na domaćoj utrci. Daniel je uspeo 2014, no kasnije u zelenoj sobi je izgubio drugo mjesto.

Ferarri opet izveo Kanadu lane, Haas opet isto...

Antonelli superioran, Albon ubrao masne poene, Stroll konačno liči na sebe, Hulk je doveo momčad u poziciju da su ispred Ferrarija na tabeli (!), Tsunodi se neda, Gasliju također.

Videćemo šta će permanentna staza u Shanghaju doneti, ali ovo je odlično bilo.
slika

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god
Navija za: McLaren
Sta se tice Lewisa i team radia. Sve ok , jedino je malo smjesno kad mu inzinjer govori da moze koristiti overtake button kad bude blizu bolida ispred.
Kisna utrka , vise kocenja i puno vise se baterija puni. Kao da je Lewis se tek rodio pa da nezna covjek kako i kada koristit to dugme 😂.
slikaslika slika

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god
Navija za: McLaren
BTW , slabo pamtim pa se ne sjecam.

Dali je ikada prije bio dozvoljen DRS po kisi?
Inace kad su uvjeti za suho se pali drs , jucer su ga dozvoljavali po uvjetima koji su bili sve samo ne suhi.
Kako god , ne bunim se toj odluci
slikaslika slika

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 6 mj
Takodjer mislim da je ovo bilo prvi put da u kisnim uvjetima koriste drs. prije se uvijek cekqlo da se staza osusi, barem koliko se ja sjecam.

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 10 mj
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
I ja se ne sjećam, baš me iznenadilo nakon starta i restarta kad su ga dozvolili.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
na redditu se uvijek nađe dobrih clipova nakon utrke:

The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
piastri prestiže hama u zadnjem krugu,ovaj prvi link je bolji:

https://www.threads.net/@_aarava/post/D ... ifExEWs7Pw

The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 1 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
zekohonda je napisao/la: 17.03.2025., 11:54 piastri prestiže hama u zadnjem krugu,ovaj prvi link je bolji:

https://www.threads.net/@_aarava/post/D ... ifExEWs7Pw

:klanjam: :klanjam: :klanjam: :klanjam: :klanjam: :klanjam:

Tooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oscar rules!!!!!! :vozi: :vozi:

Lewis je odvezao ovdje fair play....... :thumbs:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
ne znam baš što se tiče fair playa, bilo je kontakta nakon kojeg je lewisov desni endplate oštećen, to se vidi na prvom clipu.

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
MSC je napisao/la: 16.03.2025., 13:44
Podsjetio je sam na sebe protiv Seba prije svega.
Let it go already...
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 10 mj
Navija za: Ferrari
Standardno Hamdo nanišanio krilom tuđu zadnju gumu :chill:
:mrgreen:

Šalu na stranu
Momački potez Oscara
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 6 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Frantic je napisao/la: 16.03.2025., 18:28
LH44 je napisao/la: 16.03.2025., 17:24 @Frantic Hajd mi objasni po čemu je to Leclerc bio bolji? Po piruetama :rofl:
Po svemu.
Da, i po piruetama, tj. po pirueti (jednina, jer je bila jedna).
Po startu, po tempu, po agresivnošću,....
Hamilton je bio spor i bezmud.
Loše za statistički najuspješnijeg vozača.
I "odličnog" vozača po kiši jel (dokazano, boljeg po kiši od Leclerca)?
LH44 je napisao/la: 16.03.2025., 17:24 Ok jest ga pretekao momački nema šta, malo preagresivno s obzirom da je timski kolega u pitanju, al dobro nije se zabio aa ni Lewis nije krkanski branio, ali mimo toga preticanja šta je tačno pokazao??
Vidi odgovor iznad.
Ali evo da ponovim.
Odličan start kada je uzeo Albona, zatim preticanje Yukija u prvom krugu, kasnije preticanje Hamiltona na restartu, zatim i preticanje Gaslya (eto, ne moramo reći da je Gaslya natjerao na grešku), kojim je omogućio preticanje Gaslya, posljedično i Hamiltonu.
Nije se vukao iza Albona/Williamsa 40 krugova i nije izgubio poziciju 5 zavoja prije kraja trke.
LH44 je napisao/la: 16.03.2025., 17:24 Pa to je njegova ekipa, ako je toliko dobar koliko su pojedini pisali danas je trebo ostavit Lewisa jedno 10-15 sekundi kako se i pisalo ovdje da će biti, al to su mokri snovi i puste želje. Hamilton se još nije ni navikao na bolid i sve postavke i opet tu nema nekog zaostatka,
O, da, itekako ima, rekli bi.
Pa ostavio ga je i više od toga. Bilo je cca. 20 sekundi prednosti Leclerca prije cirkusa sa kišom.
A i Leclercu je nov bolid, i to totalno dugačiji od prošlogodišnjeg. Šta su ono rekli u Ferrariju, 99% novi bolid.
Da je evolucija prošlogodišnjeg bolida, pa bi ti pitanje i imalo smisla.
To što su nisu Hamiltonu isti ljudi, okruženje i mehaničari, to (osim trkaćeg inžinjera) nema (ne bi trebalo da ima) veze sa vožnjom.
Pa nije rookie.
Npr. Charles je 2019. (nakon 1 sezone u Sauberu i sa nepune 22 godine) u prvoj trci završio sekund iza Vettela (doduše, obojica skoro minutu iza Bottasa).
Max je u prvoj trci nakon prelaska iz TR u RB pobijedio. :shush:
LH44 je napisao/la: 16.03.2025., 17:24 šta će bit kroz 5-6 utrka dok se Lewis prilagodi novom bolidu i okruženju?
Ja se toplo nadam da će dići nivo performansi i biti bliže Charlesu nego danas. ;)
I da će ga držati našpanovanim i natjerati ga da izvlači maksimum.
LH44 je napisao/la: 16.03.2025., 17:24 Btw kako komentiraš Hamiltonovo skidanje s k Adamija s onom izjavom na radio ‘just leave me to it’ i izjavu poslije trke da mu niko ništa nije javio za kišu u zadnjem sektoru?
Ne znam čitav team radio i pozadinu istog.
Ako trebam komentarisati ono što sam čuo, meni je zvučalo malo bahato i otresito, jer mu je čovjek nastojao govoriti nešto korisno i nije govorio gluposti kao što je to Bozzi rekao Charlesu za vodu, pa dobio zauzvrat onaj sarkastičan komentar.
A što se tiče kiše u zadnjem sektoru mogu mu samo preporučiti da se mentalno pripremi za Ferrarijeve mudrolije s pitwalla i na team radio.
Sada mu je jasno s čim se suočavao Vettel i s čim se Leclerc još uvijek suočava.
Kao što napisah,već je neko na portalu napisao da će Hamilton više početi cijeniti Vettelovu 2017. i 2018.

I što si bolan mazohista, jbte?
Što nabacuješ na voleje?
Ne nabacujem ja na voleje, nego ti hocu reci kako Hamilton vec istice probleme u Ferrariju o kojim Leclerc izgleda ne smije pisnut, cilj je valjda istaknuti i promijeniti to, a ne cijeniti neciji (kako ti kažeš) mazohizam iz 2017 i 2018 :rofl:

Što se zaostatka tiče nije relevantan jer nisu ganjali jedan drugog plus Hamsta zapeo iza Williamsa koji osim što je ove godine izgleda solidan bolid isto tako je uvijek na pravcima brz i težak za obići, kasnije kad su se vozili jedan iza drugog nisam vidio da mu Leclerc bježi ikud ne znam eto valjda ga je u zadnjem stintu trebao ostavit makar 5 sekundi ako vec hoces da kazes da ga je rasturio :rofl:
slikaslika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Norris oštetio podnicu nakon izlijetanja:
https://racingnews365.com/mclaren-revea ... RK-d3QHOtw

Loše se konkurenciji piše.

Zbagy
Karting
Karting
S nama već: 1 mj
Navija za: kaos u 1. zavoju
Full Hamilton team radio iz Australije, ako ikoga zanima

https://www.racefans.net/2025/03/17/im- ... l-spinning

Full Antonelli team radio iz Australije:

https://www.racefans.net/2025/03/17/im- ... l-spinning

BatteryVolttas
Karting
Karting
S nama već: 1 god 6 mj
Navija za: Fisichellu
Naravno da nas zanima... pogotovo Lewisov team radio..hvala

Zbagy
Karting
Karting
S nama već: 1 mj
Navija za: kaos u 1. zavoju
Kad usporedis team radio od Hamiltona i Antonellija, puno jednostavnije zvuči team radio od Antonelija, možda je do Bona i njegovog pristupa.
Hamiltonov team radio mi zvuči užasno komplicirano.

LH44
Formula 1
Formula 1
Hamilton We lost a lot of positions?

Adami Hamilton appears not to hear this
P9 and P10.

Hamilton We lost a lot of places.

Adami Multi red FM position nine. Position one, sorry.

Hamilton Is everyone ahead on inters?

Adami Everybody on inters.

Hamilton Thought you said it wasn’t going to rain much? Just missed a big opportunity there. What position am I now? Back in…

Lap: 49/57 HAM: 2’24.575
Adami P9

Hamilton Nine again. Shit. How many laps left… Sorry, I didn’t realise the radio was on.

Hamilton i Adami neće zadugo ovako😂
slikaslika

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 7 mj
Navija za: KMag, Seb
Nema šanse da Adami izdrži do ljetne stanke.

LH44
Formula 1
Formula 1
On ne treba izdržat do sutra kako je smotan za te pozicije znači tačno se vidi da ima neku jaku vezu u Maranellu pa ga trpe već 10 godina, jer do sad bi u ekipama kao sto su RBR, McLaren ili Mercedes odavno bio bivši zaposlenik i on i Rueda i onaj kloc ‘must be the water’ :bonk:
slikaslika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡