Frantic je napisao/la: 16.03.2025., 18:28
LH44 je napisao/la: 16.03.2025., 17:24
@Frantic Hajd mi objasni po čemu je to Leclerc bio bolji? Po piruetama
Po svemu.
Da, i po piruetama, tj. po pirueti (jednina, jer je bila jedna).
Po startu, po tempu, po agresivnošću,....
Hamilton je bio spor i bezmud.
Loše za statistički najuspješnijeg vozača.
I "odličnog" vozača po kiši jel (dokazano, boljeg po kiši od Leclerca)?
Ok jest ga pretekao momački nema šta, malo preagresivno s obzirom da je timski kolega u pitanju, al dobro nije se zabio aa ni Lewis nije krkanski branio, ali mimo toga preticanja šta je tačno pokazao??
Vidi odgovor iznad.
Ali evo da ponovim.
Odličan start kada je uzeo Albona, zatim preticanje Yukija u prvom krugu, kasnije preticanje Hamiltona na restartu, zatim i preticanje Gaslya (eto, ne moramo reći da je Gaslya natjerao na grešku), kojim je omogućio preticanje Gaslya, posljedično i Hamiltonu.
Nije se vukao iza Albona/Williamsa 40 krugova i nije izgubio poziciju 5 zavoja prije kraja trke.
Pa to je njegova ekipa, ako je toliko dobar koliko su pojedini pisali danas je trebo ostavit Lewisa jedno
10-15 sekundi kako se i pisalo ovdje da će biti, al to su mokri snovi i puste želje. Hamilton se još nije ni navikao na bolid i sve postavke i opet tu
nema nekog zaostatka,
O, da, itekako ima, rekli bi.
Pa ostavio ga je i više od toga. Bilo je cca. 20 sekundi prednosti Leclerca prije cirkusa sa kišom.
A i Leclercu je nov bolid, i to totalno dugačiji od prošlogodišnjeg. Šta su ono rekli u Ferrariju, 99% novi bolid.
Da je evolucija prošlogodišnjeg bolida, pa bi ti pitanje i imalo smisla.
To što su nisu Hamiltonu isti ljudi, okruženje i mehaničari, to (osim trkaćeg inžinjera) nema (ne bi trebalo da ima) veze sa vožnjom.
Pa nije rookie.
Npr. Charles je 2019. (nakon 1 sezone u Sauberu i sa nepune 22 godine) u prvoj trci završio sekund iza Vettela (doduše, obojica skoro minutu iza Bottasa).
Max je u prvoj trci nakon prelaska iz TR u RB pobijedio.
šta će bit kroz 5-6 utrka dok se Lewis prilagodi novom bolidu i okruženju?
Ja se toplo nadam da će dići nivo performansi i biti bliže Charlesu nego danas.
I da će ga držati našpanovanim i natjerati ga da izvlači maksimum.
Btw kako komentiraš Hamiltonovo skidanje s k Adamija s onom izjavom na radio ‘just leave me to it’ i izjavu poslije trke da mu niko ništa nije javio za kišu u zadnjem sektoru?
Ne znam čitav team radio i pozadinu istog.
Ako trebam komentarisati ono što sam čuo, meni je zvučalo malo bahato i otresito, jer mu je čovjek nastojao govoriti nešto korisno i nije govorio gluposti kao što je to Bozzi rekao Charlesu za vodu, pa dobio zauzvrat onaj sarkastičan komentar.
A što se tiče kiše u zadnjem sektoru mogu mu samo preporučiti da se mentalno pripremi za Ferrarijeve mudrolije s pitwalla i na team radio.
Sada mu je jasno s čim se suočavao Vettel i s čim se Leclerc još uvijek suočava.
Kao što napisah,već je neko na portalu napisao da će Hamilton više početi cijeniti Vettelovu 2017. i 2018.
I što si bolan mazohista, jbte?
Što nabacuješ na voleje?