08 Štajerska – live chat
08 Štajerska – live chat

FIA potvrdila novi sustav eliminacijskih kvalifikacija za 2016. godinu

stallone

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

FIA potvrdila novi sustav eliminacijskih kvalifikacija za 2016. godinu

stallone

FIA

Novi sustav kvalifikacija po principu eliminacija službeno je odobren i potvrđen, a počet će se koristiti od početka ove sezone. F1 komisija je odobrila nova pravila kvalifikacija po sustavu eliminacije koja će se primjenjivati od VN Australije. Pravila su sada i službeno potvrđena sportskim pravilnikom članka 33.1

Novi sustav kvalifikacija:
1. Prva runda kvalifikacija traje 16 minuta. Na početku svi bolidi mogu biti na stazi, a poslije sedam minuta najsporiji vozač ispada i više ne može postaviti vrijeme, mora se vratiti u boks i više ne sudjeluje u kvalifikacijama. Ista procedura se nastavlja svakih 90 sekundi, te će vozači tako ispadati dok ne završi pojedina runda.

2. Druga runda traje 15 minuta. U njoj sudjeluje 15 vozača. Poslije šest minuta najsporiji vozač ispada, kao u prvoj rundi, više nema pravo postavljanja vremena, odlazi u boks i ne sudjeluje dalje u kvalifikacijama.
Ponovno se nastavlja pravilo eliminacije svakih 90 sekundi za najsporijeg vozača, pa će nam tako na kraju druge kvalifikacijske runde ostajati osam vozača.

3. Treća runda kvalifikacija traje 14 minuta. Poslije pet minuta otpada najsporiji vozač od osmorice preostalih. Dvojica vozača koji ostanu na samom kraju runde, moraju postaviti novo vrijeme, s tim da im se staro briše. Primjerice, ako jednom od vozača bolid otkaže poslušnost, suparnik slobodno može napraviti turistički krug, te osvojiti pole position.

 

Podrži nas

Zadnji donatori:
Jhkuiz5 i zekohonda

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

Ako cijenite što radimo već 7 godina, podržite nas iznosom po volji ovdje.

stallone
Pulsmedia autor
13 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #FIA#Formula 1

Komentiraj

17 komentara

 1. Fernando Alonso Alonso king Prikaži

  Znate neki nemaju vremena za vase igrice…inace odlaze nam legendarne staze i vozaci i zar f1 ,a vi se zabavljate s kvalama.Ne kazem da ce biti lose ali prije je problem u utrkama a ne u kvalama


  0

  0
 2. Bernie Ecclestone Dani Donator Prikaži

  Mišljenja vozača i timova nisu važna. Kao i inače.


  0

  0
 3. David Croft Ferrari Prikaži

  Biti ce veselo u Monacu.


  0

  0
 4. Aj dont nou bat ovo je veliko sranj*


  0

  0
 5. Mclaren raca Prikaži

  Jel se zna na kakvim gumama moraju započeti utrku bolidi iz treće runde? Kao do sada ili je i tu došlo do promjene?


  0

  0
  • Kimi Raikkonen 7 Ciki-F1 Prikaži

   Iz svakog korištenog seta u kvalifikacijama istih komponenti odvoje JEDNU najbolju gumu, potom moraju odvoziti 10 krugova eliminacije, tako dok ne ostanu samo 4 gume iste smjese koje su dovoljno očuvane da odvoze 13% utrke, osim ako se utrka ne vozi u kontra smjeru od kazaljke na satu, tada vozači unutar momčadi biraju jedan drugome gume s povezom na očima govore “eci peci pec” i onda u koji set guma uperu prstom taj ispada tako dok ne ostane samo jedan set iste mješavine (osim Williams, oni mogu kombinirati mješavine ;) ).
   FIA razmatra o nešto složenijem sustavu odabira guma za Qvale i utrku pokušavajući potaknuti ljude na upisivanje i završavanje strojarskih i inženjerskih te srodnih fakulteta, jer ubrzo bez tih diploma se neće moći pratiti JEBENE QVALE, a kamo li da ču znati na kojim gumama voze utrku, jesu li na crvenim, zeleni, smeđim ili boje banane kada je trula.
   Jasnije??


   0

   0
  • Mclaren raca Prikaži

   Pa da sam neko glupo pitanje postavio, sam bi sa sobom napravio sprdnju. Mislim da moj upit ima smisla, al’ nema veze


   0

   0
  • Kimi Raikkonen 7 Ciki-F1 Prikaži

   Pa nisam ni pokušavao se sprdati s tvojim pitanjem, ali da sam komentar stavio sam za sebe ne bi imao smisla. Ok neće se ponoviti, vidim da tu nije svatko za šalu.


   0

   0