Uzbudljiva mokro-suha utrka u Kanadi: Verstappenu 60. pobjeda, Norris i Russell na podiju

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 2 mjeseci 4 min 99 komentara

Promjenjivi uvjeti donijeli su zanimljivu devetu utrku sezone u Montrealu, a šesti put ove sezone i 60. put u karijeri slavio je Max Verstappen s drugog mjesta na startu. Lando Norris završio je drugi nakon što je vodio utrku pa ga je dočekala suprotna sreća sa safety carom u odnosu na VN Miamija, a podij je upotpunio George Russell koji je startao s pole positiona i nakon borbe s timskim kolegom Lewisom Hamiltonom u samoj završnici donio Mercedesu prvi podij sezone.

Oscar Piastri završio je peti ispred Aston Martinovog dvojca, Fernanda Alonsa i domaćeg vozača Lancea Strolla, a najbolji rezultat sezone ostvario je Daniel Ricciardo s osmim mjestom. Pierre Gasly i Esteban Ocon osvojili su prve dvostruke bodove sezone za Alpine.

Nico Hulkenberg i Kevin Magnussen zabavljali su nas početkom utrke pretjecanjima s full wet gumama, no na kraju su ostali za dlaku izvan bodova. Utrku su završili još Valtteri Bottas, Yuki Tsunoda koji je izlijetanjem pri kraju utrke prosuo plasman u bodove i Guanyu Zhou.

Ferrarijev vikend prešao je s lošeg na gore i nakon dvostrukog ispadanja u Q2 jučer, danas su zabilježili dvostruko odustajanje. Charles Leclerc imao je problema s motorom od početka utrke, dok se Carlos Sainz izvrtio i sudario s Alexom Albonom, zbog čega su obojica odustala. Sergio Perez također se izvrtio i razbio svoj stražnji kraj u izrazito blijedoj prvoj utrci nakon produljenja ugovora, a utrku nije završio ni Logan Sargeant nakon dva izlijetanja.

Utrka je krenula s mokrom stazom na koju su svi osim vozača Haasa krenuli s intermedijima, a Russell je vodio sve do 21. kruga, kada ga je na kraju stražnjeg pravca prošao Norris. Verstappen mu je par krugova ranije bio unutar sekunde zaostatka, no kratko je izletio u prvom zavoju i Norris je prošao Nizozemca krug prije pretjecanja Russella za vodstvo. Russell je skratio zadnju šikanu kada ga je prošao Norris, što je otvorilo vrata i Verstappenu.

Norris je letio stazom i u samo četiri kruga otišao na 11 sekundi prednosti ispred Verstappena, no sve je propalo zahvaljujući safety caru kojeg je izazvao Sargeant – Amerikanac je ranije u utrci poljubio zid u zavoju 6, a u 25. krugu se izvrtio i zabio u zid na izlazu iz zavoja 4. Safety car je oglašen taman kad je Norris već prošao boks, stoga samo on nije uspio otići po nove intermedije. Dodatni krug koštao ga je dvije pozicije u odnosu na Verstappena i Russella.

U 46. krugu Verstappen i Russell prelaze na gume za suho, a Norris ostaje na stazi još dva kruga. Britanac je uspio odvoziti najbrži krug s intermedijima dok je konkurencija još zagrijavala slickove, a iako je izgledalo blizu između njega i Verstappena za vodstvo na izlazu iz boksa, tamo je ipak bilo previše vode da nadmaši Nizozemca.

Russell je iskoristio Norrisovu grešku u 49. krugu da vrati drugu poziciju, no dva kruga kasnije i on griješi te otvara put sunarodnjaku. U 53. krugu Perez se izvrtio u 7. zavoju i skršio stražnje krilo, no uspio je doći do boksa pa nije bilo prekida. Krug kasnije na istom mjestu se okrenuo i Sainz, a njegov bolid nesretno se zabio u putanju Alexa Albona koji je parkirao pokraj staze i izazvao drugi safety car.

Mercedes je iskoristio taj safety car za montiranje svježih guma na oba bolida, čime je Russell izgubio poziciju od Piastrija. Hamilton je u 63. krugu prošao kolegu nakon agresivne obrane Piastrija koja je kompromitirala Russella, no nakon što su obojica prošla Australca, Russell je uspio vratiti poziciju od Hamiltona dva kruga prije kraja.

Za dva tjedna vozi se VN Španjolske u Barceloni.

Rezultati

PVozačKonstruktorZaostatak
1Max VerstappenRED BULL RACING HONDA RBPT
2Lando NorrisMCLAREN MERCEDES+3.879s
3George RussellMERCEDES+4.317s
4Lewis HamiltonMERCEDES+4.915s
5Oscar PiastriMCLAREN MERCEDES+10.199s
6Fernando AlonsoASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES+17.510s
7Lance StrollASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES+23.625s
8Daniel RicciardoRB HONDA RBPT+28.672s
9Pierre GaslyALPINE RENAULT+30.021s
10Esteban OconALPINE RENAULT+30.313s
11Nico HulkenbergHAAS FERRARI+30.824s
12Kevin MagnussenHAAS FERRARI+31.253s
13Valtteri BottasKICK SAUBER FERRARI+40.487s
14Yuki TsunodaRB HONDA RBPT+52.694s
15Zhou GuanyuKICK SAUBER FERRARI+1 krug
Carlos SainzFERRARIodustao
Alexander AlbonWILLIAMS MERCEDESodustao
Sergio PerezRED BULL RACING HONDA RBPTodustao
Charles LeclercFERRARIodustao
Logan SargeantWILLIAMS MERCEDESizlijetanje

Odgovor

99 komentara

  1. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    “Dude I almost had you!” George O’Conner Maxu Torettu :-)
    https://f1.pulsmedia.hr/76274/russell-pobjeda-moguca-mercedes-ima-najbrzi-bolid/
    Sadržajna utrka u mješovitim uvjetima. Hvala McLarenu i Mečki na showu :-)
    Ferrarijeva jedina svjetla točka danas je ranije pakiranje i izbjegavanje gužve do aerodroma.
    Perec kao neki u ovoj državi kad dobije ugovor za stalno…ili bolovanje ili fušarenje na poslu.



    16
    16

    0
  2. Aston Martin
    tiptronic Prikaži

    Na Ferrariu “proradile” nadogradnje !



    5
    3

    2
  3. Formula 1
    Ayla7 Prikaži

    Od života ne tražim puno, samo jedan trkači vikend bez Loganovih sranja.



    18
    18

    0
  4. Michael Schumacher
    ZJ11 Prikaži

    Odlicna utrka



    5
    5

    0
  5. Ferrari
    miki the pirate Donator Prikaži

    Onaj osjećaj kad tvoji zaseru sve što se zasrati može, a svejedno sa smiješkom odgledaš utrku…. radi ovakvih utrka volim F1.



    24
    24

    0
  6. Charles Leclerc 16
    Disorder Prikaži

    Ovo je moglo bit pobjeda za norrisa,ajme kako sam pohvalia ferrari ,nama da namiste godinu mi koze bi i to usrali…no words !



    3
    3

    0
  7. Alfa Romeo
    laky614 Prikaži

    Ono kad se nakon Monaca ponadaš da Ferrari ima šanse za naslov…



    7
    7

    0
  8. Mika Hakkinen
    Djuvedj Pretplatnik Prikaži

    Kako mi je žao Albona, ni kriv ni dužan nastradao
    Sve u svemu, jako zanimljiva utrka 👌🏼



    14
    14

    0
  9. Nando
    Matek14 Prikaži

    Ovo se zove utrka F1!
    Kanada nikad ne razocara. Steta za Norrisa i Sc, al jbg.. Zadnji put je tak pobjedio, danas ga kostalo. Max sampionski kontrola situacije.. Russel zakeljio samar Hamiltonu. Zasluzio je to postolje vise u svakom slucaju.
    Astoni max kolko su mogli, a Ferkani i Perec.. Bez komentara :D
    Steta za Albona



    12
    1

    11
    • Msc3005 Prikaži

      Sta mu je „zakeljio“, mekše gume i DRS je imao. Daj ne lupetaj i pisi komentare sa manje mrznje.



      8
      1

      7
      • James Hunt
        Jozuka Prikaži

        Naravno da mu je zakeljio. Imao je i Lewis srednje, a Russel hard, pa nije nista bio brzi, dapače. Kozmička nepravda bi bila da je danas Lewis zavrsio na postolju. Unatoč očajnoj sezoni do sada, i dalje ga sreća brutalno mazi, svaki safety car mu je sjeo kao budali šamar. Ne bi Alonsa zaobišao do sutra.



        8
        0

        8
        • Sebastian Vettel
          battery992 Prikaži

          Ne mogu zamisliti da moram stati na Hamiltonovu stranu… Jedino što je Russell danas pokazao je to da je još jako zelen, pukom srećom je uopće završio utrku…



          17
          17

          0
        • Ferrari
          Mrgud Prikaži

          battery..odlicno zapazanje. Davno sam rekao da Russell puno prica, a malo toga iz svoje price prezentira na stazi (zadnji primjer, jucer je nakon kvalifikacija rekao da je Mercedes najbrzi i da ocekuje pobjedu danas, znaci danas je on zajebo). Russell u karijeri nece ukupno skupiti 7 pobjeda, a kamoli 7 naslova. Lewisa ni ja ne gotivim nešto, ali mnogi moraju još puno pure pojesti da bi mogli u istu rečenicu s njime.

          Edit: s obzirom na količinu priče i prikazano, Žoržina mi je malo talentiranija verzija Josa (koji je poznatiji kao otac, nego kao vozac) i Herberta (koji je poznatiji kao komentator).



          6
          6

          0
        • James Hunt
          Jozuka Prikaži

          Pa točno, Russel je danas trebao pobjediti utrku, a nije. Što zbog svojih grešaka kojih je bilo (nije mu prvi put), a i utrka je djelovala jako čudno u nekim dijelovima, kao npr. dio gdje je Norris letio kao metak na izlizanim intermedijama. A svejedno je daleko brži od Hamiltona. Iz kvala u kvale i iz utrke u utrku. Za utrke pričam o tempu i prikazanoj brzini, bodovi često ne prikazuju realno stanje. Btw. napravio je i Lulu VELIKU grešku, što nije prikazao ni režiser a nisu skontali ni komentatori na SK-u, bio je na 2sec, ali je izletio u drugom sektoru i zbog njega je bila žuta zastava, ali nije prikazano nikako i pao je na 7+ sec. Danas bi bez SC-a utrku završio 30+ sec iza Russela sigurno. Ali treba još pure Russel da on dođe i blizu Maxu, a Norris je, kao i Leclerc po meni bolji vozač, što ne znači da će tako biti uvijek.



          3
          -4

          7
        • Msc3005 Prikaži

          A Maxu kao nije ? Ja ne znam ni jedan slucaj gdje Safety Car nije isao Maxu u korist ili u prevedenom, da je nastetio Maxu.



          4
          4

          0
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Jozuka da pratiš malo duze F1 i sa malo više razumijevanja sjetio bi se situacija gdje su odredeni vozači najavali da napuštaju tim i onda bi se tim vjerovatno okrenuo drugom vozaču (ne govore mu o budućim stvarima, setupu, nadogradnjama, niti im je taj vozač više prioritet u utrci što se strategije tiče isl) pa onda ispadne da je sad taj neki drugi vozac daleko bolji. Najbolji primjer ti je u novije doba Raikkonen i Grosjean u Lotusu kao i Vettel Leclerc u Ferrariju nakon što se saznalo do dolazi do raskida suradnje. Nije ni prvi ni zadnji puta da se tako što događa. Lani je Lewis bio najbolji iza RB a, dok je Russel izgledao smješno. I sad kad se zna da odlazi odjednom je druga priča i drugačije stanje. Čak bi se dalo pričati o onome kako su Rosber i Lewis imali zamjenjene mehaničare i stranu garaže pa se već vidjela razlika u odnosu na godine prije te. Hrpa faktora igra ulogu u tome što jedna ekipa može napraviti sa nekim vozačem. Npr lanjska utrka u Abu Dhabiju pokazuje kako neki vozač moze sa top tri bolidom završiti bez bodova ako ti daju neku bezveznu strategiju ( Sainz ). Podrška ekipe može utjecati do te mjere da bolji vozač bude na tablici lošiji od nekoga osim ako u timu nisu dva vozača kao Alosno i Strol pa ovom nema pomoći. Russel je dobar i želi se dokazati, Ham odlazi i vjerovatno je upitna motivacija itd. A koliko znači podrška i koliko to radi razliku su ti samo primjer jučer gume . Svaki pokušaj jučer na hardu je bio besmislen u onakvim vremenskim uvijetima. I naravno da je Russel bio brzi na novom midiumu. Da je bilo obrnuto sigurno bi i Ham letio stazom a Russel kruzao iza. Russel je Mercedesu postao prioritet onog dana kada je Ham objavio da odlazi u Ferrari i to je to. Isto bi bilo sa Maxom da kaže da nagodinu ide u Merc. RB bi se okrenuo vjerovatno nekom drugome kao Sainz Noris itd. Vrlo je jednostsvno to za razumjeti i nisu potrebna omalovazavanja i isprdavanja ikoga. Btw ono što je Ham radio u svojim najboljim danima zasada to za Russela izgleda kao sveto pismo. I ti ne pricam o fazi u Mercedesu nego u McLarenu na pocetku karijere ili npr 2021. I ovo pišem kao osoba koja je jedva dočkela da Ham i Merc padnu.



          7
          6

          1
        • James Hunt
          Jozuka Prikaži

          Prijatelju, napisao si roman, a sve se može sažeti u par rečenica. Prošle godine, jedini razlog zašto je Hamilton bio ispred Russela bodovno je isključivo zbog nevjerojatnog broja pehova i kvarova. Na utrkama nije bio ništa bolji i brži gledajući prosječno. Izgleda da imaš pamćenje zlatne ribice, upali si sezonu od prve do zadnje utrke i dodji komentirati.
          Dakle klinjo došao u Mercedes i pomeo Hamiltona odmah prvu sezonu. I u prvoj sezoni su se pričale bedastoće zasto je Russel pobjedio Hamiltona. Koje su vam svake pameti i razuma bilo kome tko ima 2 klikera u glavi.
          Ne uzdize ovdje nitko Russela, kako rekoh, daleko je on još, ali činjenica je da šamara Lulua.
          Formulu pratim od 1999e godine. Toliko.
          Sljedeće sezone Leclerc će isto pomesti pod sa Hamiltonom.



          2
          -2

          4
        • James Hunt
          Jozuka Prikaži

          Vrati se na moje komentare sa početka sezone gdje je ogromna većina glasala za Hamiltona u duelu sa Russelom. Napisao sam da će ljudi pisati ta sranja o motivaciji i slično jer će ga Russel, ne bude li imao pehova sa kvarovima itd. pomesti. Sve se objestinilo, a Lulu plače. Ne trebaš biti mudrav prateći Mercedes od dolaska koliko toliko konkuretnog vozača pored Hamiltona da vidiš da je brži od njega.Koju si utrku jučer gledao? Prvo je Hamilton bio na mediumu i nije uopće bio brži od Russela koji je bio na hardu.


          0
          -5

          5
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Jozuka prestao sam sa čitanjem ovog komentara gdje si spomenuo probleme i kvarove. Njegovi problemi su većinom kao i na zadnjoj utrci samo i isključivo on sam i njegove greške. Kakav je bio Max nekad, Leclerc do 2022 takav je Russel bio lani. I vidim nije naučio ništa. Ako ti roman nije bio dosta da shvatiš neke stvari ni neće. Boli kiki Hama za dokazovanje sa Russelom. Ne dobiva feedback kao onaj tko sada noai ekipu, nema strategije no1 vozača. I slijepima je jasno da se Merc okrenuo Russelu i da je to prvenstveni razlog zašto je sada Russel sada toliko bolji. Ne volim ni ja Hamiltona no pretjeruješ. Russel bi sada trebao biti u top formi i vrhuncu karijere, a na stazi izgleda još uvijek izgubljeno. I ne zaboravi, uspoređujes covjeka na zalazku karijere sa nekim tko je jedan od boljih talenata sporta. Dali bi ovaj Russel pobijedio u svojoj prvoj sezoni Alonsa? Bi mudo labudovo….



          8
          7

          1
        • Bernie Ecclestone
          Dani Donator Prikaži

          @jozuka Hamilton je bio na 4,8 i pao na 7 sekundi zaostatka zbog tog izleta.



          1
          1

          0
        • James Hunt
          Jozuka Prikaži

          Hamilton 3god za redom nije brži vozač, dapače, sporiji je. Tu sva priča staje. A nadrobio si uobicajene gluposti. Plusici nista ne znace kada ti se argumenti kose sa logikom. Upali si proslu sezonu i usporedbi broj kvarova na Russelovom bolidu i na Hamiltonovom i tempo u utrkama i pozicije.


          0
          -5

          5
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Jozuka Mercedes je lani bio druga ekipa u poretku! Ham je vrlo lako uzeo p3 naspram ostalih i imao dikvalifikaciju sa p3. Russel je završio iza svih u 4 najbolje ekipe što je sramotno s obzirom na bolid. Neka sam ja nadrobio gluposti bar me ne peru kompleksi na neku ličnost u sportu. To je pitanje za tebe samog da se zapitaš kakav problem imaš da na argumente odgovaraš uvredama i to što očito mrziš nekoga . A pošto vidim s kime imam posla ,jedini logičan potez s moje strane je dodavanje tebe na ignore listu. Bye 😉



          2
          2

          0
      • Gilles Villeneuve
        BandoBoris Prikaži

        Zar ne bi Ham posto je ‘najbolji ikad’ i ‘rainman’ ovakve utrke trebao lako pobijediti, a ne 20 krugova se vozit iza Alonsa u krampu od Aston Martina iza kojeg bi bio jos sada vjerojatno da nije opet ko i obicno imao srece u boksu?

        Sjecam se jednog gospodina u crvenom bolidu (koji je bio traktor te sezone) 1996.god odvozio strasnu utrku u Spanjolskoj i ostavio cijeli grid daleko iza sebe po uzasnim uvjetima u kisi.



        4
        -6

        10
        • Vw
          Crni molo Prikaži

          Hama boli kara,jedva čeka da ode iz merca


          0
          -4

          4
        • Haas
          MadM Prikaži

          @crni mul Ne boli njega kara nikako,posti već jako dugo i ne stoji nikako u usporedbi sa Rus a ni u Ferariu mu neće biti bolje niti drugačije.



          2
          -2

          4
        • Bernie Ecclestone
          Dani Donator Prikaži

          Ovdje govorimo o jednom Alonsu. Ne znam koliko dugo gledaš f1, ali taj Španjolac je jedan od najboljih defanzivnih vozača u povijesti f1. Ne znam samo kako ga Šumi nije uspio proći u Imoli.



          3
          3

          0
        • Msc3005 Prikaži

          Replika na Jozukin komentar ,
          :“ Dakle klinjo došao u Mercedes i pomeo Hamiltona odmah prvu sezonu. I u prvoj sezoni su se pričale bedastoće zasto je Russel pobjedio Hamiltona. „
          Ako ces se voditi ovom logikom, pomeo je i Hamilton Alonsa u prvoj „klinjo“ sezoni, da te podsjetim 2007. godine, pa sta cemo sada ?
          Ne znam koliko godina imas, ali sigurno, kada ovako pricas onda si i tada vec u decembru rekao, ma Hamilton je bolji vozac od Alonsa , ili ?



          2
          1

          1
        • Marlboro
          Hey You Donator Prikaži

          Šta je bolan Hamilton pomeo 2007. godine? Koga? Kada i na koji to način? Došao prvi crnac u povijesti F1, britanac u britanski tim i pokazao malo talenta i brzine i čitav tim ga gurao 2/3 sezone na sve moguće načine. I opet uspio ne dobit ni naslov ni timskog kolegu. Alonso bi dan danas u normalnom timu igrao krugove oko Hamstera all day every day po klasi a ne nekada u primeu. Leclerc će ga usrat iduće godine da se nebi čudio da se umirovi balerina na pola sezone. Znači Alonso stroll odnos predviđam u Ferkanu dogodine u korist Leclerca.



          2
          -3

          5
  10. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Utrka je top
    Albon prestizanje godine napravio.
    Ferrariu bolje na ovoj stazi da nisu imali srece nego na prosloj treba je i njihov niz stat pa bar na stazi na kojoj su bili nikad gori
    Uglavnom ovu sezonu gustam gledat vise nego sam mislio da ce bit nakon prvih par trka
    A perez i sargent izgledaju kao totalni amateri



    13
    13

    0
    • Mclaren
      BNL_McLaren Prikaži

      Ajme da, zaboravio sam skoro na Albonovo prestizanje u šikani. Stvarno ne znam na koji način ta situacija nije ispala krš i lom. Kapa dolje vozačima, ali Albonu pogotovo. Zasada prestizanje godine bez greške.



      8
      8

      0
  11. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    👏👏👏👏
    Zbog ovoga volimo Formulu 1! ❤️

    I zbog kiše, ali pogotovo zbog taktike, toliko weta, intermediuma, mediuma i harda da čovjek svrši u gaće.
    Oduševio me Leclerc sa pokušajem na dry gumama iako nije imao šta za izgubiti, iako se znalo da će pasti još kiše i da će biti teška pušiona.

    Ferrari vikend za zaborav nakon bajnog Monaca.
    Kad sam kod taktike, HAAS svaka čast na mudima za jedini wet na startu. Gušt je bio gledati kako razvaljuju u početku trke, zaslužili su puno više od 0 bodova na kraju 👏👏

    Da mi je neko prošle godine rekao da ću s*ati gaće zadnja 2 kruga radi devetog i desetog mjesta, tj. 3 boda u prvenstvu, ne bih mu vjerovao.
    Sargent je zalutao u sport, nek proba NASCAR ili Indy.

    I da, Max je TATA!



    19
    15

    4
  12. Mclaren
    raca Prikaži

    Nevjerojatno, McLaren ima namjeru mijenjat gume Piastriju, a izostavi Landa. U istom krugu su mogli izvršit obje zamjene i da pri tome Lando ostane vodeći. Sad sam tek siguran da vozači McLarena i bolid imaju veliki potencijal, ali i svoj box kao veliki hendikep. Ne velim da bi Norris bio sigurno prvi, al bila je šansa. Ferrari…. a šta reći…



    4
    4

    0
    • Max Verstappen 1
      vlado Pretplatnik Prikaži

      Meni je jako čudan odgovor Oskara da se mora fokusirati na napade iza njega a ne pokusat ganjati vodeće uz super ponudu tima za zamjenu pozicija. Zanimljiv mentalitet.


      0
      -4

      4
      • Renault
        zd1400rt Prikaži

        Bottasov mentalitet.



        1
        -6

        7
      • Mclaren
        BNL_McLaren Prikaži

        Nije imao izbora. Pa nije čarobnjak da mu brži tempo padne s neba. Pitaju ga dal bi mogao napasti Maxa ako ga Lando pusti, a on kaze da se mora fokusirati na Georgea. Znači, odgovor je ne, i pusti vozača da vozi. Ja ne znam kako vi povezujete to sa bilo kakvim “mentalitetom”. Još je veoma pristojno odgovorio za razliku od drugih vozača u sličnoj situaciji. Dečko je skroz skuliran i na mjestu.



        12
        12

        0
        • Max Verstappen 1
          vlado Pretplatnik Prikaži

          Ja ne pamtim da je neki drugi vozač tako odgovorio na pitanje momčadi. Čini mi se prirodno za njih da to odmah prihvate. Prilično sam siguran kako bi Max, Lando, Charles… odgovorili.

          Momak je ok, ništa protiv.

          Neka bude da je flegmatičan onda.


          0
          0

          0
        • Mclaren
          raca Prikaži

          BNL_McLaren pa mogao je par krugova bar pokušati, pa neka se Lando fokusira na Russela


          0
          0

          0
        • Mclaren
          BNL_McLaren Prikaži

          @raca A teško bi bilo to izvesti. Promjena pozicije na stazi koja nije još kompletno suha, sa Mercedesima na guzici koji su na kraju utrke bili najbrži na stazi. Bilo bi to jako gusto.



          6
          6

          0
        • Ferrari
          Fiorano99 Prikaži

          To je bilo nerazumno pitanje i od strane Mclarena. Mercedes je imao tempo na suhom, a iza su bili i na novijim gumama… George bi stisnuo i Maxa da je bio na P2 s tim gumama, a dosli su i on i Lewis na pola sekunde od Landa unatoc medusobnoj borbi. Ako ista, taj odgovor pokazuje da Piastri ima i inteligencije a ne da nema mentalitet pobjednika. Pa decko je dominirao mlade trkacke serije i usetao u Landov tim, a drzi se konkurentno i ne povlaci se u duelima pred nijednim vozacem osim Landa, no to je razumljivo. Bit ce vanserijski vozac cim nauci upravljati gumama kao Lando.



          8
          5

          3
      • Mclaren
        raca Prikaži

        @vlado da, mogao je ganjat Landa kako bi bio ispod sekunde da ima drs ispred Mercedesa. U jednom mi se trenutku činilo da je čak i brži od Norrisa i da, šteta da nisu zamijenili mjesta a ako ne prestigne Maxa, lako mu vrati poziciju


        0
        -1

        1
        • Mclaren
          BNL_McLaren Prikaži

          Bilo bi dosta riskantno sa Mercedesima tako blizu. Vjerojatno zato nisu riskirali. Meni se činilo da Oscar nije bio brži od Landa uopće ovaj vikend, tako da mi se to pitanje Oscaru činilo mrvicu nadobudno, jer je bilo evidentno (barem meni) da se ne može rješiti Russella, kamoli loviti Maxa.



          4
          4

          0
        • Max Verstappen 1
          vlado Pretplatnik Prikaži

          Sigurno su i vidjeli da je brzi, zato su mu i ponudili taj prijedlog. Fora su mi bili kako pozivaju na SC pri kraju. 😀 Super su mi kao ekipa, sve draži. Bas su likovi.


          0
          0

          0
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          BNL_McLaren Russel je vjerovatno bio najbrži na suhom jučer, no prrviše kikseva je napravio da bi završio boljeplasiran. Mislim da bi netko sposobniji jucer u tom Mercedesu pobijedio. Pričam o stanju na stazi pred kraj utrke kako se staza sušila a Merc uzeo nove gume za vrijeme SC.


          0
          -1

          1
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        U McLarenu se zna tko je prva violina i to je to. Čak ni drugi vozač ne želi se uplitati u posao onog boljeg vozača. Njima je očito bio cilj da Piastri čuva leđa Norisu i ovaj njega drzi drs om kao tampon zonu. Max je za njih bio prebrz i pokušavali su se obraniti od Russela koji mozda imao najbolji tempo na stazi. Po meni logična odluka, ali mi malo njihov tim ispao naivan sa tim pitanjem jer da su pustili Piastrija ispred lako moguće da bi obojica lako pala.



        2
        1

        1
    • Mclaren
      raca Prikaži

      a jbm. ti, stisnem si plus bez veze, a ne mogu poništit


      0
      -1

      1
  13. Ferrari
    Mrgud Prikaži

    Carlos se baš lijepo “izvrtija”..
    Mr. Saturday..ipak treće mjesto nakon standarne greške nedjeljom.

    Ferrari..kako je Leclerc rekao jucer..I won’t comment here. Neka ponovno se bace u more kao poslije Monte Carla.



    3
    0

    3
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      Ne samo jedne :)


      0
      -1

      1
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Ferrarijev vikend je već u subotu mirisao na katastrofu nakon onih gluposti sa starim gumama. Mislio sam ajde fulali su sa gumama pa će se probijati naprijed , ili da su bacili setup na kišu 1/1. No nešto su kardinalno zajebali po pitanju bolida. Jučer su bili u rangu ekipa koje se bore za mrvice. Pravo pitanje je kako su uspjeli postići to da bolid koji moze na nekim stazama biti uz bok najboljima da izgledaju kao potpuni amateri.


      0
      -1

      1
  14. gudenjacica Prikaži

    Odlična utrka, bilo je svega i svačega ali ono Albonovo pretjecanje ne smije proći ispod radara, po meni potez/događaj utrke.



    21
    21

    0
  15. Robert Kubica
    Yura Prikaži

    Koja brzina Norrisa na intermedijima!!
    MClarenu kad se poklope uvjeti postanu nerealno brzi. Imaju strasan potencijal ako se uspiju posloziti do kraja sezone.

    Max standardno pravi razliku, masina



    9
    6

    3
  16. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    Joj što volim tu Kanadsku utrku.
    Jedina utrka na kojoj gotovo redovito pada kiša (50% šanse)
    Ali kada pada ne pljušti nego piški hehehe.
    Bilo mi je lijepo gledati prvi dio utrke bez DRS-a.
    Da ga nije bilo do kraja vidjeli bi vještine vozača do maksimuma.

    Vozači Mercedesa i MCL-a su se toliko napalili, da su pretjerivali i radili greške na stazi.
    Dobro da se nisu razbili.
    Napokon na jednoj normalnoj stazi smo mogli smo vidjeti što bolidi i vozači mogu.
    (Batalimo u ovoj priči Ferrari. Oni imaju svoj tempo)

    Na žalost Aston Martin je dokazao da nema brzine u bolidu za prvu grupu, a bolji je od ostalih. Tako da su malko usamljeni i nemaju se s kime boriti.
    Bolid im je dobar sve je ok, ali im nedostaje brzine.
    Jedino što mogu, zahvaliti se Ferrariju ili Perezu tu i tamo na prilici za pregršt bodova.

    Čestitka svima: Maxu, Mercedesu, MCL, Aston Martinu i Ricciardu.

    p.s.
    Izjava vikenda (mislim jučer)
    Charles Leclerc će pobijediti !!!

    Žao mi je Alexa Albona.



    6
    5

    1
  17. Max Verstappen 1
    vlado Pretplatnik Prikaži

    Čista desetka za utrku. Savršeni vremenski uslovi. Vozači nisu pravili prevelike krseve. Bez crvenih zastava. I super sto nije bilo SC pri kraju, odlična odluka. Max 50 pobjeda od 2021. Nevjerovatno.

    Perezu obavezno produžiti ugovor na jedno 5 ili 7 godina, zaslužio je. Kako se RB sramoti da bi prodavao robu i konzerve.



    8
    7

    1
  18. Ayrton Senna
    maurich Donator Prikaži

    Jako zanimljiva i dobra utrka, kao i uvijek u Kanadi…RB više nije onako dominantan, McLareni odlični, Mercedesi se probudili, Albon potez utrke, žao mi što je onako odustao, Sainz nije mogao ništa. Russel fino riješio Hamiltona iako je griješio pod pritiskom.
    Ferrari…ah. Taman kad covjek pomisli da su se poslozili, prvo lose kvalifikacije pa utrka. Nadam se samo vikend za zaborav i da nastavljaju pozitivan flow koji su do sada imali vec od sljedece utrke. Aston danas maksimalno sto su mogli. Haas genijalan na pocetku…
    Yuki ima srece sto ga Haad nije pokupio. Logan nije razocarao svoje fanove, a i Perez nastavlja svoj pozitivan niz… 😄
    Osjecate li vi da je u RB neka kisela atmosfera po izazima lica i govoru tijela ili se to samo meni cini?



    3
    3

    0
  19. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Odlična utrka. S obzirom da McLaren u zadnjim utrkama zna podivljati, do zadnjih par krugova nisi mogao reći tko će pobijediti. Show!
    Russell odličan, ima samopouzdanja više nego ikad, ali još uvijek griješi u ključnim trenucima, ali Totova poruka ga je vratila nazad :D
    Hamilton odradio odličnu utrku, ali zgadi mi se kada u izjavama započne indirektno spominjati sabotaže od strane Mercedesa. Koji kompleksaš.
    McLaren odličan sa strategijama i na momente jako brz, samo neka ovako nastave. Napokon izgledaju kao top momčad.
    Za Ferrari se nadam da je ovaj vikend izolirani incident i da će već od Barcelone biti u opet u vrhu.
    Tako mi je dobro gledati novu generaciju na postolju.

    I da ne zaboravim “pohvaliti” Logana koji je preuzeo štafetu od Goatifija u kreiranju napetih utrka.
    Šteta za Albona. Saintz opet pokazuje svoj kalibar. Par utrka briljira, a onda sve prospe.
    Nekako sam navijao za Piastirja da se pokaže kao novi prodigy, ali sve više me podsjeća na Bottasa. Uvijek blizu i to je to.



    6
    2

    4
    • James Hunt
      Jozuka Prikaži

      Šta je to opet rekao Lulu? Koji *****.


      0
      -4

      4
      • Renault
        zd1400rt Prikaži

        Par puta je rekao da je bolid brz na treninzima i da se dobro osjeća, ali da to sve nestane u kvalifikacijama. S obzirom da sam prisiljen gledati ga od 2007. znam što želi reći. U prijevodu: “Odlazim iz Mercedesa i sada me sabotiraju i prednost daju Russellu.”


        0
        -6

        6
        • Bernie Ecclestone
          Dani Donator Prikaži

          Baš me zanima na čemu si ti da si te njegove riječi tako interpretirao. Zanima me kako komentiraš Maxovo konstantno kukanje čitav vikend kako je bolid loš i neupravljiv, a vozi najbrže krugove.
          Hamilton:
          “It was just over the weekend a really poor performance from myself.

          “Some other things came into it yesterday, but mostly myself and today just one of the worst races that I’ve driven. Just lots of mistakes. Of course if I’d qualified better, I would have been in a much better position. So it is what it is. I will go back to the drawing board.

          “On the positive note, big big thanks to everyone back at the factory for progressing this car, because it is becoming a car we can fight with. That’s the real positive going into this next part of the season.
          “I think this weekend the car was capable of winning,” he admitted, “so that’s why it’s not such a great feeling.

          “But we’ll take the points and keep moving, keep trying.”

          Eto tek toliko da ljudi vide koliko si u krivu.



          3
          3

          0
        • James Hunt
          Jozuka Prikaži

          Otkad je arap “zabranio” dugine boje(ne znam jeste li primjetili, ali je “prajd” month i ne ubijaju nas u f1 sa sranjima bar za sada), izgleda da je tu i Lulu malo prodisao, i krenuo preuzimati odgovornost kao muškarac, a ne tetkica. Čak mi se sviđa ta izjava, jer je 100 puta realniia od kmečanja o sabotaži npr. koju njegovi fanovi već sada uporno ponavljaju, a bilo je predvidljivo od početka sezone što će se dogoditi.


          0
          -1

          1
        • Renault
          zd1400rt Prikaži

          Dani,
          normalno je za očekivati da ćeš ti izvaditi ono što tebi paše.
          Kada se vozač žali da imam problem s bolidom, to ne mora značiti da će automatski biti sporiji, već da teže postiže ciljeve. Koliko puta smo čuli Hamiltona da se žali da su gume gotove, ali svejedno napravi najbrži krug (sada mi reci da sam i to izmislio). Za mene je to normalna komunikacija vozača i inženjera. Da vozač osjeti promjene na bolidu i da ih ne prijavi, e to mi ne bi bilo normalno.
          https://www.tiktok.com/@ashf1_44/video/7378772689688857888?_r=1&_t=8n6L218CGvJ
          Evo ti jedan primjer gdje Hamilton priča o gumama koje su bile savršene cijelog vikenda osim u kvalifikacijama. I u ovom što si ti naveo priča da bi u utrci bio bolji da se bolje kvalificirao. A kvalificirao bi se bolje da su mu deke bolje grijale gume – kako on kaže, ali iz nekog “čudnog” razloga nisu bilo dobro.
          Sad mi reci da se niti toga naslušao 2016.

          Čovjek je master Yoda u prenesenim riječima i paranoji da je uvijek netko protiv njega.


          0
          -2

          2
        • Bernie Ecclestone
          Dani Donator Prikaži

          Nisi tako govorio kada je Hamilton to govorio na tr. To mi je zanimljivo, a ne Max sam po sebi. Kada nešto nije objašnjivo iz nekog razloga ne znači da se insinuira sabotaža. Pitaj ferrarijevce kako je to kad ne razumiješ što se događa.


          0
          0

          0
  20. James Hunt
    Jozuka Prikaži

    Kanada gotovo uvijek odlična. S tim da taj Max gotovo uvijek nekako izgura sve i kada su drugi brži. Jako je zreo već, ni slika klinje od prije 4,5 godina.
    Timski kolega mu sa druge strane izgleda kao teška amaterčina koja je tek ušla u F1.
    Ferrari no comment.



    8
    5

    3
  21. Dietrich Mateschitz
    toky13 Donator Prikaži

    Odlična utrka.
    Max u 3.bolidu po brzini, 60. pobjeda.
    Dajte više te prskalice , Bernie legendo.
    Šteta za Ferrari utrka bi bila još zanimljivija.
    “Focus, George. Focus “.



    5
    1

    4
  22. Max Verstappen 1
    vlado Pretplatnik Prikaži

    Ovo je dobro:

    “Engineer : Esteban, we have to let Pierre through, please. Gap behind him two seconds to Hulkenberg.
    Ocon : What’s the reason?
    Engineer: We need to try and attack Ricciardo.
    Ocon: Yeah, forget it!
    Engineer: Okay, that is a request. Got three laps to go.
    Ocon: Are you giving the place back after or not?
    Engineer: That’s what I’m working on
    Ocon: Okay, I let him by. Understood.
    Engineer: Esteban, the cars are not swapping places. Push to the end, please.
    Ocon: Yeah, amazing. Thank you, amazing. Thank you Engieer: OK, radio is still on.
    Ocon: OK, mate. Yeah, yeah, you’re good. OK. Yeah, OK. No comments. Too nice. Too nice. OK, mate.
    Engieer : OK, listen. We still came 10th. We’ve still got a point, OK? It’s a long way to go yet. OK, I know, I know, I know. I know it’s frustrating.
    Ocon: l’ve done what I had to do, which is the most important, but you guys didn’t do what you had to do. That’s it.
    Engineer: What I’ll say is we came P10 and we started right at the back with very little hope of getting anything out of this. And most of that is down to the fact that you drove very well and kept a cool head through difficult conditions. So you should be very pleased with yourself for that. And thank you for doing that as well
    Ocon: Thank you. Yeah, happy to be working with you guys too, Dave and Josh. Very happy.
    Ocon: Thanks for supporting. Thanks for supporting.
    Engineer: Sorry mate, long way to go. Another 15 races, yeah.”



    9
    9

    0
  23. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    Odlicna utrka, 9/10 (samo zato jer je Ferrari sj***). Nakon honeymoona – red wedding. 😭
    Mercedec i McLaren pripremili show a Max pokupio lovorike.
    Kako je Lando vozio prije prvog SCa, mislio sam da glatko uzima. Georgeu fali jos iskustva u pobjedjivanju, daj je bio smireniji bi mozda i uzeo.
    Max ko Max zadnjih par godina. Uvijek tu i pokupi sve ponudjeno. Ali mi je drago sto se morao namucit za pobjedu.
    Perec je vidljivo opusteniji.
    A Albonu nagrada godine za ono prestizanje.



    4
    3

    1
  24. Ferrari
    Fiorano99 Prikaži

    Odlicna utrka… Dugo nije bilo ovako gusto i uzbudljivo. Lando je imao pravu sansu dobiti utrku nakon greske Verstappena, kad je imao i opasno brz tempo, ali mu se dogodio SC u najgorem trenutku sto ga je dosta unazadilo. Odlicni generalno i Max i Norris, a najgori Perez, Sargeant i Sainz.

    Ali samo se pitam, da li je ovo bila najgora strategija ikad videna u F1 kod Ferrarija tj. Leclerca.. barem iz nekog nedavnog sjecanja. Probleme sa motorom ne moramo ni spominjati (kaze da je u zavojima i osjecao da imaju brzinu i tempo, ali je gubio 1.2 sekunde na ravnom s tom greskom motora), no oni ga ne posalju u boks dok je vec nekoliko krugova Safety Car nego cekaju kraj SC-a, pa tek onda ulazi i gasi-pali motor, pa zbog toga sto je kraj SC-a ne moze ni sustici grupu pod SC, nego se nalazi 30 sekundi iza zadnjeg bolida, a onda nakon 2 kruga skuze sta su uopce napravili i vracaju ga u box po kisne gume. Vec tad je trebao ostati u boxu po mom misljenju, a ne uopce bezveze izlaziti van minutu iza i jos voziti 10tak ili koliko jos beskorisnih krugova. Apsolutna katastrofa sa strane Ferrarija.


    0
    -4

    4
    • Carlos Sainz 55
      Tudum Donator Prikaži

      Kad smo kod Leclerca i strategije… Novi race engineer mi zvuči kao kopija legendarnog Xavija.
      Lec: “Koliko gubim na ravnici?”
      RE: “Ne brini i nastavi voziti.
      Jebu ga u zdrav mozak.



      2
      1

      1
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Jasno mi je zašto je izašao iz boksa nakon reseta. Trebalo je potvrditi jel reset riješio problem, ali su mu stavili potpuno krive gume – i onda se moralo promijeniti gume i još malo voziti da se dođe u priliku testirati motor. Kad je to obavljeno onda je povučen.

      Naravno trebao je puno ranije ući u box po taj reset…



      3
      3

      0
  25. Mclaren
    BNL_McLaren Prikaži

    Htio sam plakat za SC situaciju, stvarno im treba previše vremena da aktiviraju SC/VSC. Lando prođe pit entry, wall of champions i onda ovi izbace SC.. al ajde.. Teško bi Lando to uzeo i da je uspio biti P1 na zadnjem restartu na slicku. Činilo se da je RedBull bio najbrži u mokrim uvjetima, McLaren u promjenjivim, a Mercedes se na suhom činio najbolji. Čudesno neko prednje krilo na Mečki po svemu sudeći. Jedino što me više smeta od sporog Race Controla je činjenica da Perez ima novi ugovor na dvije godine. Nek mi netko to opravda ako može. Lawson bi ga pomeo, kamoli neki drugi vozač s više iskustva. Al sve u svemu, fantastična utrka. Uživao sam u (skoro) svakom krugu.

    P.S. Držite se dragi moji Ferraristi. Nadam se brzom oporavku i povratku u vodeći poredak. Kakva bi tek utrka bila da je još i Ferrari bio brz jučer i danas.



    8
    8

    0
  26. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži

    Toto je postao skoro Yoda. Focus you must. Ferrari je u pozadini imao melodiju iz Kuma. Gledao sam i nisam niti rolao očima. Shvatio sam da glede mojih crvenih nemam nikakve težnje, nisam iznenadjen, niti uvredjen. Jednostavno su svoji i neće krenuti na bolje.



    3
    2

    1
  27. Michael Schumacher
    karte_m0lim Donator Prikaži

    tko je onaj klaun u kroksicama sto je zauvijao himnu?



    2
    1

    1
    • Bmw
      EnoEno Prikaži

      i ja sam se pitao.
      druga država po veličini a nekog derpe doveli da zavija



      2
      1

      1
      • avalon Prikaži

        taj “derpe” ( to bi “prevedeno” sa šatro bilo peder ? ) je zaslužija nekoliko nominacija za Juno award (kanadska akademija glazbene umjetnosti i znanosti za priznanje izvanrednih postignuća u kanadskoj glazbenoj industriji) 2024. koja su uključivala tekstopisca godine , album godine , alternativni album godine , a osvojia je Juno award za izvođaća .
        njegov singl Run Away to Mars je u kanadi 2 X platinast , u švedskoj zlatni ;) dakle ako je glazbenim kritičarima nepoznat možda su trebali provjerit reference Talka ( nick pod kojim nastupa ) prije nego ga popljuju i tituliraju sa “derpe” .
        šuška se nešto o mogučnosti da i HR bude na karti staza F 1 … zamislimo da se to realizira i da na prvoj trci HR himnu otpjeva npr žak houdek . valjda bi ga glazbeni kritičari ismijali ( ka i Talka ) zbog izgleda/gabarita , a to šta je glasovno moćan ko jbe jer negativa je posvuda globalni trend zar ne ?
        PS , sjećate se kritika ( negativnih , naravno ) na račun josipe lisac kad je otpivala himnu ….



        1
        0

        1
        • James Hunt
          Jozuka Prikaži

          Josipa Lisac, unatoč “vokalnim” sposobnostima je unakazila hrvatsku himnu. A Talk je gay. Čak i ako nije “depre”. On je gay. Tako se oblači, izgleda i tako djeluje i tako se ponaša. Ljude bi se trebalo 5x više izrugivati kada rade klaune od sebe. Žak je samo debel. Nije gay. A ovaj je gayčina. “Inkluzivnost” nas je dovela do ruba. Bring back shame. Dovoljan pokazatelj da svako par dana izadje clanak da je pretila osoba, koja puca od povišenog tlaka i šećera, pobjedi na Miss-u određene “države”. Bolesno. Ljudi su se nekada sramili objektivno sramljviih stvari, danas se ne srame jer svakog klauna netko podržava iako je objektivno klaun. U normalnom i psihički i duhovnom zdravom društvu(Kanada to nije, zapravo je na dnu), ovakav klaun nikada ne bi pjevao na tako važnom događaju. Dečko, sredi se malo, prestani cirkusirati, djeca te gledaju, i dodji onda pjevati i pokaži šta znaš, a ne klaunskim izgledima i oblačenjima privlačiti pažnju.


          0
          -2

          2
    • avalon Prikaži

      Jozuka … woww pa ti si glazbeni i društveni kritičar !?!?!?
      1. s obzirom na tvoj “glazbeni osvrt” mislim da si sa glazbom i njenom povijesti najbliže na VI , a ne na TI jer da si na TI ne bi pri spominjanju josipe lisac u navodnike stavlja njene “vokalne” sposobnosti . njena izvedba himne se ne mora svidit ali kad želiš josipu lisac tj njen način performansa to i dobiješ . postoji u glazbi nešto šta se zove remiks koji se može ali i ne mora dopadati . npr jully black je R&B izvođačica i ona je prije NBA all star otpivala kanadsku himnu u svom tj R&B stili tj puno drugačije od “originala .. pa ?
      u povijesti glazbe bilo je “klauna” ( kako pišeš ) na sceni … sjetimo se npr kiss- a , bowia , alice coopera , peter gabriela sa genesisom itd … svi su oni bili “klauni” i gay ? tako nisu izgledali freddie mercury ili george michael , a bili su gay koji su preminuli od HIV – a . ricky martin … jesi li ikad za tog muškarčinu moga zaključit da je gay šta je i sam prizna ? a jesi li negdje pročita da se talk deklarira ka gay mada pišeš “On je gay. Tako se oblači, izgleda i tako djeluje i tako se ponaša. ” da pratiš , poznaješ ART svit ( bilo glumački ili glazbeni ) shvatija bi da ti ljudi(ne generalno ) često znaju “iskočit” iz konvencionalnog načina izgleda ,ponašanja jer to je u “opisu” njihovog posla .
      kako i na koji način je talk uradija klauna od sebe ? jer je bija u biloj majci/košulji i crvenom kombinezonu sa listom javora na grudima ?
      2. napisat “U normalnom i psihički i duhovnom zdravom društvu(Kanada to nije, zapravo je na dnu), ovakav klaun nikada ne bi pjevao na tako važnom događaju. ” je … ma nemam pravi izraz kako ovo okarakterizirat . vidi , kanada je zapravo i psihički i duhovno jako zdravo društvo jer tamo himnu mođe pivat i mala sophia isto ka i npr ginette reno na svoj način ( sa puno vibrata ) , R&B pjevačica jully balack na svoj “remiks” način , debeli talk i još deblji mark donnelly . to si može priuštit samo psihički , duhovno i sociološki zdravo društvo koje ne pati od predrasuda , a ne društvo koje je po tim pitanjima na dnu kako ti pišeš za kanadu . valjda si pobrka lončiće .
      talk ne radi klauna od sebe , sređen je , a nagrada koju je dobija pokazuje da zna šta radi tj piva , btw , njegov spot sa hitom run away to mars pogledalo je 17 milijuna ljudi , a bija je 2 X platinasti u kanadi i zlatni u švedskoj . ako pogledaš spot na you tubu obrati pažnju i na komentare koji su jako pozitivni jer normalni ne obračaju pažnju na “pakovanje”/izgled nego na sadržaj/pismu .
      dica gledaju i rap , hip hop spotove di sve pršti od sisa i guzica zar ne ? to nije problem za dušebrižnike ali lik u kombinezonu je ?
      ti si vjerovatno “apolonski tip” tj vitak mišičav sa six pack na trbuhu pa ti izgled/debljina talka smeta isto ka i saznanje da izgleda , ponaša se ka gay šta i po tebi je . btw , a kao znaš kako izgleda , ponaša se osoba gay orijentacije ;)



      3
      3

      0
  28. Williams
    Davor13 Prikaži

    Odlican utrka, napeta do samog kraja, a dvostruko preticanje Albona definitivno spada u najbolje preticanje sezone, steta sto nije imao srece u 54 krugu😥 sigurno bi dosao 9. mjesta



    3
    3

    0
  29. Marlboro
    MrDoomroom Prikaži

    Ferrari prije svake utrke baci novčić u zrak i prepuste se bogovima brzine i pouzdanosti da odluče njihovoj sudbini 2x DNF☠️☠️



    2
    2

    0
  30. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Manje vise su svi sve iskomentirali. Ali moram istaknuti manjak postovanja prema onom pretjecanju Albona. Da je ono napravio MSC nekad, Alonso, Max ili Leclerc ili Norris ono bi bilo u kategoriji top 10 pretjecanja ikada u F1 slično nešto kao Mika vs MSC na Spa. Ovako ga se neće sjećati nitko osim najzagriženijih fanova.



    7
    6

    1
    • avalon Prikaži

      Hey You .. pa nije baš tako jer zanimljivo , na istoj stazi/kanadi u kišnim uvjetima 2011. u mercedesu MS je “odradija” također dvostruko preticanje kobayashia i masse pa ko je to ikad spomenija , sjetija se toga ? svi pamte kako je mika preteka MS u belgiji ali npr nikad se ne spominje dvoboj villeneuvea i arnouxa 1979. u francuskoj kad su se međusobno preticali/borili za P 2 da bi na kraju villeneuve u ferrariu pobjedija renault TURBO / arnouxa za 0,2 s . ka šta su se mnoga spektakularna preticanja zaboravila tako će se nažalost zaboravit i ovo albonovo i pamtit će se samo ono mikino u spa . možda bi se i ono zaboravilo da u “igri” nije bilo MS nego da je tada mika preteka nekog “anonimnog” vozača .



      1
      1

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.