Verstappen pobjednik VN Las Vegasa, Leclerc i Perez na pobjedničkom postolju

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 mjeseci 3 min 129 komentara

U utrci punoj događanja Max Verstappen je došao do svoje 53. pobjede u karijeri čime se po tom broju izjednačio sa Sebastianom Vettelom, a na pobjedničkom postolju su uz njega Charles Leclerc i Sergio Perez.

Početak utrke obilježio je nedostatak gripa i nekoliko sudara u prvom zavoju. Max Verstappen je izgurao Charlesa Leclerca sa staze i za to kasnije dobio pet sekundi kazni. Fernando Alonso se izvrtio bez kontakta i zakrčio put Valtteriju Bottasu kojeg je onda udario Sergio Perez, a slično je napravio i Carlos Sainz koji je udario u Lewisa Hamiltona.

Sve to odmah je dovelo do promjene strategije jer su pod virtualnim sigurnosnim automobilom mnogi odmah pojurili u boks po nove gume.

Novi incident došao je vrlo brzo nakon početka jer je Lando Norris izgubio kontrolu nad svojim bolidom i zabio se u barijere u 12. zavoju. Norris je obavio liječnički pregled i čini se da je sve u redu, iako je još na promatranju.

U nastavku utrke očekivalo se da će Verstappen pobjeći Leclercu, ali je Ferrari imao odličan tempo i Leclerc je pred kraj stinta čak i prošao Maxa na stazi, nakon čega je Verstappen otišao po nove gume.

Tijekom tog zaustavljanja odradio je svoju kaznu od 5 sekundi koju je dobio zbog incidenta u prvom zavoju, a to je značilo da će pri povratku na stazu imati nešto posla s pretjecanjima. Jedan od tih rezultirao je kontaktom s Georgeom Russellom što je oštetilo Red Bullov bolid. Iako je sve izgledalo kao trkaći incident, Russell je također dobio 5 sekundi kazne. Dok se staza čistila proglašeni su uvjeti sigurnosnog automobila, a to je pružilo priliku ekipama da pozovu svoje vozače po nove gume. Oba Red Bulla obavila su promjenu i na pet krugova mlađim gumama krenuli u lov na Leclerca.

Perez je prvi odradio pretjecanje, ali se nije uspio udaljiti od Leclerca pa je ovaj brzo vratio poziciju. Potom je u pohod krenuo Verstappen koji je uspio proći i timskog kolegu i Ferrarijevog vozača i ostao na vrhu do kraja utrke. S Perezom je situacija bila malo teža. Najprije je Leclerc pogriješio i poklonio mu poziciju, samo da bi ga Leclerc opet prošao u posljednjem krugu unatoč usporavanju Verstappena koji je timskom kolegi pružao zavjetrinu.

Izvrsnu utrku odradio je i Esteban Ocon koji je u jednom trenutku vrlo efektno prošao i svog timskog kolegu. Četvrto mjesto sa 16. mjesta na startnom poretku ogroman je rezultat za Alpine. Iza njega je ostao Lance Stroll koji je danas odradio jako dobru utrku, a nesretni Carlos Sainz je uspio doći do 6. mjesta.

Lewis Hamilton završio je sedmi nakon kaotične utrke, sudara s Oscarom Piastrijem i probušene gume, a bodove su osvojili i Russell, Alonso i Piastri.

Iduća utrka se vozi u Abu Dhabiju za samo tjedan dana.

P#VozačEkipa+
1Max VerstappenRed Bull/Honda RBPT
16Charles LeclercFerrari+2.070
11Sergio PerezRed Bull/Honda RBPT+2.241
31Esteban OconAlpine/Renault+18.665
18Lance StrollAston Martin/Mercedes+20.067
55Carlos SainzFerrari+20.834
44Lewis HamiltonMercedes+21.755
63George RussellMercedes+23.091
14Fernando AlonsoAston Martin/Mercedes+25.964
10 81Oscar PiastriMcLaren/Mercedes+29.496
11 10Pierre GaslyAlpine/Renault+34.270
12 23Alexander AlbonWilliams/Mercedes+43.398
13 20Kevin MagnussenHaas/Ferrari+44.825
14 3Daniel RicciardoAlphaTauri/Honda RBPT+48.525
15 24Zhou GuanyuAlfa Romeo/Ferrari+50.162
16 2Logan SargeantWilliams/Mercedes+50.882
17 77Valtteri BottasAlfa Romeo/Ferrari+1’25.350
18 22Yuki TsunodaAlphaTauri/Honda RBPT
19 27Nico HulkenbergHaas/Ferrari
– 4Lando NorrisMcLaren/Mercedes

Odgovor

129 komentara

  1. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Svi voze, ali samo Max pobjeđuje.
    Nije pobjeda, ali pljesak za Čarlija i potez na samom kraju :-)



    21
    17

    4
  2. Sebastian Vettel 5
    battery992 Prikaži

    Ajd Max uskoči u Checov bolid na par sekundi… Kakav vikend, prvo pokrade sreća (i FIA) Sainza, a sad Leclerca izda sreća-što je jako čudno…



    7
    -4

    11
  3. Fia
    Realista Prikaži

    Cak dosta zanimljiva utrka. Ugodno iznenađen. A sad…
    Koliko taj covjek (Leclerc) moze imat nesrece.. Mislim da je bez SC ima osiguran P1…
    FIA i Max u elementu.



    20
    7

    13
  4. Charles Leclerc 16
    ferarista Prikaži

    Kazna za Russela? Pretjecanje Ocona? Pametnom dosta.
    Svaka cast Leclerc.



    6
    -6

    12
  5. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Kaotična utrka.
    Max pobjeđuje i kad se zabije u čovjeka.
    Suci daju smiješne kazne od 5sek umjesto da zamjene mjesta odmah.
    Ferrari nije imao sreće sa SC, bravo za Leclerca.
    Alpine puno bolji od očekivanog.



    6
    -4

    10
    • Haas
      MadM Prikaži

      U koga se je zabio ?



      3
      -2

      5
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        Ma u nikoga. Odlično je postavio bolid i sa Leclercom i sa Russellom.
        Great driving!



        4
        -5

        9
        • Haas
          MadM Prikaži

          Dobro razumijem prvi zavoj ima je unutarnju stranu,gume hladne i dobio je zasluženu kaznu. Ali daj mi objasni po tvom viđenju sa Russelom što ti nije jasno ?



          6
          2

          4
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          Prvo je dobio smiješnu kaznu za Leclerca. Umjesto da ih natjeraju da zamjene mjesta.
          Ništa uletio je ko sivonja isto kao i Leclercu samo Russell ga nije vidio i maknuo se ko Charles.
          S nikim drugim nema toliko problema prilikom prelaženja. Nekad netko napravi grešku i to je to. Ali Max svaki put kad je knap utrka ima ovakav incident i tip prestizanja.
          Ja ću uletiti u apex, a ostali neka me izbjegavaju.
          Mogao bi sad nabrojati 20x kroz karijeru di je imao problema prilikom prelaženja drugih ili obratno.



          15
          10

          5
        • Haas
          MadM Prikaži

          Smiješnu kaznu za ono 5 sek ??? Što je po tvom trebao dobiti? Za LC je bilo bolje ta kazna nego da mu vrati poziciju samo što je eto bio SC pa je anulirao to,dešava se često u F1. Vidi se da se slabo u pravila razumiješ ili si jednostavno mrzitelj,sa Russelom je imao puno pravo na unutarnju stranu zavoja,,znači Russel je lupio u Ver i za to je dobio kaznu zasluženu.



          2
          -1

          3
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          Da samo su Brundle i Chandok isto rekli da je smiješna kazna i da su trebali zamijeniti mjesta. Ako je bolje za Leclerca, a lošije za Maxa zašto nije Max vratio odmah mjesto i izbjegao kaznu kao puno vozača dosad? Logika je zajebana stvar ako se ne koristi pravilno.
          E da su sami vozači rekli da je ta kazna od 5 sekundi smiješna jer se premalo nadoknadi u utrci.
          Ali mora da nitko od njih ne razumije F1 poput tebe znalca 😉



          3
          1

          2
        • Haas
          MadM Prikaži

          Gledaj,nitko u toj situaciji nebi vratio poziciju jer je bilo situacija di takav potez i nije bio kažnjavan i vrlo često su takvi potezi kada izgubiš unutarnju stranu i za potencijalno za očekivati. Zašto je čak bolje za LC 5 sek nego vračanje pozicije? Zato jer da mu je Max vratio poziciju LC se sigurno nebi odvojio više od 2 sek a i to je upitno i bi li uopće zadrža posli prvu poziciju,dakle puno bolje za LC 5 sek.
          Više od 5 sek bi bilo smješno za ono jer taj potez mu nije uništio utrku.



          3
          0

          3
        • avalon Prikaži

          smr201 ..”Prvo je dobio smiješnu kaznu za Leclerca. Umjesto da ih natjeraju da zamjene mjesta.” u ovoj sezono 34 X su vozači kažnjavani “vremenskom” kaznom ali po tebi valjda je samo ova pod povećalom . naravno jer je u pitanju max , a “oštećen” je leclerc čiji si ti usprkos tvom bedžu prikriveni navijač :) :)
          da je maxu naloženo da zamini misto s aleclercom pa da je zbog događanja na stazi ( SC ) max ipak pobjedija možda bi napisa da je uz vračanje pozicije leclercu max treba bit i kažnjen sa minimalno 5 s prilikom sljedećeg odlaska u box . da je kojim slučajem tvoj miljenik ( m ako on bija ) učestvova i “slučaju” No 1 vjerujem da bi naša objepnjenje npr u prvom krugu i hladnim gumama , a ne u namjeri da se ide široko . u slučaju No 2 max je uletija ka sivonja russellu samo ga ovaj nije vidija pa je vozija ka da maxa i nema pokraj njega . valjda da georg nije vidija jer su mu se retrovizori usljed neke greške isključili :) :) georg inače nije sklon ovakvim potezima da proba nešto na silu . dobar primjer je prošlogodišnji austin kad je russell na samom startu pokuša preteći carlosa , lupio ga , izbacija iz trke i na kraju bez kazne završija na P 5 . tada nisi čuja martina koji je prokomentira da je carlos drža svoju putanju , a georg je TR tvrdija da je zapravo krivica carlosa . ako pogledaš snimku vidit ćeš da je gotovo identična ovom iz las vegasa samo je tada carlos bija “vanjski” ( george “unutrašnji” ) i zato je kriv , a ovaj put je georg bija “vanjski” i zato je kriva max koji je bija “unutrašnji” . da , dobro pišeš “Nekad netko napravi grešku i to je to. ” ali maxu je ovo navodno normalan potez zar ne ? ajde od ovih 20 X koje bez problema možeš navest kad j emax u pitanju navedi nam bar 6 – 7 pa npr kompariraj sa istim ili sličnim potezima lewisa tokom karijere . moga bi ali ti se vjerovatno ne da tražit ….
          znaš li koliko je trajalo zaustavljanje u boxu maxa prilikom izmjene guma i odrađivanja kazne ? 7,7 s , a u RB to (izmjenu guma) odrade za prosječno 2,5 s ;)
          ” Logika je zajebana stvar ako se ne koristi pravilno.” i s aovom bi se složija jer su eto “Da samo su Brundle i Chandok isto rekli da je smiješna kazna i da su trebali zamijeniti mjesta.” ali logiku nije trebalo koristit za austin 23. 10. 2022. kad je russell lupija i upropastija trku sainzu koji je starta s aP 1 i odusta zbog georga . brundleu je carlos vozija trkačom putanjom , georg koji mu je us*a trku nije ni kažnjen pa je možda po izjavi martina treba zbog (krivice koju je u startu negira) dobit DNF . jer prije austina georg je ima 5 bodova više od carlosa , a njegovim izbacivanjem iz trke posli austina russell je svoju bodovnu prednost poveća na + 16. jesi li i tada “zajebanu” logiku koristija pravilno ka u ovom slučaju ?
          je li bolje iskreno napisat da ti max nije drag ka šta sam ja napisa za lewisa ali mu usprkos tome nikad nisam negira rezultate, talent , vozačko umijeće nego se “skrivat” iz a pravilnog korištenja logike ( a i ovo je podložno adaptiranju ovisno o slučaju zar ne ? ) i u zadnje vrime veličanju leclerca koji bi da vozi RB radija isto šta i max . charles je to moga radit i prije dok je dominira lewis da je i on vozija merc umisto ferraria ali to tada nije bilo vridno spomena zar ne ? :) :)
          “kuka ti ili ne kuka” max je 12 godina mlađi od lewisa , ima budućnost , vrime pred sobom , 3 titule , 53 pobjede i mogučnost ako RB bude dominantan ka i mercedes do 2020. da ugrozi ako ne i ne obori neke lewisove rekorde ;)



          6
          1

          5
        • Pastor Maldonado
          perodeformero Prikaži

          Zapravo 5s je i meni bila smiješna kana.
          Nekada.
          Danas bolidi završavaju utrku u grupama po 5-6, unutar par sekundi i više nije smiješna.
          Samo zato jer su se se Alonso i drugi morali probijati od začelja do bodova i potrošili gume, Russell je završio u bodovima.

          Samo 5 krugova prije kraja Russellu je tih 5 sekundi značilo 11-12 mjesto.


          0
          0

          0
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          @avalon
          A di si druže stari?
          Falilo mi je tvoje demagogije.
          Kao i obično nadorobio si hrpu irelevantnih podataka da bi zvučao komentar “argumentirano”, ali po običaju puno zujiš malo meda daješ.
          Ja govorim isključivo o zadnjoj utrci, koristim činjenice i izjave ljudi koji su bivši vozači.
          A ti drobiš o utrkama prije 4 mjeseca i o tome kako ti “znaš” da ja pišem ovako jer navijam za Lewisa. Sa takvim super moćima čitanja misli nadam se da si se barem obogatio pošteno 😂😂
          Dosadan si s tim zamjenama teza stalno
          Lewis je za hrpu svojih udesa bio kažnjen. Ako nekad nije, a napravio je nešto krivo trebao je biti. Tako da to što je netko prošao prije bez kazne za nešto nije opravdanje da se nitko drugi ne kažnjava.



          3
          3

          0
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Mene je iznenadilo da je Max uopće dobio kaznu za guranje drugog bolida van staze ( i to tek nakon što je prošao i odvojio se na 2.5 sekunde). Takvih startova je imao bezbroj 2021.



      7
      5

      2
  6. Red Bull
    zinzi Prikaži

    Dobra utrka. Bilo je svega. Preticalo se, borilo na nož. Razbijalo se… Perez mora izgubiti poziciju zadnjih 100m pred ciljem 🤪



    4
    1

    3
  7. Ferrari
    Thor Donator Prikaži

    Odlična premijera staze u Las Vegasu! Odlična utrka! Još da je Leclerc pobjedio bilo bi savršena premijera! 😭



    13
    11

    2
  8. Fernando Alonso 14
    Lukica Prikaži

    Utrka stvarno super, iznenađen sam ugodno.

    Nego može li mi netko reći zašto je Russel dobio kaznu?



    4
    0

    4
  9. Michael Schumacher
    ZJ11 Prikaži

    Utrka puno bolja nego sam ocekivao.

    Cestitke Maxu na jos jednoj pobjedi.

    Iako Charles ponovno nije iskoristio PP, odvezao je strasnu utrku i zasluzio je danas bit pobjednik. Oprao je Pereza dva puta na isti nacin u stilu Ricciarda iz RB ere. Naravno i danas je sreca bila protiv njega sa izlaskom SCa.
    Nadajmo se da ce mu nagodinu Ferrari napokon dat bolid spreman za borbu s Maxom.



    12
    10

    2
    • Aston Martin
      tiptronic Prikaži

      Oprao Pereza, pa taj se ni sa DRS om ne može držati Maksa a ni Maksova zavjetrina mu nije pomogla.
      Fereari nije bio sporiji od RB samo je kvalitet vozaca odlucio.



      7
      1

      6
      • Fia
        Realista Prikaži

        Ipak bi rekao da je SC odlucio. Leclerc je imao siguran P1.



        9
        6

        3
      • Michael Schumacher
        ZJ11 Prikaži

        Da, oprao Pereza. Dvaput mu je prodao istu fintu i to sa dobre udaljenosti. To sto je Perez ovakav onakav, koga boli briga. Jel na kraju bitno koji je vozac u pitanju, oba poteza su bila savrseno izvedena.

        I da kao sto Realista kaze SC je odlucio i bez njega Charles laganini na P1. Al eto tip nema srece kao neki vozaci.



        4
        1

        3
  10. Ferrari
    288GTO Donator Prikaži

    Super mi se svidjela Isusova recitacija Elvisove pjesme :)



    1
    1

    0
  11. Ferrari
    TheGunner1458 Prikaži

    Džaba RB od performansi i svega kad opet na kraju imaš sreće, šta da im čovek podari. Šteta za Ferarri, Safety car im se posrao u trku.



    6
    3

    3
    • Pastor Maldonado
      perodeformero Prikaži

      Sreća prati hrabre



      2
      -2

      4
      • Pastor Maldonado
        perodeformero Prikaži

        To nije neka blesava narodna umotvorina.
        Ta poslovica je posljedica događaja u stvarnom životu.
        Jedna utrka na masnoj stazi kockarskoga raja, koja je sama bila masno kockanje neće Leclercu i Ferrariju donijeti naslov ili borbu za prvaka.
        Dovoljno je dobro što R.B. više ne može bježati svima pola minute, pa na kraju imati vremena da ode u box da napravi najbrži krug.
        Kako sezona odmiče, stisnuli su ih žestoko.
        To je prava pobjeda Leclerca Ferrarija i ostalih momčadi.
        Žuta zastava je samo sastavni dio utrke koja nekome pomogne a nekome odmogne.
        I meni bi bilo drago da je Leclerc pobijedio.
        Ali više mi je drago da iz utrke u utrku momčadi stišću R.B: žestoko.
        Samo zbog Maxa imaju sve pobjede.
        Da im voze dva Pereca u pitanje bi došao i momčadski naslov prvaka.
        Sve to je izvrsna najava za slijedeću sezonu.



        2
        -1

        3
  12. Mika Hakkinen
    CowboyT90 Donator Prikaži

    Max je Max, uz kaznu ipak prvi, ali ništa ne iznenađuje, klasa je za sebe.
    Leclerc je pokazao da ga Ferrari ipak nije uništio do kraja, pokazao je da u njemu još uvijek čuči vrhunski vozač.
    Piastri i ulazak u boks? WTF?
    Nakon petka sam očekivao totalni fijasko, ali utrka je popravila dojam. Živo svih 50 krugova. Dobar izlet u LV ali neka nama Europe i utrka na stazi.



    14
    10

    4
  13. Felipe Massa 19
    mrgud88 Prikaži

    Jbg Charles je bas kur*evite srece… Prvo Brazil i danas SC u najgorem mogucem trenutku.



    7
    7

    0
  14. Michael Schumacher
    HuMS32 Pretplatnik Prikaži

    Sasvim solidna utrka. Bravo Max, uz kaznu i ostecenje ipak pobjeda, uz malu pomoc SC. Ferrari i hard gume, nikako da se sastanu. Zato Leclerc svaka cast, dva puta onako prestici Pereza, pogotovo potez u zadnjem krugu na zadnjem mogucem mjestu za prestici. Good job Leclerc.



    7
    5

    2
    • Alfa Romeo
      Tito Prikaži

      PA Ferrari i hard gune su se sastali ……CL imao je 5 krugova starije gume …. i dvaput prestigao pereza …sto je jos trebao napraviti ???…..



      15
      14

      1
      • Michael Schumacher
        HuMS32 Pretplatnik Prikaži

        Imao je na kraju, ali je isto tako te iste hard gume zagrijao puno teze od oba RB. Zato su obojica tako lako rijesila Leclerca. To je boljka Ferraria na koju sam mislio i koju imaju vec duze vrijeme sa hard gumama.



        2
        2

        0
    • Pastor Maldonado
      perodeformero Prikaži

      Ja sam bio napisao ako igdje Leclerc ima šansu pobijediti to je na ovoj stazi. U bitnim stvarima liči na Monzu gdje se Ferrari uvijek najviše trudi oko bolida, još od crtaćeg stola.
      Zapravo, Leclerc nije imao sreće za žutim zastavom.
      Ali opet, RB (Max) više ne bježi drugima 30 sekundi.
      Moraju jako dobro taktički odraditi utrku uz Maxovu genijalnost da bi pobijedili.



      2
      -2

      4
  15. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Bravo Leclerc. Koliko puta se u zadnjih 2 godine branio ili napadao sa pujo starijim gumama i uvijek odličan na kočenju.
    Perez bas kakav treba biti i zasigzrno je jos 1 godinu u Red Bullu.
    Mislio sam da ce Alonso ponoviti start iz Nizozemske zbog skliske staze i toga da ce svi biti oprezni….ali danas je pretjero.
    Stroll odlican i odlicno cuvao gume.
    Okej utrkivanje, ali staza mi je i dalje bas dosadna.
    Ne mogu vjerovat da je kraj sezone tako blizu



    3
    2

    1
    • Carlos Sainz 55
      2CV6 Prikaži

      Mislim da se prekočio i “poklonio” Perezu poziciju ..nije baš odličan.



      1
      -1

      2
      • Fernando Alonso
        junior Prikaži

        Gledam generalni dojam. Da bila je ta greska no opet ostaje pozitivan dojam kako meni tako mislim i njemu. Treba malo dobrih rezultata da odu s pozitivnom notom u zimu.
        Dosta izazivaca Red Bulla ima dobar kraj sezone osim Mecke u zadnje vrijeme. Ostaje optimizam za 2024…nadam se da i taj Newey moze jednom pogrijesit.



        2
        2

        0
  16. Max Verstappen 1
    Kuko11 Prikaži

    Odlična utrka , ali šta je sa proglašenjem ?!
    Odvezeš vozače 5 km od navijača i svih ostalih koji čine F1 …



    7
    6

    1
    • Sebastian Vettel 5
      battery992 Prikaži

      Sve izvan staze je totalni cringe, od nekih nazovi celebrityja koji bulje k’o telad i pitaju se što je to F1, do ovog na kraju, gdje se priča o fontanama… Vrhunac tehnologije, Formula 1, a fontane bi trebale biti zanimljive…
      Radije bih VN Turske…



      17
      16

      1
      • Max Verstappen 1
        vlado Pretplatnik Prikaži

        Shaq mi je bio tako cringe sa Martinom. Ali to je sada već pravilo na bilo kojoj utrci. Šta je tu je.


        0
        -1

        1
        • Monisha Kaltenborn
          monkeyseat Donator Prikaži

          Cirkus je kompletna garnitura ljudi koja defilira gridom (osim vozača i mehaničara).



          2
          1

          1
        • Pastor Maldonado
          perodeformero Prikaži

          Ono Rod Stewart maše rukom i pita kako bi prešao preko staze jer ga tamo čeka diler.
          A razne Shakire, Esmeralde, Marisolke ili kak se već zovu blage veze nemaju gdje su (osim da su u Las Vegasu) i svaka glumi po potrebi, Jedna je tužna s tamnim naočalama usred mraka, (ako je netko trebao staviti tamne naočale to je bio ušlagirani Rod Steward) druga zamišljeno gleda u daljinu, treća na 20 metara od bolida koji jure kraj nje gleda u monitor i igra se….



          2
          0

          2
    • Pirelli Hypersoft
      MarkoCro33 Prikaži

      Kad sam vidio kuda su ih odvezli momentalno sam ugasio tv…



      3
      2

      1
    • Ferrari
      sisavac Donator Prikaži

      To i meni nije bilo jasno. Voze ih 20 min da gledaju funtane, i onda nazad do podija. 🤦‍♂️
      Maltretiranje i vozaca i gledatelja.



      2
      1

      1
  17. Lewis Hamilton
    Mercedes team Prikaži

    CL najjaci,vozac dana.
    Ocito suci idu na jedan dobar rucak kod RB ili veceru,ali tako je to kad imas suce i Fiu u drustvu onda mozes raditi na stazi bilo sto,gurati druge van staze,udarati,itd.
    Pravi nasljednik MS.
    Uvijek kazu “vuk dlaku mjenja ali cud nikad”.



    7
    -11

    18
    • Monisha Kaltenborn
      monkeyseat Donator Prikaži

      A neee, koriste RB-ov catering /s
      Jel Max dobio kaznu za prvi zavoj? Je, a to što su suci mogli naredit zanjenu pozicija umjesto toga požali se FIA-i.
      Drugi incident…po meni nepotrebna kazna Žoržu. Max je doletio, Žorž ga vjerojatno nije vidio i naglo skrenuo. Kaznu su mu vjerojatno dali jer je Maxov bolid pretrpio oštećenje, ali kao što sam rekao po meni je to trkaći incident.



      10
      7

      3
    • Aston Martin
      tiptronic Prikaži

      Možda je najjaci ali Maks je najbrži – daleko najbrži.
      +5 sekundi – nema veze sve može stici , on je usamljen u svojoj klasi



      7
      3

      4
      • Ferrari
        nelinjo Prikaži

        Usamljen je njegov bolid. Vidjeli smo X puta kad bolid nije dobar kako je prolazio.



        3
        -4

        7
        • Haas
          MadM Prikaži

          Oprosti ali performanse Ferarija su ovdje bile dosta bolje tako da pričaš besmisleno.



          3
          0

          3
        • Carlos Sainz 55
          2CV6 Prikaži

          Da RB voze dva Pereza niko nikad ne bi rekao da su dominantni ..a danas i nisu bili.
          Znaci da je do Maksa koji svojom samouvjerenošcu i pozdanjem u bolid “ubija” sve redom.
          Lecrerc prestigao Pereza, pa šta, i bio je ispred njega pa 2 puta izgubio ..jednom jer se pacerski prekočio.
          Što nije prestigao Maksa ili još bolje ..što nije ostao ispred njega.
          Ovako je uvijek P1 u kvalifikacijama i to traje ..niti jedan krug ili ga prestigne Maks ili u posljednje vrijeme Lewis.



          2
          0

          2
    • Alain Prost
      Alain Prost Prikaži

      Da te nema… Lewis i Toto bi vremenom postali svima draži, ovako…
      5 sec kazne za danas Maxov krivi pogled i 5 sec za ono Maxovo katapultiranje u ogradu, tko bi kome večeru treba platiti?



      1
      -1

      2
  18. Michael Schumacher
    Veljko Prikaži

    Lekler večiti gubitnik. I kada je Ferari kompetentan i kad ima pol poziciju, jadan ne može da se nosi sa Maxom. A, najveća sprdnja je izbor za vozača dana. Ferari ako hoće da se bori za titulu, mora dovesti vozača koji kao Max može odvesti sat i po vožnje vez oscilacija i grešaka.



    4
    -21

    25
  19. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    RB je odlucio Checa stavit u druge boje. Cisto da se ne sokira kad dobije nogu na kraju sezone.



    7
    7

    0
  20. Renault
    zd1400rt Prikaži

    VIVA LAS VEGAS!!!!!

    Dobro je ispalo, zapravo ispalo je normalno, a čudimo se da je dobro jer količina negativne energije i hejta prema amerima je show program. Nekako se brzo zaboravilo da je samo prije par godina šaht skočio u Bakuu u Russelu uništio bolid i onda je šlep služba zapela od most i napunila mu bolid uljem od hidraulike… ali ovo u Vegasu moraš hejtati jer su to ameri… OK idemo dalje.

    Utrka, jedna od najboljih u sezoni, sama sataza s layoutom svinje, uopće nije loša te se može pretjecati i na ravnome i u onom zavoju gdje Karadžordže nije vidio kako ga Max prelazi. :D
    Leclerc odličan, nadam se da će Ferrari dogodine biti bolji u uvjetima utrke. Max i dalje klasa Top Gun, Perez je Perez. Ono što i dalje šteka su FIA i sudci i vječno nesavršeni pravilnik gdje je Saintz izgubio utrku ne njegovom greškom dobivajući kaznu ta šaht. Ishod je mogao biti i drugačiji da je Max startao s P3 i da su dva Ferrarija radila na vrhu.



    10
    6

    4
    • Lewis Hamilton
      smr201 Prikaži

      Nije problem šaht, nego reakcija na šaht i “rješavanje” problema.
      Ljudi su kupili karte i vidjeli 8min akcije i onda su ih potjerali sa tribine prije FP2 jer su imali samo za petak ulaznice.
      A njihova greška što je FP2 ušao u subotu.
      Jučer je podignut class action lawsuit di 35 000 ljudi tuži Liberty i F1.
      Tako da su kritike opravdane.
      A staza ko staza i utrka su bili dobri. Jedno ne mijenja drugo



      14
      12

      2
      • Renault
        zd1400rt Prikaži

        Što se dogodi van staze, ostaje van staze. 🤣 Zezam se malo.
        Ta situacija je loša, ali snaći će se Ameri. Njima nije problem ni vlastitu mater tužiti na sudu.
        Hejt traje puno prije P1. Sami Ameri su napunili društvene medije serkajući kako su organizacijom zatvorili pola grada, isušili fontane, vizualno blokirali poglede s mostova, skupe karte… S druge strane hejtrima Amerike ide na živce američki kić i šarenilo…
        u moru te negative jedva si mogao naći malo F1 priče o hladnim temperaturama i rješavanju tog problema. Čekaj malo, pa i tu je bilo hejtanja zbog toga…
        Valjda su ljudi danas toliko frustrirani da se moraju negdje ispuhati.



        5
        5

        0
    • Pastor Maldonado
      perodeformero Prikaži

      Ispalo je normalno?
      Zato jer je vladao potpuni kaos na kvalama i utrci na stazi na kojoj su dva sata prije utrke se vozikali pijani debeli Ameri i bacali kroz prozore auta ostatke hamburgera piletine i ostalih masnoća?
      Staza je toliko ravna i dosadna da je čak i Perez mogao pretjecati druge.
      Sjetite se epske borbe na VN SAD-a Pereza i Alonsa.
      Utrka na kojoj su tvrde gume brže od mekih, a crvene se nitko nije usudio niti staviti.
      Da su sve utrke ovakve FIA bi momčadima morala ili duplirati buđet ili pojeftiniti bolide da budu kao IndyCar
      Umjesto utrke su mogli u kockarnici napraviti i pustiti simulaciju utrke pa nek se klade.
      Staze koje ne mogu maknuti promet u tjednu ili bar vikendu (petak subota nedjelja) kada se održava su do sada bile zabranjene.
      Zbog vrlo važnih stvari.
      Staza samo sa ravnim dijelovima gdje su svi pretjecali sa žmigavcima i sporim zavojima. Bez jednog brzog zavoja.
      NE NE NE



      1
      -4

      5
      • Marlboro
        Hey You Donator Prikaži

        sinko aj ti gledaj sah tj nemoj sah tu treba imat stogod mozdanih vijuga za skuziti nego gledaj pokemone ili nesto slicno. f1 i razumijevanje ovog sporta nije za tebe o drugim kulturama i hejtu da ne govorim.



        1
        0

        1
    • Michael Schumacher
      ZJ11 Prikaži

      Kad smo kod kazne Sainzu, svi timovi osim Mercedesa su se slozili da to nije za kaznu. Toto se ovim putem godspodski ponio i stavio veto na odluku kojom su suci mogli ponistiti tih 10 mjesta. I onda netko navija za njih.



      11
      7

      4
      • Pastor Maldonado
        perodeformero Prikaži

        Gdje si to pročitao/vidio?
        Imaš možda link?
        Jako me zanima zato jer bi to bila prva iznimka.
        Šahtovi su ispadali i uništavali bolide. Rubnjaci (Kina) su se raspadali i mrvili bolide, kobasice su lansirale bolid 20 metara u zrak.
        Nikome nikada zbog toga nije bilo oprošteno mijenjanje dijelova koji se ne smiju mijenjati bez kazne.
        Daj molim te, ako možeš naći link stavi ga.



        5
        4

        1
        • Alfa Romeo
          Tito Prikaži

          ima jedan problem ni zbog kobasice ni zbog rubnjaka nije nitko dobio kaznu ..da li ti to nesto znaci pogotoov u kini nije bilo nikad zabrane na promijenu …… nisu ostajali bez kartera ili podnice svi su popravili bolid i dosli na svoju poziciju ….tako da hrpa tog sto si napisao je bullshit



          3
          3

          0
        • Pastor Maldonado
          perodeformero Prikaži

          To ti nije istina.
          A i da je, što sa momčadima / bolidima koje pogodi kotač ili drugi bolid iz sudara ni krive ni dužne.
          Što sa bolidima koji nalete na nepokupljene karbonske ostatke od sudara pa probuše gumu?
          Što sa Felipe Massom koji je dobio feder u glavu i karijera mu je uništena zbog toga?
          Da ne idem u još ružnije događaje?
          Što ćeš s njima?
          Koliko je bolida na ovoj utrci stradalo nakon starta a da nisu ništa krivo napravili?
          Opraštanje Ferrariju kazne bi bila kazna svim ostalim momčadima.
          Pa nije ovo amaterski ulični nogomet.
          Ovo je borba od početka prvog treninga do kraja utrke.
          Da nije tako ne bi gledali F1
          I najbitnije pitanje:
          Zašto se Ferrari nije žalio FIA-i na tu odluku?



          1
          0

          1
        • Alfa Romeo
          Tito Prikaži

          https://www.youtube.com/watch?v=F5f87xjg-m4 da li znas koju je kaznu dobio ????????

          Charles Leclerc startat će deveti nakon pogreške u kvalifikacijama i kazne za Antonija Giovinazzija, a Ferrarijev vozač jedini među vodećima ima nove setove najmekših soft guma što bi mu mogla biti prednost u slučaju strategije s dva ulaska u boks.

          STARTNI POREDAK
          1 77 Valtteri Bottas Mercedes 1:40.495 –
          2 44 Lewis Hamilton Mercedes 1:40.554 0.059
          3 5 Sebastian Vettel Ferrari 1:40.797 0.302
          4 33 Max Verstappen Red Bull/Honda 1:41.069 0.574
          5 11 Sergio Pérez Racing Point/Mercedes 1:41.593 1.098
          6 26 Daniil Kvyat Toro Rosso/Honda 1:41.681 1.186
          7 4 Lando Norris McLaren/Renault 1:41.886 1.391
          8 7 Kimi Räikkönen Alfa Romeo/Ferrari 1:43.068 2.573
          9 16 Charles Leclerc Ferrari – –
          10 55 Carlos Sainz Jr. McLaren/Renault 1:42.398 1.903
          11 3 Daniel Ricciardo Renault 1:42.477 1.982
          12 23 Alexander Albon Toro Rosso/Honda 1:42.494 1.999
          13 20 Kevin Magnussen Haas/Ferrari 1:42.699 2.204
          14 18 Lance Stroll Racing Point/Mercedes 1:42.630 2.135
          15 8 Romain Grosjean Haas/Ferrari 1:43.407 2.912
          16 27 Nico Hülkenberg Renault 1:43.427 2.932
          17 63 George Russell Williams/Mercedes 1:45.062 4.567
          18 99 A.Giovinazzi Alfa Romeo/Ferrari 1:42.424 1.929
          19 88 Robert Kubica Williams/Mercedes 1:45.455 4.960
          20 10 Pierre Gasly Red Bull/Honda


          0
          -1

          1
  21. Max Verstappen 1
    vlado Pretplatnik Prikaži

    Odličan Stroll. Već na dvije vezane utrke p5.



    13
    13

    0
    • Pastor Maldonado
      perodeformero Prikaži

      Da, što se njemu desilo?
      I općenito Aston Martin se (djelomično) vratio u igru.
      Alonso u zadnim utrkama malo nije imao sreće, danas je na startu pretjerao pa proklizao…
      Dobro je to.
      Imamo RB, i puno izazivača: Ferrari, MCL, Mercedes, Aston Martin.
      I drugi, ovisno o konfiguraciji staze koja im paše zabljesnu.
      Na kvalama razlika između prvog i 15 zna biti malo preko sekunde…….
      RB (Max) više ne može pobjeći drugima na 30 sekundi ili voziti s pola snage da štede bolid.
      Moraju jako taktizirati da bi pobijedili.
      Jedino im je ostala prednost na DRS-u.
      Stvarno kada se njima otvori zadnje krilo ubrzaju kao metak.
      Ali sve ostale stvari. Drugi su ih sa unapređenjima pristigli.


      0
      -2

      2
      • Marlboro
        Hey You Donator Prikaži

        zamisli cuda dogodilo se da su uzeli naslov prije 4 mjeseca i od tada razvijaju bolid za dogodine dok ovi ostali jadnici nesto kao stizu i evo su skoro stigli.



        6
        5

        1
        • Pastor Maldonado
          perodeformero Prikaži

          A ne bih tako oštro.
          Nisu ni drugi glupi.
          Dogodine se ne mijenjaju pravila iz korijena.
          Usavršavanje bolida vrijedi i za drugu sezonu.
          Ovo nije Era Mercedesa Ferrarija.
          Bolidi se mogu voziti u firungu, Pobjednik ne završava sa minutom razlike…..
          Pogledaj Pereza.
          Zašto nije stalno drugi?
          Zašto ga jučer Leclerc, prije Alonso mogu navlačiti i preteći.


          0
          0

          0
        • Marlboro
          Hey You Donator Prikaži

          pereza mogu navlaciti navedeni jer je lik mrtva srednja zalost od vozaca uvijek bio samo je na svoju srecu do sada vozio sa jos vecim panjevima od sebe. navedeni su za njega tv u boji.


          0
          0

          0
      • LukaOJ Prikaži

        Nije ni Bottas u dobar Mercedes zavrsavao drugi stalno. 2 od 5 sezona je zavrsio drugi.


        0
        0

        0
        • Pastor Maldonado
          perodeformero Prikaži

          Hey You
          Perez kao i Bottas su planirani i strateški dovedeni vozači da pomažu glavnome.
          Ferrari isto tako strateški ide drugom taktikom i ima dva po karakteristikama približno jednaka vozača jer znaju da nemaju pobjednički bolid, ali na taj način vide šansu u momčadskoj borbi.
          R.B. -u ne pada na pamet da promijeni Pereza.
          Perez ima garantiran ugovor u R.B.
          Odrađuje baš onaj posao koji su i očekivali od njega da odradi.
          Naravno, mogao je i bolje, ali ni u jednom trenutku nije smetao glavnome vozaču.
          Nema ni najmanje šanse da se R.B. ide kockati dovodeći nekoga drugoga.
          Radije će trenirati Pereza da vozi bolje i skupi više bodova.
          Ionako ove sezone sami Maxovi bodovi su dovoljni i za osvajanje momčadskog prvenstva.
          Trenirat će ga jer je ovo nova i po meni najkvalitetnija generacija bolida u kojima se možeš vući iza drugog bolida na manje od pola sekunde 0,3-0,5 sekundi.
          Svi su nagurani (zaboravimo kvale) u utrci u grupama po 5-6 bolida unutar 2 sekunde.
          To je jedina R.B. ova nepoznanica.
          Koliko će ovo približavanje drugih bolida R.B-u biti iskoristivo u novoj sezoni.



          1
          0

          1
  22. Ayrton Senna
    OffLiberyMedia Prikaži

    Max ponovno u djetinjastom modu iz 2017 – 2019.



    10
    -3

    13
  23. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Sramota opet od strane F1 i sudaca, Russelu kazna od 5 sekundi za Maxov dive bomb je slag na kraju.
    Max najgora trka sezone sucima stvarno mora poslati pozdrave.
    Leclerc svaka cast!



    6
    -3

    9
  24. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    NE
    (ako se raspišem zašto ne, bit će duže od Biblije)



    2
    0

    2
  25. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    Uz toliko sr*nja oko organizacije i negative jos je ispala odlicna utrka – sto ce dati vjetar u ledja Libertyu da su napravili dobru stvar.

    Sama utrka je bila odlicna. Puno pretjecanja, par izmjena u vodstvu, i borba za drugo mjesto do samog kraja.
    Svaka cast Leclercu, decko se borio kao nikad. Zasluzio pobjedu i vozaca dana. Jbg, (opet) nije imao srece, ovaj put SC. Drago mi je da Ferrari pokazuje znakove zivota, izgleda da su shvatili gume. Nadam se da je to naznaka napretka i dobre sljedece sezone. Mozda i uzmu drugo mjesto do kraja.
    Max na svojoj razini, uzeo sve sto je trebalo. Malo su ga suci pomazili, ali to dodje sa statusom.



    5
    2

    3
  26. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži

    Max kao Lewis… Kada imaš dominantan bolid onda su suci na tvojoj strani, onda je sreća na tvojoj strani. Utrka je tvoja milom ili silom. Nema da nema.



    10
    -1

    11
  27. Fernando Alonso
    Lovro Andraka urednik Prikaži

    Nisam očekivao puno od Vegasa po pitanju događanja na samoj stazi, a na kraju smo dobili jednu od boljih utrka sezone – pregršt borbi i pretjecanja, čak i za pobjedu 👍 Šteta što Leclerc nije mogao protiv Maxa, ali zato mu svaka čast na pretjecanju Pereza, fantastičan potez za kojeg mi je žao da nije bio za pobjedu. Ocon i Stroll kao i utrka te bolji Buffer u ceremoniji prije, ugodno iznenadili. Valjalo bi pogledati snimku Strollovog starta, on i Alonso su se doslovno zamijenili za P9 i P19 u prvom krugu. Sad nam ostade još samo jedno slušanje nizozemske i austrijske himne ove godine, nadam se da će tome barem prethoditi još jedna ovakva utrka.



    7
    6

    1
    • Fernando Alonso
      junior Prikaži

      Strollov start bio je dobar, ali je u 1. zavoju dobio puno pozicija jer je ostao na unutarnjem dijelu zavoja dok mu je sa vanjske strani zavoja timski kolega upalio sva 4 i blokirao promet.



      4
      4

      0
  28. Vw
    Crni molo Prikaži

    Perez drugi u prvenstvu,Mercedes drugi u prvenstvu,očaj teški,čestitke verstapenu i leclercu


    0
    -4

    4
  29. Jordan Forever Prikaži

    Uzbudljiva utrka, a po meni i fantastična vožnja Leclerca. Pretekao je na stazi Maxa i dvaput Checa, nije odustao od navale Red Bulla te se ugurao između njih. Ajmo Charli i dalje tako.



    15
    15

    0
  30. Kimi Raikkonen 7
    Kimi19 Prikaži

    Kazne od 5 sekundi bi trebalo ukinut…. Ili 10 ili 15…… I progledavanje kroz prste jel prvi krug, prvi zavoj pa se ne gleda na kazne isto van svake pameti…..
    Trka još ispala super kako je krenulo na fp1…. Zao mi je Carlosa…. Kazna presmijesna….. Odbija ljude od glasanja trke…. I utjecala na utrku…. Charlesa nije mogao sam protiv RB….
    Max, Lec, Per odlični….
    Gasli, Rus također…..
    A moj Alonso…. Prvi zavoj…..🫣



    5
    5

    0
    • Ferrari
      bore1989 Prikaži

      ne da bi ih trebalo ukinut, nego treba ukinut to da se kazna može odraditi kasnije kroz box itd… treba (ako nema) dodati pravilo da se pozicija mora vratiti, bez ikakvih iznimki… ovako timovi i vozači misle “ma dobit ćemo 5 sekundi kazne, šta je to za nas”…. to je potvrdio današnji team radio prema maxu kad mu je inžinjer rekao “ionako si već 2 sekunde ispred, tako da ćemo zadržati poziciju”



      3
      3

      0
  31. Ferrari
    nelinjo Prikaži

    Dajte mu vise bolid vi iz Ferrarija za razbijanje ovog mitskog vozaca! Jedva cekam taj dan… ako dodje od Ferrarija, u sta sumnjam! 😀 vise ne mogu ni slusati, a odavno i ne gledam ovaj cirkus i mitomanisanje oko Maxsa Verstappena! Smicilo mi se! 🤢😆

    Ps. prava snaga ovog mitskog vozaca je u timu koji mislim da je najbolji u istoriji F1! Naravno, ne umanjujem Maxsov talenat i vozacko umjece, ali presrali ste vise oko hvalospjeva, a svjesni ste gdje najviše čuči njegova snaga. Rb Raceing! Top team! Kraj priče!



    6
    -7

    13
  32. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Leclerc vozač dana. Ovo smeće od Maxa je napokon dobilo kaznu za ove odvratne poteze izguravanja.. Nadam se da je ovo samo početak kraja takvog načina vožnje. Izgurati Leclerca i dobiti 5s je nagrada. Više od 5s bi izgubio vozeći se iza Leca.



    5
    -1

    6
  33. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    utrka odlicna, zanimljiva puna akcije. za inat svim ovima sto su pljuvali danima kako ovdje tako i generalno.

    lec dao max od sebe. steta alonsove greske na startu mozda je mogao i do podija.

    daj mi svaku utrku “cirkus” a nek utrkivanje bude ovakvo.

    max podsjetio na najbolje umisljene ljigavske dane. kazna ok nek mi ga popuse na tr umotano u celofan. trebali su ga i ua ono kazniti iskreno.



    1
    -2

    3
  34. Kimi Raikkonen 7
    Pitstop Prikaži

    Da sam ja Leclerc, ne bi se maknuo. Ionako je kraj sezone i sve je riješeno. Ali naučio bi ovaj meni lekciju za iduću sezonu da se ti neću samo tako micati i da nećeš raditi što te volja. Pa da te vidimo onda u situacijama kad možda nećeš imati toliko dominantan bolid, kad će ti možda svaki bod odlučivati itd. S ovakvim bolidom 5 sec ni nije kazna. Podsjetilo me na Silverstone 2021. kad je Lewis dobio 10 sec nakon što je već gotovo sagradio takvu prednost



    7
    7

    0
    • Monisha Kaltenborn
      monkeyseat Donator Prikaži

      Da sam ja Leclerc, ne bi se maknuo. Ionako je kraj sezone i sve je riješeno.

      A i nije baš. Ferrariju trebaju bodovi za drugo mjesto u konstruktorskom poretku. Na zadnjoj utrci im treba 5 bodova više od Mercedesa jer trenutno zaostaju 4. Možda im je i 4 dosta jer za razliku od Mečke imaju pobjedu (ako se kod izjednačenosti gledaju pobjede, pa druga mjesta itd.)



      3
      2

      1
    • Ferrari
      sfzd Donator Prikaži

      bez brige. znaju se oni od karting dana :)



      1
      1

      0
    • LukaOJ Prikaži

      Nije baš. Dobio je kaznu tokom crvene zastave i morao je u boks ici odraditi 10 sekundi kazne. Zato i je prestigao Leclerca tek u zadnjem krugu


      0
      0

      0
  35. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    -utrka zanimljva
    -zadvoljan rb rezulatom usprkos tome što je checo opet izgubio poziciju u zadnjem krugu. checo osiguro drugo mjesto u vozačkom što znači da je po prvi put rb ima prve dvije pozicije u vozačkom.
    -at u ništa, ali srećom i konkurencija. početak utrke je bio zajeban s williamsima i haasovima u bodovima haas uvijek propadne u utrci ko žeton, ovaj put i w.
    -čestitke lecu, oconu i strollu na dobrim vožnjama.
    -isprike maxu zbog zazvivanja kazne kod kontakta s đorđom na forumu.
    -samo 4 boda između merca i ferrarija prije abu dhabija obećava mi zanimljivu zadnju utrku.
    -utrka ko utrka i staza ko staza su mi dobre. ali liberty je napravio i još radi stvari koji mi se ne sviđaju počevši od izbacivanja gledatelja. sad čitam da traže visoke depozite (?!) za pristup kupnji karata za dogodine.



    2
    1

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.