Verstappen: FIA je možda trebala provjeriti i bolide Sainza i Russella

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 mjeseci 2 min 2 komentara

Max Verstappen kaže da je FIA trebala provjeriti bolide timskih kolega vozača koji su diskvalificirani s Velike nagrade SAD-a prošlog vikenda.

Naime, drugoplasirani Lewis Hamilton i šestoplasirani Charles Leclerc odabrani su nasumičnim izborom među vozače čije je bolide FIA provjerila nakon utrke. Pokazalo se da ni Mercedes ni Ferrari nisu bili legalni zbog pretjerano istrošene podnice, pa su obojica diskvalificirani. Red Bull je za taj vikend očigledno išao sigurnijim putem i podigao bolid dovoljno da im se ne dogodi isti problem.

“Ne vjerujem da te stvari bilo tko napravi namjerno. Radi se o tome da u sprint formatu imate samo jedan trening i tu sve morate uštimati. Ako pogriješite – više ništa ne možete učiniti, osim možda povećati pritiske u gumama, ali onda se vozikate uokolo na balonima od guma.”

“Naravno, ne želite da se to dogodi, kako vama tako ni njima. Znate da je bolid brži kad se približi tlu, ali na sve to je utjecao i format vikenda. Ne vjerujem da bi itko na normalnom GP vikendu tako postavio bolid.”

“Problem leži u tome da je nemoguće provjeriti sve. Nijedna ekipa ne želi voziti ilegalan bolid, tako da ga nitko namjerno tako ne postavlja. Te nasumične provjere ponekad uhvate top četvorku, ponekad sredinu grida, nekad one sa začelja, tako to ide. Ne možete provjeriti svaki dio na svakom bolidu jer bi onda trebalo još 100 ljudi raditi taj posao.”

Međutim, Verstappen se zapitao zašto FIA-ina otkrića nisu potaknula nove provjere na bolidima njihovih timskih kolega:

“Kad provjerite jedan bolid iz neke ekipe i on je ilegalan – mislim da biste trebali provjeriti i onaj drugi. Tako ja razmišljam. Ako diskvalificirate jedan bolid, drugi će dobiti jednu poziciju, a uglavnom se vozite na sličnim postavkama.”


Odgovor

2 komentara

  1. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Kad provjerite jedan bolid iz neke ekipe i on je ilegalan – mislim da biste trebali provjeriti i onaj drugi

    Ovo bi trebao bit automatizam



    12
    12

    0
  2. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Tako je. U biti trebali su svima provjeriti kada su vidjeli da su 2/4 pala pregled.



    2
    2

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.