Požari u Kanadi zasad ne prijete održavanju utrke

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 11 mjeseci 1 min 3 komentara

Formula 1 očekuje da će Velika nagrada Kanade koja je na rasporedu idućeg vikenda biti održana bez promjena unatoč požarima koji haraju u toj državi.

Preko 150 požara je trenutno aktivno u Quebecu, regiji u kojoj se nalazistaza Gilles Villeneuve.

Zagađenje zraka je toliko značajno da su milijuni ljudi dobili upute da koriste maske kao zaštitu od udisanja štetnih čestica. Dim se može vidjeti i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ipak, s obzirom na to da je staza oko 800 kilometara daleko od požarišta, kvaliteta zraka u Montrealu trenutno nije upitna i nema bojazni da će se utrka morati odgoditi.

Vremenska prognoza predviđa da će smjer vjetra također biti povoljan za uvjete na stazi.

Grupa posebno zadužena za krizne situacije u Formuli 1 će pratiti situaciju i reagirati u slučaju potrebe, kao što je slučaj bio u Imoli gdje je utrka otkazana zbog poplava.


Odgovor

3 komentara

  1. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži

    Selo gori, a baba se češlja.



    8
    6

    2
  2. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    Auh, žao mi je zbog požara. Tamo na sjeverno Američkom kontinetu kada počnu harati požari nema im kraja. Čudni su ti požari. Mi smo navikli da se događaju u najtoplijim danima. A zapravo je malo drugačije. Ovisi o suši i stablima u kojoj su fazi. Bila im je sušna godina (prošla) Crnogorica je puna smole i tada otpušta iglice i cijele grane da bi smanjila potrebu za vodom. Na tlu se nakuplja i može doći do samozapaljenja.
    Jednostavno počne reakcija i tinja pod zemljom (pod pokrovom od srušenog granja) Ako zapuše jak vjetar požari se rasplamsaju na stotine i tisuće mjesta ( za razliku od nas nisu krivi oni iz rata, pa potpaljivači, jer kako bi odjednom se zapalilo na 10 mjesta)
    Osobno sam gledao požar kada sam planinario jednu jesen (10 mjesec) u Slovačkoj. Slična stvar se dešava. Tinja tinja……. I ne mogu ga pogasiti. Tinja na velikoj dubini. Pogase s vrha avionima…. kad voza ishlapi ponovo se aktivira požar.
    Žalosno
    Ali još smo žalosniji mi ljudi.
    Mene jedino trenutno brine održavanje utrke jer volim Kanadsku utrku.
    ae



    4
    3

    1
  3. Williams
    Montoya Prikaži

    Obzirom na nedavnu Imolu i Kanadu koja za sada nije u pitanju, ima li negdje neki podatak koliko je utrka uopće otkazano u npr. zadnjih 50 godina ?
    Ja sam počeo pratit negdje ’87. i do Covida se ne sjećam nijedne odgode



    2
    2

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.