Wolff: Naš bolid više nije “očajan”, sad samo “nije dobar”

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 11 mjeseci 2 min 14 komentara

Lewis Hamilton i George Russell mogu zadovoljni otići iz Monaka nakon što su osvojili 4. i 5. mjesto s W14 koji je na sebi imao dugo očekivanje nadogradnje.

Mercedes je očigledno priznao da je koncept bez bočnih usisnika promašaj i sad kreću novim smjerom. Naravno, u Formuli 1 je rijetko jedan element čaroban za brzinu bolida pa tako ni u ovom slučaju nije bila vidljiva velika revolucija.

George Russell je imao solidnu utrku prije nego je izletio van staze i nepropisno se vratio, zbog čega je dobio dodatnu kaznu od 5 sekundi. S druge strane, Lewis Hamilton je prigovarao na ponašanje bolida i završio iza Estebana Ocona, tik do pobjedničkog postolja.

“Teško je procijeniti efikasnost nadogradnji jer smo tu bili u konkurenciji s Astonom i s Ferrarijem, rekao bih. S pozitivne strane – to je možda ohrabrujuće jer nikad nismo bili tako dobri u Monaku.”

Toto Wolff

“Bili smo tri desetinke iza pole positiona. Prošle godine je to bilo šest desetinki.”

“Bolid je prošle godine u ovo doba bio očajan, a sad vozači kažu samo da ‘nije dobar'”.

“Napredak očito postoji, ali moramo biti oprezni. Idemo u Barcelonu prikupiti još više podataka. To je novi početak. Ne očekujem da ćemo tamo otpuhati Aston i Ferrari.”

Wolff kaže da će Barcelona pomoći oko namještanja setupa za novi bolid, te da će radna etika gurati ekipu naprijed.

“Poanta je shvatiti kakav je ovaj novi bolid i kako da ga postavimo. Dobri smo u napredovanju jednom kad shvatimo razvojni put.”

“Čak i prošli paket koji nije bio sjajan – bio je očajan na početku sezone, ali smo pobijedili u Interlagosu, i to dominantno. Prema tome, doći ćemo do svog cilja.”

“Rekao bih da smo bili bolji na FP1 i FP2 nego u nastavku vikenda. Što je više gripa na stazi – to smo mi manje brzi [u usporedbi s ostalima]. Sve nam je novo i moramo dosta toga naučiti. Moramo sakupiti podatke i postaviti bolid.”

Usporedba tempa u utrci – Hamilton vs Russell

Odgovor

14 komentara

  1. Pedalino Prikaži

    AM nebute otpuhali a Ferrari će sam sebe otpuhati

    LP



    8
    7

    1
  2. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    Najveća žalost je ta što će ih sve za par godina pojesti električni bolidi.
    Svi od straha šute o tome kao da problem ne postoji, misleći kao nojevi zabijanjem glave u pijesak da će problem nestati.
    I tako će moja najduža ljubavna afera koja je počela negdje oko 1970 završiti.
    Ne bih se puno žalio da prije kraja ere F1 naglo umrem (pod uvjetom da smrt izazove neki bolid F1 koji me pregazio s 350 km/h)



    9
    8

    1
  3. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Eto što je percepcija i očekivanja. Zanimljivo kako sa promašenim konceptom i totalnom preradom usred sezone zaostaju samo jedan bod u konstruktorskom poretku za AM koji je napravio čudo od posla. I Hamiltonov zaostatak za Alonsom je relativno malen s obzirom na to da su jedni napravili vrhunski posao, a drugi spašavaju što se spasiti da. I priznaju da su u banani i da im fali brzine za stići RB.
    A ovi u Ferrariju nikad nisu nezadovoljni, uvijek je sve ok i ne vide razloga zašto ne bi pobijedili na zadnjih 11 utrka. Fascinantno da takva korporacija može biti tako vođena i to već preko desetljeće barem.



    12
    12

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.