Verstappen: Pouzdanost će biti ključna ako borba za naslov bude između dva bolida Red Bulla [anketa]

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 1 godinu 2 min 51 komentara

Max Verstappen kaže da Red Bull mora osigurati pouzdanost svojih bolida jer je sve izglednije da će se upravo između njega i Sergija Pereza ove godine voditi borba za naslov.

Verstappen i Perez su na prve dvije utrke završili na prve dvije pozicije, ali u obrnutom redoslijedu – Max je pobijedio u Bahreinu, a Sergio u Saudijskoj Arabiji. Bitka je ovog vikenda izostala zbog mehaničkog problema u kvalifikacijama koji ga je ostavio na 15. startnoj poziciji.

“Ne radi se samo o brzini bolida, moramo osigurati pouzdanost i izostanak problema.”

“Moj prvi vikend nije bio baš čist jer sam osjetio veliku promjenu balansa u usporedbi s testiranjem. Također, bilo je još nekih stvari koje se događaju u pozadini. Sad opet, nakon tri dobra treninga, naravno da se mora dogoditi problem u kvalifikacijama.”

“Oporavio sam se i završio drugi, što je dobro, tako da je osjećaj u ekipi dobar, svi su sretni. Međutim, ja osobno nisam sretan jer se ne utrkujem da budem drugi.”

“Pogotovo kad radite tako marljivo u Milton Keynesu kako biste osigurali da bolid bude u dobrom stanju, a onda morate odrađivati utrku u kojoj nadoknađujete pozicije. Ne smetaju mi takve utrke, ali kad ste u borbi za naslov, pogotovo kad se čini da će ta borba biti između dva bolida – moramo osigurati da su ta dva bolida pouzdana.”

Sergio Perez je u Arabiji osvojio pole position i pobjedu, a Verstappen ne vjeruje da ga je mogao pobijediti s obzirom na sve okolnosti:

“Realno gledajući, bez sigurnosnog automobila ili s njime – mislim da je 2. pozicija bila najbolje što je bilo moguće.”

“U jednom trenutku sam osjetio vibracije na stražnjem dijelu bolida, a iako ekipa nije mogla vidjeti ništa – prilično sam siguran da se nešto čudno događalo s balansom jednom kad su se pojavile vibracije.”

“Zbrojio sam zaostatak i zaključio da ga ne mogu sustići u 10 preostalih krugova. U jednom trenutku je postalo važno pomiriti se s time da ću biti drugi, kako bismo izbjegli probleme s bolidom.”

“U kvalifikacijama se problem dogodio odjednom. U utrci, srećom, to nije bilo tako, ali sam osjetio sličan efekt tijekom vožnje.”

Iduća utrka vozi se za dva tjedna u Australiji.

Mislite li da Sergio Perez ima šansu osvojiti naslov ove godine?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Ako vam se anketa ne prikazuje ispravno, kliknite ovdje.


Odgovor

51 komentara

  1. Red Bull
    Deathbone5 Prikaži

    Perez može uzeti tu i tamo koju utrku, poput ove gdje je Max ograničen problemima, ali inače će pomesti pod s Perezom.



    20
    20

    0
    • Alfa Romeo
      joja Prikaži

      ne bi se kladio. Jedan DNF za Maxa i Perezova pobjeda znači da iduće tri utrke mora pobjediti i ostvariri najbrži krug samo da bi se primakao na 1-2 boda. Ako perez uspije pritiskati ga koliko toliko i pri tome imati manje problema sa bolidom moglo bi biti gusto. Jer konkurencije druge nemaju za sad ni na vidiku. Red bullu je po meni svejedno(iako bi više voljeli da max osvoji sigurno) tko će biti prvak. Nije da max ima kud otići ako se uvrijedi. Po meni je ovo Rosberg Hamilton sezona



      3
      -9

      12
      • Carlos Sainz 55
        Tudum Donator Prikaži

        Perez je i lani dobro startao pa smo vidjeli kako je završilo. Previše se daje značaja ovoj pobjedi jer je poznato da su ulične utrke jedine na kojima ima ikakve šanse protiv Maxa.
        Čak i kad bi Max imao problema sa pouzdanošću, sezona je dovoljno duga da se oporavi.
        Daleko je ovo od Hamilton Rosberg scenarija.



        19
        19

        0
        • Susie Wolff
          Celik Prikaži

          Predaleko, a ni Perez nije Rosberg, a ni RB neće dopustiti da se Perez utrkuje, ipak je Holandez projekat



          2
          2

          0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        A jedan Perezov DNF znači što ? Game over….



        5
        5

        0
  2. Fia
    Realista Prikaži

    Pa dobro, i Perez je vec uzeo nove elemente sto ce se odraziti kasnije kroz sezonu.
    Ne znam, skeptican sam u tome da ce Perez nesto napraviti. Nekako je Perez blizi Maxu nego inace, ali ne dovoljno. Bit ce bolji na par staza i to je to.
    Volio bi da bude drugacije pa dobijemo zanimljivu borbu za titulu. A inace imamo zanimljivu F1.5 :)



    6
    5

    1
  3. Kimi Raikkonen
    Michael Schumacher Prikaži

    Oni pogledi i ponašanje ekipe redbull-a daju naslutiti da će perezov bolid od ove utrke biti natovaren s vrecama pjeska da mu na pamet ne padne “poletiti” ispred Max-a, usudim se reći da će biti i obstrukcije ako poleti nekim cudom



    9
    5

    4
    • Marlboro
      Hey You Donator Prikaži

      Padne i meni napamet javiti se Jennifer Lawrence na instragramu. To ne znači da imam i promil šanse da “poleti” do mene :D

      Ljudi shvatite već jednom Perec je običan poluuspješan vozač nešto ala Hulkenberg. Mrtvi prosjek. Ovih 5 – 6 top vozača na gridu bi omelo pod sa njim isto kao i Max što mete podove sa njim.

      Jednostavno dečko nije ta razina.



      4
      2

      2
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Naravno da nije. Dovoljan je dokaz da u onom lanjskom RB u je završio iza Leclerca uz sve majmunarije koje su priredili dečki iz Maranella. Poprilično sam siguran da je Perez startao u nedjelju sa P15 da nebi vidio podija. A biti će takvih utrka kroz sezonu . Maxa na putu do trećeg naslova može zaustaviti jedino to da ima baš puno peha i odustajanja, kvarova a Perez ne.



        4
        4

        0
  4. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    “.Također, bilo je još nekih stvari koje se događaju u pozadini. Sad opet, nakon tri dobra treninga, naravno da se mora dogoditi problem u kvalifikacijama.”
    Jel to on sugerira da ga tim koji mu titra jajca namjerno raštimava bolid?



    2
    -1

    3
  5. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Max je realno brži dokazano.
    Perezove šanse su gradske utrke i dobar start(što oba puta ove godine nije imao), te dva DNF-a Maxa više. Ako ostanu ovakvi omjeri snaga bolida.
    Mislim da bi sezona bila uzbudljivija nego 2021 ako bi dva vozača RB se borila do samog kraja, to bi bio totalno novi level drame i bio bi užitak pratit Maxa i njegovo ponašanje. Taj scenarij je malo vjerojatan. Max je jednostavno brži vozač.



    10
    9

    1
  6. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Ne zaboravimo da je Raikkonen umalo uzeo titulu 2003 samo sa 1 pobjedom. Važno je biti konstantan, a ako Perez bude takav, Maxu će lako voda ući u uši.

    Svaki vozač ima samopouzdanja kada mu ide sve od ruke, čim se krene dešavati nešto nepredviđeno, slijedi panika.

    Ja da sam na Perezovom mjestu, ovu sezonu bi išao na “all in”, pa šta bude! Jer Riccardo svakako čuči u ćošku.



    5
    5

    0
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Checo će se iz sve snage truditi da izvede “Rosberga 2016.”, ali čisto sumnjam da će mu to poći za rukom.

      Mora dići nivo vožnji na još viši level, ne smije biti nekih letargičnih vikenda, nema grešaka, mora staviti Maxa pod pritisak, pokušati ga natjerati na grešku, mora “niz dlaku” sa ekipom, biti mudar (možda da se malo konsultuje sa Rosbergom), da ne bi došlo do timskih naredbi i favoriziranja Maxa i opet smatram da su mu potrebna 2 Maxova DNFa.

      Dakle, potrebno je dosta stvari, da on odradi sam, a i da mu se poklopi, tako da….., nije nemoguće, ali teško da šta bude od toga.



      12
      11

      1
      • Michael Schumacher
        Slavenowsky Donator Prikaži

        Polako, duga je sezona. Kao sto sam rekao Perez mora Maxa izgurati iz komfor zone, ako želi titulu. Jasno je da RBR neće dozvoliti sada kada imaju bolid za još jednu titulu, da useru sa dvobojima u timu! Perez mora biti mudar, ne ici na rizične duele, pa i 2 mjesta su dovoljna da bude u borbi za titulu.

        Max je brz, jer Max pritisce više bolid, ako se desi jedno odustajanje, uci će voda u uši, a to kada se desi, bice frustracija na sve strane.

        Ja da sam u cipelama Hornera, ja bi pustio situaciju neka ide svojim tokom, Maxu treba neko da ga motivise, da se ne uspava, ali ako krenu varnice ja bi Pereza postavio na mjesto. A sa druge strane, da sam Perez definitivno bi kalkulisa, gledao najmanje rupicu gdje se mogu provuci.



        2
        1

        1
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          Znači Perez mora biti vozač koji nije, a Max mora biti u svom najgorem izdanju…

          Perez do sada nije bio konstantan, dok Max odrađuje kompletne sezone završavajući svaku utrku na maksimumu koji mu bolid dopusti. Uglavnom, od te borbe nema ništa.



          4
          3

          1
      • Susie Wolff
        Celik Prikaži

        Može on to sve odraditi, ali ne zaboravite da je Max projekt RB dakle šanse nema da ga pobijedi


        0
        0

        0
      • Sergio Perez
        Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

        Te godine su se dogodile primjene u ekipi, mislim na Mercedes i 2016.
        Rosberg je tipa dobio inženjere Lewisa ili tako nešto. Ekipa se malo držala po strani i nisu favorizirali nikoga. Što je plus mislim za Rosberga i na koji plus Perez neće moći računati.



        4
        3

        1
  7. Max Verstappen
    MV33rbr Prikaži

    Komentirao sam nakon utrke upravo te odnose unutar Red Bulla. Ne vjerujem da se u ovakvoj konstalaciji snaga može dogoditi značajnija bitka za titulu ako borba ostane samo između njih. Osim što je jasno da je Max apsolutno i u svakom mogućem segmentu bolji vozač od Sergia, tu je i činjenica da je Max njihov projekt od samih početaka, dvostruki je svjetski prvak, a mislim da se dobro sjećamo da je Perez bio zapravo bez sjedala u F1 te da su mu na neki način spasili karijeru, uz, pretpostavljam jasne uvjete i poziciju broj 2 u ekipi. Zbog svega toga, mislim da je jasna podjela uloga, uz poneko iskakanje poput ovog. Tijekom 22, 23 utrke mislim da nema govora o realnoj borbi njih dvojice.



    14
    13

    1
  8. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Brate mili, ono društvene mreže gore zbog Maxove izjave da tu nije da bi bio drugi. Normalno je da tu nije da bi bio drugi. Pogledajte interview s Kobijem kada su ga pitali zašto je ozbiljan nakon vodstva od 2-0 u finalu NBA-a. Mrtav hladan je pitao novinara – jel posao gotov?
    To je pobjednički mentalitet ili u svijetu košarke poznat pod nazivom Mamba mentalty. Tko to ne razumije nema mu pomoći ni uz ne znam kako objašnjavanje. Ja ću često popljucati Hamiltnona zbog načina na koji se žali kada ne može pobijeđivati, ali ne mogu reći da ga ne razumijem. On nije npr. Nico Hulkenberg koji će doći doma s 2 boda, zagrlilti obitelj i upaliti Igru prijestolja. To su ljudi koji misle samo na pobijede.

    Meni je odlično kao Horner na svaki upit novinara na Maxovo nezadovoljstvo odgovora uvijek isto – on je trkači vozač. Njegov posao je da bude zahtjevan. POSAO!!! MORA!!! I to je to, amen.
    Max je arogantan, agresivan, ali i ono što najviše volim radi, pokazuje i govori ono što misli. Cijenim to pa makar ispao pakšu kao u Brazilu 2022.
    Ono što Maxovom već takvom imidžu ne ide na ruku je onaj njego odvratni otac koji ga maltretira cijeli svoj život misleći da mu tako radi uslugu da bude “čvrst”, a zapravo je degenerik koji liječi svoje životne komplekse na Maxu.
    Ima toliko kompilacija na društvenim mrežama gdje Max nakon svake utrke svim vozačima daje ruku i čestita na uspjehu. I što se mene tiče to mi je dovoljno da ga cijenim kao lika u F1.

    Što se tiče Pereza. Drag mi je lik. Zna voziti i kao Bottas, Massa, Barichello, Fisichella imati će utrke gdje će biti bolji od broja 1 u momčadi. Tu se poklope neki faktori kada taj dan briljiraju, ali za razliku od svojih timskih kolega to ne mogu povezati u kontinuitet. To je jednom uspio Rosberg i to je to.

    Sjećam se kada su uveli bod za najbrži krug pa je Bottas jureći prema pobjedi rekao da želi po nove gume jer da želi SVE. Ono Bottas 2.0 se gadno zaletio oduzeti Hamiltonu naslov da bi već kroz par utrka bilo jasno da nema šanse nikakve.
    Max u Rusiji uzme kazne i po kaotičnom vremenu dođe na P2. Perez zapne na P5 i kao Bottas ostane tu cijelu utrku.

    Sezona je duga i mislim da je prerano Pereza najavljivati kao neku prijetnju Maxu, pogotovo kada se uzme u obzir prošla sezona koja je Maxu počela još gore od ove i do kraja, ne samo da je uzeo naslov, već je oborio brdo rekorda.



    34
    33

    1
    • Carlos Sainz 55
      Tudum Donator Prikaži

      Dobro da si spomenuo Bottasa 2.0 jer ova situacija sa Perezom me podsjeća upravo na to.
      Do sada mu se kao nije dalo, ali ove godine je odjednom pronašao brzinu i odlučio uzeti Maxu naslov.
      Samo ga vreće pijeska mogu zaustaviti 💪



      3
      2

      1
    • Sergio Perez
      Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

      Kao što si rekao Rusija je kaotična bila. Perez je ušao krug ili dva kasnije u box i rezultiralo to da je spušio. Čisti luck sa strategijom. Max tu nije imao ništa izgubiti,dok je Perez imao sve. Pošto je max bio tipa deveti


      0
      0

      0
    • Formula1
      Zeko Prikaži

      Maxov otac kad je fizički prisutan na utrci, Max je jednostavno drugačiji, odmah podsječa na onog “starog” Maxa. kad ovog nema, Max sve to isto radi vozački kvalitetno, samo je normalnija osoba. imam osječaj da Max ima ptsp zbog oca, mada to nikad neće reći.

      Rosberg je to uspio jer mu je dozvoljeno, ponajviše jer je njemac. Perez je mexikanac i ova eng-de komba tu nema potrebu da ovoga guraju.



      9
      8

      1
    • Lewis Hamilton
      smr201 Prikaži

      Slažem se.
      Samo što kad Hamilton izjavi tako nešto onda je princeza i slično.
      A kad Max nešto tako izjavi onda je to jer je on fajter i tako to treba biti.
      Dovoljno je pogledati komentare ispod ovog članka i onog sa Hamovom izjavom da se vidi razlika u percepciji. A često govore istu ili sličnu stvar



      5
      5

      0
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Daj bolan. Kakve sličnosti ima ovo sa onom tamo izjavom? Tamo lik priča kako mu kolega često bira pogrešne postavke. Halo? Da skineš navijačke naočale više nema smisla govoriti, jer su nekima operisane oči od objektivnosti…



        1
        -1

        2
  9. Formula1
    Zeko Prikaži

    nekada kada nije bilo ove hitech tehnologije bi još i bilo moguće da se dva timska podjednakim bolidima bore, ako nemau odredbe naravno.
    ali u današnje vrijeme svi oni znaju šta im piše u ugovorima. Max je tu za osvajanje vozačkog+timskih naslov, a drugi vozač je za skupljanje bodova.
    rbr mora pametno balansirati da drugog vozača ne zakinu rekavši mu odmah da to može zaboraviti da će biti za prvaka kako nebi izgubio motivaciju, jedino ako ovaj prvi toliko zakaže.
    a da bi to uspjeli, danas jednostavno odvrnu ili zavrnu snagu ili ubace nekog gremlina drugom vozaču i sve je pod kontrolom tima.



    1
    0

    1
  10. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Perez je vrlo dobar vozac, ali nema iste prednosti kao što je imao Rosberg.
    Kada je bolid dominantan mozes se kvalificirati na 1 ili 2 poziciju. Rosberg je bio na razini Hamiltona u kvalifikacijama te ako je nakon prvog kruga u vodstvu teško da će ga sustići. Perez s druge strane će u barem 70 posto utrka nakon 1 kruga biti iza Maxq i game over.
    Zanima me gdje bi Ricci bio u usporedbi s Maxom.



    8
    7

    1
  11. Kimi Raikkonen 7
    Pitstop Prikaži

    Vidim da je ekipa više-manje mišljenja da Perec ima ulogu drugog vozača kojem je zadatak sakupljanje konstruktorskih bodova te ukoliko se pokaže prilika kao prošli vikend, uzeti pobjedu kad Max ima problema. Osobno sam negdje na 50:50 oko toga stava. Volio bi da u sezoni kad, za sada, nema druge konkurencije, imamo barem dva bolida iz istog tima koji se bore za naslov, a ne da jedan lakoćom uzima sve. S druge strane, nikako mi iz glave ne izlazi prošla godina kad je Perec isto tako imao odličan početak sezone da bi, nakon što je potpisao produženje ugovora, drastično pao u performansama. Slučajnost, razvoj bolida koji nije njemu odgovarao ili nešto treće napisano sitnim slovima u ugovoru?



    2
    2

    0
  12. Sergio Perez
    CrispyKevin78 Prikaži

    Nema sanse. Ako bude bilo li la, ide automatski timska naredba da se max propusti. Ali da se ne varamo, iako ga ne volim, max je daleko bolji vozac od pereza.



    3
    3

    0
  13. Lewis Hamilton 44
    NRteamLH44 Prikaži

    Moglo bi se imati malo vise poštovanja prema Perezu, nakon svega sto je Albon izjavio u svojoj ispovjesti da je sve u RB podređeno Maxu i sa činjenicom da su mnogi vozači ispali iz tog Red Bulla jer su jedva postolja uzimali i to samo na puku sreću, Perez čak i pobjedjuje.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.