Norris spreman pričekati još koju godinu da McLaren postane kompetitivan

Izdvojeno

McLarenov adut Lando Norris kaže kako nije izgubio vjeru u svoju momčad nakon ponešto razočaravajuće sezone 2022. te da je spreman čekati još koju godinu na bolid koji je sposoban pobjeđivati u utrkama.

Momčad McLarena nije uspjela najbolje iskoristiti velike promjene pravila za sezonu 2022. s bolidom MCL36 koji je u početku sezone imao probleme s hlađenjem kočnica, a zatim u ostatku sezone izgubio bitku u razvoju protiv bolida momčadi Alpine koja je naposljetku i pobijedila McLaren u borbi za četvrto mjesto u poretku konstruktora.

Pitanje Norrisove budućnosti došlo je pod povećalo nakon odlaska Andreasa Seidla iz McLarena te nakon što je šef Red Bulla Christian Horner otkrio da je s Norrisom održao preliminarne razgovore. Sam Norris, koji je ugovorom vezan za McLaren do kraja 2025. godine, kaže da i dalje ima punu vjeru u momčad koja mu je omogućila debi u Formuli 1 2019. godine.

„Ponekad je teško jer sam kompetitivan i želim pobijediti. Naravno, ponekad mislite što možete učiniti da se u toj poziciji nađete što prije. Ali isto tako, vrlo mi je ugodno gdje sam sada. Imam veliko povjerenje u tim… i to je najvažnije za mene, da imam samopouzdanje, ali također i za tim je bitno da ga ima u isto vrijeme.“

McLaren ove sezone planira postupno u pogon uvesti svoj novi zračni tunel koji bi stopostotnu učinkovitost trebao dosegnuti za vrijeme sezone 2024. Ako bi se to ostvarilo, McLarenov bolid za 2025. bi tada bio prvi njihov bolid dizajniran od nule s tim infrastrukturnim nadogradnjama. S obzirom na to, Norris smatra da ima strpljenja čekati do kasnijih faza svog ugovora da mu McLaren osigura bolid sposoban za redovite borbe za pobjede.

„Daleko je to, ali vidjet ćemo koliki napredak može biti ove sezone, kako će situacija izgledati na kraju sezone kada stvari ubacimo u novi zračni tunel i počnemo dobivati prve dojmove. Želim vjerovati da su ’24., ’25. vrijeme kada biste trebali vidjeti neke veće promjene. Čini se kao da je do toga još mnogo vremena. Imamo cijelu godinu za odraditi. Ali, početak toga počinje ove godine.“

„Prošla godina bila je vrlo frustrirajuća jer su nova pravila i propisi stvarno bili prilika za napredak. Ali nije ispalo tako. Definitivno nisam izgubio vjeru u tim čiji sam dio te sam jako sretan što ću nastaviti raditi s njima i što ću biti dio puta do, nadam se, povratka osvajanju prvenstava i utrka.“

„Imam strpljenja pričekati još tih nekoliko godina. Osjećam da imam još puno godina i te dvije godine. Potencijalno 2025. godina je kada možemo biti u poziciji da se stvarno borimo za takve stvari.“

LANDO NORRIS

Odgovor

11 komentara

  1. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Ma Lando tebi ne gine ŠČ.



    5
    5

    0
  2. Honda
    Nikolar95 Prikaži

    Samo ti cekaj dok ne dodje neka kidara i polupa te ko ti Rikarda i pemzija.



    2
    1

    1
  3. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Nema ništa od čekanja…….. pogotovo u F1.
    Tako da, …….. daj Bože da McLaren što prije proradi.



    1
    1

    0
  4. Ferrari
    Mrgud Prikaži

    A bas me zanima sta bi bilo da ih nije spreman cekati, kud bi i sta bi onda.. a za 2-3 godine njega se vise nece nista ni pitati..


    0
    0

    0
  5. Marlboro
    ExTr4 Prikaži

    Ma sta je to pricekat koju godinu. 1,2,10…


    0
    0

    0
  6. Marlboro
    F1bodul Prikaži

    Nema od toga ništa, samo izgovori vječiti.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.