Verstappen: Nakon Francuske sam pomislio da ću osvojiti naslov

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 1 min 9 komentara

Max Verstappen je četiri utrke prije kraja sezone osigurao svoju drugu titulu svjetskog prvaka, te se sad našao u situaciji da može ležerno odraditi ostatak radne godine, a usput možda i srušiti rekord broja pobjeda unutar jedne sezone.

“Bilo je kroz sezonu nekoliko trenutaka kad sam mislio da imam dobre šanse za naslov.”

“Trenutak kad sam shvatio da ćemo pobijediti se dogodio na Paul Ricardu. Tamo se moje vodstvo značajno povećalo.”

“Imali smo prilično kompetitivan bolid i znao sam da će biti blizu tijekom prethodnih utrka. Ali, u Francuskoj sam shvatio da ovakvu prednost više ne smijemo prosuti.”

Nakon Francuske Max je nanizao još četiri pobjede (Mađarska, Belgija, Nizozemska i Italija), a od svih mu se čini da je Belgija bila možda i njegova najbolja utrka sezone:

“Moram izdvojiti Spa. Mislim da je to bila potpuna dominacija.”

“Takvi vikendi se rijetko događaju. Kad sam se vratio doma tog vikenda – počelo mi je dolaziti do glave što se dogodilo. Tad shvatite da je to prilično ludo i posebno.”

Bodovni razmak Verstappena i Leclerca kroz sezonu

Odgovor

9 komentara

  1. Alfa Romeo
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …čestitke na apsolutno zasluženom naslovu, i da charles nije imao dnf-ove i da mu je box bio tip top, max je kao prvo trenutno vozač u najboljoj formi a i da nije je u top 3 vozača na gridu, a kao drugo i da ferrari ima problema s potrošnjim guma još od najkasnije mađarske a vjv i ranije…kao treće pored ova dva faktora rb-ov race pace je također za najmanje 0,1s bolji od ferrarija konstantno tako da su praktički imali za riješiti potrošnju guma tijekom sezone a ni to nije bilo katastrofalno već su i tu bili drugi…ova izjava mi na kraju čak poprilično realno djeluje…



    4
    3

    1
  2. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    dobra grafika.
    eh kakav je doar filing bio tamo prve 3 utrke. feraristi u ludilu euforije ko i dinamovi navijači nakon prve dvije tekme lige prvaka. volim i ferari i dinamo, al jasno ko dan šta slijedi :D


    0
    0

    0
  3. Kimi Raikkonen
    drstrain Prikaži

    treba napravit grafiku i ver i pereza jer kolko vidim perez je glavni rival ver za naslov



    3
    3

    0
    • BL_11_F1 Prikaži

      To i jest najbolji pokazatelj koliko je Red Bull prejak.. Perez sa bolidom pravljenim za Maxa 2 na tabeli.



      4
      0

      4
      • Toto Wolff
        KaTomoF1 Prikaži

        Rb ima 1 i 2 samo zbog nesposobnosti ferarista



        10
        8

        2
        • Red Bull
          Kico Donator Prikaži

          Hoces rec da je Ferrari bolji bolid,mislim da od Imole je RB bio blizu Ferrariju,a od Francuske brzi bolid….tako da ne treba ni zamjerat bas Ferrariju sto se tice bolida..


          0
          -1

          1
        • Kimi Raikkonen
          drstrain Prikaži

          pobjeduje onaj ko ima najbolji paket, ne moze vozac nadoknadit los bolid niti bolid loseg vozaca niti dobar tim i strategija ista od toga i obrnuto.. sve je bitno.. rasprava oko ver vs lec je totalno besmislena, po meni treba gledat cijelu sliku.. a to promoviranje nekakvog rivalstva odavno nema smisla, mozda tu i tamo ali sve je to vise PR da se oda dojam uzbudljivog sporta dok gledamo vetela kako igra nogomet u boksu jer je palo par kapi kise ili slow motion gro kako skace iz goruceg bolida nakon 139 izmjenjenih kadrova – inace tehnika snimanja iz najnovijeg spidermana..
          cujemo se u ameriKi



          1
          1

          0
  4. Ferrari
    Raki2204 Prikaži

    E jbg Max… ja se kao navijač Ferraria i poslije kraja Suzuke još nadao u suprotno.. sjebali mi nadu ovi sa kaznom za LEC, inače bi bar za još 2 tjedna produžio nadanja 😀
    Šalim se, naravno… Koliko god htio da je drukčije, naslov je apsolutno zaslužen zbog mnogih faktora koje već gore navodi kolega limitmaker1…



    6
    6

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.