Rossi vjeruje da će Alonso i Piastri biti u F1 dogodine

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 2 godina 2 min 0 komentara

Izvršni direktor Alpinea Laurent Rossi izjavio je kako vjeruje da će i Fernando Alonso i Oscar Piastri iduće sezone voziti u Formuli 1.

Alonsov ugovor s francuskom momčadi istječe ove godine, a do produljenja suradnje još uvijek nije došlo. Španjolac idućeg tjedna puni 41 godinu, a po nekim nedavnim medijskim izjavama njega i šefa momčadi Otmara Szafnauera moglo se naslutiti da njihov odnos nije najbolji.

S obzirom na to i činjenicu da Piastrijeva budućnost još uvijek nije poznata, činilo se da bi 21-godišnji Australac mogao odmah stići u Alpine. Rossi je uoči domaće utrke za Alpine prokomentirao stanje oko svojih vozača:

“Fernandov ugovor istječe ove godine, stoga očito pregovaramo s njim. Smišljamo scenarije za njega i Oscara. Obojica su vrijedni vozači i voljeli bismo da voze iduće godine.”

Na izravno pitanje hoće li obojica biti na gridu kratko je odgovorio:

“Mislim da da.”

Dodao je kako vjeruje u to jer su ugovori koje u Alpineu razmatraju razumni i smatraju da bi bili zadovoljavajući za obojicu vozača. Piastri bi tako ipak mogao završiti u Williamsu, za što je Rossi otvoren u obliku posudbe:

“Otvoren sam posuđivanju Oscara nekoj momčadi dok god ga mogu vratiti nazad. Puno smo uložili u Oscara, vjerujemo u njega, zato je on naš rezervni vozač. On je vrlo obećavajuć talent i voljeli bismo da ispuni taj potencijal u momčadi.”

“Posudba kakvu su mnogi drugi vozači imali da nauče osnove u momčadi i vrati se nama bi bio dobar scenarij.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.