Vips pobijedio na 100. utrci Formule 2

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 3 godina 3 min 0 komentara

Estonac Juri Vips stigao je do svoje prve pobjede u jubilarnoj, 100. utrci moderne ere Formule 2 koja je krenula preimenovanjem kategorije 2017. godine. Red Bullov junior u bolidu Hitecha pobijedio je na drugoj sprint utrci u Azerbajdžanu nakon starta s trećeg mjesta.

Svoj drugi podij, ali i najbolji dosadašnji rezultat osvojio je drugoplasirani David Beckmann u Charouzu, dok se Carlinov Jehan Daruvala sa sedmog mjesta probio do posljednje stepenice pobjedničkog postolja.

Utrka je, kao i F1 kvalifikacije, bila poprilično kaotična – vidjeli smo dva prava safety cara i jedan virtualni, a odustala su čak šestorica vozača, među kojima je i vodeći u prvenstvu, Guanyu Zhou.

Kaos je krenuo već na startu utrke. Dima od snažnih kočenja u prvom zavoju bilo je pregršt, a vidjeli smo dva odvojena incidenta. U prvom je Guanyu Zhou izvrtio Dana Ticktuma, a u drugom su kontakt imali Ralph Boschung i Theo Pourchaire. Zhou i Boschung su odustali, dok su Ticktum i Pourchaire nastavili s utrkom – Ticktum je pao na začelje, a Pourchaire je s oštećenim krilom ostao na svojoj poziciji sve do odlaska safety cara koji je zbog tih incidenata izašao već u prvom krugu. Za to je vrijeme Beckmann uspio proći Benta Viscaala koji je krenuo s pole positiona. U zasebnom incidentu odustao je Lirim Zendeli.

Novi prekid akcije dogodio se u šestom krugu, kada se Roy Nissany zabio u Richarda Verschoora. Verschoor je završio u ogradi, a Nissany je nastavio i kasnije dobio drive-through kaznu. Utrka je restartana u osmom krugu, no odmah dolazi do novog prekida.

U prvom zavoju utrku završava Christian Lundgaard nakon kontakta s Liamom Lawsonom, a nekoliko zavoja kasnije u zidu završava i Marcus Armstrong koji je napadao Viscaala za četvrto mjesto. Utrka je nastavljena u devetom krugu i do kraja više nije bilo incidenata, osim jednog posjeta Guilhermea Samaije izletnoj zoni iz koje se bez problema izvukao vožnjom unatrag.

Viscaal je ostao četvrti, a peto mjesto pripalo je Robertu Švarcmanu, pobjedniku jutarnje sprint utrke koji je shodno tome krenuo deseti. Dan Ticktum uspio je ublažiti štetu nastalu nakon incidenta na samom startu utrke i stići do šestog mjesta, dok se Liam Lawson sjajno probio s 20. na sedmo mjesto. Posljednji bod pozicijom, ali i dodatna dva boda za najbrži krug, osvojio je Oscar Piastri koji je startao poziciju ispred Lawsona u predzadnjem redu.

Glavna utrka na rasporedu je sutra u 10:45.

Vozač Momčad Zaostatak
1 Vips Hitech
2 Beckmann Charouz 3.200
3 Daruvala Carlin 3.800
4 Viscaal Trident 4.600
5 Švarcman Prema 5.000
6 Ticktum Carlin 6.200
7 Lawson Hitech 6.700
8 Piastri Prema 9.100
9 Pourchaire ART 13.300
10 Drugovich UNI-Virtuosi 15.400
11 Nannini Campos 17.900
12 Aitken HWA 22.800
13 Sato Trident 25.600
14 Samaia Charouz 49.900
15 Deledda HWA 52.000
16 Nissany DAMS 1’31.800
Armstrong DAMS
Lundgaard ART
Verschoor MP
Boschung Campos
Zhou UNI-Virtuosi
Zendeli MP

Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.