Prve reakcije: Verstappen zadovoljan, Bottas i Hamilton prigovaraju oko “nervoznog stražnjeg dijela”

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 3 min 4 komentara

Iako smo dosad skoro svi naučili da iz predsezonskih testiranja ne treba previše zaključivati o relativnom tempu ekipa – u nedostatku boljih analiza, vrijedi se okrenuti komentarima vozača. Max Verstappen je ohrabren dobrim početkom sezone za Red Bull.

“Na kraju krajeva – radi se o testu. Možete vidjeti da Mercedes prošlih godina nije često bio pri vrhu tablice na testiranjima i ovo ne govori puno toga o čistim performansama. Što se nas tiče – cilj je prikupiti što više podataka.”

– Max Verstappen

“Najvažnije je bilo odraditi krugove i shvatiti bolid tako da naučimo što napraviti po pitanju setupa, ali i da isprobamo neke stvari.”

– Max Verstappen

“Rekao bih da sve ide onako kako smo se nadali, pa mogu reći da je to vrlo pozitivno.”

– Max Verstappen

Mercedesovi vozači su komentirali da stražnji kraj njihovog bolida nije toliko stabilan, ali Verstappen nema tih problema:

“Ja bih rekao da to nikad nije dovoljno dobro, ali je dovoljno stabilno da se osjećam ugodno u bolidu. Naravno, postoje stvari koje se mogu učiniti bolje, to je uvijek tako. Fokusirat ćemo se na to opet kad sjednem u bolid popodne.”

-Max Verstappen

Iako su pobijedili na posljednjoj utrci sezone, u Red Bullu i dalje vide Mercedes kao glavnog favorita:

“Ne vjerujem da smo mi favoriti nakon što je Mercedes osvojio toliko naslova uzastopno. Situacija je još uvijek ista kao i prije ovog testiranja.”

– Max Verstappen

I Hamilton i Bottas su nakon prva dva dana ustvrdili da bolid treba poboljšati po pitanju stabilnosti, pritom prigovarajući na bježanje stražnjeg dijela.

Bottas je jučer odradio najbolje vrijeme, a posebno mu je bilo drago što je uspio odraditi solidan broj krugova nakon samo 6 u petak zbog problema s mjenjačem.

“Napokon sam uspio nanizati nešto krugova da bih naučio nešto o novom bolidu i da bih isprobao neke stvari.”

– Valtteri Bottas

“Uvijek je dobro kad učite i to je poanta testiranja. Pokušavate različite stvari i gledate kako će bolid reagirati. Te su vam stvari izuzetno važne kao vozaču.”

– Valtteri Bottas

Vjetrovit drugi dan je bio izazovan za sve vozače:

“Da, bilo je vjetrovito, ali jedan od većih problema s bolidom je njegov stražnji kraj. Prilično je nervozan i ne oprašta pogreške. S novim gumama je prilično osjetljiv i moramo ga malo smiriti.”

– Valtteri Bottas

Lewis Hamilton se nakon izvrtanja na stazi također osvrnuo na stabilnost bolida:

“Vjetar je promijenio smjer za 180 stupnjeva. Staza je jako različita, na nekim mjestima možete pritiskati, a da to niste mogli jučer. U 13. zavoju sam saznao da vjetar ima jake udare.”

– Lewis Hamilton

“Stražnji kraj nije toliko sjajan s ovom novom promjenom pravilnika, ali pokušavamo naći idealno rješenje.”

– Lewis Hamilton

“Odradio sam negdje oko 60 krugova i mogu reći da to nije puno u usporedbi s našim uobičajenim testiranjima. Pokušavamo biti maksimalno efikasni, ali dosad imamo manje kilometara od Red Bulla. Pokušavamo se držati svog programa i biti maksimalno efikasni.”

-Lewis Hamilton

Ipak, nema razloga za zabrinutost:

“Tek su dva dana testiranja gotova i usredotočeni smo na svoj posao. Nismo ni blizu zabrinutosti, samo pokušavamo shvatiti bolid. Još uvijek nema smisla brinuti se.”

-Lewis Hamilton

Galerija fotografija


Odgovor

4 komentara

  1. Fernando Alonso 14
    tapa-tapa Prikaži

    Jel to Toto o Lunjo nisu priče uskladili?



    2
    -2

    4
  2. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    uhhhh kad bi merc malo kiksaoooo, eto veselja :D



    3
    2

    1
  3. Alfa Romeo
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …eto mark hughes ( u nedostatku ičeg drugog besplatnog) projicira da je merc 2-3 desetinke brži od rb-a, pa mcl daljnjih 0,2…pa aston, alfa tauri, ferrari, alpine, alfa, williams i haas…



    3
    3

    0
  4. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Sad će Ham počet pričati kako je super kad su svi “tu negdje”, više zabave, borbi itd., i pomisliš kako mu je stvarno dopizdilo biti sam na vrhu jer druga djeca iz komšiluka neće da se igraju sa njim.
    I odjednom Merc pronađe sekundu, nađe downforce, balans, gume i Hamdija ponovo sam na vrhu a Mercedes ponovo razjebe zabavu.
    Tužno.



    8
    8

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.