Tsunoda uzeo pobjedu u glavnoj utrci, Schumacher završio sedmi iza Ilotta!

Formula 2

Luka Kolak

Prije 3 godina 4 min 10 komentara

Yuki Tsunoda je uzeo još jednu pobjedu ove sezone, dok se iza njega našao Guanyu Zhou, koji je sjajnim sintom na softu i unatoč kazni od 5 sekundi zbog ubrzavanja u boksu, uspio ostati na postolju. Na posljednjoj stepenici postolja se našao Nikita Mazepin, nakon velike borbe s Felipe Drugovichom.

Robert Švarcman je došao do pete pozicije, dok se na šestom mjestu našao Callum Ilott, drugi u prvenstvu. No, Mick Schumacher je dugim prvim stintom te sjajnim stintom na softu došao do sedme pozicije te napravio još jedan korak prema osvajanju naslova. Jehan Daruvala, Dan Ticktum i Pedro Piquet su zatvorili krug desetorice.

Mazepin je kao i prošlog vikenda imao loš start, no ulaskom u prvi zavoj, uspio je s unutarnje strane doći ipak do vodeće pozicije. Tsunoda je imao dobar start, no, ipak je pao na treće mjesto iza Švarcmana. Najveći gubitnik na startu je bio Christian Lundagaard koji je pao na 21. mjesto.

Najveća borba se vodila u sredini poretka između Deletraza, Sata, Boschunga te Alesija i Schumachera, koji su skoro imali kontakt na ravnini nakon zavoja 3. Kasnije se Tsunoda približio Švarcmanu koji je uspio u 13. krugu prijeći na drugu poziciju, dok je Ticktum prošao Ilotta koji je pao na devetu poziciju. Krug kasnije, borbi za bodove se pridružio i vodeći u prvenstvu.

U 15. krugu su vodeći počeli ulaziti u boks po zamjenu guma, a prvi su se našli Daruvala, Mazepin i Švarcman. Schumacher je u 16. krugu prošao i Armstronga te se našao iza Ilotta, no, Britanac se počeo mučiti s gumama te je otišao u boks po hard komponentu na kojoj je Nijemac startao.

Mazepin, Tsunoda i Švarcman, nakon zamjene guma, našli su se u borbi za potencijalnu podjelu postolja. Japanac se našao ispred dvojca, no zbog problema sa zagrijavanjem guma je naposljetku završio iza obojice. Iako se Ilott rješio soft guma, na najtvrđoj komponenti je zapeo iz Carlina Jehana Daruvale, no na sredini utrke je uspio proći ispred.

Schumacher je u 30. krugu ušao u boks te uzeo najmekšu komponentu guma te se na stazu vratio iza Ticktuma na 13. poziciju. Tsunoda je napokon pronašao tempo te se skroz približio Švarcmanu te ga uspio proći za drugu poziciju. Četiri kruga do kraja smo vidjeli sjajnu borbu za pobjedu. Tsunoda se približio Mazepinu te ga je uspio na ciljnoj ravnini proći, unatoč vrlo čvrstoj obrani Rusa. Ulaskom u prvi zavoj, Mazepin je blokirao kotače, što je dalo priliku Zhou i Drugovichu, koji su prošli ispred.

No, Rus se nije predao te je u pretposljednjem krugu uspio proći ispred Brazilca. Drugovich je imao DRS te je pokušao vratiti treću poziciju, no, Mazepin je ponovno pokazao zube te na ciljnoj ravnini Brazilca natjerao skroz do zida koji dijeli boksove i stazu, dok je u drugoj DRS zovi Drugovich otišao van staze te pokupio znak koji se nalazio tamo. Schumacher je u zadnjem krugu prošao Daruvalu te završio utrku na sedmom mjestu sa samo dvije sekunde iza Ilotta.

Sutrašnja sprint utrka će nam dati novog F2 prvaka koja je na rasporedu od 13:20 po našem vremenu!

Nakon utrke, suci su izdali obavijest kako je Yuki Tsunoda pod istragom radi potencijalnog pretjecanja van staze koje je bio u prvom zavoju.

Pozicija#VozačMomčadZaostatak
17 Yuki Tsunoda Carlin 
23 Guanyu Zhou UNI-Virtuosi5.600
324 Nikita Mazepin HitechGP6.200
415 Felipe Drugovich MP Motorsport6.600
521 Robert Shwartzman Prema Powerteam7.400
64 Callum Ilott UNI-Virtuosi8.100
720 Mick Schumacher Prema Powerteam10.300
88 Jehan Daruvala Carlin11.800
92 Dan Ticktum DAMS14.600
1012 Pedro Piquet Charouz Racing System17.500
115 Marcus Armstrong ART Grand Prix17.700
1211 Louis Deletraz Charouz Racing System19.300
1316 Artem Markelov HWA AG31.900
149 Ralph Boschung Campos Racing34.300
1514 Giuliano Alesi MP Motorsport35.000
1625 Luca Ghiotto HitechGP38.100
1723 Marino Sato Trident39.000
1817 Theo Pourchaire HWA AG41.700
191 Sean Gelael DAMS45.800
2022 Roy Nissany Trident50.300
216 Christian Lundgaard ART Grand Prix59.200
2210 Guilherme Samaia Campos Racing 

Odgovor

10 komentara

  1. Nando
    Matek14 Prikaži

    Cestitke Micku na naslovu.. ne preferiram ga, ali ovo danas je bilo odlicno.. agresivan kada je trebalo, taktika super.. uz to i fastest lap.. a i prvi startni red sutra.. sve tip top za njega
    Illot nije bio na razini.. ako je stvarno htio osvojit ista, danas je trebao vozit kao sto je Mick



    15
    15

    0
  2. Ferrari
    VettelFerrari Prikaži

    Ilott podbacio, Schumacher odlično obavio svoj posao, Tsunoda pokazao da zaslužuje mjesto u F1, a Mazepin da će biti dostojan nasljednik Magnussena :)



    12
    11

    1
    • Aston Martin
      tiptronic Prikaži

      Slažem se, poslije današnje trke mi je prva misao bila Magnussen = Mazepin po agresivnosti u odbrani.
      Trka je bila više nego dobra ..od starta do cilja puna uzbuđenja . Mladi Hasovci odlicni a radujem se ako dodje i Tsunoda.



      4
      4

      0
  3. PetarAMG Prikaži

    Znači da je ovaj Illot nekako osvojio prvenstvo bilo bi nezasluženo jer lik se doslovno samo vozi u krug i pobere bodove.



    7
    2

    5
  4. Toro Rosso
    25_321 Prikaži

    Schumacher je 1-2 boda udaljen od naslova (ako Illot dobije obrnutu), a u zadnjoj utrci starta drugi.
    Buduci da je Tsunoda najmanje 4, da li je osigurao superlicencu?



    5
    5

    0
  5. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    Bravo yuki!
    Dogodine u at!



    4
    4

    0
  6. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Mick maestralno. Ima nešto u njemu.



    6
    6

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.