Mercedes želi Russella kao Hamiltonovu zamjenu, odluka se očekuje do jutra

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 3 godina 2 min 10 komentara

Tko će na Velikoj nagradi Sakhira popuniti najpoželjnije sjedalo u Formuli 1, ono u Mercedesu Lewisa Hamiltona, zasad nije poznato, no pouzdani izvori tvrde kako njemačka momčad tamo želi Georgea Russella.

Dobro informirani portal Motorsport.com tvrdi kako je Russell favorit s Mercedesove strane, no pregovori s Williamsom još uvijek su u tijeku.

Iako je Britanac član Mercedesovog juniorskog programa, s Williamsom ga veže čvrst ugovor, stoga je za njegov izvanredni prelazak u Mercedes potrebno sastaviti poseban ugovor o posudbi – s obzirom na blisku povezanost dviju momčadi, prije svega opskrbom motora, dogovor bi trebalo biti moguće postići.

Jedini Mercedesov rezervni vozač sa superlicencom, Stoffel Vandoorne, doputovat će u Bahrein kako je planirao i prije Hamiltonove zaraze, no i sam kaže kako ne zna hoće li voziti ovog vikenda.

Russell i Vandoorne jedini imaju namještena sjedala i iskustvo rada s momčadi, zbog čega se smatra kako su oni jedini realni kandidati za upražnjeno mjesto.

Mercedes prednost daje Russellu jer se aktivno utrkuje u Formuli 1, a prilika u ovakvom bolidu zasigurno bi mu uvelike pomogla u razvoju – upravo je on vozač na kojeg prvaci računaju u budućnosti.

Konačna odluka trebala bi biti donesena već sutra ujutro kako bi se momčad stigla kvalitetno pripremiti za trkaći vikend. Dođe li do dogovora o Russellovoj posudbi, u Williams bi trebao uskočiti njihov rezervni vozač Jack Aitken, F2 vozač koji je ove godine za njih nastupio na prvom slobodnom treningu za VN Štajerske.


Odgovor

10 komentara

  1. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Ajmo Russell.



    3
    -1

    4
  2. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Ovo bi bilo savršeno, a ako se dogodi čeka nas pravi spektakl u nedjelju i odgovori na mnoga pitanja vezana uz kvalitetu pojedinih vozača

    Kakva luda sezona!



    15
    14

    1
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Ma tko god uskoči sigurno pobjeđuje jer je ovaj bolid miljama od drugih, a Bottas je najgori vozač u povijesti f1. Ziherica jel tak?



      5
      -10

      15
      • dejan_s Donator Prikaži

        Kakav god da ishod bude neće biti dovoljne osnove za zaključak: Na bazi jedne utrke teško je donijeti sud. To naročito vrijedi za novu ” gotovo ovalnu” konfiguraciju staze Sakhir koja je uz sve to veoma kratka i brza.

        https://www.youtube.com/watch?v=LKprg20okaE

        Ne treba zaboraviti niti da će se Russell nalaziti pod velikim pritiskom: ostaje samo želja da neće sagorjeti i da će sačuvati “hladnu glavu”. A i Bottas u direktnom srazu, s dugo očekivanom zamjenom, može da mentalno “popusti” i ostvari slabiji rezultat nego što obično isporučujete tj. da bude bljeđi više nego što bi bio “u normalnim okolnostima”.
        Ja se samo nadam da neće biti timskih naredbi.
        Kako rekoh nećemo imati materijala za pouzdan i konačni sud, ali trebali bi imati podlogu za dobru indikaciju o mogućnostima George Russella.



        9
        8

        1
      • Felipe Massa
        Braziliscanec Masa Prikaži

        Tako je, ziherica. Ajd ubaci ušteđevinu u kladušu pa da profitiraš od dubinskog poznavanja F1.



        1
        -2

        3
  3. Kimi Raikkonen 7
    Iceman Donator Prikaži

    Aj mozda ce prestati cviliti



    4
    3

    1
  4. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Potvrđeno je Russel u merc aitken u williams.



    1
    0

    1
  5. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Ne treba očekivati čuda od Russella. Nije to, samo sjedneš i daš gas, kako neki misle.
    Fisichella je došao u Ferrari nakon odličnih utrka za Force Indiu. Ferrari je tada bio odličan, ali Fisichella nije mogao sastaviti normalan krug jer je Ferrari bio kompliciraniji za voziti.

    U svakom slučaju, biti će zanimljivo vidjeti mladog Russella



    3
    2

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.