Abiteboul: Podij je dokaz da rastemo

Izdvojeno

Mario Brezovečki

Prije 4 godina 2 min 4 komentara

Renaultov prvi podij od početka hibridne ere kao konstruktorske momčadi je došao na krilima Daniela Ricciarda koji je iskoristio odustajanje Valtterija Bottasa zbog problema na MGU-H jedinici, te je tako uz 4. mjesto na ukupnom poretku vozača osigurao i famoznu tetovažu izvršnom direktoru Cyrilu Abiteboulu. Abiteboul je rekao kako je podij pokazatelj kako se napor i rad njegovog tima isplati.

Uz to što je to prvi podij Renaulta od povratka u Formulu 1 kao konstruktorske momčadi 2016. to je bio i prvi podij tima pod imenom “Renault” unazad 9 i pol godina. Tako se postavlja pitanje zašto smo toliko dugo čekali?

“Mislim da je pravo vrijeme samo činjenica da je tim napredovao, to je jako vidljivo unazad par utrka. Bolid razumijemo bolje, set-up bolje funkcionira… Iskreno bili smo malo zabrinuti zbog toga što po prvi put dolazimo na stazu koja ima vrlo visoku količinu downforcea.”

“Očito je kako naš auto nije dovoljno dobar za podij u normalnim okolnostima, ali dobro je to što kada se pokaže prilika u stanju smo je zgrabiti”

Također, to je bio i prvi Ricciardov podij za Renault koji je, kako je Abiteboul rekao, pokazatelj gipkosti Renault R.S. 20, te je to omogućilo Ricciardu da zasja na stazi.

“Da, mislim kako je nešto kliknulo između Daniela, auta i njegovog trkaćeg inženjera Ciarona. On [Ricciardo] je odradio je fantastičan posao. I tim također. Tako da da, vjerujem kako je samopouzdanost narasla zbog toga što jednostavno ima dobar auto sa kojim je u mogućnosti raditi ono što želi.”

“Mislim kako je predvidljivost auta puno bolja nego što je prije bila, te cjelokupno je radni odnos dobar.”

Velika mrlja Renaultovog vikenda je ipak bila odustajanje njihovog vozača Estebana Ocona, te McLarenovog Landa Norrisa koji su imali probleme sa pouzdanosti.


Odgovor

4 komentara

  1. Pascal Wehrlein 94
    Wehrlein94 Prikaži

    Alonso je tu,Renault odmah bolje diše.. jedino je totalna glupost promjena imena nagodinu..



    7
    5

    2
  2. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    Apsolutno su zaslužili!! Bravo,bravo!Sada neka pripreme teren za Il Magica i mogli bi imat nepredvidljivo zanimljivu 2021.Joooj da bar!



    10
    8

    2
  3. Kimi Raikkonen 7
    Rajko Nen Prikaži

    Ajde ne prdi mnogo, skidaj majicu ?



    2
    1

    1
  4. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Mene samo zanima, sta se to desilo nakon Barselone…



    3
    2

    1

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.