Ricciardo: Volio bih da sam odradio još par utrka u Renaultu prije donošenja odluke o odlasku

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 13 komentara

Daniel Ricciardo kaže da bi u idealnom scenariju imao priliku odraditi još nekoliko utrka u Renaultu prije nego donese odluku o eventualnom prelasku u McLaren. Međutim, izvanredna situacija u kojoj se nalazimo požurila je njegovu odluku pa će tako sve utrke ove godine voziti znajući da ga čeka prelazak u novu ekipu.

Cyril Abiteboul kaže da ga iznenađuju postupci dvaju ekipa (Ferrari i McLaren) koje su požurile s rješavanjem vozačke križaljke:

“Najprije, važno je prisjetiti se da imamo još jednu godinu, jednu zajedničku sezoni i od nje očekujemo više nego od prošle godine.”

“Malo sam razočaran jer mislim da ne možete ništa graditi bez stabilnosti. To vrijedi za vozače, ali iskreno, vrijedi i za ostatak organizacije.”

“Zatim, malo sam iznenađen aktivizmom dvaju ekipa koje su na neki način prisilile Daniela da požuri s odlukom.”

– Cyril Abiteboul

Ricciardova odluka jest malo uranila, ali on sam kaže da je dobro razmislio:

“Imao sam puno vremena za razmišljanje, ali to nije lako u ovim trenucima kad nema utrkivanja. To je definitivno bilo teško. Ova cijela godina je bila luda.”

“Nije bilo lako donijeti odluke samo na temelju testiranja ove godine. U idealnom scenariju biste odradili par utrka, krenuli sa sezonom, a onda promislili o svemu. Sad nisam imao taj luksuz.”

“Nije bilo lako, ali mogu reći da se ne radi o impulzivnoj odluci. Cijela ova godina je bila čudna i nastavlja biti čudna.”

– Daniel Ricciardo

Odgovor

13 komentara

  1. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    Kako ovaj tip zaslužuje konkurentan bolid,meni osobno u top 3 vozača.Iako mi se ćini da je zajašio Alonsov val o traganju dobre momčadi..Ako McLaren nastavi uzlaznom putanjom ko zna…



    15
    13

    2
    • Kimi Raikkonen
      zoka Prikaži

      Po cemu je zasluzio? Pa otisao je iz RB u renault, za koji je znao da nece biti top4, ali eto.. Vise zasluzuje Perez ili Rusel



      4
      0

      4
      • Ayrton Senna
        LR7 Prikaži

        Čist je napadač,bez repova a zna napadat a to pak svi volimo..Moj stav je da je iz RB otišao jel Marko samo i isključivo voli boljeg njemu(favorizira) a to se namiriši svake sezone..



        10
        6

        4
      • Fernando Alonso 14
        alonso05espana Prikaži

        Zalužio je po pokazanoj brzini, agresivnosti, čak i hrabrosti kod nekih poteza. Kao što je kolega @LR7 spomenuo, RB ima toksično okruženje u kojem se favorizira jedan vozač (Max) dok je drugi vozač kao neka vrsta žrtvenog janjeta i služi da bude timski igrač.
        Vjerujem da bi Ricci bio fantastičan za volanom Mercedesa ili Ferraria.



        8
        5

        3
  2. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Mozda su 2 ekipe sudjelovale u tom “pozurivanju” , ali moje misljenje je da je ipak sve krenulo od Ferrarija.
    Oni nisu produzili sa Sebom , oni su “pobrali” Carlosa i sta je McLaren tu mogao. Nisu mogli bas cekat pola sezone da prode , morali su i oni brzo reagirati.
    Bolje tako ,nego da krene sezona pa se dogodi da je Renault ispred McLarena i mozda Ricci odluci ostati u Renaultu.
    Kad su vec crveni pozurili morao je i McLaren pozuriti da si osigura Ricci-a.
    A sad kojim tokom su stvari uistinu isle to je pitanje :D



    5
    5

    0
  3. Felipe Massa
    Braziliscanec Masa Prikaži

    Ekipu ne čini samo bolid koji su sastavili za neku godinu nego i organizacijska struktura i pojedinci na rukovodećim pozicijama.
    Ricci je vozio za HRT, Torro Rosso i Red Bull. Možda ga je organizacija u Renaultu previše podsjetila na Torro Rosso, a premalo na Red Bull. Možda mu je jedna godina u Renaultu bila dovoljna da vidi da ta momčad neće doći ni blizu prvenstvima takva kakva je sad.
    Možda ga samo iritira Cyril Iriteboul.



    7
    7

    0
  4. Fernando Alonso
    Alen Šmit Prikaži

    RIći je meni malo pao u očima nakon one odluke o prelasku, imao je jednu ekipu u uzlaznoj putanji i ekipu u kojoj sami vozači uključujući i Daniela nisu uspeli ovladati alatima na prave načine. Svi se sećaju onog Sanjcovog podija, ali se zaboravlja da je Hulk mogao prvi do njega (mislim na borbe u vrhu F1.5, Mclaren v Renault). Sam Renault je od 2017 u nekoj uzlaznoj putanji i onda dođe 2019 u kojoj je McLaren bolje odradio posao uz neverovatnoj Sajnca i sad je odjednom McLaren ekipa koja je bolja od Renaulta. Iskreno i sam Daniel je imao pregovore s McLarenom ali loša 2018 mu je promenula mišljenje. Ko garantuje da će McLaren biti jak u 2020 i 2021? Niko, jedino ako Sajnc nastavi sa odličnim nastupima.

    Ove godine Renault je napravio odličan prednji kraj, to im je možda bila slaba tačka. Ocon hvali, znači ima nade. A pritom McLaren prelazi na Mercedesove PJ, a oni nikad neće dozvoliti da im mušterija bude bolja od njih. Možda McLaren bude egal s Aston Martinom ali Renault ima taj strašni prednji kraj i ko zna šta će još napraviti 2022.

    Renault je veliki projekat i doveli su jake ljude, znači ima nade, oni su jaki i 2019 je bila loša ali niko ne garantuje da će se to nastaviti i u 2020. Pored nepouzdanosti lane su i vozači bili slaba tačka Renaulta. Hulk relativno loš a Daniel muku mučio s kočnicama celu godinu. S druge strane McLaren je imao magičnog Sajnca i solidnog Norrisa.

    Izvinjavam se na dugoj poruci :D



    8
    8

    0
    • Mclaren
      AlkY Donator Prikaži

      Slazem se da je Ricci prema Renaultu ispao , u najmanju ruku , ne fer.
      Sa drugim se slazem i ne slazem. Tesko je reci tko je trenutno bolja ekipa Renault ili McLaren. Po meni naravno McLaren :D.
      I Mclaren je takoder dovukao jako kvalitetne ljude , ima jako dobar plan za buducnost tako da sta se toga tice Renault nije u nikakvoj prednosti. A s obzirom kako je McLaren krenuo u , ajmo reci , novu eru i kako se taj plan pomice samo prema gore , tesko je zamjeriti Ricciu sta je odabrao McLaren.
      Naravno , nitko ne garantira da ce McLarenu to i uspjeti. Ali realno , treunutno McLarenova buducnost izgleda ipak nesto svijetlija od Renaultove. Barem ja to tako vidim ( naravno da tako vidim kad sam njihov fan :D )



      3
      2

      1
  5. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Ponio se ko *upak, al eto želim mu svu sreću u daljnjem nastavku karijere, pogotovo ovu zadnju godinu sa Renaultom da nešto zajedno i napravimo. Nevezano za ovo, al uvijek će mi biti drag vozač.



    6
    3

    3
  6. Michael Schumacher
    Ante86 Prikaži

    Ni meni nije ni malo logicno da jedan Top tim kao Ferrari ucini ovo! Ja osobno cijelo vrijeme mislim da Ferrari sakriva karte oko auta za ovu godinu ili su bas zeznuli stvar (kao i zadnjih godina ali ekstremnije) pa je Sebastian vidio odnio vrag salu vozit i 2021 sa takvim autom pa se okrenuo pravac Stuttgart s obzirom na njegove godine a Ferrari znajuci u kakvom je stanju opet po tko zna koji put nanovo graditi momcad oko dvojice mladih vozaca!



    4
    4

    0
  7. Alpine
    Alpine Prikaži

    Ricciardo zna da je Ocon u nižim serijama bio brz kao i Verstappen.
    Tako da je možda i to utjecalo na njegovu odluku.
    A Wolf je dobio idealnu priliku da vidi što će sa Oconom.
    Tako da Renault mora dobro razmisliti o vozačkoj postavi poslije 2022.



    2
    1

    1

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.