Perez kažnjen startom iz pitlanea zbog prekršaja na drugom treningu!

Lovro Andraka

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Perez kažnjen startom iz pitlanea zbog prekršaja na drugom treningu!

Lovro Andraka

Sergio Perez startat će u VN SAD-a iz pitlanea zbog toga što se krajem drugog slobodnog treninga nije zaustavio na vaganje kod tehničkih delegata FIA-je.

Meksikancu je krajem treninga signalizirano da se mora zaustaviti na vaganje, no on to nije napravio. Nakon što mu je momčad preko radija javila da se trebao zaustaviti, on se zaustavio u pitlaneu, no onda mu je rečeno da nastavi do garaže, gdje je momčad Racing Pointa odradila probni pitstop.

Upravo zbog toga je kazna bila prilično izgledna – članak 29.1 sportskog pravilnika jasno kaže:

“Bilo koji vozač koji se ne zaustavi kad ga se to zatraži, a zatim ne vrati bolid u FIA-jinu garažu ili se na bolidu izvrši neka radnja prije nego se vrati u FIA-jinu garažu, morat će startati utrku iz pitlanea.”

Isti je prekršaj napravio Pierre Gasly na treningu za ovogodišnju VN Azerbajdžana – kazna je također bila upravo ova koja se spominje u sportskom pravilniku.

Perez je na oba treninga bio sporiji od momčadskog kolege Lancea Strolla, Kanađanin je na oba treninga bio deveti, dok je Perez bio tek 14. i 15.

Podrži nas

Zadnji donatori:
Vordas
AlkY

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

F1puls autori su dosad napisali 9337 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 7 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Lovro Andraka
Pulsmedia autor
862 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Perez#VN SAD-a 2019.

Komentiraj

1 komentar

 1. Nigel Mansell The Simpsons Prikaži

  Švercovali su nešto 100%.
  Perez Mexikanac, sporiji od Lencea, imao je Checo nešto u gepeku garant i nije se htio zaustaviti.
  Možda je jetrvu skrio da je prebaci u USA?  19

  0