Vettel: Ferrari ima većih problema s gumama od svojih rivala

Izdvojeno

Sebastian Vettel kaže da Ferrari oštećuje gume više od svojih rivala na VN Japana, gdje su se odlučili za vrlo agresivnu strategiju s odabirom guma.

Ferrari je stigao na Suzuku s maksimalnih 10 setova supersoft guma za Vettela i Kimija Raikkonena. Dvojac sada ima samo po jedan set novih soft i medium guma za ostatak vikenda.

Situacija je daleko od idealne zbog toga što su obojica vozača imala probleme s blisteringom tijekom drugog slobodnog treninga.

Vettel je na drugom treningu završio 0.833 sekunde iza vodećeg Lewisa Hamilton te priznaje da životni vijek guma nije savršen.

“Danas smo obojica previše proklizavali i tako oštećivali gume nešto više od ostalih,” rekao je Vettel. Ali sve u svemu, dan je bio dobar.”

“Petak je prošao bez problema i prekida, nije bilo poteškoća s bolidom. Moramo se fokusirati na naš posao i pokušati izvući maksimum iz bolida za sutra.”

Iako Vettel osjeća da ima mjesta za napredak, ne predviđa da bi talijanska momčad mogla pobijediti Mercedes.

“Znamo što radimo, mislim da nismo radili ništa drugačije nego obično tijekom petka. Mislim da znamo za što je sposoban naš bolid.”

“Bit će odlično ako uzmemo pole. A ako ne, onda moramo biti blizu i vidjeti što će se dogoditi.”

Vettel inzistira da Ferrari neće pokušati napraviti neke poteze očajnika kako bi pobijedili Mercedes.

“Uvijek možeš pokušati s nečim, pitanje je hoće li to funkcionirati. Očito je da ne želiš počiniti samoubojstvo. Pokušat ćemo biti odgovorni u našim napadima, utrka je duga,” zaključuje Nijemac.


Odgovor

16 komentara

  1. Ferrari
    jura718 Prikaži

    smrdi na još 1-2 za Mercedes, ima li kraja?



    1
    0

    1
  2. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Ovaj Vetel mi u Ferrariju sve manje stima. Lose je ovo ali dobro je. Pa zavrsi 3 u sociju, treba biti zadovoljan osvojenim bofovima. Ma daj s cime zadovoljan? Riskirao si tamo gsje netreba a sad kad trebas se bacat na glavu ri popusis od Lewisa ko tele i pritom neugrozi Bottasa ni iz bliza. Mislim da on tskoder u Ferrariju naslova vidjet nece pogptovo jer Mercedea izgleda da ce opet u iducu sezonu doci kao izrazit favorit jer cine se sve dslji konkurenciji. Ferrari sad odjednom nema brzinu na pravcu, nema snage, jedu gume. Merc ih pere cak i u sporim zavojim gdje ke Ferrari dominirao prije
    Ukratko usrali su motku debelo.



    8
    2

    6
    • Michael Schumacher
      VRSV546 Prikaži

      Pogledaj to ovako u rusiji lani “tvrđe” gume koji je bio soft su trajale krace nego “mekse” od ove godine soft, koji bi trebao biti kao supersoft lani, i da vise problema s gumama ima ferrari nego mercedes, meni je ova sezona sumljiva u do jednom segmentu, kako nista neide na ruku ferraria vise jer su njihovi inzinjeri glupi? Dakle od guma sudaca same tehnike apsolutno sve mi je sumljivo



      5
      3

      2
    • Renault
      Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

      Alonso, dobro si to sve reko, ja bi još dodao da mi neide u glavu da Vettel u Singapuru nije mogao (ili nije htio) napasti Verstappena. Znam da se zajebao sa gumama, pa je kasnije štedio gume da dođe do cilja, ali brate, on je odustao odma nakon sto mu nije uspio prvi napad na Verstappena. Zamislimo samo Maxa ili Lewisa u toj situaciji kako bi reagirali da 6 trka prije kraja zaostaju 40 bodova, poderali bi te gume ko siroče napolitanku.



      3
      -2

      5
  3. Ferrari
    Hercegovac_ Prikaži

    Juce sam procitao da je Mercedes 2017-te izdvojio 310.000.000 futi kako bi osvojili titulu… ovaj podatak sve govori. Tuzno i zalosno sta novac radi dobar dio toga je otisao i Whitingu



    2
    -12

    14
  4. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    Kako sada ferkan tvrd prema gumama a bio je najblaži. To je bila prednost


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.