Spa produljio ugovor s Formulom 1

Izdvojeno

Budućnost VN Belgije osigurana je od strane lokalnih vlasti koje su potpisale produljenje ugovora za tri godine sa šefovima Formule 1, Liberty Medijom.

Belgijske poslovne novine L’Echo izvještavaju da je ugovor između lokalnih vlasti Spa-Francorchampsa i Libertyja potpisan ovog tjedna, a on produljuje trenutnu suradnju koja vrijedi još za ovu godinu.

Godišnji operativni gubici utrke plaćaju lokalne vlasti i naknada ekonomskih benefita regije. Pojavile su se informacije da je prodano već 200 000 ulaznica za ovogodišnju VN Belgije, od kojih je 75 000 za utrku. Tu prednjače navijači Maxa Verstappena iz Nizozemske i Belgije.

“Ovo je dobro sklopljen dogovor koji osigurava da regija Wallonije zadržava događaj koji doprinosi promociji regije na svjetskoj sceni,” rekao je potpredsjednik Wallonije i ministar gospodarstva, Pierrre-Yves Jeholet.

“Također, ovo je nova era zato što po prvi puta pregovaramo s Liberty Medijom. Zarada za ekonomiju Wallonije u 2017. bila je 20.5 milijuna eura, što je porast od 21 posto u odnosu na 2016.”


Odgovor

5 komentara

  1. Ferrari
    Markozaja Prikaži

    Iskreno..najbolja staza na svijetu..nju da f1 izgubi bilo bi kao da ostanu bez ferrarija ili mecke ili mclarena..jednostavno ova staza ima dnk f1 i utrkivanja



    10
    9

    1
  2. Japan
    Turkoglu Prikaži

    Kakva ljepota i povijest, jednostavno prekrasna staza, predmet zelja, definitivno destinacija za 2019, samo da cijene nisu toliko paprene.
    I napokon jedna dobra vijest.



    7
    7

    0
  3. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Odlične vijesti, osobno meni daleko najabolja staza u cijelom kalendaru.



    8
    8

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.