Ferrari želi Leclerca i Giovinazzija u Sauberu

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 6 godina 2 min 2 komentara

Ferrari još uvijek pokušava progurati i Leclerca i Giovinazzija u Formulu 1 za sljedeću sezonu, a cilj je da voze za Sauber. Trenutni vozač Saubera, Pascal Wehrlein, praktički je već izgubio mjesto, a kruže priče da je mjesto za Leclerca već osigurano, dok bi se Ericsson trebao ukloniti da se napraviti mjesto za Giovinazzija.

U početku je Talijan bio u prvom planu, no mladi Monegažanin je napravio sjajan posao u F2 ove godine uz neke impresivne vožnje, stoga su čelnici crvenih promijenili mišljenje. Jedini problem leži u tome što dio novca za sam Sauber nosi i Ericssonov sponzor, pa će biti malo teže potjerati Šveđanina.

“Uskoro ćemo odlučiti o vozačkoj postavi”, rekao je Frederic Vasseur, šef momčadi koji je zamijenio Monishu Kaltenborn. “Imamo još mnogo stvari za napraviti, ali pitanje vozačke postave bit će ubrzo glavna tema. Rok za objavu je tjedan prije početka testiranja u Barceloni. Nismo u žurbi, nisam zabrinut oko tržišta i ostalih vozača. Trenutno razgovaramo s Ferrarijem oko jednog vozača, no idemo korak po korak.”

Tako ovo jedno neriješeno mjesto u Sauberu ostaje zagonetka kao i ono u Williamsu, za koje se trenutno natječu Massa, Kubica i Di Resta, no moguće da je uključeno i još vozača.


Odgovor

2 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Koliko god mi je drago sto ce Leclerc dobit priliku i moguce Giovinazzi, jos vise mi je zao Wehrleina jer je fantastican vozac sto je vec pokazao, ali u ovakvome bolidu je gotovo nemoguce pokazati nesto i na kraju bi i on mogao zavrsit izvan f1….nije pravedno, ali navikli smo se vec da u f1 se dogadaju cuda i sto ludih odluka tako da nebi bio prvi koji je tako prosao ?



    13
    13

    0
  2. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Na kraju Werhlein papa. A baš sam imao osječaj da se radi o dobrom vozaču, ali eto šteta nije imao prilike vozit za neku bolju momčad pa da se i dokaže.



    4
    4

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.