07 Francuska – live chat
07 Francuska – live chat

Pirelli bi mogao dodati još jednu opciju guma za 2018.

Zvonko Vasilj

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Pirelli bi mogao dodati još jednu opciju guma za 2018.

Zvonko Vasilj

Pirelli bi mogao povećati broj guma na 6 različitih komponenti koje će se koristiti iduće sezone. Ta ideja je još u začetku, a odluka će pasti na kraju ove sezone.

Test u Barceloni s Ferrarijem ovoga tjedna je zadnja šansa za Pirelli da testira gume na stazi prije nego započne proizvodnja guma za iduću sezonu.

Pirelli treba predati FIA-i detalje o konstrukciji guma koje će se koristiti iduće sezone prije 1. rujna, ali imaju pravo odgoditi do 1. prosinca kada moraju prezentirati gume za iduću sezonu.

Bit će odrađeni testovi s Mercedesom na Paul Ricardu, u Mexico Cityju sa Sauberom i Force Indijom, i zadnji test će odraditi McLaren u Interlagosu. Test potvrde će biti otvoren za sve momčadi, a odvit će se u Abu Dhabiju nakon zadnje utrke ove sezone.

F1 momčadi trenutno mogu birati između pet komponenti za suho vrijeme: hard, medium, soft, supersoft i ultrasoft. Pirellijev šef za motorsport Marko Isola dao je naslutiti da bi iduće sezone mogla doći i nova komponenta, no odluka će pasti tek u rujnu poslije testova.

“Ovisno o rezultatima odlučit ćemo koliko ćemo imati komponenti za iduću sezonu. Moje osobno mišljenje je da idemo na šest. Predložili smo takvu opciju FIA-i, vjerujemo da će prihvatiti jer nema razloga da odbiju. Odobravanje od strane timova ne trebamo. Nakon utrke u Abu Dhabiju imamo dva dana testiranja sa svim timovima. Oni će nam dati povratnu informaciju i imaju priliku testirati gume. Na kraju studenog ćemo biti spremni s novim gumama za 2018.”

 

Podrži nas

Zadnji donatori:
DrWho i Jhkuiz5

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

Ako cijenite što radimo već 7 godina, podržite nas iznosom po volji ovdje.

Zvonko Vasilj
Pulsmedia autor
90 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Pirelli

Komentiraj

16 komentara

 1. Sebastian Vettel 5 Crash Donator Prikaži

  S obzirom na neke staze i dve komponente su previse.. Smatram da jos jedna komponenta nece donijet bas nista novoga ako pravila za koristenje guma tokom vikenda ostanu ista..  8

  0
 2. Nigel Mansell The Simpsons Prikaži

  Biće da spremaju zimske gume?  5

  0
 3. Sebastian Vettel 5 Crash Donator Prikaži

  Ridiculously soft  9

  0
 4. Pirelli Hard Monty Prikaži

  Ultrahard kao protuteža ultrasoftu!  2

  0
 5. Mercedes Jester Donator Prikaži

  Još nepotrebnog kompliciranja oko guma….pa dokle više?  2

  0
 6. Kimi Raikkonen 7 Ciki-F1 Prikaži

  Placebo soft.  3

  0
 7. Nigel Mansell ujac Prikaži

  Nema potrebe za novom komponentom, neka samo promjene karakteristike nekih vec postojecih i mirna bosna  4

  0
 8. James Hunt Luca Badoer Prikaži

  Jedva ce koristit medium, kamoli hard. Pa dodajte onda jos jednu


  0

  0
 9. Kevin Magnussen 20 Grah0 Donator Prikaži

  Bwoahsoft…


  0

  0
 10. Williams Montoya Prikaži

  Nećemo nikad na zelenu granu s tim gumama, bilo ih šest, pet ili samo tri. Bilo bi možda efekta kad bi se brže trošile, ali onda bi se opet javile situacije da vozači ne pritišću koliko bi trebali jer čuvaju gume da ih pred kraj ne izdaju. Malo je nakaradno bilo i ono iz 2007. kad je Super Aguri bez beda preticao McLaren samo zbog guma.  1

  0