Danska istražuje mogućnost za uličnu utrku 2020. godine

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 7 godina 1 min 42 komentara

Danski biznismen i jedan od osnivača Saxo banke (inače sponzor Lotusa prije par godina te sada Renaulta) zainteresiran je za uličnu F1 utrku u Danskoj. Kaže da je sastanak s Liberty media bio veoma pozitivan te da je bilo potrebno uraditi taj korak kako bi se išlo na sljedeću stepenicu.

“Moj je cilj sakupiti što više privatnih investitora, stoga ću sljedećih šest mjeseci pokušati pronaći što je više partnera moguće. No, prije nego što sam počeo, važno je da imamo političku volju i podršku Liberty media. Zadovoljan sam sastankom kojeg smo održali u Londonu, a sada treba prikupiti investitore. To je veoma skup projekt, kako za izgradnju, tako i za plaćanje dozvole Libertyu. Ne bih spominjao točne iznose, no trebat će nam nekoliko stotina milijuna danskih kruna.”

Danska kruna je snažna otprilike koliko i hrvatska kuna, dakle jedan eur je oko 7 i pol kuna.


Odgovor

42 komentara

  1. Kimi Raikkonen 7
    Azavi Donator Prikaži

    Meni se uopce nesvida to sto svi zele uci u kalendar sa ulicnim utkama. Po meni je F1 mjesto na stazama. Eventualno 1,2 ulicne utrke da donesu nesto drugacije ali opet ne pretjerivat s njima



    20
    20

    0
  2. Formula1
    f1zd Prikaži

    Baš sam nekidan vidio nekakav video, kao kalendar (mogući) za 2020., i ima 30-ak utrka.
    Smijao sam se tome, ali izgleda da stvarno misle to napraviti
    :facepalm:



    2
    2

    0
  3. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Nije loše to, svakoj novoj stazi se veselim. Ali što baš mora biti ulična pa dajte ljudi malo staninite na loptu, što je previše je previše.



    9
    9

    0
  4. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Sorry kolega Marko Rakić,…. ali bilo je smiješno. Što će nam info – dolje podebljano:

    Danska kruna je snažna otprilike koliko i hrvatska kuna, dakle jedan eur je oko 7 i pol kuna.

    Znam, trebalo je pisati kRuna…… ;)



    1
    1

    0

  5. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Zna li netko sta je s onim Londonom koji je u pregovorima vec par godina i oce bit sta od tog….I naravno sad kad su novi vlasnici sta se dogada s katrom koji je spominjao ulazak u f1?


    0
    0

    0
    • Fernando Alonso
      Lovro Andraka urednik Prikaži

      Koliko ja znam, Katar nikad nije ozbiljno krenuo u lov na F1 utrku, pa tako ni nedavno nije bilo nikakvih glasina. Što se tiče Londona, odavno je bila velika želja dovesti F1 na ulice Londona, ali koliko je to realno je i dalje upitno. Sad se ponovo pojavila priča kako će Silverstone aktivirati klauzulu u ugovoru po kojoj ga mogu raskinuti od 2019. pa bi London mogao upasti kao zamjena 2020. Ali opet, ne znam baš koliko je realna ta opcija, vjerojatnije je da će Silverstone raskinuti trenutni ugovor koji im ne odgovara jer naknada za održavanje utrke raste svake godine pa onda s Libertyjem dogovoriti novi, povoljniji ugovor od 2020. nadalje. Ja se iskreno nadam da će tako i biti jer je Silverstone po meni neizostavni dio kalendara, a i dijelim mišljenje s @Azavijem, ne trebaju F1 ulične staze.



      2
      2

      0
  6. Fernando Alonso
    Alen13ASC Prikaži

    LOL, Kopenhagen je trebao ugostiti FE utrke pa ništa od toga a Formula je u mnogome jeftinija od F1. I sad mi VN Danske od 2020 treba ulivati neku veru u projekat s mazanjem očiju od strane Saxo banke i Liberty Medija. No chance.

    S druge strane Rim je isto tako trebao ugostiti F1 pa je projekat propao a sledeće godine će se voziti FE trka na istom mestu gde je trebala biti F1 staza.

    Volim što FE pobeđuje u tim nekim izmišljenim ratovima s F1. Formula 1 je trebala imati VN na uličnim stazama u Honk Kongu, Londonu, Parizu, Rimu, New Yorku i Moskvi no FE je prva došla na te tle.


    0
    0

    0
    • Fernando Alonso
      Lovro Andraka urednik Prikaži

      Pa i bolje da je FE dobila te staze nego F1. Većina tih uličnih staza odvratno su uske te ni FE bolidi nisu mogli pretjecati na njima. Npr. taj London koji F1 toliko želi je bio užas, možeš biti koliko god hoćeš brži od ovog ispred, ako ti se on ne makne s puta, nema prolaza.



      2
      2

      0
      • Fernando Alonso
        Alen13ASC Prikaži

        Battersea Park nikad nije konkurisao za F1. Bila su dva odvojena projekta i staze su bile dovoljno široke, slično Marina Bay. Rimska staza bi bila čak i najšira i podsećala bi na Valenciju po tom pitanju. Moskvin proketat iz 1992 na Kremlju je vrlo zanimljiv ali na negativan način. Phoenix je majka za taj projekat mada je i sam Phoenix bio kontroverzan.
        Više projekata na Leninskie Gory od 1982-2005 su sama komedija od lakat krivina nabacanih u parku. Amerikancima bi se svidelo… Uglavnom Moskva je bila puna komičnih projekata.
        New York ima vrlo zanimljivu istoriju propalih F1 projekata- od širokih pista punih lakat krivina do meni najdražog iz 1985. Flushing Meadows koji je kao Albert Park.
        Pariški projekt Champs Élisées iz 1984. isto nije loš, ima svakakvih krivina i dosta je široka.


        0
        0

        0
  7. Williams
    nigel7 Prikaži

    pa jesu ioni normalni još jedna ulična baku soči melburn monaco singapur dosta ih je nek vrate švedsku ako hoće i uskandinaviju, nek vrate zandvort nugbugring imolu ,,,



    1
    1

    0
    • David Croft
      Ferrari Prikaži

      Zandvort je procesija zagarantirana, Nurbugring je ok, a Imola je dosadnjikava…Mugello je puno bolji.



      1
      1

      0
      • Williams
        nigel7 Prikaži

        opet mlađahni fan f1 zandvort tu su ograde blizu tarzan zavoj dosadan’?????????nađi mi bolji u f1 danas nijwe više kao prije jer se promijenio…..imola dosadnjikava idi gledaj bahrein preširoki u pustinji imola je odlična staza,mugello hahaha bazična staza,,,,,,



        1
        1

        0
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        Nigel ne vidim potrebu da me podcjenjuješ…

        To su činjenice…Zandvort je previše uska staza za moderne bolide i jedino što bi vidio je procesiju…

        Imola je ok, ali opet…jako uska staza koja ne pruža nekakvo atraktivno utrkivanje…

        Bahrain je pružio fantastične utrke…to je činjenica. Nebitno što se nalazi gdje se nalazi…a Mugello je puno bolja staza on Monze i Imole zajedno.


        0
        0

        0
      • Williams
        nigel7 Prikaži

        ferari ne filozofiraj bahreinu i kini su utrke za zaspat ,nije istina da je uska


        0
        0

        0
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        Ajde pogledaj Bahrein 2014, 2015, 2016 i 2017 pa mi reci da je “za zaspat”

        Isto tako Kina 2004., 2006, 2007, 2008, 2016, 2017…ajde pa mi reci da te utrke ne valjaju.

        I da Zandvoort je jako uska staza za bolide od 2 m širine…jedva dva bolida mogu stati jedan pokraj drugoga.


        0
        0

        0
  8. Williams
    nigel7 Prikaži

    ja bi izbacio iz kalendara 2 dosadne pustinjske utrkw bahrein i abudabi, dosadnu kinu, soči,baku, singapur, žao mi je sepanga,,,,,dogodine se vraca klasik staza paul ricard i tako trebadrago mi je vidjet meksiko i austriu mislio sam da se neće nikad vratiti,f1 treba europa ne azija,,,,,,,,ok ako danska napravi stazu u šumi ali šta ce ulična gas zavoj koči……….



    2
    2

    0
  9. Marlboro
    FI fan Prikaži

    ja bi monaco i meksiko out a ostalo je sve ok, misljenja san da ulicne trke di ima 2 pretjecanja max ili nijedno izbacit iz kalendara. MONAKO PROCESIJA!! Zanimljivo!



    2
    2

    0
  10. Pirelli Wet
    Covjek koji zna sve Prikaži

    A bogati nemojte ulične utrke uvodit … željan sam ih ko Senna drugog mjesta.

    Toliko staza za utrkivanje kao npr Magny Cours, a oni bi po cestama slabog gripa … što više uličnih utrka to manje pravih staza koje su sagrađene za utrkivanje.



    3
    3

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.