Ecclestone: Ostajem na čelu Formule 1

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 12 komentara

Bernie Ecclestone

Bernie Ecclestone

U žaru rasprava oko preuzimanja Formule 1 svaka riječ Bernieja Ecclestonea se pomno sluša i analizira. Nakon što je gridu u Monzi rekao da neće biti ništa od preuzimanja Liberty Media kompanije, sada se čini da možda ipak nije sve tako jasno.

“Odlučeno je da i dalje budem na čelu Formule 1. Radit ću sve kao i prije, stvari poput pregovora sa stazama, televizijskim kompanijama i takvim ljudima. Dobra vijest je da ću u upravnom odboru sada imati nekoga, Chasea Careya. On će, nadam se, pogurati Formulu 1 na novi teritorij, društvene mreže.”

“Kao što znate, nikad nisam našao načina kako zaraditi novac od društvenih mreža,” kaže 85-godišnjak čiji se sport pretvorio u biznis koji godišnje zaradi oko 1,9 milijardi američkih dolara.

Britanac kaže da neće doći na utrku u Singapuru upravo zbog pregovora koji su u tijeku.

“Dok se sve ovo događa CVC želi da budem s njima u Londonu da pomognem oko različitih stvari. Ne mogu dozvoliti da sam odsutan pet ili šest dana.”

Novi predsjednik

Chase Carey

Chase Carey

Kako Bernie kaže, novi predsjednik upravnog odbora sad je Chase Carey, potpredsjednik 21st Century Foxa i direktor medijske kompanije Sky Plc (vlasnici Sky Newsa). On je na toj poziciji zamijenio Petera Brabecka-Letmathea. Brabeck (71) je predsjednik upravnog odbora Formule 1 od 2012. godine, ali se nedavno oporavio od teške bolesti, pa se očekuje da će odstupiti i s pozicije predsjednika upravnog odbora Nestlea, poznatog svjetskog prehrambenog brenda.

“Peter odlazi i zamijenit će ga Chase,” kaže Bernie.

“Peter je savršen predsjednik jer on drži kotače u pokretu, što bi predsjenik trebao raditi. Ali, u nekim područjima nije jak kao Chase. Nadamo se da će nam to sada pomoći.”

“Chase je vodio DirecTV u Americi, a mi smo u Americi slabi. Nadam se da će nam pomoći to što ga imamo u upravnom odboru.”

“Tri su mi stvari važne: njegove veze u Americi s televizijama, što je dobro. Zatim, njegove veze sa sponzorima, s ljudima koje poznaje godinama, što je također dobro. I posljednje – društvene mreže.”

“Sve je to pozitivno za sport.”


Odgovor

12 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Dovedite jednog našeg gospodina i riješiti nama muke s prijenosom a onda rješavajte ove vaše sporedne poslice ?


    0
    0

    0
  2. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    Ovaj Carey baš uliva nepovjerenje. Izgleda ko da bi bogu iz oka ukra.


    0
    0

    0
  3. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Kakav god Bernie je radije bi da ostane nego da F1 ode u ruke amera….


    0
    0

    0
  4. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Ako malo dublje prokopate dolazi se do toga da je Carey samo izvršni zaposlenik u firmi Rupert Murdocha, koji je poznati vladar medijskog “svemira”, i manipulator masama, prokazan i jednom vrlo bitnom svjetskom aferom. Po meni F1 prelazi iz ruku malog vraga u većeg..

    Trenutno Carey uči Murdochove sinove James (42), and Lachlan (43) poslu, i u svim pozicijama vodstva upravo će ta dva sina voditi timove.
    http://www.reuters.com/article/us-twenty-first-fox-murdoch-ceo-idUSKBN0OW2NB20150616

    U svakom slučaju biti će zanimljivo gledati transormaciju F1, poglavito u medijskom smislu.. a kasnije i sa novim concorde ugovorom. Čini mi se da ovaj trkući ističe 2021, ako se ne varam, tada bi moglo doći do većih tektonskih pomicanja u svijetu F1, jer će pregovore voditi upravo Mordock&sons aka. Liberty “svašta-nešto” Group kao novi vlasnici medijskog kolača koji čini glavni kapital današnje F1.

    Do tada se stignemo pripremiti na top ili flop. ;)


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.