Ricciardo: Na vozačkom sastanku ćemo otvoriti temu o Grosjeanovim potezima

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 3 komentara

Daniel Ricciardo će na idućem sastanku vozača s direktorom utrke otvoriti temu poteza Romaina Grosjeana s prošle utrke u Velikoj Britaniji.

Podsjetimo, suci su dvaput zabilježili Grosjeanove defenzivne poteze u kojima se pomicao nakon što je napadač iza njega (u jednom slučaju Carlos Sainz, u drugom Ricciardo) već odabrao na koju će stranu napasti.

Grosjean je rekao da ne žali zbog tih pokreta i da je to već viđeno u F1 od strane Maxa Verstappena, te da bi pozdravio ako vodstvo utrke odluči razjasniti što je dozvoljeno, a što ne.

Ricciardo je na kraju prošao pokraj Grosjeana i završio na 4. mjestu.

“Nisam ušao punom snagom. Romain je tu već dovoljno i nisam ga htio educirati, trebao bi znati što radi.”

“Nisam samo ja u opasnosti i moje prednje krilo nego i on jer bi vjerojatno probušio stražnju gumu. Obojica bismo bili oštećeni da se nešto dogodilo.”

“Ako se idete braniti samo malo ranije, onda bih ja vjerojatno išao na vanjsku stranu i veće su šanse da se uspije obraniti. Sve to on već zna. Kad je pogledao snimku shvatio je da je malo zakasnio s potezom. Ne trebamo sad previše o tome, suci su donijeli dobre odluke.”

Ricciardo kaže da želi čuti mišljenja i upute o sličnim potezima, a i on se prisjetio događanja iz 2016.:

“2016. godine je Max to radio nekoliko puta i razgovarali smo o tome. Mislio sam da smo prošli tu fazu. U zadnjih par godina, ovako po sjećanju, čini mi se da je ponašanje bilo u redu.”

“Razgovarao sam s Romainom i dao sam mu svoje mišljenje, pokušao sam mu dati diplomatski odgovor. Ako o tome budemo pričali i na vozačkom sastanku u petak onda će malo bolje shvatiti. Siguran sam da ako svi vozači to vide da će zaključiti da je bilo na rubu.”

“Glavna poanta leži u tome da se radi o nepotrebnom riziku za sve nas, čak i za njega. Riskirao je puknuće gume ili tako nešto.”


Odgovor

3 komentara

  1. Charles Leclerc 16
    Domach Donator Prikaži

    Treba napomenut da si australac i pretices francuza u francuskom bolidu hahaha
    Al sve je dobro receno



    5
    4

    1
  2. antvra88 Prikaži

    Steta sto su ukinuli snimke s tih sastanaka, uvijek sam volio pogledat, pogotovo ak bude nekih napetih situacija na stazi ?



    8
    8

    0
  3. Pirelli Hypersoft
    resiver11 Prikaži

    pa malo se je naglo pomaknuo u lijevo,ali cini mi se da je DR imao puno mjesta sa svoje lijeve strane i mogao je otici malo vise lijevo,a ne prestizati tik uz RG….ali opet kada se gleda snimka sa bolida DR izgleda dosta “naknap”…


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.