[F1 uživo] Savjeti

☕ Sve teme o Formuli 1 koje ne možete smjestiti u gornje podforume.

feelips
Karting
Karting
S nama već: 4 god 5 mj
Pozdrav ekipa,

ovaj 'thread' više koristi kao savjet za nekoga tko prvi put ide na F1 utrku uživo. Pratim F1 skoro duže nego što sam živ, al eto, što godine, što financije, tek ove godine sam u mogućnosti prvi put uživo otići i pogledati najbrži cirkus na svijetu.

Siguran sam da ima iskusnih na ovom portalu, pa slijedi pitanje; kakve savjete imate za prvi odlazak na stazu, koju stazu odabrati, uzevši u obzir cijena same karte, smještaja i ostalih popratnih sadržaja? Ima li kruha u onim paketima koje agencije promoviraju svake godine? Ciljam General Admission, pošto još nisam došao na 'Bernie razinu' da plaćam tribinu :)

Svaki savjet i kritika su dobrodošli, i unaprijed vam se zahvaljujem, a ak se slučajno utrci vidimo, plaćam pivu! :)

-feelips

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
@zekohonda uputi čovjeka ko će ako nećeš ti

Sent from my Redmi Note 11 Pro using Tapatalk

slikaslika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
Neka kolega da malo više infoa:
Odakle je, kako misli putovat, koliko dana, putuje li sam, okvirni budžet...
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Firemarshall
Karting
Karting
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Ferrari
Bio sam 3 put u Monzi, 2015g, 2016g i 2017g. Tribina Alta Velocita 6a. Tada su karte bile 250 EUR od četvrtka do nedjelje. Četvrtak je bio Open pit lane, šetnja i autogrami, petak klasično treninzi sve kategorije i Porsche cup, subotu gledaš sve i nedjelju također. Koliko vidim sad su te iste karte otišle na 650 EUR po osobi. Smještaj nam je bio blizu Monze, nekih 10km u mjestu Vimercate, nije bio preskup, 3 osobe, stan 4 noćenja - 400 EUR. Pretpostavljam da su i cijene smještaja otišle gore. Parking u Monzi sam riješio prvi dan po dolasku (čovjeku u dvorištu, 10 EUR dan), 500 metara od ulaska na stazu. Svaki dan me čekalo rezervirano mjesto. Na stazu ne smiješ nositi svoju hranu ni piće u bocama, niti vodu. A na stazi je onda bilo skoro sve po 7 EUR, Heineken 0,33l, voda 0,5l, senvič koji nije baš nešto također 7 EUR. Ako ideš prvi put, preporučam ti Monzu, Hungaroring ili Red Bull Ring. To je sve donekle blizu, a staze su dobre. Nekamo dalje ja ne bi za prvi put riskirao. Zamisli da dođeš u Spa i onda 3 dana kiša i otkažu utrku nakon 2 kruga...

feelips
Karting
Karting
zekohonda je napisao/la: 28.02.2024., 18:00 Neka kolega da malo više infoa:
Odakle je, kako misli putovat, koliko dana, putuje li sam, okvirni budžet...
Vidiš, znao sam da sam nešto zaboravio

Ukratko, nas četvorica sa sjevera HR, putovali bi autom, a ako bi se već išlo, ostali bi pet-ned. Kaj se budžeta tiče, poželjno je da se prođe čim bolje, a da se kod tog šparanja ne izgubi dio iskustva. (Neki od nas su friško s faksa, a neki još studenti.) Uglavnom, 3 staze dolaze u obzir - Monza, Hungaroring i Spielberg. Imola je na moju žalost otpala. Od početka je favorit Monza, koja je, po svemu sudeći skuplja. Normalno, di god odemo neće nam biti žao, al imaš li kakvih savjeta, ili stvari koje bi trebali znati prije nego bilo što uzimamo? Smještaj, hrana itd...

Znam da većinu informacija mogu naći online, al smatram da budem tu ipak dobio transparentniji i korisniji odgovor. E sad, ne znam jesam li dao dovoljno informacija, al unaprijed hvala :)

feelips
Karting
Karting
Firemarshall je napisao/la: 29.02.2024., 08:51 Bio sam 3 put u Monzi, 2015g, 2016g i 2017g. Tribina Alta Velocita 6a. Tada su karte bile 250 EUR od četvrtka do nedjelje. Četvrtak je bio Open pit lane, šetnja i autogrami, petak klasično treninzi sve kategorije i Porsche cup, subotu gledaš sve i nedjelju također. Koliko vidim sad su te iste karte otišle na 650 EUR po osobi. Smještaj nam je bio blizu Monze, nekih 10km u mjestu Vimercate, nije bio preskup, 3 osobe, stan 4 noćenja - 400 EUR. Pretpostavljam da su i cijene smještaja otišle gore. Parking u Monzi sam riješio prvi dan po dolasku (čovjeku u dvorištu, 10 EUR dan), 500 metara od ulaska na stazu. Svaki dan me čekalo rezervirano mjesto. Na stazu ne smiješ nositi svoju hranu ni piće u bocama, niti vodu. A na stazi je onda bilo skoro sve po 7 EUR, Heineken 0,33l, voda 0,5l, senvič koji nije baš nešto također 7 EUR. Ako ideš prvi put, preporučam ti Monzu, Hungaroring ili Red Bull Ring. To je sve donekle blizu, a staze su dobre. Nekamo dalje ja ne bi za prvi put riskirao. Zamisli da dođeš u Spa i onda 3 dana kiša i otkažu utrku nakon 2 kruga...
Auf... Prokleta Liberty media. Za 250 eura mi se čini da je to bila dobra ponuda, sve u svemu, a ni smještaj nije bio preskup. Luduju sa cijenama zbog potražnje, i baš zato gledamo di se može prišparat. E sad, dal ta zabrana hrane i pića vrijedi samo za tribine ili i za General Admission karte? Tek sad shvaćam kak je bilo ljudima na Spa '21. Ne mogu se sjetiti, jesu li dobili kompenzaciju?

Puno hvala na komentaru i savjetima :)

Firemarshall
Karting
Karting
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Ferrari
feelips je napisao/la: 29.02.2024., 11:21
Firemarshall je napisao/la: 29.02.2024., 08:51 Bio sam 3 put u Monzi, 2015g, 2016g i 2017g. Tribina Alta Velocita 6a. Tada su karte bile 250 EUR od četvrtka do nedjelje. Četvrtak je bio Open pit lane, šetnja i autogrami, petak klasično treninzi sve kategorije i Porsche cup, subotu gledaš sve i nedjelju također. Koliko vidim sad su te iste karte otišle na 650 EUR po osobi. Smještaj nam je bio blizu Monze, nekih 10km u mjestu Vimercate, nije bio preskup, 3 osobe, stan 4 noćenja - 400 EUR. Pretpostavljam da su i cijene smještaja otišle gore. Parking u Monzi sam riješio prvi dan po dolasku (čovjeku u dvorištu, 10 EUR dan), 500 metara od ulaska na stazu. Svaki dan me čekalo rezervirano mjesto. Na stazu ne smiješ nositi svoju hranu ni piće u bocama, niti vodu. A na stazi je onda bilo skoro sve po 7 EUR, Heineken 0,33l, voda 0,5l, senvič koji nije baš nešto također 7 EUR. Ako ideš prvi put, preporučam ti Monzu, Hungaroring ili Red Bull Ring. To je sve donekle blizu, a staze su dobre. Nekamo dalje ja ne bi za prvi put riskirao. Zamisli da dođeš u Spa i onda 3 dana kiša i otkažu utrku nakon 2 kruga...
Auf... Prokleta Liberty media. Za 250 eura mi se čini da je to bila dobra ponuda, sve u svemu, a ni smještaj nije bio preskup. Luduju sa cijenama zbog potražnje, i baš zato gledamo di se može prišparat. E sad, dal ta zabrana hrane i pića vrijedi samo za tribine ili i za General Admission karte? Tek sad shvaćam kak je bilo ljudima na Spa '21. Ne mogu se sjetiti, jesu li dobili kompenzaciju?

Puno hvala na komentaru i savjetima :)
Na svim ulazima su pregledavali ruksake i torbe svima..i bacali piće i hranu u kante za smeće. Koliko znam, nisu dobili kompenzaciju za Spa '21.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
ne mogu stavit više od jedan ili dva linka, pa ovako pišem:

mađarska:
+ulaznice nisu preskupe, budimpešta je odlična, nije daleko za sjever hr, ok pogled s livada (general admission)
-zna bit jako vruće, dosadna utrka
karata za livade ne vidim. u mađarskoj (ipak je to balkanski đir) zna bit preprodavača.
službene karte na: gpticketshop

austrija:
+najbolja organizacija, popratni program, vidi se nešto s vrha :) , karata za livade još ima
-smještaj je skup i malobrojan u neposrednoj blizini,

monza:
+ima karata, odlična atsmofera, legendarna staza, must go za fanove ferrarija, milano ili bilo koji drugi grad je cool (bergamo, brescia)
-nisu neki pogledi s livada (nema livada jerbo je sve ravno), smještaj će sigurno bit skuplji
službena karte na: ticketone.it

osim pravog smještaja ako mislite stat više dana razmislite i o kampiranju.
ako vam se neda previše mislit i organizirat ajdete preko agencije na jednodnevni izlet.
dobar sajt s puno infoa:
f1destinations
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

feelips
Karting
Karting
zekohonda je napisao/la: 29.02.2024., 13:18 ne mogu stavit više od jedan ili dva linka, pa ovako pišem:

mađarska:
+ulaznice nisu preskupe, budimpešta je odlična, nije daleko za sjever hr, ok pogled s livada (general admission)
-zna bit jako vruće, dosadna utrka
karata za livade ne vidim. u mađarskoj (ipak je to balkanski đir) zna bit preprodavača.

austrija:
+najbolja organizacija, popratni program, vidi se nešto s vrha :) , karata za livade još ima
-smještaj je skup i malobrojan u neposrednoj blizini,

monza:
+ima karata, odlična atsmofera, legendarna staza, must go za fanove ferrarija, milano ili bilo koji drugi grad je cool (bergamo, brescia)
-nisu neki pogledi s livada (nema livada jerbo je sve ravno), smještaj će sigurno bit skuplji
službena karte na: ticketone.it

osim pravog smještaja ako mislite stat više dana razmislite i o kampiranju.
ako vam se neda previše mislit i organizirat ajdete preko agencije na jednodnevni izlet.
dobar sajt s puno infoa:
f1destinations
zekohonda,

hvala ti na informacijama i vremenu. definitivno si nam puno pomogao. koju god destinaciju odaberemo, definitivno ne bi bila loša ideja da napravim kompletni itinerar putovanja, budget edition, pa da ostane za ljude poput mene u buducnosti (jedino ako netko to na forumu već nije napravio..:)

diegos
Karting
Karting
S nama već: 7 god 4 mj
Ukratko:
U Monzi sam bio 2018. sa GA, pred parabolicom ima tribina na kojoj možeš sa GA i nije uopće loše, jedino što tamo baš i nema pretjecanja. Pored tribine ima video wall. Pit walk je opći kaos, gužva da ne možeš disati. U petak možeš na bilo koju tribinu. Tad se mogla unijet boca vode 0.5 ali čepove su skidali (to lako sakriješ ako baš hoćeš).

Spielberg 2019. - bio sa GA i tamo bi definitivno radije uzeo tribinu. Pit walk čista suprotnost onog od Monze. Talijanska organizacija vs. austrijaska dolazi na vidjelo. Puštaju u grupama i lako se krećeš, puno bolje za razgledavanje boxeva.

Vjerujem da ćeš uživati što god odabrao :pivo:
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡