VN Abu Dhabija 24.-26. studenog 2023.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
slika

Dosli smo i do kraja jos jedne F1 sezone koju zatvara najskuplja staza u povijesti, YasMarina, poprilicno zaboravna staza koja ne pruza pretjerano zanimljive utrke.

Verstappen ganja trece mjesto na all time listi F1 pobjednika, trenutno ga dijeli sa Vettelom.
Prva trojka u prvenstvu je poznata, borba za cetvrto mjesto je izmedju Sainza i Alonsa sa po 200 bodova, Norrisa koji ima 5 bodova manje pa cak i Leclerca koji je na 188 bodova premda su njegove sanse male. Eventualno nas jos ceka bliski okrsaj dvojca iz Alpine kojeg dijele 4 boda.

Mercedes i Ferrari ganjaju drugo mjesto konstruktora i razlika je 4 boda u korist Britanaca dok ce ostale ekipe vjerojatno zadrzati svoje trenutno pozicije.

U posljednjih 8 izdanja ove utrke, pobjedu odnosi vozac koji je uzeo PP :chill: Zadnja tri PPa je uzeo Verstappen.

slika

Staza ima dvije DRS zone. Prva je izmedju zavoja 8 i 9 dok je detekcija na izlazu iz sporog zavoja broj 7 gdje je malo teze ostati unutar sekunde jer auto ispred ranije stisce pedalu gasa. Druga DRS zona je izmedju zavoja 5 i 6 dok je detekcija prije zone kocenja za zavoj broj 5.

slika

Ako RB odnese pobjedu i na ovoj stazi, zavrsit ce sezonu sa 91,3 % pobjeda u sezonu ali ce sa tim i dalje ostati iza sezone McLarenovog MP4/4 koji je stao na 93,75%.
Dok su se te McLarenove sezone Prost i Senna uglavnom izmjenjivali u pobjedama, ove godine je RB na tim brojkama samo zbog Maxa jer je cak i one dvije pobjede Pereza, Max bio drugi :gandalf:

Sa druge strane F1 Commission ( sve poveznice sa mafijaskom inacicom "The Commission" su sasvim slucajne ) je raspravljala o nekim relativno bitnim stvarima na zadnjem sastanku.
  • izmedju ostalog i o sprint formatu i njegovom daljnjem odvajanju od GP vikenda u smislu pravila, vjerojatno se misli na parc ferme
  • pokrivaci za gume nam ostaju do 2025
  • nastavlja se akcija minimaliziranja spraya u kisnim uvjetima i nova testiranja "blatobrana" su najavljena za proljece 2024
  • najavljuje se novitet dodatnog hladjenja vozaca tokom utrke
  • ...
RB prisvaja mnoge rekorde u F1, jedan ce nadam se zauvijek ostat u vlasnistvu Mercedesa a to je broj bodova na na jednoj GP utrci.
Ravno 66 su ih osvojili Nico i Lewis 2014e na ovoj stazi.

Za kraj jedna novost vezana za McLaren, potpisan je novi ugovor sa Mercedesom do kraja 2030 za isporuku motora i tako prekinula sve moguce spekulacije oko RBa, Toyote i ako je jos netko bio u igri. Ja cu uvijek navijat za McLaren Ferrari :party:

Lights out na jos jednu sezonu Formule 1.

Sviraj kraj, vidimo se u Bahrainu sljedece godine krajem veljace
slika
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Hvala :pivo:
Zanimljivo otvaranje
Pitanje - zar nije Hamilton samo uzeo 50 bodova za Benz 2014.?
Rosberg je imao one silne probleme pa je završio bez bodova sa krugom zaostatka.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Zaboravih time table..
FP3 : subota 11:30 - 12:30
Kvalifikacije : subota 15:00 - 16:00
Utrka : nedjelja 14:00

@Frantic
Daaaaa.. Vrlo izvjesno.. Malo sam pozurio pa sam kao izvor te informacije uzeo Wiki.. Nisma uopce double checko informaciju
Fino Alla Fine

dmj
GP3
GP3
S nama već: 5 god 3 mj
Khm...

"Ako RB odnese pobjedu i na ovoj stazi, zavrsit ce sezonu sa 91,3 % pobjeda u sezonu ali ce sa tim i dalje ostati iza sezone McLarenovog MP4/4 koji je stao na 93,75%."

Ne baš, završit će na 95,45% i postaviti novi rekord.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
dmj je napisao/la: 24.11.2023., 15:17 Khm...

"Ako RB odnese pobjedu i na ovoj stazi, zavrsit ce sezonu sa 91,3 % pobjeda u sezonu ali ce sa tim i dalje ostati iza sezone McLarenovog MP4/4 koji je stao na 93,75%."

Ne baš, završit će na 95,45% i postaviti novi rekord.
Onda ga hebi.. Ne valja ni formula1.com kao izvor informacija.. I quit..
Fino Alla Fine

dmj
GP3
GP3
S nama već: 5 god 3 mj
CrashOverride je napisao/la: 24.11.2023., 15:27
Da, oni su iz nekog razloga računali 20/22 umjesto 21/22...
Mislim, jasno je da je 21/22 više nego 15/16.
Možemo se samo nadati pobjedi neke druge ekipe, da ostane Mclarenov rekord...

SebastianFerrari
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Sebastian Vettel
Williams je osvojio 66 bodova 2014., Merc je 50

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
dmj je napisao/la: 24.11.2023., 15:33
CrashOverride je napisao/la: 24.11.2023., 15:27
Da, oni su iz nekog razloga računali 20/22 umjesto 21/22...
Mislim, jasno je da je 21/22 više nego 15/16.
Možemo se samo nadati pobjedi neke druge ekipe, da ostane Mclarenov rekord...
A mozda su racunali i sprint (ovi na F1 stranici, trebam i to pregledat sad) jer nikako ne ide ovaj postotak.. 20 od 22 je 90,9 % a 20 od 21 je potencijalnih 95,2 ako pobjede u nedjelju..
Nekako bih vise volio da to ostane McLarenu, cisto iz razloga sto je to bio dvoboj odlicnih momcadskih kolega a ne ovaj walkover
Fino Alla Fine

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
SebastianFerrari je napisao/la: 24.11.2023., 15:36 Williams je osvojio 66 bodova 2014., Merc je 50
Istina.. Vratih se na Wiki i malo sam poskocio, vidio sam samo Mercedes .. Oci su mi preskocile Williams...

Ajde, imamo o cemu pisat.. Ispravljamo mene kad je vec Carlos prekino FP2 :pivo:
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
SebastianFerrari je napisao/la: 24.11.2023., 15:36 Williams je osvojio 66 bodova 2014., Merc je 50
:thumbs:

edit
Zanimljivo otvaranje, ali puno grešaka :chill:
:zubo: :zubo:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la: 24.11.2023., 15:40 ali puno grešaka :chill:
:zubo: :zubo:
Sad cemo i to brojat a ostavio sam se ciscenja snijega da na brzinu otvorim temu da imate o cem pisat pa ti crash sad po mraku odi cistit snijeg.. Budi dobar.. :prcnjau:

Sad sam uhvatio crash Sainza.. Fino ga je parkira.. Okrivio kvrgu i auto ispred ali ako je auto citav, bit ce to cudo.. Toto trlja ruke..
Fino Alla Fine

jenson
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god 9 mj
Navija za: Alpine, Gasly
Hvala na otvaranju Crash :thumbs:
Leclerc je baš uhvatio zamah od Singapura, kad mi je prvi put izgledalo da je Sainz 'jači' vozač (tih par utrka Nizozemska, Italija, Singapur) otkako je došao u Ferrari. Dosta vozača je danas vozilo 20ak minuta zbog mladih vozača na FP1, i crvenih zastava na FP2.

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Da McLaren-Ferrari :rofl:
To bi bilo najvece cudo nevideno u povijesti Formule 1 :D.

Definitivno najvijamo da neka druga ekipa pobjedi , neka mi ne diraju apsolutni rekord McLarena.

I za kraj , sve oci uprte u Landa. Mora uzeti to 4to mjesto.
slikaslika slika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Drivers are now prohibited from overtaking in the pit-lane exit of Abu Dhabi, unless a car slows with an obvious problem.
Max i Alonso 😭

monkeyseat
Formula 2
Formula 2
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Diversity
Sainz :bonk:
ˇU jednom vrtu među cvijećem, sićušan grad se sakrio. U njemu žive mala bića, kažu da Graškograd je to.
To znamo samo ti i ja, hajmo ih posjetiti sad i vidjet ćete sitno zrnje i njihov Graškograd!ˇ

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
15 vozaca u pola sekunde. Fenomenalno.
No!

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
P16 Sainz. Nema nista od stizanja Mecki izgleda. Lose
Fino Alla Fine

Unwoken European
Karting
Karting
S nama već: 2 god 10 mj
Navija za: Scuderia Ferrari
Utrka je propala osim ako se Đorđe ili Lewis ne zabiju u zid.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Hulkonja iz mirovine razbio KMaga

Po obicaju, Lewisu ne valja auto.. Jedini izjednacen kvalifikacijski dvoboj Russell - Hamilton
Alex Albon 21-0 Logan Sargeant
Zadnja izmjena: CrashOverride Verified, dana/u 25.11.2023., 15:44, ukupno mijenjano 1 put.
Fino Alla Fine

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Fernando Alonso
Sto je Stroll rekao, Alonso je i na los vikend malo brzi. Aston je izgledao jako slabo u kvalifikacijskim simulacijama i opet su nekako u Q3. Uz Carlosa na P16 ima jos neke nade za zadrzati 4. mjesto u prvenstvu
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡