AutoPuls: novi automobilistički portal

Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Pozdrav ekipa,
Posljednjih tjedan dana pripremam sadržaj za svoju davnu želju, a to je portal o automobilima.
Ali ne onako tipičan kao što su to trenutno auto klub, autoportal i slični, već bih imao i nekog istraživačkog rada s vremenom, pokušao bih snimiti i pokoji video, ne bi bilo samo prepisivanje vijesti, iako će naravno i toga biti, da se bude malo u tijeku s novostima. Bit će dosta članaka o povijesnim i kultnim modelima.

Nadam se da ću vidjeti neke i od vas na komentarima, budući da je nemal broj korisnika znao biti aktivan na temi o automobilima.

Ako vas što zanima - slobodno pitajte, ili nešto predložite, otvoren sam za sve :)
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Ferrari
:thumbs: :pivo:
To će biti novi dio u okviru Pulsmedie, pretpostavljam?
Nadam se da neće otići u offline NBA puls.
Ništa obavijesti kad krene, za slučaj da "ne vidimo link".
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

dmj
GP3
GP3
S nama već: 5 god 3 mj
Sretno.
Godinama sam svakodnevno kreirao sadržaj za Autoportal i najbolje znam kako je velik, ozbiljan i od oglašivača neprepoznat posao pred tobom.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Frantic je napisao/la: 15.03.2022., 20:59 :thumbs: :pivo:
To će biti novi dio u okviru Pulsmedie, pretpostavljam?
Nadam se da neće otići u offline NBA puls.
Ništa obavijesti kad krene, za slučaj da "ne vidimo link".
Tako je, bit će to novi dio, Ante mi je tako predložio i ubrzo mi je to postala najbolja opcija, sve ostalo je imalo puno više mana.
I ja se nadam da neće otići, bit ću sam u tome i pisati koliko god stignem.
Portal će krenuti sljedeći ponedjeljak, dakle 21.3., vjerojatno ovako nekako u večernjim satima.

dmj je napisao/la: 15.03.2022., 22:09 Sretno.
Godinama sam svakodnevno kreirao sadržaj za Autoportal i najbolje znam kako je velik, ozbiljan i od oglašivača neprepoznat posao pred tobom.
Hvala :)
Svaka čast na tome. Što se tiče oglašivača, ne marim puno oko toga. Ako se nešto otvori - otvori, ako ne, ja ću i dalje pisati, istim žarom.

limitmaker1 Verified
Karting
Karting
S nama već: 7 god 3 mj
...pozdravljam ideju i nadam se zanimljivim temama s obzirom da autoindustriju u skladu s mogućnostima pratim od osnovne škole...

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Podrzavam :thumbs:
slikaslika

zjurina
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Leclerc, Ferrari.Honda
Podrška i od mene :kokice: :thumbs: :cheer:

Vidimo/čitamo se 21.03. (osim ako moja matora glava ne zaboravi ) ...
slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
bravo exp!
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Hvala svima.

Zeko, bit će ponešto i o Hondi ;)

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Sviđa mi se tvoja ideja. I vrlo hrabra ideja. Obično su automobili okidači najprimitivnijih rasprava na našim prostorima.

Inače izbjegavam svakakve forume i portale o automobilima, pogotovo kategoriju polovnih. Previše mitova, subjektivnih i primitivnih mišljenja ili laži...da se razumijemo o autima ne znam i nisam stručnjak, znam ono nešto osnovno, ali se vrlo lako prepozna mit ili laž.

Jedino kvalitetno što sam pronašao je Auto Analiza youtube kanal od lika iz Srbije. Dosta profesionalan kanal, od novih automobila do starih.

Puno sreće!
slika

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Nemanja s Auto Analize je odličan, i ja ga pratim, mada i Ivan (tesstosteron kanal) zna imati dobre stvari, po tom pitanju jako zaostajemo za Srbima.

Hvala hvala, trudit ću se da to bude nešto drugačije od uobičajenih auto portala.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Seb
Ja se nadam da će biti sadržaja o sve češćem trendu - električnim autima. Biće mi portal na RSS feedu. :thumbs:

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Nisam zaljubljenik, tako da ne očekuj puno :D

Pastor
Formula 1
Formula 1
Ok, biće drugih portala...

Ali sretno ti. Uskoro nećeš imati o čemu pisat, ako izbaciš električne. :mrgreen:

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Ne otvaram portal da bih pisao novosti, kažem, jedan dio će biti, ali većinski će biti nešto drugo, a od toga će dosta biti o starim/starijim modelima.

A to hoću li imati o čemu pisati ćemo vidjeti, koliko će ljudi htjeti strujiće, koji je doseg te proizvodnje, troškovi za kupca itd, sve je to novo još, predstavljeno kao idealno, ali jako daleko od idealnog.

Pastor
Formula 1
Formula 1
Ma biće i tu materijala za pisanje. Ne mislim samo na vijesti. Meni je sva ta tehnologija fascinantna. I trenutno zanimljivija od ove zastarjele. A i još je strm napredak pred strujićima. Dok kod benzinaca je to tanko. Eventualno će i oni svi preći na "zelenija" goriva da bi opstali.

Dok kod električnih baterije strmo napreduju. Prave se bolji i lakši motori, i td...

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Ni ja nisam ljubitelj čisto električnih auta.
Sve mi to izgleda zasad malo pretjerano i "požureno".
Mislim, nisu sve zemlje Norveška.
Sve je to ok oko "zero" emisije, ali pitanje na koji način se dobija ta električna energija?
Buka, obrtni moment, sve 5, ali....
Treba imati "jaku" mrežu da se ogroman broj automobila puni istovremeno.
Pa onda imaš i dužinu trajanja samog punjenja.
Daleko je moment kada ćeš "napuniti tank" za manje od 2 minute i preći sa istim 1000 km.
Ajd, što se tiče dometa, to se i riješi sa baterijom većeg kapaciteta, ali "tankanje"??
Nemaju svi kuću i/ili garažu, pa da to lagano ostave preko noći.
Dalje, šta s baterijama?
Proizvodnja istih, materijali (litijum nije neograničen), odlaganje istih kada im istekne životni vijek....
Da ne govorimo da su ta auta i dalje "preskupa", za većinu "običnog svijeta", čak i u zemaljama sa jačim standardom.

Slično kao i sa ugljem.
Ko može sa sigurnošću reći da za 10 godina "neko" neće reći "Ne može bez uglja ljudi, vjetar, voda, sunce, biomasa i nuklearni reaktori ipak nisu dovoljni).
E tako bi mogli skontati da su i auta sa SUS motorima sa pogonom na fosilna goriva (a evo, prave i vještačka) ipak još uvijek u igri.
Dobro, dizeli sve manje i manje, naravno.

Ni plug-in hibride nešto ne mirišem, zasad. Opet, zbog punjenja.
Klasični hibridi su mi OK.
A trenutno mi je onako najbolja opcija mild hibrid (mHEV), dakle omanji benzinac sa turbom i elektro instalacijom (sad je to najčešće na 48V).
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Pastor
Formula 1
Formula 1
Ma mene to ne zanima zbog tih eko stanja. Mislim da su to sve gluposti. Ali mi je ta tehnologija jednostavnija i bolja. Kao što danas svako može sebi složit PC, sutra ćeš moći sebi složit auto...

Crankshaft
Karting
Karting
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Alonso, Renault
Pozdrav. Lijepo je ovo pročitati i veselim se 21.3. :)

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 1 mj
Frantic je napisao/la: 18.03.2022., 09:20 Ni ja nisam ljubitelj čisto električnih auta.
Sve mi to izgleda zasad malo pretjerano i "požureno".
Mislim, nisu sve zemlje Norveška.
Sve je to ok oko "zero" emisije, ali pitanje na koji način se dobija ta električna energija?
Buka, obrtni moment, sve 5, ali....
Treba imati "jaku" mrežu da se ogroman broj automobila puni istovremeno.
Pa onda imaš i dužinu trajanja samog punjenja.
Daleko je moment kada ćeš "napuniti tank" za manje od 2 minute i preći sa istim 1000 km.
Ajd, što se tiče dometa, to se i riješi sa baterijom većeg kapaciteta, ali "tankanje"??
Nemaju svi kuću i/ili garažu, pa da to lagano ostave preko noći.
Dalje, šta s baterijama?
Proizvodnja istih, materijali (litijum nije neograničen), odlaganje istih kada im istekne životni vijek....
Da ne govorimo da su ta auta i dalje "preskupa", za većinu "običnog svijeta", čak i u zemaljama sa jačim standardom.
....
Kad se energija proizvodi na masovnoj skali obično je ekološki povoljnije nego milijarda malih proizvodnji energije u svakom autu posebno.
Naravno prelazak svih automobila na elektriku bi naglo povećao potrošnju struje, pa je pitanje imamo li kapaciteta za to. Ako vratimo u upotrebu politički neracionalno zatvorene nuklearke u Njemačkoj, bit će struje. Također auti se pune dominantno noću što olakšava problem jer tada ima više slobodnog kapaciteta u proizvodnji struje.

Baterije će se morati reciklirati, ograničeni litij vodi prema tome, pa nema odlaganja osim koliko treba da se prikupi i odveze na reciklažu.

Auti su preskupi jer tržišno mogu biti, kupuju ih hipsteri. Tehničkog razloga za toliku cijenu nema. Električni auto je sigurno proizvodno jeftiniji od benzinca ili dizelaša, a da ne govorimo o hibridima koji su ultra komplicirani.

Domet i punjenje ostaju najveći problemi, ali ja bi konkretno problem s dometom imao nekoliko dana godišnje. U svakodnevnom korištenju 200km je više nego dovoljno, a noć je dovoljno duga za punjenje.

Naravno, svi oni koji žive u zgradama imaju problem s prekonoćnim punjenjem, ali to je prilika za nekog poduzetnika s pravim rješenjem...
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡