Dođem s dragom u zlatarnu početkom veljače, odabere prsten i naručimo izradu zbog drukčije veličine. Dogovorimo da dolazi za 15 dana i tad možemo preuzeti, ostavljamo 300 kuna kapare. Prođe par dana, zovu da priupitaju koji smo točno prsten htjeli, a usput kažu da je cijena narasla za 500 kuna. Dobro, šta ćemo sad, prihvatimo to. Nakon 15 dana dolazimo po prsten, nije stigao. Ništa. Za par dana stiže SMS da će prsten doći u utorak (skoro mjesec dana prošlo). Dolazimo po njega navečer u 8:40, kad ono - još nije stigao. Dan kasnije zovu, stigao, napokon. Dolazimo po njega - radnica se zbunjuje, daje krivi prsten, pa ipak pronađe pravi koji je super, odgovara, sve divno i krasno. Stavlja na šalter 300 kuna kapare i krene do kase da tiska račun i da doplatimo ostatak u gotovini. Ali, gle čuda - sad je cijena narasla za još tisuću kuna.
Najprije smo se opalili smijati, pa sam zgrabio 300 kuna sa šaltera, da joj slučajno ne bi palo na pamet zadržati kaparu. Objasnili da je dogovor bio drukčiji (sad čak i izuzev bezobraznog kašnjenja i krive dojave da je gotov kad nije bio) - i to za puno, puno manje para. Gospođa uvrijeđena, zabezeknuta, nije joj jasno kako sad, što se događa, ništa joj nije jasno.
Mislim, sad mi dođe da svu tu lovu bacim u Facebook i Google reklamu na kojoj bih napisao da su prevaranti i ciljao njihove potencijalne kupce da ih zaobilaze. Ali, šta drugo, udruga za zaštitu potrošača? Opsovati im u facu? Toliko bezobrazluka i šarlatanstva rastegnutog u mjesec dana mislim da nikad nisam doživio, pogotovo ne od respektabilne firme (zlatarna Dodić). I šta sad? Možemo biti zadovoljni da smo uspjeli uzeti kaparu, ali je potrošeno vrijeme, živci, a sve radi trgovca koji je odlučio da nas zajebaje. Valjda su računali da kad vide par koji ulazi u trgovinu da će to biti prsten za zaruke ili šta ja znam pa da dečko neće prigovarati na cijenu. To jedino vidim kao neku njihovu logiku. Ako ne to, onda što?
Doslovno sam na rubu da sad platim 1000 kuna iz dišpeta za oglas da ljudi vide o kakvoj se prevari radi, možda hladno neke kvalitetne naljepnice zalijepiti po izlogu izvana ili što? Ideje?