Da se predstavim, moje ime je Mateo Uroić, imam 28 godina i pratim F1 intenzivno od 2008. Imao sam sreću da sam do sada bio na 3 utrke.
Čisto da ih malo opišem jer su mi to jedna od najboljih iskustava u životu.
Dakle, prva utrka Mađarska 2006. Prva pobjeda Jensona Buttona, sjećam se dobro i Pedra de la Rose koji je tada uskočio u McLaren, sada se ne mogu sjetiti umjesto koga. Također, ako se ne varam, to je i zadnja utrka Jacquesa Villeneuvea. Ali s te utrke su mi najviše u sjećanju ostala dva ogromna Poljaka (inače kolege mog tate, njihova firma nas je vodila i častila kartama, smještajem, itd...) koje smo zvali Polish Giants i koji su se non-stop derali ROBERT KUBICA (sa posebnom intonacijom i zvukom, kojeg nažalost ne mogu na ovaj način interpretirati, ali su mi još uvijek u glavi). Naravno, bili su posebno uzbuđeni jer je tada Kubica debitirao u F1 također kao zamjena nekome, ne sjećam se sad točno kome. Dugo vremena mi je Kubica bio najdraži vozač, posebno mi je bilo žao zbog njegove ozljede u reliju.
Druga utrka (i prva sezona intenzivnog praćenja F1) je Monza 2008. Išli smo moj stari, njegov kompić i ja i bili smo na tribinama točno na Parabolici. Najviše ju pamtim po nevjerojatnoj kiši, ali i po istoj sceni iz kruga u krug - Sebastian Vettel u Toro Rossu svaki put kad je prošao to je izgledalo identično, nevjerojatno mirno i kao po tračnicama. To me se stvarno dojmilo. I još jedna anegdota, iz subote ujutro...šećemo mi kroz gužvu i čisto da uzmemo neke suvenire, gleda moj stari neke kape i kaže: "Ajde ja ću uzet od Toro Rossa." Ja njemu velim: "A kaj buš uzeo od njih, uzmi rađe od neke top momčadi...". I naravno, moj rista heroj u nedjelju popodne kad je "njegova" momčad pobijedila.
I treća utrka Njemačka 2013. Ista ekipa išla, tu smo spojili malo i izlet u Köln i to, a tad mi je već pomalo bilo i dosta dominacije Vettela i Red Bulla (iako priznajem da mi je Vettel jedan od najdražih vozača). Mercedes se tad tek počeo dizati, iako se svi sjećamo kako smo se praktički smijali Hamiltonu zbog prelaska iz McLarena u Mercedes...super utrka, usred ljeta i također fenomenalno iskustvo.
Trenutno nemam nekog posebnog favorita za kojeg navijam, iako moram priznat da će mi iduće sezone biti najzanimljivija ekipa iz McLarena. Mislim da će Ricciardo i Norris u kombinaciji biti prvenstveno sila na stazi, a izvan staze plakanje od smijeha.
Od ostalih sportova, tu je naravno nogomet, košarka (NBA) i skijanje.
Uglavnom, malo duži post, ali eto pozvani smo da se predstavimo pa sam ja htio malo podijeliti s vama svoja iskustva iz F1, a mislim da nema boljeg iskustva tog sporta od gledanja uživo tih zvijeri.
Eto, toliko od mene, veselim se sudjelovati u diskusijama na ovom forumu.
P.S. Svaka čast na prebacivanju prijenosa Formule 1 na Sport Klub