VN Toskane 2020. (11.-13. rujna)

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:

Predlog muzike za slušanje uz čitanje uvodne teme.

F1 posle posve nevjerovatne VN Italije dolazi na nepoznato, MotoGP fanovima jako poznato tlo. Po prvi puta F1 ćese utrkivati u Mugellu, očekujte neočekivano.

slika

slika

slika

slika

slika

ZONE AKCIJA

1. zavoj/San Donato

Talijanska F4, 2016- Malvestiti prelazi dvojicu s unutarnje strane. Prvi način preticanja na ovom mjestu.

Talijanska F4, 2016- van Uitert prelazi Lorandija s vanjske strane. Drugi način preticanja u prvom zavoju.

Zavoji 6-9/Casanova, Saveli, Arrabbiatal i Arrabbiata 2

Talijanska F4, 2016- Lorandi na kratko gubi kontrolu nad bolidom te Colombo to iskorišćava. U F1 ova sekcija bi mogla biti vožena pod punim gasom.

Za Mugello Pirelli donosi najtvrđu mešavinu, što je razumljivo za ovako tešku stazu.

slika

Uhh, koji triler u Monzi. Gasly i AlphaTauri upisali lepu pobjedu koju niko živ nije očekivao, svi smo se spremali na klasičnu dominaciju Mercedesa ali nesrećne okolnosti po Magnussena i Leclerca su omogućile veliko mješanje karata. Tako su Sainz i Stroll upisali podije te stajali pored pobedonosnog Gaslya. Da sad ne analiziramo nevjerovatnu Monzu okrenuću se prema Mugellu.

Staza je posve nešto nevjerovatno s vozačke perspektive, MotoGP fanovi je dobro znaju. Posebno spust prema T1 te one silne S zavoje koji maltene čupaju vrat vozačima silovitim G silama. Znam ko će najviše uživati, pomalo neočekivano- Norris. On je Rossijev fan a dolazi na bukvalno sveto mjesto Valentina Rossija.

Imali smo na neki način navijače na Monzi u vidu medicinskog osoblja, oko 200 ljudi ali u Mugellu će po prvi puta biti prisutni gledatelji, naravno bez šetnje paddockom i sličnih stvari uz praktikovanje distance te nošenja adekvatne protekcije. Isto tako i u Sočiju će biti, samo dva tjedna posle Mugella.

slika

Ono što je Maxu trebalo da se desi nebili imalo prišao Lewisu je zadesilo bukvalno oboje a onda je Max odustao, ne može biti gore a pritom je Lewis ipak neku mrvu poena skupio. Sad se već može reći da je Lewisu sedmi naslov u džepu. Isto se može reći i za Mercedes u poretku konstruktora.

Strollu je treće mjesto s Monze donelo izjednačenje s Norrisom na četvrtom mjestu na poretku a devet poena iza njih su Albon pa dva iza Alexa Leclerc te Gasly s 43 a Sainz i Ricciardo djele deveto mjesto s 41 poen. Sve je tu još neizvesno.

McLaren se lepo odvojio od Racing Pointa i sad samo neka drže konzistetnost da bi održali treće mjesto. S druge strane kako sam očekivao Renault je imao lep uzlet ali pomalo nedovoljan sobzirom na neka nadanja posle Spa, ipak iskoristili su nesreću Ferrarija te skočili na peto mjesto. AlphaTauri je na samo 14 poena razlike iza Ferrarija, jako nezgodno.

Williams i dalje nedovoljno konkurentan da iskoristi muke momčadi s Ferrarijevim PJ koji su u donjem domu, poeni su i dalje daleko, Latifi pored upitnih nastupa i dalje prednjači ispred Russella te maksimalno iskorišćava kaotične utrke. Russell bi u posve nevjerovatnoj konstalaciji snaga i talenta mogao izgubiti drugu godinu zaredom od kolege.

slika

Za prvu ikad VN Toskane najavljuje se promenljivo vreme, djelomično oblačno te velika vjerovatnoća kišnih kvalifikacija. Naravno dugoročne prognoze nisu nikad točne ali pratimo situaciju te jedva čekamo Mugello.
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Hvala Alene :pivo:
Nisam znao da je elevacija čak 41 metar :shock:
Mamlaz je tamo postavio 1:45.519 prošle godine, a Patrese ima 1:39.07 u Lanciji LC2 Grupe C, ali još iz davne 1985.
I Bottas ima 117 bodova, a Max 110.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Neda Alen vise razglabat o Monzi, show must go on :zubo:
Ovo jedva cekam, nova staza, izgleda dosta dobro..
Ferrari smo prezalili, veselimo se drugim dvobojima..
Alene :pivo:
Fino Alla Fine

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Stan bolan Alene, nismo ni Monzu završili :zubo:
Hvala na uvodu

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Hvala na korekciji Frantiče, baš sam brzopleto spremao sve jer sam se spremao ići u krpe zbog prve smene. Hvala još jednom.

A hvala vam i na lepim rečima :aww:
slika

Wehrlein94
GP3
GP3
S nama već: 5 god 1 mj
Navija za: Raikkonen
Mugello , nastavi u duhu Monze,ništa više ne tražimo

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Čekao sam Ferarrijev poster za 1000 izdanje, nije nikako veselo stanje u momčadi ali želim im od sveg srca sretni jubilej. Ovo su brojke za poštovanje, makar najviše mrzeli tim. Bez obzira na trenutnu krizu želim im sretan uspon i povratak na šampionske puteve. Tamo gde pripadaju!

Sretno im 1000 izdanje :cheer:
https://twitter.com/ScuderiaFerrari/status/1303018159784505345
slika

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
Onako malo kad se zamisliš što se mora dogoditi da Ferrari ostvari dobar rezultat hmmm... Čak mislim i da su sami na stazi nebi uspjeli završiti utrku

Sent from my GM1913 using Tapatalk

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Navodno će imati novi izgled za obljetnicu.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

VettelFerrari
Karting
Karting
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: Sebastian Vettel, Ferrari
Multi 21 je napisao/la: 07.09.2020., 20:12 Navodno će imati novi izgled za obljetnicu.
Najbolje bi bilo da donesu bolid sa prve utrke.
M.B.: Ferrari nije u krizi

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
malo o organizaciji utrke, samoj stazi, financijama:
https://www.grandprix247.com/2020/09/07 ... nightmare/
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Novi izgled, wow. Prelepo. Mislim da sam negde pročitao da će biti tamno crveni. Nekako sam baš sretan zbog svega ovoga, kao da mi draga osoba slavi rođendan.
slika

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
U eri Šumahera, Ferari je testirao i na ovu stazu....i kao sto pamtim vadio je vremena negde oko1.24...a kasnije i možda niže

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Bolje da donesu one off žuti bolid

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
slika

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade
Dani je napisao/la: 08.09.2020., 16:25
Jako brza staza, možda se varam ali izgleda mi uska...
Sviđa mi se sekcija zavoja prije i nakon nizbrdice.
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Budemo vidjeli . A gle nije ni Mađarska nešto široka, a bogme nije ni Imola. Bude to dobro.
slika

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
Da se malo koregiram oko vremena F1 bolida u Mugelu...ovo sam nasao po talijanskim portalima...
unofficial record held byRubens Barrichello who in 2004 lapped with the Ferrari F2004 in 1'18''704 (in MotoGP the current record belongs to Marc Marquez who in 2019 with Honda lapped in 1'45''519 ).

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
neko je spomenuo 2004.? :P https://twitter.com/SchumacherMick/status/1303739765611692038
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
Kada nemamo čime da se hvalimo..ostaje nam samo povjest... :bonk:

[youtube] MpDqs9ljSqg&feature=youtu.be [/youtube]
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡