Gotovo pa filmska prica, sin sampiona, ali odrastao u siromastvu maltene (naspram djece raspalih bogatasa odraslih u svili i kadifi pravcata sirotinja), dosao u poznim godinama (za standarde F1) u sport, usprkos slavnom prezimenu nije imao taticu da mu parama i uticajem krci put.....prezivio tu kobnu1994 kada mu je silni pritisak pao na pleca a sezonu je zavrsio antiklimaksom, nadisao svoj psihicki pad 1995 te smogao snage za tu jednu titulu u momcadi koja ga se vec odlucila rijesiti, a onda dogurao i taj nesretni Arrows do ruba pobjede i Jordan do njihove prve ikad. Meni licno jedan od najdrazih vozaca i sampiona
_bataziv_0809 je napisao/la: 03.06.2020., 19:37
...dosao u poznim godinama (za standarde F1) u sport...
upravo ovo me fascinira. sa 23 godine se okriÄe utrkivanju na Äetri toÄka. da napravimo usporedbu sa sennom jer su roÄeni iste godine, senna je tada ima 10 godina trkaÄeg iskustva. stvarno nezamislivo da je sa tolkom ''rupom'' u karijeri uspio dogurat dokle je dogura i napravio Å”ta je napravio
_bataziv_0809 je napisao/la: 03.06.2020., 19:37
Gotovo pa filmska prica, sin sampiona, ali odrastao u siromastvu maltene (naspram djece raspalih bogatasa odraslih u svili i kadifi pravcata sirotinja), dosao u poznim godinama (za standarde F1) u sport, usprkos slavnom prezimenu nije imao taticu da mu parama i uticajem krci put.....prezivio tu kobnu1994 kada mu je silni pritisak pao na pleca a sezonu je zavrsio antiklimaksom, nadisao svoj psihicki pad 1995 te smogao snage za tu jednu titulu u momcadi koja ga se vec odlucila rijesiti, a onda dogurao i taj nesretni Arrows do ruba pobjede i Jordan do njihove prve ikad. Meni licno jedan od najdrazih vozaca i sampiona
Sir Patrick Head je ovo demantovao u Beyond the Grid. Navodi da je Damon trazio 5x vecu platu kao uslov za ugovor za 97 i 98 preko nekog bezobraznog menadzera, te su ovi odlucili da angazuju HHF a Damonu pozele srecu.