Novi sam na portalu pa mislim da bi bio red da se predstavim.
Totalni sam fanatik za motosportom, pratim sve i svašta, a najviše dakako Formulu 1. Zaljubio sam se u taj sport još davne 99' kao klinac. Sjećam se utrka na starom obiteljskom televizoru i prvog puta kada sam čuo vrisak F1 motora na vlastite uši. Odmah sam se zalijepio za ekran i moj tata je odmah znao da mi nema spasa. Od tada skoro svake nedjelje bila je tradicija gledati utrku dok nam je naravno nisu ukinuli s televizije. Tu sam malo prestao pratiti, a od sezone 2007 do 2009 nisam obraćao toliko pozornosti na F1 jer su se i meni razne stvari dešavale u životu, od rastave roditelja pa nadalje...
Ali vratio sam se nazad u kolotečinu 2010. i nisam propustio utrku od tada.
Moja ljubav u F1 je uvijek bila momčad McLarena. Još od kako sam bio klinac nešto me privlačilo toj momčadi. Jednostavno su mi djelovali toliko cool i hladnokrvno, što je iz nekog razloga apeliralo mladom meni. Hakkinen i Coulthard su mi bili prvi heroji pa zato u početku nisam baš volio Michaela Schumachera i Ferrari, logično.. Ali to su bile vrijedne lekcije za mene, jer me otac kroz te utrke učio o poštivanju protivnika i kako je uvijek ljudski pružiti ruku protivniku, kako u pobjedi tako i u porazu. Zato ne gajim mržnju prema niti jednoj drugoj momčadi i zapravo sam sretan što su one tu jer bez njih nebi bilo ni ovog ludog cirkusa kojeg nazivamo Formula 1.
Dakako od tada je prošlo puno vremena, ali ja i dalje stojim kod svoje momčadi. Zadnjih godina to nije nimalo lak zadatak, ali znate kako se ono kaže : "Strpljen - spašen." I eto, izgleda da se McLaren polako vraća na stare staze, a 2020. bi trebala biti još bolja sudeći po svemu.
Od motosporta redovno pratim još F2, F3, F4 i Europski F4, WEC, WRC, IndyCar, IMSA, GT utrke, DTM i Endurance utrke iz raznih serija.
Počeo sam motosport više cijeniti što sam stariji pa tako se i moj pogled na isti mijenja. Ne navijam sad više samo za jednu momčad nego favoritiziram i druge vozače koji mi se svide talentom, sposobnošću i karakterom, na stazi i izvan nje. Neki od njih su Lando Norris, Charles Leclerc, Juri Vips, Robert Shwartzman, Enzo Fittipaldi, Mick Schumacher, Kelvin van der Linde, Kevin Estre, Colton Hertha, Artem Markelov, naš Martin Kodrić, Ott Tanak, Rene Rast, itd...
Navijam većinom za mlađe vozače jer mi je jako interesantno pratiti njihov razvoj i kako se nose sa raznim novim izazovima u karijeri. Npr. Charles Leclerc je vozač kojeg pratim od kada je došao u F3, pa mi na portalima neki korisnici znaju zamjeriti kada hvalim Ferrarievog vozača sa logom McLarena na profilu, jer očito neki ljudi imaju drugačiji stil navijanja od mene, ali dobro. Ne ljutim se ja na nikoga.

Ja rado dijelim svoje mišljenje i isto tako rado čitam tuđe i diskutiram pa se zato nadam se da ćemo na ovome portalu i forumu imati puno konstruktivnih diskusija i rasprava o aktualnostima u Formuli 1 i motosportu općenito.
Eto, toliko od mene.
Živjeli dragi ljudi!