https://twitter.com/enricomariariva/status/1151038846852841473
Izgubljeni mečevi nakon meč lopte. Nole dominira. Baš me zanima kako Čilić stoji u ovakvim situacijama.
f1zd je napisao/la: 16.07.2019., 18:50
https://twitter.com/enricomariariva/status/1151038846852841473
Izgubljeni mečevi nakon meč lopte. Nole dominira. Baš me zanima kako Čilić stoji u ovakvim situacijama.
Psihička stabilnost je najveća odlika odličnog tenisača, tako da ovi postotci govore sami za sebe.
Do nedjelje sam mislio i nadao se da će Federer ostati neuhvaljiv po broju Grand Slamova i upamćen kao GOAT, ali danas već dva dana poslije mislim da ni jedno od tog dvoje neće biti. Ovo drugo već sad i najvećim Federerovim navijačima vjerujem postaje jasno da vrlo vjerojatno neće biti.
Od sad navijam da Đokovića u mogućem pomjeranju granica zaustave samo godine ili on sam, jer vjerujem da je u stanju da ih debelo pomjeri
Inače, Novak i Hamilton su baš nekako u sličnoj poziciji u zadnje vrijeme što se tiče mogućih pomjeranja granica i rokorda sporta u kojem se natječu.
Samo što je u Formuli 1 GOAT titula puno komplesnija i nezahvalnija za procjenjivati i određivati, jer je puno više stvari u igri.
Ako se ne varam, 2010 i 2011 na US Openu je propuštao meč lopte i izgubio od Djokovića. Što se tiče GS, sasvim je realno očekivati da će ga Nadal i Djoković prešišati. Nadal može još komotno 3-4 Roland Garrosa osvojiti.
Nema sumnje da su ova trojica digli tenis na viši nivo. Pogledaj, drže tri prva mjesta. A i ja mislim da bi Federer mogao na kraju pasti na treće mjesto po tim brojkama. Nadal i Đoković imaju još godina pred sobom, ako budu dugotrajni kao i Federer. Ali i Federer je pokazao da nije još za penziju. Ima nekako opušten stil igranja. Njegova igra izgleda lako, a učinkovito. Ali nisu ni druga dvojica još potrošeni, a i mlađi su. Baš je Federer za vrijeme Wimbledona pričao o njima dvojici, i kako tjeraju jedan drugog da budu bolji. I onda za Nadala reče kako su mu govorili da je gotov (sjećam se i ja tih predviđanja, da mu koljena neće izdržati i sl.) A evo ih i dalje gone. A od mlađih niko ne izgleda kao ozbiljna prijetnja. U tenisu je psiha najvažnija, ubjedljivo. Može svako istrenirati sve vrste udaraca, ali treba ih moći izvesti u najtežim trenucima.
Ma vjerojatno mu se ni ne igra...taj turnir je ionako propao..
Ja vec godinama ovaj turnir ne dozivljavam kao turnir tenisa. I zadnjih godina je tamo sve bitnije od ozbiljnog tenisa. Svi dodu samo radi partijanja i "uzivanja" od publike pa do samih igraca koji odigraju tek toliko jer moraju. Nikoga nije vise briga za tenis u Umagu , nazalost.
EDIT:
Te vidimo i po plakatu turnira. Fognini i Borna na plakatu kao najvece "zvijezde" turnira , a oboje odigrali/predali taman koliko treba da neigraju vise
Piše se da će sljedeće godine biti challenger igrači u Umagu jer će se održavati za vrijeme/odmah poslije OI-a... A i inače skoro nitko ne igra više ATP 250 od ovih jačih momaka.