Snooker

Košarka, zimski sportovi, borilački sportovi, tenis, šah, američki sportovi...

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Ne znam prati li iko ovaj sport.
Mislim da je rodjena nova zvijezda ovog spota.
Yan Bingtao (17).
Nadam se da se nece brzo i ugasiti :)
Ovo su imena koja su "pala" na putu do polufinala:

R1: 6-1 Ronnie O'Sullivan
R2: 6-4 Ricky Walden
R3: 6-4 Jack Lisowski
QF: 6-2 John Higgins

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Jako malo ljudi ga prati i tesko da ce tema zazivjeti na tvoju i moju zalost :)

Nisam upratio tog malca pa daj malo detaljnije o njemu.

Inace, snooker je vrh od sporta ali prvo treba znati igrati biljar. Pod znati mislim razumjeti. Kutevi namjestanja bijele. Tezina pojedinih "jednostavnih" i "pljuga" udaraca...

Psihicki jako tezak sport jer slicno kao i u f1. Jedna stotinka milimetra kao u f1 stotinka sekunde je promasaj... Koncentracija mora biti izuzetno jaka i stabilna. Jos jedan od problema sto jedino sah i snooker nemaju izljeve adrenalina nego se sve drzi unutra. Nema trcanja skakanja deranja bacanja itd... Vrlo je tesko kada adrenalin od srece ili nesigurnosti ubrza srce a ti kao mrtav hladan moras odigrat izuzetno precizan sut.

Imao sam doma biljar od malih nogu i njega sam stvarno dobro savladao sto se tice taktike i razumjevanja a u ono vrijemei preciznosti tako da je biljar def.moja ljubav a snooker samjedno kratko vrijeme trenirao u zg.

Onaj tko u zivo ne vidi snooker stol i kuglice taj ga nikad nece shvatiti a onaj tko ga vidi vjerojatno ce se zaljubiti na prvi pogled.

Eto malo promocije za onekojima je nepoznat sport.

I da, jos da dodam pravila. Necu ih navoditi jer treba shvacat igru da bi se razumjelo tih svega 6-7 pravila koja su dovoljna za snooker kakav je danas.

Inace jako ferplay sport. U nekoliko navrata se dogadjalo da igrac dotakne kugludlakom ruke ili kosuljomali tako malo da nitko ne skuzi ali posto su gospoda kakva jesu odmah sami kazu sudcu iako to znaci gotovo siguran gubitak frame-a kad je vrhunska razina u pitanju...

Kugle su manje. Rupe su manje a stol nekoliko puta veciod klasicnog. Platno je skroz druga prica. Omogucava nevjerojatne spinove. Mantinele su takodjer drugacije. Odbijaju 100x jace. Omjer bijelei stapa (u tezini) je veci nego u klasicnom i kad se ave zbroji na snooker stolu se npr lakocom moze bijela nabiti da se odbije 10 puta od manti a na klasicnomje to nemoguce. S tim da je snooker nekoliko puta veci (povrsina u cm2)

E a sadnas dva :)

Tko ti je inace medju drazima? Daj trojicu iakoznam da su ti svi super :)

Ja nekako volimmladog trumpa, raketa je vec na krajupa sam ohladio od njega iako volimkad pobjedi. Bingham mi je drag pogotovo od kad je uzeo s.p. a treci neka bude selbysamo zato sto ima poseban stil. Mislim daje on psiholoski najneugodnij protivnik a najbolje poteze mislim da ima murphy :) nekad je stvarno naddomisljat i precizan :)

Ajde bar netko za snooker...inace imam problem sa sportovima i drustvom za pracenje istih. Za f1 svi znate kako je. Uvije isto. Tko to jos gleda i novapravila su bezveze a nitko nema pojma o tomei da, samo vozeu krug. Neono gledat cu street race..

Drugi sport mi je snooker..jos gore od f1.

Treci je sah... Znaci totalna katastrofa i jos sam cudak na entu...

Tako dao ono.. Sah snooker i f1... E bas sam ga junacki nasao :) ubijam se koliko imam ljudi s kojima mogu o tome razglabati ;)

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Svaka cast na tekstu.
Najdrazi su mi Raketa njega pratim od pocetka.
Tako Sam i upratio ovog malog. Vjeruj mi prvi put cujem za njega. Skontao da je izbacio Ronija. Slucajno danas pogledaj kad imam sta vidjeti.
Mislim da mu je ovo prvi veci turnir.
Robertson mi je drugi.(znam da je sad Los, Ali volim njegove dalekometne udarce)
Selby treci. ( Ne igra najljepsi snooker, Ali najjaci takticar na "gridu" )
Trump je predobar igrac. Ali jednom je izbacio Ronija na "srecu" i neces vjetovati od tada uvijek navijam protiv njega. Nesto jace od mene :)
Drago mi je da ima i ovdje zaljubljenika u snooker.

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 4 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Ja sam ponekad znao pogledati dok sam još imao Eurosport, od tad baš i ne..

zelot
Formula 1
Formula 1
Ne mogu preko moba stavit jedan od najboljih poteza ikada al budem kad dodjem doma :)

Da.. Steta je da tako malo ljudi to prati. I opcenito je steta sto je kultura igranja biljara u hr na jako niskoj razini. Ima par klubova koji su naravno disko klubovi zapravo pa to nije to. Snooker klub pot u zgje super mjesto. Jedino takve vrste. Mirno tiho kvalitetno sa idealnim uvjetima.

Evo i tu u njemackoj klubova ima puno vise snooker stolova..aza uk da ne pricam. Kod njih je to bas bas razvijeno. Nije ni cudo da ako makbemo robertsona dinga i jos dva kineza i dva njemca i mozda dva belgijanca... Sve ostalo su englezi skoti welsani i ostala gospoda iz uk. Zaludjeni su skroz... Kao i ja sam :)

Nikad necu zaboravit kad sam uzivo gledao world ch. mislim prije 3-4 godine.

Na 19 dobivenih se igra... Tri dana traje mec. Tesko je 3 dana bit na full koncentraciji... I pratim svaki frame i sve.. Igrali su the rocket i selby ako se dobro sjecam i na nekih 12-11 u frameovima raketa ima frame u dzepu. Jos samo blue i pink mora ubaciti i pavijan mrtvog zicerana mr. Pink-u promasi jer je nabio ko konj bez ikakve potrebe jer mu je i kut gadjanja bio povoljan posto je gadjao tako da bijela sama ide ka crnoj iako nju uopce nije morao ubacivati da je pink usla. Kasnije je rekao da to nije potez zbog kojeg je izgubio naslov i 250k funti tj manje jer je ipak dobio za p2 nesto.. Ali da, to je bio najveci promasaj u povjesti. Tada mi je bilo krivo sto je selby postao prvak ali sta sad... Do sada se dokazao da to nije bilo slucajno...

zelot
Formula 1
Formula 1
https://www.youtube.com/watch?v=T1xcMC4Wk6Y

evo to je taj potez... svaka cast na domisljatosti, hrabrosti, preciznosti i samoj izvedbi... bijela je proputovala cca 6m prije nego li je dotaknula crvenu... spin je savrseno odmjeren kao i jacina udarca.. da je npr fulao crvenu bijela bi stala vrlo blizu gornjoj manti i protivnik bi takodjer morao igrati saftey udarac ili eventualno pokusati ovakav hazarder od poteza u sto sumnjam :)

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Najveci gentleman ovog sporta.
U pravu si za taj potez. Gledao Sam taj match.
Nevjerovatan. Ima on jos nekoliko poteza karijere.
Ovo je jedan od njih.
[youtube]https://m.youtube.com/watch?v=Y180n0K90Qo[/youtube]
Ima jos jedan fanastican. Samo ne mogu ga naci. Ne sjecam se protiv koga je igrao.
Pamtim da je komentatora na Eurosport-u glasno rekao: "What a fck".
Ako ga nadjemo postavit cu ga :)

zelot
Formula 1
Formula 1
Prije nego se tema zatvori... Har Kl, imas inace na forum.hr temu snooker i poprilicno je ziva. Ima ljudi tamo koji prate i stalno nesto piskaraju.

Ovdje realno nema smisla. Za samo nas dvojicu ipak je previse imati otvorenu temu a naravno na ovoliki broj clanova logicno je da snooker skoro nitko ne gleda. Eto ako forum ima 100 clanova znaci samo 2% je zainteresirano hehe...

U svakom slucaju drago mi je da barem jos jedan kolega sa foruma voli snooker ;)

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
meni stari gleda! :P
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Gleda za tebe ili za sebe ? :rofl:

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
priča kasnije što je bilo. :mrgreen:
sad je sretan jerbo sam mu sredio eurosport.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Ferrari
zekohonda je napisao/la: 07.11.2017., 19:53 meni stari gleda! :P
I moj isto.
Pa mi nekad nenadano plasira inforrmaciju da je O'Sullivan nekad-negdje-u nekom periodu ostvario najviše trostrukih (ili trocifrenih, jbga) frame-ova. :prcnjau:
Voli pogledat i skijaško trčanje, a naročito uživa u biatlonu.
Da se razumijemo, voli on i fudbal, košarku, rukomet, tenis, F1,....
Ali kad si u penziji, imaš viška vremena, pogotovo u hladnijem/zimskom periodu. :gandalf:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Jel gleda netko majstora Raketu :mrgreen: većina gleda MotoGP :kokice: :zubo:

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Sarma je napisao/la: 12.11.2017., 14:33 Jel gleda netko majstora Raketu :mrgreen: većina gleda MotoGP :kokice: :zubo:
Ja bih gled'o al me yebe RTL. Repriza Madegaskara. Kompenzacija za MotoGP.
Sad uzivam u porodicnoj idili, tisina Mir ... ;)

zelot
Formula 1
Formula 1
Ni ja ne mogu gledat. Koja je reza i protiv koga igra?

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
O'Sullivan - Murphy igraju na 19 framea, tko prvi do 10, raketa poveo 2-0 sada je Murphy preokrenio i vodi 4-2

zelot
Formula 1
Formula 1
Uuu steta sto ne mogu gledat... Mozda navecer uhvatim nastavak ako bude...

Mislim da ce murphy to dobit btw

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
4-4 :D

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
@Har Kl @Sarma @zelot i ostali pratite li još uvijek? Slučajno sam naletio na ovo, nisam ni znao da imamo temu za snooker.
Volio bih kad bi se ova tema opet pokrenula jer obožavam snooker, pratio sam ga još kao klinac na Eurosportu, a ovako aktivnije pred nekih 6 mj.
Uredno gledam sve stare i i live mečeve.

Idol: Ma tko drugi neko Ronnie The Rocket :fakjea:
Evo i njegov 15. 147 od pred par dana
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-V_gUSHI3Fo[/youtube]
slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Upravo gledam na euro sportu :)
Snimak finala English Open.
Kad god uhvatim vremena gledam.