Dizajniranje staza forumaša

☕ Sve teme o Formuli 1 koje ne možete smjestiti u gornje podforume.

ujac
Karting
Karting
S nama već: 8 god 2 mj
Pozdrav raja!

Evo zadnjih dana me kopka želja za izradom autorskih staza pa evo mjesta gdje svi možemo postavljati svoje radove. Pa navalite!!

Za početak, evo jedne moje friške:

[ link do slike ]

Pokušavam se nekako voditi za idejom gdje bi se staza mogla strpati u stvarnosti pa je tako nastala ova koju možete da vidite. I na kraju kada sam već dovršio sve, sjetih se da sam zaboravio ucrtati liniju za bokseve i još sam fulao prvi kompleks zavoja koji je ustvari treba ići ovako:

[ link do slike ]
Nemam potpis.

nikola_st
Karting
Karting
S nama već: 8 god 3 mj
Navija za: Ferrari, Kimi
svaka cast na temi moran pronac i ja svoje dizajnove pa ih postavim

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari
Mora da ti je bilo dosadno u skoli? :)

Kad vec crtate staze, gdje ta kreativnost, malo boja, pozicije sikana, gdje pit lane, tribine, exterijer opcenito, ovo je nista drugo nego skrabotina!

A tema je ok :thumbs:
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Evo jedne moje od prije neke četiri godine i mali redizajn Imole.

[ link do slike ]

[ link do slike ]
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

ujac
Karting
Karting
S nama već: 8 god 2 mj
Slavenowsky je napisao/la:Mora da ti je bilo dosadno u skoli? :)

Kad vec crtate staze, gdje ta kreativnost, malo boja, pozicije sikana, gdje pit lane, tribine, exterijer opcenito, ovo je nista drugo nego skrabotina!

Je, škrabotina, ali škrabotina koja je bitnija od realistično nacrtanog extrijera i tribina. Cijelu stazu se praktički ne može nacrtati na jednoj slici, a da se sve vidi, već bi trebalo napraviti bar jedno 5-6 slika od tjedan dana rada, ako ne i više. Ali ok, primjedba stoji ;)
Nemam potpis.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
ovo su onako dosta ozbiljni crteži. svaka čast!
zadnji i jedini put sam se ozbiljno bavio kreiranje staza u stuntsu - legendarna vektorska vožnja iz 80-tih. čak bi reko simulacija.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

HeatBlast44
Baniran
Baniran
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
Imao sam svesku sa tim stazama, neke su bile škrabotine, a neke sam razradio i oko staze, paddock, garaže, izletne zone, barijere, a na stazi iscrtane šikane i savršene putanje... Bog zna gdje ta sveska zavrsila :bonk:
slikaslika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Nacrtao sam dosta svojih staza prije par godina kad smo još svi bili na GP1, bilo je puno kvalitetnih radova tamo, ali je to sve pobrisano. Pokušat ću pronaći papire s tim stazama pa objavim :)

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
ujac je napisao/la:
Slavenowsky je napisao/la:Mora da ti je bilo dosadno u skoli? :)

Je, škrabotina, ali škrabotina koja je bitnija od realistično nacrtanog extrijera i tribina. Cijelu stazu se praktički ne može nacrtati na jednoj slici, a da se sve vidi, već bi trebalo napraviti bar jedno 5-6 slika od tjedan dana rada, ako ne i više. Ali ok, primjedba stoji ;)
Evo ti savjet ako kontas iz jednog poteza napraviti stazu, sastavis dvije olovke i zalijepis. Onda lagano povlacis sa nekim smislom. Odlican primjer Explorera, gdje se sve vidi. Ne kazem da trebas crtat hotele, vec ono polozaj tribina (gledaoci), izlijetne zone, box itd.

Ne sumnjam da mozes bolje, samo ovdje je vise truda bilo u bojenju staze, nego u smislu iste :) ;)
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Imao 4 crteža staza, davano, davno..... Boga pitaj gdje to sad (istrunulo davno).
Jedna je bila zamišljena kao nešto od cca. "4km" na fazon Hungaroringa, ali sa boljom/dužom ravnicom za preticanje (tada nije bilo DRSa).
Druga je bila "brža", dužine 5,5 - 5,8 km, konfiguracije u kombinaciji npr. Monze (da, imala brzu ovalnu krivinu i extra dug pravac iza nje, a ostatak je bio na tragu Interlagosa/RB ringa).
Treća, "slične" dužine, ali "8" (Suzuka, hehe :mrgreen: ). Malkice sporija od prethodne.
I na kraju, nešto od "malo preko 7km (do 7,5), što je trebalo da predstavlja moju viziju kombinacije starog Hockenheima i Spa (naravno) :klanjam:
Isto brza :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
:thumbs: za temu

@ujac,
To bi bila odlična brdska staza

@explorer,
Prva je ok-iš, kad bi bila sporija krivina na mestu prve krivine to bi već bilo bolje. Druga je isto dobra, pohvale.

@zeko,
Hvala što si me podsetio na stunts igricu, ala mi je pružila hrpe sati (dane) zabave. Posebno kod 360 loopa, uvek sam nekako uspeo skršiti auto tamo :prcnjau:

Budem post-ao moje kreacije kasije.
slika

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Navija za: Glasniju F1
Ah stara dobra vremena kada sam u srednjoj na satu hrvatskog crtao razno razne konfiguracije :P . Vjerovatno sam napravio cijeli "kalendar" tada ali i predvidio neke nove staze. Azerbajdžan, Rusiju a skoro i New York. Trebalo bi si dat truda i naći tu bilježnicu.

Ali uspio sam naći nešto i iz trenutnih studentskih dana.

[ link do slike ]

[ link do slike ]
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Na forum.hr video sam jedan komentar koji mi je dao jednu ideju. Ovo je tema "dizajniranje staza forumaša", no naši redizajni postojećih pista isto spada u sopstveni dizajn. Bilo to sekcija, par zavoja ili samo zavoj...

Uglavnom, ovo je moj predlog izmene zavoja 13 na Albert Parku:

slika

Ovo je skoro pa kopija zavoja 12 s Hungaroringa stime da takav dizajn bi u slučaju Albert Parka mogao funkcionirati zbog duže ravnine glede pretjecanja. Tako bi se bolid drastično usporio u zavoju 13 te bi zavoj 4 bio vožen pod punim gasom što dalje otvara bolju priliku za pretjecanje u zavoju 15. Ako ni to ne uspe uvek ostaju zavoji 1 (malo vjerovatno) i 3. Ovako staza dobija bolju dinamiku i to bi u principu popravilo utrkivanje.

Ova izmena je nužna jer Albert Park baš poput Sochija recimo pati od nedostanka sporih krivina koje prave mogućnosti preticanja.

A koje je moje rešenje za Sochi, postavljanje V konfiguracije zavoja u zavoju 5:

[ link do slike ]

Te slična fora kao gore implementirana na zavoju 13:

[ link do slike ]
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ovu krivinu ostaviš ovakvu kakva jest i do te krivine koju si korigovao je pun gas, čak ne mora ni da bude korigovana jer bi s većom brzinom dolazili do te krivine i samim time bi zona kočenja bila produžena.
slika

Ili ovu ublažiti, ali ostaviti onda ovu iznad koju sam ja korigovao, a tu tvoju korigovati i opet je vrh kombinacija.
slika
slikaslika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Poznat vam je Eboladrom, s Grand Toura, no ja sam rešio sve to dići na novi nivo te dizajnirati stazu koja ima oblik korona virusa!

Iako sam hteo biti skroman, te dizajnirati pistu skromne GP maksimalne duljine od 7km koliko je i dozvoljeno pravilnikom, ja sam završio sa nevjerovatnih 29km! Pravi mazohista. A usput sam ipak napravio GP trasu unutar piste koja je duljine 7km.

Mapa staze:

slika

Puna rezolucija▼
https://i.imgur.com/u418oWj.png

Informacije:
- Duljina cjele trase: 29km
- Duljina GP trase: 7km
- Najbolje vreme kruga na cjeloj trasi: 13:56.457

Video klip kruga na stazi:

slika

LH44
Formula 1
Formula 1
Predosadno :chill:
slikaslika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
DOSADNO!? U pravu si :aww: Mada ovo je još i dobro :prcnjau: moj prošli i prvi mazohički projekt je bila pista koju zovem Inženjersko Ludilo i duljine je 110km!!! Dobro ste čuli, stodeset kilometara!!! :shock:

Mapa:

slika

Jedan krug na ovoj pisti se vozi 22 minuta!

Video snimka kruga na ovoj pisti▼

slika

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Savršeno za uspavljivanje :zzz:
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
F12000 je napisao/la: 28.03.2020., 16:27 Savršeno za uspavljivanje :zzz:
slika
slikaslika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Ponekad se u meni probudi teški mazohista pa dizajniram stvari koje probijaju sve granice. I onda se vratim u normalu i kažem "jbt šta je sa tobom Alene?" :rofl:
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡