VN Australije (Albert Park) 18. - 20. ožujka 2016.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 7 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
67. sezona Formule 1 kuca na vrata, pa ćemo tako napokon moći napuniti svoj ERS koji se potpuno ispraznio tijekom ove preduge zimske pauze. Albert Park će 21. put ugostiti utrku Formule 1, a bit će to 19. otvaranje nove sezone na ovoj stazi, s obzirom da je Bahreinu pripala ta čast 2006. i 2010. godine.

[ link do slike ]

VN Australije vozi se na državnoj cesti koja se smjestila okolo jezera Albert Park u gradu Melbourneu. Jedna je od bržih staza u kalendaru, a karakterizira je grbav asfalt koji vozačima stvara zaista velik izazov.

Info pult:
Dužina kruga: 5.303km
Dužina utrke: 307.574km (58 krugova)
Broj zavoja: 16 (10 desnih i 6 lijevih)
Nivo downforcea: visok
Potrošnja guma: srednja
Opterećenje motora: srednje
Opterećenje kočnica: visoko
Pun gas: 66% kruga
Broj promjena brzina u jednom krugu: 66
Najbrži krug: 1:23.529 (Sebastian Vettel, Red Bull, 2011.)

[ link do slike ]

Što se tiče informacija o stazi, gradu Melbourneu i državi Australiji., neću ništa pisati jer će na portalu biti Lukin ogromni članak, tako da ne trošim vrijeme bezveze.
Tu ću staviti par videa najboljih utrka, pa tko želi nešto nadopuniti, neka slobodno napiše ispod :)

Legendarni let Ralfa Schumachera preko Rubensa Barrichella na VN Australije 2002.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=E8qG3qWIjx8[/youtube]

2012., po meni jedna od boljih utrka na australskom tlu
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=lDUoEnF8ox8[/youtube]

Prošlogodišnij pole position
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=F-vVrH37Bq0[/youtube]

Prošlogodišnja utrka
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=0a8v5PL1Nls[/youtube]

Raspored:
PETAK
1. sl. trening: 02:30 - 04:00
2. sl. trening: 06:30 - 08:00
SUBOTA
3. sl. trening: 04:00 - 05:00
Kvalifikacije: 07:00 - 08:00
NEDJELJA
Utrka: 06:00

[ link do slike ]
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

Director
Karting
Karting
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Manor Racing
Are you ready???

Vrijeme je za pocetak pisanja nove, ljepse i duge istorije!

Vrijeme je za nesto novo!

Ajdeee
Manor!!

[ link do slike ]

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Konačno.
Odlično @ex, hvala.
Irvine je na ovoj stazi uzeo svoju prvu pobjedu (1999), Brawn GP takođe ( :mrgreen: ), a umalo i J.Villeneuve (uzeo je PP i FL i da nije imao problema postao bi jedini koji je na debiju ostvario pobjedu startavši sa PPa, vodeći čitavu trku i usput ostvarivši FL)
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Jedino je Nino Farina pobijedio u svom debitantskom nastupu, ali to je bila prva utrka Formule 1 :mrgreen:
Tako da, po meni to više ne vrijedi nego vrijedi.

Majki2111
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Red Bull, Alonso
Ajde dobro je došla neka promjena svaki put ista stvari oko početnom postu. Sve isto. Može nešto drugačije ove godine. Već 5 godina isto. Ima materijala kolko hoćete a vi uvijek jedno te isto, kakve su bile prijašnje utrke i kolko je dugačka staza, pa znam svaki metar staze kolko sam je gledo.Tu se nabaci par videa; Aj bar da je na hrvstkom, ne neg je na engleskom. Dajte nekaj korisnije informacije. Napišite što je aktualno u par natuknica da se razvije rasprava i to je to. Dajte drugo nešto već dosadilo. Već smo sve zapamtili kakve su utrke bile na kojoj stazi čitajući vaš početni post u GP temi. Zar je stvarno potrebno još ponavljanja?
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24

alonso5
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Alonso & Lorenzo
A konacno nam se blizi i pocetak sezone a otvorenje teme je nagovjestaj tome i jedva cekam FP1.
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 10 mj
Kontakt:
Prva utrka je zanimljiva po puno stvari. Počinje nova sezona, prestaje se skrivanjem aduta, vidi se otprilike tko je gdje i tako. Nadam se zanimljivoj utrci, napetoj od početka do kraja i bez izražene dominacije i jedne momčadi. Nadam se da nisam naivan.
"What a little star." May 26, 2012.

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 6 mj
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
Majki2111 je napisao/la:Ajde dobro je došla neka promjena svaki put ista stvari oko početnom postu. Sve isto. Može nešto drugačije ove godine. Već 5 godina isto. Ima materijala kolko hoćete a vi uvijek jedno te isto, kakve su bile prijašnje utrke i kolko je dugačka staza, pa znam svaki metar staze kolko sam je gledo.Tu se nabaci par videa; Aj bar da je na hrvstkom, ne neg je na engleskom. Dajte nekaj korisnije informacije. Napišite što je aktualno u par natuknica da se razvije rasprava i to je to. Dajte drugo nešto već dosadilo. Već smo sve zapamtili kakve su utrke bile na kojoj stazi čitajući vaš početni post u GP temi. Zar je stvarno potrebno još ponavljanja?
Kolega, umjesto :gandalf: kukanja zasukaj rukave i ugrij tipkovnicu. Lijepo otvori slijedeću utrku pa nam pokaži to nešto novo. :thumbs:
Dobar uvod Ex.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

Luka
Karting
Karting
Navija za: Nico Rosberg
A ja se nadam da si u pravu MSC! Bring it on Melbourne :pivo:
"No matter how good a driver you are, you have to have the right car and the right team behind you in order to succeed."

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Navija za: Glasniju F1
Nemoj. to ček biti slike rezolucije 20k koje će zauzimati kapacitet pola ovog foruma, gdje se nitko neće snaći zbog neurednosti... Uglavnom nije mu vrijedno davanja pozornosti....
Uvod je uvod i svaka budala zna šta bi trebalo bit u uvodu
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Malo videa,slika o pripremama oko staze
https://twitter.com/F1/status/709661676556038144 [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=so2EtbC2p3Q[/youtube]
slika
slika
slika
slika

Isto tako zanimljivo kako je u zadnjih 6 godina na otvaranju bilo 6 različitih pobjednika. Vrlo ljep niz, koji ukoliko bi se nastavio trebao bi ne-pobjedu Mercedesa, Ferrarija ili Mclarena. Dobro Mclaren bi ionako teško pobjedio, ali jedini vozači koji imaju pobjedu izvan ovih timova su samo Felipe Massa i Daniel Ricciardo

'15 HAM
'14 ROS
'13 RAI '
12 BUT '
11 VET '
10 ALO

Vremenska prognoza
[ link do slike ]
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

Majki2111
Formula 2
Formula 2
Navija za: Red Bull, Alonso
Ciki-F1 je napisao/la:
Majki2111 je napisao/la:Ajde dobro je došla neka promjena svaki put ista stvari oko početnom postu. Sve isto. Može nešto drugačije ove godine. Već 5 godina isto. Ima materijala kolko hoćete a vi uvijek jedno te isto, kakve su bile prijašnje utrke i kolko je dugačka staza, pa znam svaki metar staze kolko sam je gledo.Tu se nabaci par videa; Aj bar da je na hrvstkom, ne neg je na engleskom. Dajte nekaj korisnije informacije. Napišite što je aktualno u par natuknica da se razvije rasprava i to je to. Dajte drugo nešto već dosadilo. Već smo sve zapamtili kakve su utrke bile na kojoj stazi čitajući vaš početni post u GP temi. Zar je stvarno potrebno još ponavljanja?
Kolega, umjesto :gandalf: kukanja zasukaj rukave i ugrij tipkovnicu. Lijepo otvori slijedeću utrku pa nam pokaži to nešto novo. :thumbs:
Dobar uvod Ex.
Uvijek mogu ja neš napisat...
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Početak otvaranje sezone u već poznatoj Australiji. Vise/manje ce se pokazati karte tko je gdje na gridu i tako ce ići sezona sa onima koji bježe i onima koji ih prate da smanje zaostatak u razvoju. Mislim da ce razlike biti puno manje jer nije bilo drastičnih promjena od prošle sezone. Iznenađenje vidim u Manoru sa jednim bolidom koji bi mogao biti na pragu bodova. Sredina grida ce biti dodatno stisnuta i oscilirat ce od staze do staze tko ce biti naprijed. Dali je Ferrari uhvatio Mercedes volio bi reci da je no još uvijek vjerujem da je Mercedes ispred. Biti ce mali sok ak Mercedes podbaci, ne ulijevaju povjerenje kad dode do malih nepredvidenih problema na stazi. Sve u svemu svi jedva čekamo da konačno počne ono pravo.

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

luka vz
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: McLaren
Sutra/prekosutra ide moj članak od 3 kilometra o Australiji na portalu - tako da ako to ne pročitate....

Jao si ga vama!

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Fernando Alonso
Najbrža vremena sadašnjih vozača ostvarena na VN Australije .
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Explorer je napisao/la:Jedino je Nino Farina pobijedio u svom debitantskom nastupu, ali to je bila prva utrka Formule 1 :mrgreen:
Tako da, po meni to više ne vrijedi nego vrijedi.
Naravno, Nino se ne računa. :thumbs:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
Majki2111 je napisao/la:
Ciki-F1 je napisao/la:
Dobar uvod Ex.
Uvijek mogu ja neš napisat...
Ne "neš napisat", več to novo, ne otkriveno, ne pročitano štivo. To bi ti htio, pa pokaži.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Gutierrez ima bolje odvoženo vrijeme, ono iz 2014., 1:35.117. Ali svejedno je zadnji :mrgreen:

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Ova staza statisticki dosta dobro lezi Kimi-ju, tako da se nadam njegovom dobrom startu! I dalje su favoriti Mercedesi, prizeljkujem boljeg Rosberga, cak bi volio da on bude ispred Hamiltona, naravno iza Vettela i Kimija :P, pa da vec na startu imamo male leptirice u stomaku, tacnije da se vrate, jer nema ih godinama :)

Uhhh, jos 3 nepuna dana :)
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
:zelenazastava: Šetnje po stazi već su počele

slika

..i jedan mali detalj oko staze :D

slika

..još da napravimo zadnje pripreme.. :mrgreen:

slika

..i cirkus može početi.

Vremena tokom prošlih sezona:

[ link do slike ]
[ link do slike ]

[ link do slike ]

:kokice: Malo da ponovimo gradivo :kokice:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=eXyNdaYJi10[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=kgERH1gWF1s[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=dcwhyZ2Cpq0[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=KBD1NRFX6f0[/youtube]

Presice:

Vozača, četvrtkom 17.3. u 5:00h (u jutro):

Kod: Označi sve

Esteban Gutierrez    (Hass)
Lewis Hamilton   (Mercedes)
Rio Haryanto        (Manor)
Jolyon Palmer     (Renault)
Daniel Ricciardo (Red Bull)
Sebastian Vettel  (Ferrari)
....

Šefova, petkom 18.3. u 8:30h (u jutro):

Kod: Označi sve

Cyril Abiteboul     (Renault)
Maurizio Arrivabene (Ferrari)
Eric Boullier       (McLaren)
Gene Haas              (Haas)
Christian Horner   (Red Bull)
Toto Wolff         (Mercedes)
Prijenos možete gledati preko Sky Sport F1 ili pričekati snimku koja će biti na ovoj temi.
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Napokon GP vikend pred nama na pomolu, nadam se da će biti za sve nas uzbudljiv kakve god navijačke afinitete imali, bit ću skroman i reći barem u rangu 3-4 najuzbudljivija prošlogodišnja vikenda, da nam opravda ova skoro 4 mjeseca posta od F1 :mrgreen:

luka vz je napisao/la:Sutra/prekosutra ide moj članak od 3 kilometra o Australiji na portalu - tako da ako to ne pročitate....

Jao si ga vama!

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk
Samo da podržim povratak tih kilometarski članaka, to je nešto što sam s najvećim guštom čitao tu na portalu i jednog vjernog čitatelja će te sigurno imati! :D
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡