ne mogu naci temu ham vs ros pa cu ovdje napisati.. admini ako hoce beka prebace poruku tamo jer preko moba pisem pa....
uglavnom.. pola sezone je tu. otislo se na odmor sa vrlo zanimljivim rezultatima...
uistinu imamo opaku borbu za naslov izmedju dvojca u najboljem bolidu..
rosberg krenuo savrseno. prve 4 utrke 100 postotni ucinak. 4 pobjede u nizu.
za to vrijeme hamilton u velikim problemima sa pouzdsnoscu bolida i eto zaostatka od 42 boda...
nakon toga hamu prestaju problemi i pomalo se vraca u sezonu i vrlo dobro koristi nicina dva tri kiksa.. monaco... austrija itd... a sudar u spanjolskoj je izgleda vise nicu izbacio iz takta..
hamilton 6 pobjeda a nico 5.. pp isto tako.. ham 6 nico 5.. u najbrzim krugovima je nico bolji ali to je i manje bitno.. tu ham ima mislim 1 a nico 5-6...
ham ako na sljedecoj utrci pobjedi tada je osvojio free eingine jer ce imat preko 25 bodova prednosti... kad se sve do sada pogleda nico je jako lose prosao. od 42 boda prednosti i citavim motorom vise a i komponenti ima gro vise on je uspio izgubiti bodovnu prednost za velikih 19 bodova iki ti ga 61 bod u 8 utrka...
shvacam da ima ljudi koji ne navijaju za hamiltona kao i oni koji navijaju protiv njega ali mislim da svi redom mozemo priznat da nico jos jednom ne zasluzuje naslov. tako se ne postaje prvak tj. ja osobno ne volim i ne zelim takve prvake koji zapravo odrade jako lose sezonu a okite se perjem..
morao je zadrzati vodstvo nakon prve 4 utrke. sada je trebao imati barem 10-15 bodova prednosti i cekati da ham promjeni motor pa otici na 25 iki vise i onda to razvlaciti do kraja sezone. on prokocko sve cim mu se prilika ukazala.
naravno da se moze dogoditi da zareda par dobrih utrka.. uzme 5-6 pobjeda do kraja i pobjedi hamiltona i baslov ispadne opravdan ali kako sada stvari stoje ham mora ostati bez barem jos jednog motora...
suma sumarum borbu stvarno imamo... mozda ne toliko na stazi koliko na ljestvici ali imamo ju... nakon duugoo godina jedan pravi momcadski fvoboj za naslov i to vec 3 godine za redom uz jednu uhodavanja