Meni je zbog restrikcija na PS4 u BiH, tj. potpunoj zatvorenosti tržištu u BiH, igranje na PS4, nakon što sam odigrao nekoliko ekskluziva koje sam htio, potpuno ohladilo. Kad sam ga kupio napravio sam hrvatski accountu, jer sam mislio da moram barem neki u regiji, kad nema BH account i onda se zeznuo pravo.
Za online kupovinu na hrvatskom accountu se može plaćati samo hrvatskim bankovnim karticama, a PayPal plaćanje kako znam još uvijek nije podržano. Tako da sam "novac" za online kupovinu i PS+ bio osuđen kupovati preko Olx prepordavača, a hrvatske PSN za vitualni novac i PS+ su skuplji za 10-20% od britanskih, njemačkih ili američkih.
Za ova druga tržišta zbog PayPal plaćanja se ipak može nekako improvizirati.
Ali, imaju i drugi načini online kupovine, koji već ulaze u sivu zone preprodaje key-va, kao što je stranica
Kinguin i njoj slične. Na tim stranicama kupiš nečiji key za igru ili pretplatu, koji uneseš na svom accountu za tu igru ili pretplatu. Ali postoji mogućnost, mala, ali postoji, da naletiš na neku varalicu i kupiš već iskorišten key.
Još jedna stvar koja me živcirala jer nije podržana u BiH je aplikacija za dopisivanje s PS prijateljima, tako da si osuđen poruku pisat na DS4 kontroler, što je posebno iritirajuće, pogotovo kad ti neko pošalje par instantnih poruka.
Ja trenutno svoju PS4 konzolu prodajem, nedavno si kupio jako dobar PC, tako da već neko vrijeme uglavnom skuplja prašinu samo. Zbog PS eksluziva ne žalim što sam je imao, ali za online igranje PS je dosta inferioran PC-u, pogotovo u BiH zbog stvari koje sam naveo.
Ali naravno za djecu koja se prime igranja Fortnita to će biti sve što im je potrebno za narednih par godina