hattrick je napisao/la: 20.05.2017., 11:58
@kikijv97, period registracije je zaključan za ovu sezonu, tako da ti plan neće proći., no to ne znači da sljedeće godine nećeš biti pametniji.
Ja nemam ništa protiv da se igrač nagradi time što pozove nekog od igrača.. to može biti samo pozitivna stvar, naravno pod uvjetom da su pozvani novi članovi stvarne osobe koje je moguće provjeriti tipa na Fejsu ili na sl. načine. U suprotnom "instant ban" iz igre, onog koji poziva i sve pozvane... i to je uostalom ta Vetmina provjera koja je sasvim uredu.
Osobno imam samo jednog igrača preko pozivnice.. jer nisam te sreće da radim ili živim u mjestu gdje mogu naći više igrača koji bi bili zaigrani za PulsMenager. Moj prijatelj radi u austrijskoj firmu sa sjedištem u HR i čini mi se da je upravo on taj koji ima tih četvero ispod sebe, i njemu treba barem još dvije utrke stanke da kupi Vettela ili Hamiltona, no on je zbog tog čekanja do sad skupio deficit u bodovima od 40-tak bodova koji će nakon još dvije utrke sigurno porasti...
i trbat će mu barem tri utrke da nas sustigne, i to uz najbolju sreću... a do tada ćemo i mi imati isti (ako ne i bolji) arsenal u svojem timu. Tako da je ta taktika koju on ima, i koju je odabrao misleći da će na taj način bolje iskoristiti tu prednost preko pozivnica, itekako nategnuta. Pa stoga ne mislim da bi se njega trebali više bojati kao nekog nedostižnog konkurenta... jer bi mu se mogla ta taktika čak odbiti od glavu, jer je rizik veći, uz minimalnu prednost. Mora mu se dosta toga poklopit da izađe na vrh i ostane tamo.
Btw.. on od pozivnica zaradi kojih 1mil, dok sam recimo ja na Perezu prošlu utrku zaradio 750tis., tako da i nije nešto prevelika razlika. Također on nije pogađao vremena pola sve do predprošle utrke... dok netko od nas je možda bio u desetinki. Tako da je ta prednost sasvim relativna... no da bi je netko trebao imati, pa makar i takvu, zbog popularizacije portala i igre, mislim da bi.
Znam da sljedeće godine ću imati opet jednog od pozivnica, no također znam da će biti puno više pozivnica od vas koji sad vidite da se može i tu ušićarit nekakva prednost, na vašu korist i korist popularizacije igre.. i to je OK.
Objasni boldano. Top vozač (Hamilton/Vettel) može donijeti maksimalno 75 u jednoj utrci (pole(25) i pobjeda(50), a realno je da će osvojiti 45-60. Dakle, to se hvata u jednoj utrci, osim ako se baš ne dogodi (ne)sreća da taj kupljeni vozač odustane ili nešto slično.
A što se tiče pozivnice: (pre)velika je to prednost, ajde jedna pozivnica i tih 300 po utrci još nekako, ali milijun po utrci to je ogromno. Ti se tu tješiš da zarađuješ 750t zbog Pereza, a zapravo upravo tim primjerom pokazuješ kolika je tih milijun prednost. Znači, tebi niti Perez (koji je, btw, prošlu utrku osvojio odlično 4. mjesto i vjerojatno do kraja sezone neće to ponoviti) ne može nadoknaditi lovu po utrci koji on dobije samo od pozivnica. A ti si tog Pereza bome i masno platio dok je on lijepo štedio i pri tome zarađivao više od tebe.
I sad kad on zbog tih 1m po utrci kupi Hamiltona ili Vettela utrku prije svih, mi se još možemo nadati da će Hamilton/Vettel tu utrku kiksati. Ali, on i dalje ima svoj 1m po utrci više, kasnije i još više jer će zarade postati veće. I opet će što god drugi radili zgrnuti lovu za šasiju ili drugog vozača prije svih. Zato sam napisao da se DUGOROČNO protiv toga nemoguće boriti.
Kolega je napisao da je on prvi trenutno bez ijedne pozivnice. I svaka mu čast, tamo na chatu sam i napisao svoje mišljenje da je on dosad najbolje igrao. I ja sam u samom vrhu bez pozivnice. Ali, slabe su to prednosti sad kad znam da netko tu iza nas zarađuje 1+ milijuna po utrci više i mirno zbraja lovu.