VN Bahreina (Bahrain International) 14. - 16. travnja 2017.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Jester je napisao/la:
Vettel-Ferrari je napisao/la:Što se tiče Hamiltonovih i Mercedesovi navijača, znam teško je preživjeti nakon 3 godine dominacije i zajebancije sa ostalim ekipama da neko može u otvorenoj utrci pobjediti ih, ali ko ih jebe, nek se brane svime i svačim, nije lako probaviti da nisu prvi u poretku nakon 3 utrke iako su opet zbog SC-a u dvije utrke vidno imali više sreće.
Eto, ja sam navijač Merca te priznajem da je ovaj put Ferarri bio bolji tim i zasluženo pobijedio. Istina...nije lako gledati takav šlamperaj oko strategije i zbunjenost s događanjima na stazi, pogotovo od tima za koji navijaš.

Za ovo drugo boldano, nemam riječi. Slika i prilika modernog kućnog odgoja.
Nije lako gledati, znam zato i kažem teško je to preživjeti nakon tri godine dominacije, ali opet triput je gora situacija bila Ferrarijevcima prošle sezone i Mercedesovcima sigurno neće biti toliko mučno, ali treba se naviknuti da se pobjede ne uzimaju više subotom u kvalifikacijama i krstarenjem ispred svih. Poraz se treba prihvatiti, a ne konstantno forsirati neke alternativne situacije ŠBKB. Iduća je Rusija na redu i vjerojatno će to biti utrka koja bi Mercedesu najbolje dosad mogla odgovarati, pa će situacija nešto biti mirnija, ali siguran sam da će se greške i pogrešne odluke opet skupo plaćati.

Za to drugo boldano, izvinjavam se što sam te uvrijedio i sve ostale koje jesam. Sad ću vjerojatno biti razapet kao Seb u Mexicu prošle godine xD
A oko tog modernog kućnog odgoja ili neodgoja bi se dalo dosta diskutirati, ali definitivno nije forum ni tema za to.

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 10 mj
@senja slazem se za sudar strolla i sainza. Po meni sainz nije kriv. Kocio je puno kasnije ali odlicno usporio i nije blokirao kotace i imao je dovoljno malu brzinu za proci da ga ovaj nije zatvorio ala rosberg austrija... Glupa kazna.

Istina da stroll treba dobit jos sanse ali kako vozi pa i izleti tu i tamo meni se ne svidja. Volan vrti ko konj. Stalno korigira.. Stalno divljacki vozi itd... Al vidjet cemo. Po meni nece imat bas godine karijere u f1. Maldonafo je za njega svetinja...

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
zelot je napisao/la:@senja slazem se za sudar strolla i sainza. Po meni sainz nije kriv. Kocio je puno kasnije ali odlicno usporio i nije blokirao kotace i imao je dovoljno malu brzinu za proci da ga ovaj nije zatvorio ala rosberg austrija... Glupa kazna.
Nisam baš siguran u to. Meni se čini da je Sainz toliko brzo uletio u zavoj da mu se Stroll trebao maknuti izvan granica staze da izbjegne sudar. Nisu sidepodovi rađeni od papira, treba tu dobrana sila da se jedan takav potpuno uništi.

senja
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Vettel
Ta ti je usporedba malo pogrešna, jer je Hamilton uradio Strolla u toj situaciji. :mrgreen:
Mene je to podsjetilo na onaj dvoboj Kimija i Bottasa. Mislim da je Bottas ovako Kimiju zalupio vrata, a ovo od Strolla je bilo još gore. Ne znam jeli to Kimi - Bottas bilo prošle ili predprošle godine.

senja
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Vettel
DaveGilmour je napisao/la:
zelot je napisao/la:@senja slazem se za sudar strolla i sainza. Po meni sainz nije kriv. Kocio je puno kasnije ali odlicno usporio i nije blokirao kotace i imao je dovoljno malu brzinu za proci da ga ovaj nije zatvorio ala rosberg austrija... Glupa kazna.
Nisam baš siguran u to. Meni se čini da je Sainz toliko brzo uletio u zavoj da mu se Stroll trebao maknuti izvan granica staze da izbjegne sudar. Nisu sidepodovi rađeni od papira, treba tu dobrana sila da se jedan takav potpuno uništi.
Ali takvom silnom udarcu je doprinjeo i Stroll tako naglim ulijetanjem. A na snimci se vidi da je Sainz dovoljno usporio i dobro se pozicionirao da odradi tu krivinu kako treba. Treba uzeti u obzir i iskustvo. Sainza smo već viđali da ima imresivna prestizanja. Tako da ne sumnjam u njegovu procjenu. Po meni nema šanse da bi izletio na drugu stranu staze. Prvo, jer nije ni mogao razviti veliku brzinu, tek izlazeći iz boksa. Ali sve bi to mogli vidjeti da je Stroll ostavio prostora barem za širinu bolida.

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
Navija za: Sve driven by Verstappen
Možemo mi tu naklapati o tome koliko god hoćemo, ali da li je Sainz usporio dovoljno ili nije možemo samo nagađati. Pogledao sam sada još jednom tu situaciju i ja ostajem pri tome da je Sainz bio preoptimističan i da je on glavni krivac za sudar. Po meni nepromišljen potez koji nije karakterističan za Sainza.
We'll have to agree to disagree :pivo:

monkeyseat
Formula 2
Formula 2
S nama već: 8 god 10 mj
Navija za: Diversity
Ferrari Maniac je napisao/la:
monkeyseat je napisao/la:
pero iz bukurešta je napisao/la:Đovani je svoje odvozio/razbio :mrgreen:
Mislim da je to logičan potez Ferrarija da mu ne dopusti nastup u Bahrainu jer im treba na testiranju kao mladi vozač, a da bi ga koristili vozač može imat najviše 2 GP vikenda odvožena (ili tako nešto).
Kad je Giovi odvozio drugu utrku za Sauber, oprostio se s testiranjem koliko sam ja razumio, znači jedna utrka, a ne dvije je maksimum.
Eto, Gio ipak smije vozit na testiranjima :-)
https://www.f1puls.com/17896/raspored-v ... -bahreinu/
ˇU jednom vrtu među cvijećem, sićušan grad se sakrio. U njemu žive mala bića, kažu da Graškograd je to.
To znamo samo ti i ja, hajmo ih posjetiti sad i vidjet ćete sitno zrnje i njihov Graškograd!ˇ

JFK
Formula 4
Formula 4
S nama već: 10 god 6 mj
Navija za: No.7
senja je napisao/la:Ta ti je usporedba malo pogrešna, jer je Hamilton uradio Strolla u toj situaciji. :mrgreen:
Mene je to podsjetilo na onaj dvoboj Kimija i Bottasa. Mislim da je Bottas ovako Kimiju zalupio vrata, a ovo od Strolla je bilo još gore. Ne znam jeli to Kimi - Bottas bilo prošle ili predprošle godine.
2015; i ne može se uspoređivat s ovom situacijom, osim što su obojica zatvorili vrata na što su imali apsolutno pravo. Mogli su ostaviti prostora da su htjeli, ali nisu MORALI (po pravilima).
Stroll ga je prošao ko metak na kraju ravnine.
Sainz je izforsirao po meni suci nisu imali težak zadatak.

KERS
Karting
Karting
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Mclaren
Mene zanima šta li sada Honda čini..dali je u bolidu nova spec motora? Jeli ta spec najbrza na gridu :prcnjau:
HIGH VOLTAGE!! :afro:

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 1 mj
Navija za: Ferrari
KERS je napisao/la:Mene zanima šta li sada Honda čini..dali je u bolidu nova spec motora? Jeli ta spec najbrza na gridu :prcnjau:
Nece dugo bit.. Odmah je krepala..
Fino Alla Fine

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Scuderia Ferrari
Napokon, nakon par dana izbivanja s portala evo i mene da nadoknadim sve što se pisalo i u dobroj mjeri bljezgarilo.... Hvala puno još jednom ekipi koja je pomogla s linkom za reprizu utrke koju sam uspio pogledati nakon bolnog sprečavanja saznavanja rezultata zadnjih par dana. I naravno Buona Pasqua svima koji slave!
Mogu reći da mi je utrka još jednom bila prva liga zapad - kao i prethodne dvije. Pretjecanja još jednom kakva trebaju biti, borba vodećih je tu, borba midfielda je tu, muškarci se još jednom dokazuju, slučajni prolaznici još jednom pokazuju da su ovdje zalutali...
Moram priznati kako sam se nakon kvala pomalo zabrinuo nakon što sam vidio zaostatak Seba, pogotovo nakon što se govorilo kako je ova staza pogodnija za Ferrari, međutim izgleda kako su još jednom u Ferrariju ove sezone dokazali da misle na puno toga.
Nije mi jasna ekipa koja trkelja da je Mercedes brži bolid konstantno. Naravno, u kvalama su još uvijek brži, ali u utrci - nikako. Ferrari je u sve tri utrke imao bolji race pace i onaj kojemu to nije jasno i to ne vidi ili je zaluđen nekim fan stavom ili je zalutao u ovaj sport. Ferrari ima ono što Merc nema a to je sposobnost boljeg čuvanja guma i to radi dovoljno veliku razliku da bi bili bolji bolid u utrci. Također oni komentari da Ferrari pobjeđuje zbog strategije i guma te kako su samo zbog toga prvi je totalna glupost. Zašto? Zato jer je Ferrari trenutno najbolji bolid na gridu u utrci, zato jer su gume sastavni dio bolida, te poznavanje njihovih performansi od 1950. godine igra ogromnu ulogu u svakoj utrci te zato jer je strategija isto tako važna u svakoj utrci te isto kao i za gume svaka momčad ima brojne stručnjake i za strategiju te bi bez njih bili nula. Ako osoba ne shvaća važnost tih elemenata, pogotovo u modernoj F1, nego temelji svoje mišljenje o tome tko je trebao pobjediti na tome tko može odvesti najbrži krug i ŠBBKBB da netko nije imao bolju strategiju je fulao sport i trebao bi otvoriti oči jer takvim izjavama sramoti samo sebe i ruši svoj kredibilitet. Uzevši u obzir te segmente, Ferrari ne samo da je zasluženo pobjedio na ove dvije utrke, nego je ako ništa drugo trebao biti još bliže pobjedi u Kini, ako ne i pobjediti. Ferrari je do sada u svim utrkama oprao Merc strategijom što me ugodno iznenadilo, a u Kini Merc može biti zahvalan na SC-u kao i ovdje u Bahreinu. Kada smo kod SC-a u Bahreinu, zanima me koja je to logika kod bisera koji govore da je SC pomogao Ferrariju a ne Mercu - ne znam u kakvoj zabludi ti pojedinci žive, ali ovaj SC je skoro spasio opet utrku Mercu kao i onaj u Kini i to je svakom normalno jasno, međutim kao i lutalice u F1 koje su izazvale te SC-ove isto tako i lutalice koje su upale u praćenje ovog sporta na neki način dolaze do takvih genijalnih zaključaka.
Oba Finca su mi zasad ispodprosječna i nadam se da će se barem Kimi probuditi jer po paceu ovog bolida ima mogućnost boriti se za podije na svakoj utrci barem s Bottasom.
RB još uvijek muče neki čudni problemi, izgleda da je ovaj RB13 unlucky za njih a lucky za ostale.. onaj launch ih je izgleda zacoprao. Max i Ricci se trude ai čini mi se da ih ovo dosta prca tako da bi negdje do sredine sezone mogli izgubiti volju za borbom ako se ne unaprijede.
Massa za sad radi sve što se od njega traži i to mi je jako drago, ali onaj Stroll............ufffffffff...... taj dečko ove sezone ne bi trebao biti u F1. Ne kažem da uopće ne bi trebao biti ovdje, ali još mu ovdje nije mjesto - jednostavno nema iskustva. 3 starta, 3 DNF-a. Mislim da je ovaj sa Sainzom bila Carlosova greška, ali isto tako mislim da je na Strollovom mjestu bio npr Grozni da se taj sudar ne bi dogodio zato jer iako si u prednosti nećeš ići na taj način nekome zatvarati vrata nego uzmeš široku liniju i sigurno izlaziš ispred jer ovaj drugi ima užu izlaznu putanju.... ali eto neiskusto dovodi do ovakvih gluposti, a slično mu se dogodilo i u Kini kad je imao sudar s Perezom, a svaki normalni vozač bi ostavio mjesta u tom slučaju, jer u najgorem slučaju gubiš to mjesto, ali ako zatvoriš vrata sigurno gubiš utrku. Najgore mi je vjerojatno što mu je reakcija nakon svakog sudara bila da je onaj drugi kriv, umjesto da uči i iz svojih grešaka i ne radi takve gluposti.. al dobro vidjet ćemo kak će to izgledati u Rusiji iako se bojim da će mu mehaničari opet imati posla, al dobro nije da mu ja plaćam za bolid. Izgleda da mu je stari mazohist i tetoši si klinca pa tko sam ja da mu sudim, samo mi je žao kaj takvi dobivaju priliku ispred ljudi koji zaslužuju biti u tom bolidu.
Force India izvlači maksimum iz svake utrke, pogotovo Perez - apsolutni car midfielda, nadam se da ovo uhićenje gazde neće previše utjecati na momčad.
Renault izgleda sve jače i jače te je napredak očit - Hulk odlične utrke do sada, samo da onaj mamlaz Palmer ne troši mjesto bilo bi još bolje - opet ponavljam, puno je onih koji više zaslužuju to mjesto.
Haas nakon odličnih performansi u zadnjim utrkama, napokon uspio Groznog ugurati u bodove, a šteta je jer bi definitivno temeljeno na performansama s prethodnih utrka bili u borbi za to 4. Nadam se da će uzeti te nove kočnice i da će im odgovarati više nego Brembo.
Pascal Wehrlein. Moj grijeh, moj grijeh, moj preveliki grijeh. Pogriješio sam, svaka mu čast na povratku, iskreno se nadam da će tako i nastaviti, ali svejedno bih volio vidjeti Giovija umjesto nekih od onih lutalica koje sam spomenuo u sljedećoj sezoni kada će i on biti spremniji.
Šteta zbog malih bikova, jako loša utrka, mislim da imaju inače puno veći potencijal i nadam se da će se vratiti borbi za bodove u Rusiji.
Alonso - što reći, koju posluku porati......... izgledao je OK u utrci i onda nakon onog jakog kočenja odjednom se pojavio taj famozni problem s motorom. Ako je stvarno to izmislio i uvezao bolid u boks 2 kruga prije kraja zato jer nije htio više voziti zamislite na kakvom je moralnom dnu trenutno ta momčad - da vam vozač odbije završiti utrku 2 kruga prije kraja zato jer je motor sranje, a mogao je završiti što bi bila prava rijetkost... isto tako mi je žao Stoffela - on mi je ostao potpuno nedorečen zasad ove sezone zbog tih piz*arija s bolidom, tako da ga ne mogu prosuditi, ali vidjelo se prošle sezone da lik može i zna...
Još jednom:
Stroll :facepalm:
Palmer :facepalm: :facepalm:
I za kraj bih se još samo volio nadovezati na raspravu o najboljem vozaču samo s ovim - nije sve u rukama i nogama, bitno je i što imaš u glavi... :misli:

Idemo na Rusiju,
AVANTI RAGAZZI, FORZA FERRARI!

:plavazastava:
Sisu (fin.)

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Ferrari
Čini mi se da je Ferarijev PU u prve nekoliko utrke malo "detjuniran"...sudeći po top speed ovima i ubrzanje na izlasku iz svijoka.

Možda se ide konzervativnije za sada..

Jester
Formula 4
Formula 4
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Merc (6)
Vettel-Ferrari je napisao/la:
Jester je napisao/la:
Vettel-Ferrari je napisao/la:Što se tiče Hamiltonovih i Mercedesovi navijača, znam teško je preživjeti nakon 3 godine dominacije i zajebancije sa ostalim ekipama da neko može u otvorenoj utrci pobjediti ih, ali ko ih jebe, nek se brane svime i svačim, nije lako probaviti da nisu prvi u poretku nakon 3 utrke iako su opet zbog SC-a u dvije utrke vidno imali više sreće.
Eto, ja sam navijač Merca te priznajem da je ovaj put Ferarri bio bolji tim i zasluženo pobijedio. Istina...nije lako gledati takav šlamperaj oko strategije i zbunjenost s događanjima na stazi, pogotovo od tima za koji navijaš.

Za ovo drugo boldano, nemam riječi. Slika i prilika modernog kućnog odgoja.
Nije lako gledati, znam zato i kažem teško je to preživjeti nakon tri godine dominacije, ali opet triput je gora situacija bila Ferrarijevcima prošle sezone i Mercedesovcima sigurno neće biti toliko mučno, ali treba se naviknuti da se pobjede ne uzimaju više subotom u kvalifikacijama i krstarenjem ispred svih. Poraz se treba prihvatiti, a ne konstantno forsirati neke alternativne situacije ŠBKB. Iduća je Rusija na redu i vjerojatno će to biti utrka koja bi Mercedesu najbolje dosad mogla odgovarati, pa će situacija nešto biti mirnija, ali siguran sam da će se greške i pogrešne odluke opet skupo plaćati.

Za to drugo boldano, izvinjavam se što sam te uvrijedio i sve ostale koje jesam. Sad ću vjerojatno biti razapet kao Seb u Mexicu prošle godine xD
A oko tog modernog kućnog odgoja ili neodgoja bi se dalo dosta diskutirati, ali definitivno nije forum ni tema za to.
Ma sve ok ;) :thumbs:
I would like to apologize to anyone I have not yet offended. Please be patient. I will get to you shortly.

Viper
Formula 4
Formula 4
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Sebastian Vettel
Vettel i Gina su za sada savršen par. Gina je sva vatrena, a Seb je opet onaj stari. Odlično mu leže ovi novi bolidi. Po mojem skromnom mišljenju, najbolji par u dosadašnjem dijelu sezone, da je bilo malo sreće u Kini, mogao je imati već tri pobjede. Utrke su konačno postale zanimljive, pretjecanja su puno teža i ljepša, bolidi teži za voziti, a i nakon dugo vremena imamo 2 tima koji konkuriraju za pobijede. Trenutno samo i dva vozača, ali nadam se da će se i to promijeniti. Kimi i Bottas se moraju malo trgnuti, ovi zaostaci za timskim kolegama su nedopustivi.

Mercedes je trenutno u laganoj prednosti s obzirom na kvalifikacije i taj njihov "qualifying boost". Kontrola guma i vožnja u prljavom zraku su prednosti Ferrarija. Ferrari ima teži posao u utrci jer mora pretjecati ili imati bolju strategiju. Mercedes je izgleda popravio i startove, pa je i sa te strane malo teže, no ipak Ferrari ima 2 od 3.
You can't change what happened. But you can still change what will happen.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 6 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Najbolje od onboardova:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=VtTsbdHz4wE[/youtube]

Minići:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=IprzfhD01ys[/youtube]

renato2107
GP3
GP3
Viper je napisao/la:Vettel i Gina su za sada savršen par. Gina je sva vatrena, a Seb je opet onaj stari. Odlično mu leže ovi novi bolidi. Po mojem skromnom mišljenju, najbolji par u dosadašnjem dijelu sezone, da je bilo malo sreće u Kini, mogao je imati već tri pobjede. Utrke su konačno postale zanimljive, pretjecanja su puno teža i ljepša, bolidi teži za voziti, a i nakon dugo vremena imamo 2 tima koji konkuriraju za pobijede. Trenutno samo i dva vozača, ali nadam se da će se i to promijeniti. Kimi i Bottas se moraju malo trgnuti, ovi zaostaci za timskim kolegama su nedopustivi.

Mercedes je trenutno u laganoj prednosti s obzirom na kvalifikacije i taj njihov "qualifying boost". Kontrola guma i vožnja u prljavom zraku su prednosti Ferrarija. Ferrari ima teži posao u utrci jer mora pretjecati ili imati bolju strategiju. Mercedes je izgleda popravio i startove, pa je i sa te strane malo teže, no ipak Ferrari ima 2 od 3.
Ovo je najzanimljivije što je i prije imao Merc problem s pratnjom bolida, samo se nije tolko isticalo jer su bili brži, pa čak i potrošnja guma (s realnom konkurencijom) je bila, sve do onog tajnog testa, i hibridne ere gdje su dobili zraka ispred ostalih, tako da me to i ne čudi. Ali me svakako čudi da je Ferrari taj koji očito od svih bolida ima aerodinamiku odličnu za pračenje, sad ili su se fokusirali na to (što ima logike) ili su toliko jači od Merca da ih to ne pati. Tu me zanima RB da vidimo kad doradi aerodinamiku, kako će oni biti s praćenjem u čuvanjem guma, sad su očito loši. Ako oni s popravkom aerodinamike poprave pračenje i čuvanje guma, i malo se približe Mercu i Ferrariju, njušim da je Merc u problemu, što im znači da ako startaju prvi (a budu često) i ostanu naprijed super, ukoliko su iza nemaju velike šanse nekom puhat za vrat dugo vrijeme i prestizanjem proći naprijed.

Svakako, super za dalje. :gandalf:

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Scuderia Ferrari
GP2 engine vs GP2 drivers! :rofl:
Sisu (fin.)

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj