Scuderia Ferrari
- AlkY
- Formula 1
- S nama već: 8 god 1 mj
- Navija za: McLaren
Apsolutno nema smisla sada.
Kako je @Frantic napisao. Ponistit kazna se vjerojatno nece , niti da su se zalili nakon utrke. Ali poruka neka bi bila poslana. Ali za to je trenutak bio samo odmah nakon utrke , a ne danima poslije
Kako je @Frantic napisao. Ponistit kazna se vjerojatno nece , niti da su se zalili nakon utrke. Ali poruka neka bi bila poslana. Ali za to je trenutak bio samo odmah nakon utrke , a ne danima poslije

- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
AlkY je napisao/la: 07.04.2023., 10:56 Apsolutno nema smisla sada.

Samo ispadaju još smješniji i još veći predmet šprdnje, nego što već jesu
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Osella
- GP3
- S nama već: 3 god 3 mj
- Navija za: Minardi, Andrea Moda
Kad smo kod Kvjata na drugoj temi, na bespućima Twittera sam naišao na ovo. Kaže da je trebao zamijeniti Kimija u Ferrariju i da je imao ugovor pred sobom...

Lasciatemi guidare...
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"
- zekohonda Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: sve powered by honda
ništa od ponovnog razmatranje sainzove kazne:
https://www.racefans.net/2023/04/18/fia ... p-penalty/
https://www.racefans.net/2023/04/18/fia ... p-penalty/
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- Unwoken European
- Karting
- S nama već: 2 god 10 mj
- Navija za: Scuderia Ferrari
Ne mogu se sjetiti kada je zadnji puta Ferrari drastično utjecao na suce ili FIAu u svoju korist. 2006te ?
- zekohonda Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: sve powered by honda
2020. Tajna nagodba, izbjegli javno sramoćenje i ogroman gubitak bodova za sezonu prije. Elegantno kaznu odradili 2020.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
Ne @zeko, pravi uticaj na FIAu bi bio da nije bilo nikakve nagodbe i da su prošli lišo.
Ovako su ispali smiješni, zbog samog načina okončanja sage (čuj, "nagodba", qratz-palac, kakva nagodba, jbte, il' je za kaznu, il' nije), kao i zbog katastrofalne sezone 2020.
Još gore u svemu je to što je, prema onome što javnost zna, Ferrari bio, u najgorem slučaju, u sivoj zoni. Binotto: "It wasn't illegal", kad čitaš između redova, nije rekao"bio je legalan" nego "nije bio nelegalan", dakle "siva zona", kao i u mnogo drugih slučajeva u F1 - DD difuzor je jedan od najboljih primjera. Naravno, ne vjerujem ja slijepo Binottu.
Doduše, s obzirom ko je tada bio glava ekipe (Binotto, jel) ne čudi me što im se to desilo. Uostalom, da je bio nelegalan i da je FIA 100% mogla dokazati da je nelegalan, vjerujem da bi im zveknuli dobru kaznu (jer su već bilo dobrano guženi od FIAe/sudaca, već duži niz godina).
U Todt-Brawn eri bi ih lagano odjebali u 3 lijepe PM!!
Doduše, tad su redovno "dobijali" ovakve situacije.
Da se razumijemo, komentarišem samo, šta bi bila prava "pobjeda" Ferrarija na FIAom u tom slučaju, a to nije definitivno ta debilna "nagodba".

Ovako su ispali smiješni, zbog samog načina okončanja sage (čuj, "nagodba", qratz-palac, kakva nagodba, jbte, il' je za kaznu, il' nije), kao i zbog katastrofalne sezone 2020.
Još gore u svemu je to što je, prema onome što javnost zna, Ferrari bio, u najgorem slučaju, u sivoj zoni. Binotto: "It wasn't illegal", kad čitaš između redova, nije rekao"bio je legalan" nego "nije bio nelegalan", dakle "siva zona", kao i u mnogo drugih slučajeva u F1 - DD difuzor je jedan od najboljih primjera. Naravno, ne vjerujem ja slijepo Binottu.
Doduše, s obzirom ko je tada bio glava ekipe (Binotto, jel) ne čudi me što im se to desilo. Uostalom, da je bio nelegalan i da je FIA 100% mogla dokazati da je nelegalan, vjerujem da bi im zveknuli dobru kaznu (jer su već bilo dobrano guženi od FIAe/sudaca, već duži niz godina).
U Todt-Brawn eri bi ih lagano odjebali u 3 lijepe PM!!

Doduše, tad su redovno "dobijali" ovakve situacije.
Da se razumijemo, komentarišem samo, šta bi bila prava "pobjeda" Ferrarija na FIAom u tom slučaju, a to nije definitivno ta debilna "nagodba".
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Unwoken European
- Karting
Upravo tako, moj komentar je bio isključivo za pozitivnu korist. Ferrarijev dogovor za 2020. je zapravo bio kazna bez javne kazne. To nije pravi utjecaj na koji sam mislio. Pravi utjecaj kao što ima Toto Vuk koji može jednom rečenicom mijenjati pravila u korist Mercedesa usred sezone ili Horner koji može natjerati suce da na Ferrari stave 10000 senzora pa što uhvate, uhvate. Kada je Ferrari zadnji puta utjecao na suce da dobiju drastičnu korist tijekom sezone ? Po meni je to bilo 2006. godine kada su maknuli jedinu prednost Renaulta i onda je Ferrari prodisao punim plućima.
- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: Fernando Alonso
Kaže Turrini da Leclerc pregovara sa Mercedesom.
https://www.quotidiano.net/blog/turrini ... ari-5.7983
https://www.quotidiano.net/blog/turrini ... ari-5.7983
- pero iz bukurešta
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
I navodno Sainz sa Porsheom...
Dečkima je pun kura. tog šlamperaja kojeg je Sebastian konstantno branio dok je bio u momčadi!!
Dečkima je pun kura. tog šlamperaja kojeg je Sebastian konstantno branio dok je bio u momčadi!!
- Unwoken European
- Karting
Kako je krenulo Ferrari će tražiti radnike kao hrvatski poslodavci, u Nepalu... ili će morati dovesti Micka Schumachera.
- AlkY
- Formula 1
- S nama već: 8 god 1 mj
- Navija za: McLaren
Moje misljenje je da , vecinom domaci sportasi , imaju tu posebnu emociju prema nekom klubu ili ekipi.
Postoje izuzeci naravno. Recimo Messi i Barcelona ( iako je Messi tamo od jako malih nogu , ali nije domaci decko) , pa vjerojatno Michael i Ferrari i tako.
Dok drugima su Ferrari , Real , Barca najdrazi i najveci klubovi/ekipe i san im je biti njihov clan ali nije to ta iskra , taj osjecaj prema klubu/ekipi kao sta moze imati netko domaci.
Pa samim time ce puno lakse otici iz tog "tabora" kada neide onako kako su htjeli i potraziti srecu drugdje.
Postoje izuzeci naravno. Recimo Messi i Barcelona ( iako je Messi tamo od jako malih nogu , ali nije domaci decko) , pa vjerojatno Michael i Ferrari i tako.
Dok drugima su Ferrari , Real , Barca najdrazi i najveci klubovi/ekipe i san im je biti njihov clan ali nije to ta iskra , taj osjecaj prema klubu/ekipi kao sta moze imati netko domaci.
Pa samim time ce puno lakse otici iz tog "tabora" kada neide onako kako su htjeli i potraziti srecu drugdje.

-
zelot
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
meni bi itekako odgovaralo da Leclerc dodje u mercedes. Od prvog dana u f1 mi je drag i pokazao je nebrojeno puta da je vraski brz i izuzetan vozac i talent. bilo je tu i tamo kikseva ali nista kriticni. evo na maxove smo zaboravili a imao ih je valjda uvjerljivo najvise u prvih 3-4 sezone, toliko da su se bunili neki renimirani vozaci da ga se izbaci iz f1, a danas je jedan od najboljih ikada i nitko se ne opterecuje njegovim glupostima od nekada.
Leclerc Russell bi bila opaka postava a ocito je da merc moze dati vise nego slampavi ferrari.
e sad, volio bih i da hamilton ode u ferr cisto da malo zezamo ferrarijevce i da im hamilton donese koju pobjedu, a kamo li srece naslov, to bi tek bio show. a kako lik zna ubosti sa promjenom ekipe u pravom trenutku, mozda mi se bas poklopilo da ferr slozi vrhunski bolid hehe
naravno, sanse za ovo iz drugog dijela posta su jako jako male, ali u f1 je sve moguce
Leclerc Russell bi bila opaka postava a ocito je da merc moze dati vise nego slampavi ferrari.
e sad, volio bih i da hamilton ode u ferr cisto da malo zezamo ferrarijevce i da im hamilton donese koju pobjedu, a kamo li srece naslov, to bi tek bio show. a kako lik zna ubosti sa promjenom ekipe u pravom trenutku, mozda mi se bas poklopilo da ferr slozi vrhunski bolid hehe

naravno, sanse za ovo iz drugog dijela posta su jako jako male, ali u f1 je sve moguce

- senna66 Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
Da Ham ode u Ferrari ovakav današnji Ferrari. Horor.
Raspalo bi se sve. Koja bi tek onda medijska paljba bila
Nikakav Hamilton, Alonso....nitko ne može donijeti naslov ovakvom Ferrariju.
Da bi stvar bila najbolja vozači takvog kalibra više ne žele u Ferrari.
Raspalo bi se sve. Koja bi tek onda medijska paljba bila

Nikakav Hamilton, Alonso....nitko ne može donijeti naslov ovakvom Ferrariju.
Da bi stvar bila najbolja vozači takvog kalibra više ne žele u Ferrari.

- Unwoken European
- Karting
Nikita je rođen spreman :-D