Paddock

☕ Sve teme o Formuli 1 koje ne možete smjestiti u gornje podforume.

fjaka
Formula 4
Formula 4
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: jordan
zekohonda je napisao/la: 16.08.2019., 23:10 kako ja na njih nikad ne naletim... :bang:
ti tamo kad ono međutim :thumbs:

i onaj vratite slamku kroz grad ne kužim :mrgreen: valjda nešto interno du :mrgreen:

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
slamku ili slanku?
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Nije mi crvić u glavi dao mira i rešim da zgotovim animacije od grafika za stizanje odnosno zaostajanje vozača. Trebalo mi je par sati i 29 frejma, no isplatilo se.

Primjeri:

Albon slika Bottas

Perez slika Giovinazzi
slika

fjaka
Formula 4
Formula 4
zekohonda je napisao/la: 08.09.2019., 11:36 slamku ili slanku?
e sad da me ubiješ neznan, vidiću u četvrtak :mrgreen:

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
@Har Kl Vidim sad da je zaključano komentiranje na članku naše rasprave, pa ne bih da ostanem dužan odgovor:
@Vettel-Ferrari pogrešnog si dojma. Psihoanaliza ti očito nije bliža strana
Ja se uopšte ne trudim da opisujem Hamiltona boljim vozačom ili vođom tima. Naprotiv, ti i određena ekipa imate pune ruke posla da to isto pokažete za Vettela. Samo što vam ne ide…
Ne smatram se ni nekim fanboy, s obzirom da sam jako svjestan velikog broja njegovih mana. Srećom pa su većinom vezane za dešavanja mimo F1 vikenda.
Ali iskreno, nemam ni potrebe za tim. Njegovi brojevi, koje će ti vi i dalje osporavati, govore sami za sebe. Dvije godine vam je uzima titule na takav način, da kad bi neko bio ograničen na vijesti sa ovog foruma, bi pomislio da se radi o dominaciji Mercedesa. I tu ima dosta dokaza da ste imali bolji bolid, ali džaba … Lakše nekom metar u guzicu, nego milimetar u pamet.
To što se ja i ne trudim da ispravljam krivu Drinu, ne znači da je to tako ili nije.
Ali OK da ne dužim … Ja sam pokušao sinoć, da nađem tu izjavu. Nisam uspio… Vjerovatno sam zaboravio izvornu izjavu na engleskom. Ali 100% tvrdim da sam pročitao prošle ili pretprošle godine da kad Hamilton priča na sastanku svi šute. Ja dalje neću tražiti tu izjavu. Ako neko zna kad je to bilo nek postavi, ako ne, ko ga hebe nije ni bitno. Ja nemam potrebu da izmišljam bilo šta. Ima milion drugih dokaza koji to dokazuju, samo što vi to onda nazivate umirivanjem ega :bonk:
Ko da smo u vrtiću pa kad se primadona uvrijedi trči da je umiriš. I da jeste tako jedna je primadona u cijeloj predstavi. Ne vidim da je iko trčao za Vettelom. Ili za bilo kojim drugim vozačem od postojeće garde. Valjda bi još negdje neko umirivao nečiji ego?
Što se tiče rasprave oko najkorektnijeg vozača, namjerno sam napustio tu raspravu. Odgovori mi prvo na pitanje od kad pratiš F1 (aktivno bez snimaka) i sa koliko godina si počeo pratiti.
Ako kažem da Hamilton nema nijedne situacije gdje je prljavo istjerao nekoga sa staze, onda valjda i jeste najkorektniji ili jednako korektan sa ostalim šampionima. Vama je vrhunac prljavštine usporavanje Rosberga u AbuDhabi ili ne propuštanje Rosberga u Mađarskoj (@Pastor ovdje vidiš nije poslušao tim, jer je znao da je u pravu. Također ih nije poslušao u Mađarskoj kad je propustio Bottasa). I onda bi ti trebao tu da nastupiš i da kažeš evo ga ovdje je Hamilton zabio (ili pokušao zabiti) kolegu u zid ili šta ja znam. A ne davati mi duel na stazi koje su i njemu radili ti isti ljudi.
Prihvatio sam tvoju sugestiju da se ne radi o svim vozačima, već samo o onima koje sam pratio. Ne znam čemu ponovo to spominješ. Od svih koje sam nabrojao, jedino se ne sjećam da je Hakkinen imao “prljavih” poteza. A to je bila jako žestoka lista i konkurencija.
Ja kad uvidim grešku ja to i priznam i završim sa tim. Dok ćeš ti (i ne samo ti) i dalje tupiti da je Hamilton trebao dobiti kaznu u Mexico ili Njemačkoj. S obzirom da nisam uspio dokazati sa primjerima LeClerc-a u Italiji i Rosberga Kanadi (obje situacije gdje je on napadao), da se radi o incidentima koji su dozvoljeni, shvatio sam da ili ja ne znam dokazivati dovoljno dobro, prema vašim mjerilima, ili je vi uživate da nalazite opravdanja za vaše gubtike u teoriji da FIA štiti Hamiltona.
Šta god da je nema potrebe da trošimo vrijeme na gluposti
U redu, nek bude, pogrešnog sam dojma. Ne bih da pređemo neku zdravu crtu sportske rasprave i pređemo na osobnu. Žao mi je ako si moj komentar shvatio pokušajem psihoanalize.
Mislim da previše generaliziraš u idući par rečenica svrstavajući sve nas u istu grupu, pod istim zadatkom. Ne bih rekao da je Lewis nama tj. Ferrariju i vozačima uzimao titule, on je do tih titula imao nešto lakši zadatak, nisu bile dominante godine prethodne, ali je imao dosta posloženiju ekipu i utrke u kojim njegovoj ekipi konkurencija nije mogla ni ni prismrditi, dok je konkurencija u suprotnom slučaju morala se skoro za svaku pobjedu krvnički izboriti. No, titule su uzete zasluženo, konkurencija je sama kriva što su zaostaci krajem sezone bili bitno veći od realnog stanja.

Što se tiče situacije s Wolffom kad ide uhvatiti Lewisa od neki dan, osobno se ne osvrćem mnogo na takve stvari i vjerojatno ih mnogo propustim, jer ih ne smatram bitnim. Pogotovo ne bih na osnovu jedne uhvaćene snimke iz boksa jedne ekipe izvodio zaključke da takve situacije samo kod njih postoje.

Sad što se tiče mog praćenja Formule 1, odgovorit ću ti na pitanje, ma da ne shvaćam što je to bitno da se ti povlačiš iz rasprava i na koji će ti to način pomoći da opravdaš svoje tvrdnje. Moji početci praćenja Formule 1 datiraju nekad iz 2003.-2004. za vrijeme Schumacher-Ferrari dominacije, sezone '06, '07, '08 sam pratio poprilično, koliko u predadolescenciji se to može smatrati ozbiljno, neko vjerojatno u tim godinama je mogao ozbiljnije, ja osobno ne smatram za sebe iz ove perspektive, jer ne mogu dokučiti da li je to bilo praćenje svake utrke baš jer se nekih stvari baš sjećam, a drugih ne. Uglavnom sam tad navijao za svakog tko vozi Ferrari, ma da mi Kimi nije pretjerano drag 2007-me, jer je bio McLarenovac, dok sam 2008. gorljivo navijao za Massu. Sezone 2009.-2013. nisam kako treba gledao, pogotovo otkad je ukinut prijenos na HRT-u, ali sam znao uvijek aktualnosti, ma da sam 2013. već počeo ozbiljnije pratiti i posjećivati GP1 portal. Ali početak mog pravog praćenja Formule 1 počinje od hibridne ere, točnije Bahraina i legendarne borbe Hamiltona i Rosberga, jer Australiju tad nisam bio u mogućnosti gledati. Eto, ima nas i takvih da ih je baš hibridna era prikovala za ovaj sport. Iako ni jednom dosad u njoj nisam osjetio potpunu navijačku satisfakciji, ni jednom me to dosad nije odbilo od ovog sporta.

Za situacije oko Hamiltonove korektnosti ili nekorektnosti sam pisao na njegovoj temi, ne bih se ponavljao, tamo je i onako moj odgovor ostao zadnji. Spomenuo sam to ponovo jer si i u tom slučaju i u ovom plasirao te tvrdnje kao da se samo tako provjere, a ti si u oba slučaja u replici relativizirao i ublažavao prvotne verzije, koje su kratko i jasno bile izrečene, da ih ne citiram sad.

Nije mi praksa davati minus za nečije stajalište koje se kosi s mojim ili koje smatram totalno promašenim, jer minus ako dadnem to uglavnom bude na neki izljev mržnje prema vozaču (kao npr. uvrede na Lewisovu boju kože ili slične ksenofobije) ili drugom članu (ali Antina je praksa da to brzo sankcionira) ili nekom baš glupom komentaru koji to uistinu i zaslužuje. Tebe dovoljno respektiram da tvoj stav ne bih takvim smatrao. Ali vjerodostojnost neke tvrdnje ili zapažanja neću prestati preispitivati, ma da češće i to izbjegnem i nastavim živjeti kao da to nije ni rečeno.

fjaka
Formula 4
Formula 4
zekohonda je napisao/la: 08.09.2019., 11:36 slamku ili slanku?
eno baš je to ključno slovo išarano, ko da je prije crnin sprejen pisalo 'n' a sad neko plavin podeblja 'm'

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Vettel-Ferrari je napisao/la: 24.09.2019., 17:55 ...
Nisam stigao da odgovorim prije, a nemam ni sada vremena puno. Čisto da ne bude da nisam odgovorio.
Ovaj komentar gore (iako se ne slažem sa mnogim detaljima) mi je generalno korektan. Ne očekujem da će svako dijeliti moje mišljenje.
Kad vidim da me neko optužuje da sam fanboy (jer kažem da glorificiram Hamiltona i o njemu pričam stvari koje nisu tače) a pri tom si navijač Vettela koji ... ma ne mogu više ni ponavljati neke stvari... onda ja dođem u iskušenje da napišem duži komentar o svemu tome.
S obzirom da je 90% mojih komentara napisano sa mobitela, onda ja samo odustanem od rasprave.
Ja se zaista ne mogu prepirati oko stvari da li je Hamilton najkorektniji višestruki šampion ili je među dva ili tri ista na listi.
Niti imam vremena niti smatram to bitnom informacijom, kako za mene tako ni za ostale. Ali ta činjenica stoji. Oni primjeri koje si dao su smiješni. Pogotovo što su se sve radili protiv NR. Pretpostavljam da si navijao za njega pa si zaboravio ko je prvi počeo igrati razne igrice na stazi. Neću dalje jer nisam htio o tome, jer sam mogao replicirati to u temi LH.
Pitao sam kad si počeo pratiti F1. Iznenađen sam da si počeo pratiti F1 tako davno. Pogledaj poteze slavnih imena ovog sporta pa ćeš uvidjeti šta govorim.
Kao što se ne mogu prepirati oko utjecaja LH na team u Mercedes i dokazivati da je on istinski lider u svom timu. Već sam rekao da nisam mogao naći tu izjavu i da je neću tražiti više (izgubio sam bar pola sata pokušavajući). Ja i dalje stojim iza svoje tvrdnje da sam to pročitao. Slobodno izrazi svoju sumnju, slobodno reci da lažem, ali to tako i napiši.
Što se tiče odnosa Wolfa, ja ne vidim ništa loše. Taj sam primjer nalijepio zato jer je bio najsvježiji. Nisam ga ni postavio na forumu LH pa da glorificiram i nešto uzdižem Hamiltona. Tu bih više mogao uzdizati Wolfa, kao primjera pravog šefa ekipe.
A smatram da nema ni potrebe to dokazivati. Postoje izjave i Wolfa, Laude, Alissona, koje detaljno opisuju uticaj Hamiltona. Problem je što te izjave se u tom slučaju ne uzimaju kao validne.

Što se tiče respekta, hvala. Rekoh, nemam problema sa korektnim korisnicima da pričam i da im odgovorim. Problem mi pisati šire odgovore, zbog nedostatka vremena. Više preferiram usmenu konverzaciju. :thumbs:

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
https://www.formula1.com/en/results/awa ... -2019.html
Nema Williamsa među prvih deset.
Zanimljivo je kako je Vettel imao tek deveto zaustavljanje, a imao je najbrži prolazak kroz boks.
https://www.formula1.com/en/results.htm ... mmary.html

Majki2111
Formula 2
Formula 2
Navija za: Red Bull, Alonso
Malo razmišljo. Samo malo, zašto se zbrajaju bodovi kroz godinu. Radi toga imamo Mercedes sa 700 bodova i McLaren za 50ak ako i toliko. Možda uvesti nekaj nalik turnirskom sistemu natjecanja??? Ovako smo lišeni ikakve zanimljivosti. Brazilsko postolje želim vidjet više puta godišnje.
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24

Har Kl
Formula 1
Formula 1
I pobjednik je ... :cool:

slika

Bilo je tijesno, Max je bio jak cijelu sezonu. Nije bila savršena sezona ni za jednog, ali i dalje su to brilijantni rezultati.
Čestitke obojici :thumbs:

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Lujo je to izdominiro.. Bez sumnje prvi vozac sezone.. Max drugi..
Fino Alla Fine

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Tako nekako i je. Imamo Lewisa , Maxa pa je tu "ostatak grida" , a to je Sainz izdominiro :D
slikaslika slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Koliko je Motorsport.com jadan.
Prvo ti daju besplatno za citanje oko 8 specialnih tema/vijesti, a nakon toga bi se trebao pretplatiti jer eto kao zanimljivo je čitati špekulacije i žutilo. Ma da ne bi miško

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Iceman je napisao/la: 06.12.2019., 14:30 Koliko je Motorsport.com jadan.
Prvo ti daju besplatno za citanje oko 8 specialnih tema/vijesti, a nakon toga bi se trebao pretplatiti jer eto kao zanimljivo je čitati špekulacije i žutilo. Ma da ne bi miško
Ne vidim problem u takvom modelu. Ti članci se ne pišu sami i ljudi žele zaraditi od svog rada. Ako je netko stalni čitatelj, mislim da je sasvim u redu da izdvoji određenu cifru za to što čita, isto kao što npr. plaćaš novine. Doduše, mislim da možeš napraviti besplatan account kojim dobiješ više ili možda čak neograničen broj članaka - na mobitelu mi je baš izašla obavijest da mi je ostalo još x vijesti ovaj mjesec, dok mi na laptopu (gdje sam stalno ulogiran) dosad nije stigla takva obavijest, a puno češće tu otvaram njihove članke.

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Svi smo navikli da je virtualni sadržaj džabe. Vijesti su džabe, serije, muzika, sve je dosad bilo džabe. Fora je u tome da sve to košta i kroz vrlo kratak period će za 0€ ostati samo šund sadržaj s hrpetinom reklama, a sve imalo vrijedno će koštati. Kao što kaže Lovro - koštale su novine na kiosku i koštalo je posuđivanje videa iz videoteke - pa će tako koštati i online sadržaj.

Primjer: za NBA portal sam tražio dodatak kojim bi mogao na efektan način prikazivati highlights s utakmica na naslovnici. Takvih rješenja je do prije 3-4 godine bilo bezbroj, praktički su se tukli oko toga da baš njihovo rješenje izaberete. Danas je čak i ta "sitnica" na freemium modelu. Odnosno, "naš proizvod je besplatan, ali čujte, ako imate više od deset tisuća pregleda mjesečno onda ćete nam platiti par dolara mjesečno".

Čak ponekad bude i bizarno. Potpuno nebitne stvari, ona "splash" stranica koja stoji i odbrojava prije nego se portal pusti u promet - autori takvih gotovih rješenja isto uvode freemium model. Kao, džabe je, ali ako želite odbrojavanje onda dodatno platite par dolara. Ako želite statistiku koliko je ljudi otvorilo i odakle su došli - opet platite par dolara. Želite neki custom font? Par dolara. Ikonicu gore kod imena stranice na vrhu taba? Još par dolara. Sve je freemium, pa tako ne čudi da je i Motorsport otišao u istom smjeru. Drugo je pitanje nude li vrijednost i smatra li netko da se isplati platiti - ali takav model će uskoro imati sve više stranica.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Ajmo znalci, što se ovdje događa? :prcnjau:
https://twitter.com/f1nocontext/status/1204012637547311107

AlkY
Formula 1
Formula 1
To je neki Hockenheim , neki trening , prosle godine , tako nesto ako se ne varam ?
Staza bi trebala biti ta , trening bi trebao biti jer utrka i kvale nisu sigurno , i godina je prosla jer vidimo gdje je tko vozio hehe.
Tj pretprosla , jer proslu je vec bila Alfa :rofl:
slikaslika slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
AlkY je napisao/la: 10.12.2019., 06:15 To je neki Hockenheim , neki trening , prosle godine , tako nesto ako se ne varam ?
Yes, kišni FP3 prošle godine :)

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Šefovi su glasali
Meni je malo čudno da Pereza nema među top 10.

slika

AlkY
Formula 1
Formula 1
Meni je tu puno toga cudnoga- Al to su sefovi , tko zna cime su se vodili u glasanju :D
slikaslika slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡