Scuderia Ferrari
- zekohonda Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: sve powered by honda
prisjetimo se izjave godine:
https://f1.pulsmedia.hr/68460/binotto-n ... -do-kraja/
https://f1.pulsmedia.hr/68460/binotto-n ... -do-kraja/
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- pero iz bukurešta
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Ferrari
Mislim da je to sigurno.
Baš sam vidio na dosta mjesta danas da je to gotova stvar
Baš sam vidio na dosta mjesta danas da je to gotova stvar
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Kao što neko reče ranije, teško da će pristati na degradaciju. Kad je uslovljavao ostanak u Ferarriju time da ga unaprijede u šefa...
Mislim da bi mogao u Sauber, ako ga otpuste iz Ferrarija. Tamo će se početi graditi Audijeva ekipa, a i sjedište im je u Švicarskoj, odakle je i Binotto. Još ako će ga naslijediti Vasseur, onda ima tamo mjesta za njega. Možda da bude i šef ekipe, dok Audi ne dođe i zvanično 2026.
Mislim da bi mogao u Sauber, ako ga otpuste iz Ferrarija. Tamo će se početi graditi Audijeva ekipa, a i sjedište im je u Švicarskoj, odakle je i Binotto. Još ako će ga naslijediti Vasseur, onda ima tamo mjesta za njega. Možda da bude i šef ekipe, dok Audi ne dođe i zvanično 2026.
- Slavenowsky
- Formula 1
Ne bi me čudilo da ode u Audi i tamo procvjeta kao TP i TD. To je inače kletva Ferrarija.
Ferrari je prerano izgubio čovjeka koji bi sasvim sigurno preporodio tim. Na žalost od smrti Marchionnea u Ferrariju je nastala mala anarhija.
Arrivabene je doslovno otjeran, Vettel takodje, strategija užasna da boli, bez ikakvih promjena.
Ok, pomladili su momcad, očigledno da imaju više vremena da palamude, za tim kakav je Ferrari vremena nema mnogo, jer s obzirom na budžet s kojim raspolazu rezultati moraju biti vidljivi.
Binotto mrtav - hladan dodje sa izjavom kako nemaju nikakvih problema, te da je sve ok (doslovno brani svoje inženjere), dok vozače nije u stanju da utjesi, tj da ih brani, već im mase prstom ispred nösa. Ok, jesi genije u svome poslu, ali si čisti promašaj kada je u pitanju organizacija, tačnije kao lider ekipe je totalno podbacio.
Ko ce ga znati, mozda tresla se gora - rodio se miš. Možda po meni Ferrari bi trebao da zadrži Binotta, ali da se posveti svom poslu. TP nije za njega, ali opet ako bude tvrd orah, tj slabo relacija TP I TD, onda vala noga u guzicu I cao. Jedna trula jabuka - trulo drvo...
Ferrari je prerano izgubio čovjeka koji bi sasvim sigurno preporodio tim. Na žalost od smrti Marchionnea u Ferrariju je nastala mala anarhija.
Arrivabene je doslovno otjeran, Vettel takodje, strategija užasna da boli, bez ikakvih promjena.
Ok, pomladili su momcad, očigledno da imaju više vremena da palamude, za tim kakav je Ferrari vremena nema mnogo, jer s obzirom na budžet s kojim raspolazu rezultati moraju biti vidljivi.
Binotto mrtav - hladan dodje sa izjavom kako nemaju nikakvih problema, te da je sve ok (doslovno brani svoje inženjere), dok vozače nije u stanju da utjesi, tj da ih brani, već im mase prstom ispred nösa. Ok, jesi genije u svome poslu, ali si čisti promašaj kada je u pitanju organizacija, tačnije kao lider ekipe je totalno podbacio.
Ko ce ga znati, mozda tresla se gora - rodio se miš. Možda po meni Ferrari bi trebao da zadrži Binotta, ali da se posveti svom poslu. TP nije za njega, ali opet ako bude tvrd orah, tj slabo relacija TP I TD, onda vala noga u guzicu I cao. Jedna trula jabuka - trulo drvo...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...
- Firemarshall
- Karting
- S nama već: 9 god 6 mj
Raspolažu s istim budžetom kao ostalih 9 momčadi, čak i manjim budžetom od jedne momčadi koja se bavi catering uslugama.Slavenowsky je napisao/la:jer s obzirom na budžet s kojim raspolazu rezultati moraju biti vidljivi.
Inače se slažem s post-om…
Sent from my iPhone using Tapatalk
- avetma
- Administrator
- Kontakt:
Ferrari je godinama unatrag trošio i više od 100 milijuna eura više od Red Bulla, a rezultati su im često bili smiješni s obzirom na to. Par stotina tisuća eura koliko je Red Bull premašio prošle godine je bezveze spominjati kao nekakvu presudnu prednost.
- Osella
- GP3
- S nama već: 3 god 3 mj
- Navija za: Minardi, Andrea Moda
https://www.corrieredellosport.it/news/ ... _sulladdio
Pišu talijanski mediji kako je Steiner doveo Hulkenberga na nagovor Vasseura. Ovo stvarno i ima smisla ako su istinita nagađanja da će šef Saubera otići u Ferrari.
Poznato je od prije da su Hulk i Vasseur u dobrim odnosima. Često je Nicu hvalio u medijima i isticao ga kao jednog od najboljih vozača na gridu.
Ono što me nervira kod Ferrarija je (dobro to je samo jedna od mnogih drugih stvari
), a to sam već ranije isticao, što im je odnos prema mladim vozačima očajan. Da oni od dvije momčadi koje koriste njihove motore ne mogu na jedno mjesto ubaciti nekog iz svoje akademije mi je potpuno nejasno.
Pišu talijanski mediji kako je Steiner doveo Hulkenberga na nagovor Vasseura. Ovo stvarno i ima smisla ako su istinita nagađanja da će šef Saubera otići u Ferrari.
Poznato je od prije da su Hulk i Vasseur u dobrim odnosima. Često je Nicu hvalio u medijima i isticao ga kao jednog od najboljih vozača na gridu.
Ono što me nervira kod Ferrarija je (dobro to je samo jedna od mnogih drugih stvari

Lasciatemi guidare...
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"
-
wapi Verified
- GP3
- S nama već: 8 god 2 mj
Otkad je taj koncept B momčadi uveden s RBovom kupovinom Minardija 2006, Ferrari nikad nije znao što bi s tim. Neposredno prije smrti Marchionea pojavilo se sponzorstvo Alfa Romea u Sauberu, slanje Simona Reste da tamo nešto napravi, taman sam pomislio da konačno znaju što rade, ali kako je Sergio umro tako od toga nije bilo ništa.
Sad su opet u fazi bezidejnosti. Uselili su Haas u Maranello, a Haas im sad otkazuje poslušnost i dovodi staru ragu za vozača umjesto nekog klinca iz akademije, ako već moraju potjerati sineka. Audi im kupuje Sauber. Uglavnom ta partnerstva se raspadaju, a ja, na žalost, ne vidim kako bi Ferrari mogao biti uspješan u ovoj definitivno promijenjenoj F1 u odnosu na godine kad su osvajali zadnje naslove.
Sad su opet u fazi bezidejnosti. Uselili su Haas u Maranello, a Haas im sad otkazuje poslušnost i dovodi staru ragu za vozača umjesto nekog klinca iz akademije, ako već moraju potjerati sineka. Audi im kupuje Sauber. Uglavnom ta partnerstva se raspadaju, a ja, na žalost, ne vidim kako bi Ferrari mogao biti uspješan u ovoj definitivno promijenjenoj F1 u odnosu na godine kad su osvajali zadnje naslove.
- senna66 Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
Otišao Binotto ili ne, ne vidim iskreno nikakvih naslova u Ferrariju još neko vrijeme.
Meni ovo sve već godinama izgleda isto. Cijela situacija. Iako se dosta ljudi promijenilo. Sve se opet svodi na to da su momčad koja nema odlučnosti, koja griješi pod pritiskom (strategije) na amaterski način i kronično pate od razumijevanja vlastitog bolida pa sukladno tome i tom famoznom razvoju kroz sezonu.....i skoro sam zaboravio na vrlo slabu politiku.
Niti jednom od 2014 nisam vidio da su pohvatali te stvari.
Tako da se iskreno pitam da li bi šef momčadi napravio ikakvu razliku. Možemo plakati i za Marchionneom, ali i pod njim smo imali neke rane koje imamo i danas.
Meni ovo sve već godinama izgleda isto. Cijela situacija. Iako se dosta ljudi promijenilo. Sve se opet svodi na to da su momčad koja nema odlučnosti, koja griješi pod pritiskom (strategije) na amaterski način i kronično pate od razumijevanja vlastitog bolida pa sukladno tome i tom famoznom razvoju kroz sezonu.....i skoro sam zaboravio na vrlo slabu politiku.
Niti jednom od 2014 nisam vidio da su pohvatali te stvari.
Tako da se iskreno pitam da li bi šef momčadi napravio ikakvu razliku. Možemo plakati i za Marchionneom, ali i pod njim smo imali neke rane koje imamo i danas.

- GP2Engine
- Karting
- S nama već: 4 god 1 mj
-
nelinjo
- Formula 2
- S nama već: 7 god 3 mj
ImpossibileGP2Engine je napisao/la: 27.11.2022., 21:17 Pazite ovo https://rossomotori.it/2022/11/team-pri ... oss-brawn/

Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!
- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: Fernando Alonso
https://www.formu1a.uno/binotto-ha-pres ... mporeggia/
TL;DR: Team stalling for an official statement, as they want to have someone chosen as a replacement when they announce it. Lots of knocking on the doors going on for the replacement. While waiting for Elkann to accept his resignation , Binotto looks elsewhere. Four teams have already knocked on the Italian-Swiss engineer's door, including Alpine, Aston Martin and above all a top team.
-
Ibarac00
- GP3
- S nama već: 7 god 8 mj
- Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Idealan za RB powertrains...Mr.Spaceguy je napisao/la: 28.11.2022., 13:32 https://www.formu1a.uno/binotto-ha-pres ... mporeggia/
TL;DR: Team stalling for an official statement, as they want to have someone chosen as a replacement when they announce it. Lots of knocking on the doors going on for the replacement. While waiting for Elkann to accept his resignation , Binotto looks elsewhere. Four teams have already knocked on the Italian-Swiss engineer's door, including Alpine, Aston Martin and above all a top team.
- zekohonda Verified
- Formula 1
- Navija za: sve powered by honda
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- Sarma Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 2 mj
Službeno 
https://twitter.com/ScuderiaFerrari/status/1597511748810321922
https://twitter.com/ScuderiaFerrari/status/1597511748810321922
Ferrari announces that it has accepted the resignation of Mattia Binotto who will leave his role as Scuderia Ferrari Team Principal on December 31.
The process is underway to identify Scuderia Ferrari’s new Team Principal and is expected to be finalised in the new year.
- Gilles
- GP3
- S nama već: 9 god 8 mj